Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
54
Cevap
1314
Tıklama
10
Öne Çıkarma
Cevap: Milli savaş uçağı KAAN ile diğer uçakların boyut ve genel karşılaştırması (3. sayfa)
A
2 ay
Teğmen

can yücelin dediği gibi trolle trol derim. belli ülkeni sevdiğin.




Bu mesajda bahsedilenler: @ENTÜRKTEYNMENT
B
2 ay
Teğmen

bu eleman forumun paralı trolü boşuna cevap verme





Bu mesajda bahsedilenler: @ENTÜRKTEYNMENT
B
2 ay
Teğmen

Keşke heykel için kullansaydınız. Yandaşlara verdiniz kaynakları onlar da lüks araçlarda pudra şekeri çekiyor ahmeettt... kaç paraya trollük yapıyorsun ahmet söyle 3 kurus fazlasını vercem benim icin trollük yap ahmeeeet



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ahmetkaraci
K
2 ay
Yarbay

Bizim Kaan da amma iriymiş öyle. Yalnız estetik açıdan Sukhoi su-57 açık ara önde. F22 ise kalas gibi duruyor. Tabii önemli olan işlev ve yetenekler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
2 ay
Teğmen

f35 yanında eski kalmış kaan f22ye kafa tutuyor çoğu konuda eğer iyi bir pilotumuz olursa f22nin hiçbir şansı yok



A
2 ay
Teğmen

bursalı kestane yine saçmalamış.




Bu mesajda bahsedilenler: @BursaliEfsane
A
2 ay
Teğmen

bu sevgili donanım haber uzmanı mühendisimizi itibarsızlaştırmaya çalışmış. acaba kendisinin uzmanlığı nedir? F35 ile KAAN'ın kokpiti v.b. bir çok uçağın aynı şekilde açılıyor. arkadaş amerikalılara da desin yanlış yaptınız benim uzmanlık alanım bu, her gün bilgi kaynağımın üstünde oturuyorum diye.





Bu mesajda bahsedilenler: @ibon
K
2 ay
Binbaşı

Sizin ben yaptığınız tartışmanın ve karşılıklı laf sokmalarınızın... Ben şuraya uçaklardan anlayan birkaç aklı başında kişi gelir yorum yazar, karşılaştırmalarını yapar diye okumaya geldim. Sinirimi sinirimi bozup gidiyorum.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
2 ay
Yüzbaşı

Proje gizli, uçak içindeki sistemleri bilemiyoruz nasıl bilgi verelim. Mesela 5. Nesil olması için gereken asgari müşterek sistemler var mı bilmiyoruz ama F-22 F-35 den kat kat iyi diyorlar bizimkiler.
1. Gövde gizliliği ( stealth ). Silahlar gövde içinde taşınır, bomba atıldığı zaman kapaklar açılır ve uçağın gizliliği biter.
2. Radar gizliliği, pasif elektronik radar ( PESA ). Aesa radar değil daha gelişmiş gizli radar taraması bu sistem.
3. Motor gizliliği. Stealh motor teknolojisi. Aksi halde uçak ısı yayar ve farklı sistemler ile tespit edilip imha edilebilir.
4. Sensör füzyonu. ( Uçağın bütün sensörlerinden gelen bilgileri gelişmiş bilgisayar yardımı ile pilotun anlayacağı şekilde ekranlara son bilgi olarak verme. )
5. Elektromanyetik gizlilik. ( Uçağın içindeki elektrik geçen km lerce kabloların dışarıya elektromanyetik enerji yaymasını engelleme. ) Aksi halde uçak tespit edilir. Çoğu kişi bilmez en önemli gizlilik başlıklarından.
6. Ağ tabanlı harp sistemi. ( Uçak düşman tespit ettiğinde kendi ekibine gizli haberleşme ile bilgi iletmesi ve savaşı yönetmesi lazım. ) vs. vs.

Bunlar var mı yok mu bilemiyoruz, bilmemiz mümkün değil. Şu an dünya üzerindeki aktif savaşan tek beşinci nesil F-35. Blok 4 güncellemesi yapılıyor. F-22 de beşinci nesil diye geçiyor ama eski teknoloji tam anlamıyla 5. Nesil denilmiyor. F-35 yürüyen Azrail.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @K1NG Ç.
W
2 ay
Yarbay

Bizim milletimize gaz vermek bu kadar kolay. Şimdi ne tür radarları var kapasiteleri neler bilmiyorsunuz . Ama kalkıp yok F35 ten daha iyi demek sallamak değilmidir.F35 teki radarların kapasitesi radar görünürlüğü nasıl bilmeden salla sallayabildiğin kadar . Öyle salaklar var ki ekonominin bu kadar kötü olmasının sebebi 1974 deki hükümete bağlıyorlar. Gelde bu millete bunu anlat. Ha ben kaanı kötülemiyorum . Allah daha iyisini yapmayı nasip etsin ama sallamakla da bu iş nöyle olmaz. F35 veya f 22 ile kaç kere it dalaşına girdi veya yan yana kaç kere geldilerde kıyaslama yapabiliyorsunuz




M
2 ay
Binbaşı

O konuda haklısın ama ülkemizi küçümseme olmadan bu nasıl yazılabilir ? Bir yanda amerika resmen dolar yakıyor ve buna sürüsüne bereket diğer ülkeleri de katıyorken bir başına Türkiyenin kısacık sürede şunu yapıyoruz demesi akla ziyan.

ülkesini seven adam vergisini verir vaktini bekler bu tür hizmetlerin bir olgunlaşma süreci olduğunu bilecek yapıda da olmalıdır.

ama biz f35 i geçtik daha iyisini yapıyoruz hem de daha kısa sürede dersen yurt dışında dalga konusu olursun ki kaç yerde neler neler diyorlar.

yok evdeki f35 yok çin malı yahu orada çalışan 1000 tane mühendise ayıp, şu abartı laflara deli oluyorum, ayrıcası bu lafları edenlerin kapasitesi bu işi çevirecek kadar değil.

yaşı yetenler bilir, galatasarayda bir yönetici vardı albayrak mıydı neydi adı. Tam o görüntü. Safi gaz, yabancı ve kaliteli futbolcuların dilinden anlayamayıp parasını veren ama tam kapasite kullanamayan cinsten.

neyse uzadı konu, ben bunlara güvenmiyorum. Mühendislere güveniyorum. Vaktiyle hepsi olur ama yurt dışındaki ermenilere dalga konusu olacak laflar etmemeliyiz.




Bu mesajda bahsedilenler: @Trubetzkoy
H
2 ay
Er

En yakın zamanda seri üretime geçmemiz dileği ile. Savunma Sanayisi önemli.



D
2 ay
Yarbay

eski olan F22 raptor teknolojisi gelişen parçalar küçülünce yenilemesi daha zorlaşıyor... maliyette artıyor...




M
2 ay
Yarbay

motoru General Electric yani Amerika'dan, bu arkadaşlar F35 'i vermeyio, başka bir Amerikalı üretici üzerinden motorunu veriyorlar. ilginç.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

M
2 ay
Binbaşı

malzeme bilimimiz de ondan daha ileride inşallah maşallah amin..

yahu openai ye çek oradan sipariş aviyonikler için, anında ayarlasın sana lazım geleni. g kuvveti istemiyorum kıs şuradan az de , logoyu da bir tık büyüt de hemen önüne sunuyorlar.




Bu mesajda bahsedilenler: @gun
3
2 ay
Er

Hayırlısı olsun. Milli Savunma, Yerli Uçak önemli bir gelişme.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.