Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
11
Cevap
487
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Nasıl birikim yapıyorsunuz ?
H
9 ay (810 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

27 Yaşındayım , Ticaretle uğraşıyorum finansal verilerimi sıkı takip ediyorum birikim yaptığımda genelde bu ticaretime yeni yatırımlar oluyor kimisi nakit birikim yada döviz altın birikimi öneriyor siz nasıl biriktiriyorsunuz.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



T
9 ay (18128 mesaj)
Yarbay

biriktirmiyoruz ucu ucuna yaşıyoruz bilader


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
9 ay (810 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Allah kolaylık versin abi




Bu mesajda bahsedilenler: @Thomas Anderson
K
9 ay (17695 mesaj)
Yarbay

benim bütçelerim ve hesaplarım var. her ay her hesaba parayı yatırıyorum.
dışarıda yemek yediğim hesap, mutfak alışverişi yaptıpım hesap, yakıt aldığım hesap, faturaları ödediğm hesap , kıyafet aldıgım hesap, hepsi ayrı hesaplar.

maaşımı alınca, ödenecek kredileri ödüyorum. muhasebeciye, kredi hesaplarına, çocugun okulu vs gibi her ödemeyi yapıyorum. 30 unda aldığım para, max ayın 5inde bitiyor. yanı maaştan hiçbirşey kalmıyor. ocakta temmuzda maaşa zam geldiğinde o zam gelen tutar kadar kredi çekiyorum ve maaşı bitirmek üzerine borçlanıyorum. borçlanmak iyi çunku gider olarak gösterebiliyorum ve kredi ile yatırım yapabiliyorum.

sonrasında kiracılarım, kiralarını yatırmaya başlıyorlar. şu kiracı benım yakıtımı öderken bu kiracı mutfak masraflarımı, bi kiracı dışarıda yediğim paraları vs o hesapları dolduruyor. geçimimi bu şekilde sağlıyorum.

şirket için de bu boyle. şirket gelirleri için 3 hesabım var, şirket gelirlerini de orada tutuyorum. harcamaları sadece şirket kredi kartından yapıyorum. şirket ödemelerini şirket hesabından yapıyorum. zeytinyağı, yazılım ve eticaret olarak 3 ayrı sektorde faaliyet gösteriyorum. hepsinin gelirleri ve yapısı ayrı.

misal, eticaret tarafına satmak için, zeytinyağı firmamdan 10 teneke zeytinyağı alıyorum. 20 bin tl tyi eticaret hesabımdan , zeytinyağı hesabıma da aktarıyorum. sonra eticaretten sattıgım sanal pos kazancları da eticaret hesabımda birikiyor. sadece vergiler ortak geliyor. her bir iş için ayrı şirket kurmadıgım için vergiler ortak , vergileri de en çok para kazandıgım yazılım işinden ödüyorum.

yanı en hesabımı bilebilmek için farklı hesaplarda tutarak. misal şu anda yakıt bütçem ve dışarıda yeme bütçem u ay fazla verdiği için haftasonu izmire gidiyorum yiyip içp alışveriş yapacağım, haftaya da londraya gidiyorum orada biraz gezip zeytinyağı satmaya calısacağım.

görüldüğü üzere hiç birikim yapmıyorum. birşey biriktirmiyorum. 2 altın alayım dolar alayım diyip kenara koymuyorum. sürekli ev araba pahalı telefonlar, pahalı yurtdışı gezileri vs yapıyorum. yurtdışı gezilerini de iş vizesi alıyorum onları da gider olarak gösterebiliyorum. hanım çoluk çocuk sürekli geziyoruz :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 27 Kasım 2025; 17:6:21 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
9 ay (37513 mesaj)
Yarbay

ne ticareti yapıyorsunuz?
şuan ne satığınızı bilmiyorum. ama en çok sattığınız ürün neyse en çok sevilen ürün neyse o ürünü üreten şirketin borsaya açıksa o şirketin hisselerine yatırım yapabilirsin mesela.
sen bana ticareti öğret ben sana yatırımı


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
9 ay (810 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Elektronik çoğu ürünü satıyorum cep telefonu bilgisayar yedek parçalar vs.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ozbey08
O
9 ay (37513 mesaj)
Yarbay

en çok satan marka hangisi işte onun hisselerini al veya en çok satan ürün grubunun ETF imi alabilirsin.

elektronik ürün demek yarı iletken demektir. yani en basitinden cep telefonu sarj adaptörünün içinde bile yarı iletken devreler var.

yarı iletken ETF i

https://www.tradingview.com/symbols/NASDAQ-SMH


yalnız bu tarz teknoloji etf leri çok fazla volativ olabiliyor. bitcoin gibi hareketler yaptığı zamanlar oldu. kalbin varsa,çelik gibi iraden yoksa bulaşma




şu tarz seçeneklerde mevcut ama bizim yerli yarı iletken fonunun performansını ben şahsen beeğenmiyorum

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=IJC



yatırımcılık ile ilgili sorularını şu forum başlığı altında sorabilirsin.


https://forum.donanimhaber.com/yatirim-fonlari-bes-fonlari-ana-konu--147353253-1335



https://forum.donanimhaber.com/uzun-vadeli-temettu-yatirimi-gunlugum--152408811





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 27 Kasım 2025; 23:50:16 >


Bu mesajda bahsedilenler: @hescerr
D
9 ay (22751 mesaj)
Binbaşı

tafsiye isteyen herkese ya g.menkul ya da altın al diyenin kendisinin altın almayıp direkt yemesi şaşırttı


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Kaygerya
K
9 ay (17695 mesaj)
Yarbay

Oyle deme. Ben sadece yuksek enflasyondan dolayı para biriktirmiyorum. Çunku çok zor biriktirdigin para seneye patates oluyor. Misal 1m para lazım oldu , 1m biriktirmeye ugrasmıyorum. 1m kredi çekiyorum işimi görüyorum.

ben genclere birikim yapın sonra birikimlerle yayırım yapın sonra yatırımların getirisi ile geçinip , tum gelirleri ile yatırım yapmalarını soyluyorum. Ben artık 43 yasındayım. Su akarken testiyi doldurdum. Çeşmeyi yaptım. Çeşmeden akan suyu içeceğim hayat boyu



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @dekareme
D
9 ay (22751 mesaj)
Binbaşı

artık enflasyon eskisi gibi zıplamıyor. zıplasa bile altın da zıplıyor. benim kastettiğim, fazla veren hesaplarındaki fazlalıkları yiyorsun. yimek yerine bunlarla altın alıp bi kenara koymak varken niye harcıyorsun merak ettim




Bu mesajda bahsedilenler: @Kaygerya
K
9 ay (17695 mesaj)
Yarbay

Birşey biriktirmek hiç mantıklı gelmıyor. Ozellikle son 3 -4 yılda biriktirenlerin ettiği zararı gordukçe biriktirmekten uzaklasıyorum. Benım kredi çelip aldıgım şeyler 10 katına çıktı, ama biriktirenler daha çöp sahibi olamadı



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
8 ay (12967 mesaj)
Yarbay

Evim şirketlerine borçlanabilirsin. Ev-araba için. Veya her ay gram altın alıp kenara koyacan.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.