Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
190
Cevap
55376
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: MINING YAPILAN EKRAN KARTI ALINIR MI? (2. sayfa)
S
10 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

dargınları da barıştırdık tamamdır mission complete





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpiusxxx -- 21 Mart 2014; 12:00:46 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @SaLVaToRe , @cobi
D
10 yıl
Binbaşı

Bilgi olsun mahiyetinde, 5 kartımın 5 i de hala sapasağlam. 2 sini 2 farklı kişiye sattım (artık mining yapmadığımdan) Tanıdık olduklarından akibetlerinden haberin var. Gül gibi oyunlarını oynamaya devam ediyorlar. 2 siyle crossfire yapıp bir diğerini ikinci makinamda değerlendiriyorum. (Bu aralar quake3 hariç pek birşey oynadığımız yok ya neyse =D )

Kartlar aralıksız Kasım 2013 ten Nisan 2014 e dek çalıştılar. iki kasada da corsair'in 850 ve 1050 lik psu ları kullanıldı.

Neticeye bakarak konuşmak gerekirse garantili ise hiç çekinmeden alabilirsiniz savımın hala arkasındayım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
9 yıl
Yarbay


Dhaa önce bu tip bir konuya yazmıştım,yine yazıyorum ;

Fiyatı uygunsa,+6 ay garantisi varsa bence alınmalı.

Sonuçta mining yapılmış kart denenmiş,test edilmiş karttır.Senin daha sonra yapacağın işlemlerin yüzde 90`ı miningden daha az zorlayacağı için kartı,ileride miningden dolayı sorun çıkma ihtimali oldukça azdır.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
7 yıl
Yarbay

RX 580, RX 480 veya GTX 1080 gibi kartlar madencilik işleri için üretilmiş özel kartlarda ben mi bilmiyorum? Her şeyden önce AMD ve Nvidia bu kartları oyuncular için üretiyor. Sonuçta bu kartları geliştiren mühendis ekibi de bu kartları 7/24 madencilik yapılsın diye geliştirmiyor. Kendimden örnek vermem gerekirse bir günde maksimum 8 saat bilgisayar oynarım ve her gün de bu kadar oynamam ki zaten üreticilerde bu ekran kartlarını bunun gibi şeyleri temel alarak tasarlıyor ve geliştiriyor.

Yani şuanda madencilik işleri için üretilmiş özel bir kart yok ve mevcut kartları yani oyun oynamak için üretilmiş kartları madencilik işleri için kullanmak ve bu kartların sorun çıkartmayacağı söylemek doğru değil. Eğer iş sizin dediğiniz gibi olsaydı AMD ve Nvidia, madencilik için özel kartlar üzerinde çalışmazdı ama bu işleri takip edenler de AMD ve Nvidia'nın madencilik için özel kartlar üzerinde çalıştığını bilir. İşin bir diğer kısmı da bu kartların garanti süreleri normal bir ekran kartına göre daha kısa olacak. Peki Neden? AMD ve Nvidia ilerde garantiye gelmiş ve madencilik için kullanılmış bir ton kart ile uğraşmamak için bunu yapıyor. Yani AMD ve Nvidia bile bu riskin farkında iken bu kartların, normal bir ekran kartından daha sağlıklı çalışacağı söylemek veya en az normal bir kart kadar sağlıklı çalışacağını söylemek doğru değil.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 16 Temmuz 2017; 20:15:26 >

D
7 yıl
Yarbay

Mining yapan arkadaşlar ne kadar normalleştirse de mining görmüş bir kartı alma tarafı kesinlikle değilim. Şu saatten sonra ikinci el de büyük risk satıcı mining yaptığını söylemediği sürece anlayamıyorsun ancak referansına güvendiğin birisi olacak, sıfır kart zaten bulamıyoruz olanlar da 2 kat fırlamış 1070 in 1080 fiyatına satılması gibi. Can sıkıcı bir hal almaya başladı iyice bu durum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

X
7 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ysakay

Orjinal romunu yüklememiş satıcı muhtemelen.

Biosuna da bakmıştım. Biosdan bios editten de iyi anlarım.Kartta sıkıntı vardı arada çat kapatıyordu pc yi.Kendi kendine gpu load oluyordu. Yani kısacası mining kart alınmaz 7/24 full load çalışan bir karttan bahsediyoruz illa ki pcb de bir eleman yüksek ısıdan dolayı zamanla hasar görür ısı korozyonuna uğrar.Kimseye de tavsiye etmem mining kart almasını ilk aldığında düzgün çalışsa bile ileride kesin patlar.Biraz fazla para verin düzgün kart alın kafanız rahat olsun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
7 yıl
Yüzbaşı

Alınmaz hocam çünkü kartların malzemesi 7-24 çalışmak için dizayn edilmemiş.Adamlar kartı 7-24 tam yükte çalıştırıyor haliyle kart çok yıpranıyor.Bu nedenle çoğu mining yapan 4-5 ayda kartları elden çıkarmaya bakıyor.



N
7 yıl
Yüzbaşı

Tabii ki de alınır, mesela ben mining yaparken kârlılığa hiç bakmıyordum, tüm kartları 10% performansta çalıştırıyordum en kaliteli güç kaynaklarını kullanıyordum kartları asla yormuyordum overclock ile daha fazla para kazanmak, hashrate yükseltmek falan hiç girmedim çünkü dediğim kâr etmeye veya para kazanmaya çalışmıyordum, tamamen siz ikinci el aldıktan sonra kartlar elinizde patlamasın diye mining yapıyordum, gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

İnanmayın böyle şeylere, tüm mining yapanlar kartlara olabildiğince yüklenir, onu bilerek garantili alın ve ona göre pazarlık edin, tüm ikinci el RX serisi kartlar mining'den çıkmadır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
7 yıl
Yarbay

Yok lehimler erir, yok bellekler erir, yok downclock yaptığını söyleyenlerin hepsi yalancıdır, yok RX serisi kartların hepsi miningten çıkmadır...

Aman Allâh'ım! Ne câhil câhil mesajlar böyle! Hangi birine cevap verip, hangi birini düzelteceksin? Bırak, zamânı geldiğinde yaşayarak öğrensinler. Sözden anlayacak gibi değiller.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 22 Temmuz 2017; 14:15:49 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

E
7 yıl
Yüzbaşı

ne alakası var kazım performansı ile oyun performansının yeni oyun çıkmadığı sürece ne oyun oynuyorsan aynı performansı alırsın. kazım performansının düşme sebebi havuza daha fazla ekran kartı girdiği vakit zorluk seviyesinin artması bir ay önce 100 birim kazan ekran kartı zorluk arttığından 90 birim kazabiliyor. Ekran kartına bir şey olduğundan değil. oyunda ise oyun aynı oyun 1 ay önce aynı oyunda ne fps alıyorsan şimdide onu alırsın.




Bu mesajda bahsedilenler: @Burak Yovyov
M
7 yıl
Binbaşı

Ahahahah şeklinde gülüyorum.. Alınmaz diyenler o kartlar ikinci ele güzel fiyatlardan düştüğü anda pirana gibi saldırmazsa bir şey bilmiyorum. İşsiz arkadaşlar takip etsin; bu konuya alınmaz yazanlar söz konusu kartların mining rüzgarı dindiğinde ne alacaklar bakalım.. İtiraf edeyim, msi 480 gaming x 8gb kartım vardı dün aldığım fiyat olan 1300TL'den sattım, çok da temiz kullandım. Tek satma amacım bu ölücülerin eline düşmemekti, üzülerek sattım. Halbuki 3 ay önce nakite sıkışıp 950TL'den ilan açtığımda satamamıştım. Bu arkadaşların bilinçli olanlarının tek amacı piyasayı düşürmek, bilinçsiz olanlar da işte çoğunluk ne diyorsa onu diyor. 3-5 ay idare edip çatır çatır mining için kullanılmış kartımı bu alınmazcı lobi sayesinde düşük fiyattan gözüm kapalı geri alacağım. 7/24 kullanılmış olsun hiç önemli değil işini yapacak mı yapacak ne anlatıyorsunuz siz ya





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr NO -- 15 Ağustos 2017; 21:44:39 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
6 yıl
Yüzbaşı

Alınmaz.
Uyanıklar para kazanıcam diye minig işine giriyorlar ondan sonra burda millete sıfır fiyatının biraz aldına satmaya çalışıyorlar.Haşatı çıkmış kartlar olur mining kartları.
Ekran kartının da bir ömrü olur.Üzerindeki bileşenler sonsuza kadar çalışabilmesi için üretilmiyor..benimki 6 senede bozuldu mesela ama mining kartı 4-5 ayda bozulabilir..
Ayrıca satış fiyatlarına baktığınızda şuanda 1100tl civarına 0 rx570 satılıyorken mining yapılmış herhangibir karta yeni dahi olsa 300-500 tl den fazla para verilmez..



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

R
4 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: _EUA_

Neye göre bunları söylüyorsunuz? Ben bilgisayar yüksek mühendisiyim. Bu söylediğinizin doğru olmadığını "biliyorum". MOSFETleri, güç elektroniğini N/P bazlarına kadar biliyorum.

Ömür konusunda en yüksek parça RAM dır. RAMların çoğu ömür boyu garantilidir bu yüzden.

Ekran kartı da üzerinde GPU+RAM+MB olan bir parçadır kabaca. Güç elektroniği VRM ve mosfetler vardır ki onuda anakarta benzetebileceğimizden MB dedim.
Bunların hiç biri de kullanarak aşındırılabilecek, ömürleri kısaltılacak parçalar değildir. Zamana yenilen tek parçaları "fan" ları dır ki onunda zaten maddi değeri yok gibi birşeydir.

O yüzden burada "BİLMEDEN" atıp tutmayın. Yok kısa süre mining yapıldıydı sattım bozulmuş, adam küfür etti... Eee YUH artık!
Bu ne şimdi? Cahilliğinizin de bir sınırı olmalı. Neden bozulmuş? Kısa süre mining yapıldı diye mi? Ulan adamlar 5 yıl mining yapıyor da onların cihazları neden bozulmuyor diye sorarlar adama.
CAHİLsiniz arkadaşlar. Hiç, sıfır, zero, zerre kadar bilginizin olmadığı bir konuda duygularınızla laf söylemeye kalkıyorsunuz. Eğitiminiz ne, bilginiz ne? Buyrun $100'ınız var ise koyun ortaya, kanıtlayın iddianızı kazanın $100. Yetmezse arttıralım rakamı...
Eğer söylediğiniz söze güvenebiliyorsanız.
Yok. Anca havaya sıkayım gelişine, bedava ya çünkü nasılsa.
ben bilgisayar yüksek mühendisiyim hüüüüüüüüüü ahahahaha

git miningde kullanılmış kart satın al ne gerek var sıfırına filan

iyi güldüm


Bu mesaja 1 cevap geldi.
I
10 yıl
Yüzbaşı

Ben almam şahsen.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

D
10 yıl
Binbaşı

bence alınmaz



R
10 yıl
Yarbay

sesli güldüm...
yardıran yardırana.... .... ....


bakın kızlar: eğer benim gibi halen matrox gforce400 ya da fx5200 kartlardan görüntü alıyorsanız mining yapılmış kartlardan uzak durun. ama 1-2 yılda bi kart değiştiriyorsanız gönül rahatlığı ile 2-3 ay mining yapılmış kartı alabilirsiniz (sıkıntısı, sorunu yoksa tabi. gerçi 2.el girince işin içine tamamen güven ve şans girer devreye).

zira mining gören kart en baba stres testinden sorunsuz geçmiş sayılır. hatta öyle don değiştirir gibi kart değiştirenler 3-5 kuruş daha daha ehven fiyatla çizgi üstü kart sahibi olur. çizgi altındaki kartlar ya mining görmemiştir ya da mininçinin elinde patlar, servise gider ve sıfırı ile değişir. öyle 2-3 ya da 5 ayda da elektronik bir komponentin yıpranmasından bahsedenler lemanyak konusundan başka bi şey değildir. zira millet 7-24 %15-20+ oc ile yıllarca işlemci çalıştırıyor. (bendeki p2 x4 965 alındığı günden beri 3,9da ve enaz 2 sene daha çalıştıracağım ben o makineyi)

ama yukarıda da bahsettiğim gibi, bana benziyor, aldığınız parçayı teknolojideki bu hıza ramen 10yıl falan kullanabiliyorsanız mining yapılmış kart almayın. hatta 2el almayın. 0 alın, kafanız rahat olsun. (nokta)



A
10 yıl
Yarbay

çok uygun bir fiyata vermediği sürece alınmaz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
10 yıl
Yarbay

2.El alırken insnaların tereddüt etmesi normal ama hiç bir kart kalite olarak diğerini tutmaz bu yüzden minig yapılmış kart 2-3 sene sorunsuz kullanılabilir yada yapılmamışı 1 ay sonra bozulabilir. Ben 2.el kart alacak olsam zaten en az 6 ay garantisi devam eden bir kart alırım. Miningden para kazanan arkadaşta bunu belirtir ve muadilleirne göre de uygun bir fiyat yazarsa alınabilir neden alınmasın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @SaLVaToRe
R
9 yıl
Yarbay

şöyle bir hikaye anlatayım (gerçektir)

3650 beni fıttırtmaya başlayınca 7790 almıştım. 1 hafta falan fotoşopta kullandım ya da kullanmadım, şu mining işine bulaştım. 7790'ın da miningde bi iş çıkaramayacağını bildiğim için gidip 280x aldım. Bir de 6970'im vardı sapphire marka. 280x ve 6970 ile baya bi mining yaptım, 280x in 15 günden fazla 6970in de 10 günün üzerinde aralıksız çalıştığını bilirim. Sanırım 8-10 ay sürdü bu böyle. Bu süra boyunca 7790 kutusunda yattı. Sonra da sattım zararına. Mining bitti ama 280x ve 6970'i halen çatır çatır çalışmakta. 2 gün önce 7790'ı sattığım arkadaş beni aradı ve garanti belgesi/fatura istedi. Sanırım kartta sıkıntı varmış.

Demek ki ben mining yapmaya kalsam o kartla, elimde kalacaktı (garantisi olduğu için sorun olmazdı gerçi)

Benim buradan çıkardığım sonuç; mining esnasında sorun çıkarmayan kartlar, tornavida ile pcb'sine saldırmadığınız, ya da güç kaynağınız/anakartınız arızalanıp kartı yakmadığı sürece sorun çıkarmaz. ANCAAAK: satın aldığınız kartın mining süresince sorun yaratıp yaratmadığını da asla bilemezsiniz. Çok yakınınız ya da güvendiğiniz bir tanıdığınız olmadığı sürece bunu söylemez diye düşünüyorum. Bu sebeple ve mining yapan biri olarak; tanımadığım, nazımın geçeceğine inanmadığım birinden mining yapılmış kart almam. (Buradaki bir çok kişiyi tenzih ediyorum elbette, zira bu furya süresince çok güzel muhabbetlerimiz oldu, iyi kötü tanıdık birbirimizi)


Edit: LTC kastırırken 280x'i parametreleri değiştirerek azcık da oc basarak 70-80 dereceler arasında 1 haftadan fazla çalıştırmıştırm. Elektrik kesildiydi sonra. Belki kesilmese o şekilde çalıştırmaya devam edecektim. Yukarıda da dedim, kart halen canavar gibi, ama tekrarlıyorum: yukarıda yazdığım sebep dolayısı ile TANIMADIK kişiden mining görmüş kart almam. (Gerçi kartın mining için kullanılıp kullanılmadığını anlamanızın teknik olarak imkanı da yok)

Edit 2: Buradan çıkan sonuca göre illa tanımadık birinden 2. el kart alacaksam ve model derdim yoksa ben ne yapardım söyleyeyim: bu mining furyası bittikten sonra çıkan kartları alırdım ya da miningde yaktığı elektrik/kazanç oranı kötü olan kartları tercih ederdim. (kişisel düşünce)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 15 Şubat 2015; 13:11:49 >

X
9 yıl
Yüzbaşı

Ben aldım. Satıcı kart düzgün çalışıyor dedi. Kartı test ettim termal throttling yapıyor du kart. Bende iade ettim. Kısacası mining kart alınmaz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.