Volkswagen de geçen bir diyalog: + abi bunu da hybrid yapalım mı - yok ya pahalı olur. buna hibritimsi bi sey yapalim + nasi yani usta - bi faydası olmasın ama zararı da olmasın sora...
Volkswagen de geçen bir diyalog: + abi bunu da hybrid yapalım mı - yok ya pahalı olur. buna hibritimsi bi sey yapalim + nasi yani usta - bi faydası olmasın ama zararı da olmasın sorarlarsa var deyin + e peki o zaman niye var? - emisyon filan diyolar gene başımız ağrımasın çok da şey etme koy gitsin Diye bir diyalog geçti fakat saat 4 olduğundan bu kadarini hatırlayabildim. Iyi aksamlar.
Volkswagen de geçen bir diyalog: + abi bunu da hybrid yapalım mı - yok ya pahalı olur. buna hibritimsi bi sey yapalim + nasi yani usta - bi faydası olmasın ama zararı da olmasın sorarlarsa var deyin + e peki o zaman niye var? - emisyon filan diyolar gene başımız ağrımasın çok da şey etme koy gitsin Diye bir diyalog geçti fakat saat 4 olduğundan bu kadarini hatırlayabildim. Iyi aksamlar.
Bana sorarsan en iyisi PHEV. Çoğunluğun ihtiyacını tam karşılıyor ancak hala bayağı pahalılar. Bu fiyatlar yüzünden pek getiren yok. Ben alacak olsam PHEV almak isterim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-rayted -- 20 Mayıs 2021; 9:53:21 >
Marş motoru ve alternatör bir arada, ek olarak bu motora bağlı da bir batarya var. Araçtan güç istediğinde bataryayı kullanarak motora destek oluyor. Hem ağırlık avantajı var hem de güçlü bir motor kullanıldıysa gerçekten tasarruf yapılabiliyor. Ek olarak park halindeyken vs aracın radyosu lambaları vs bu hibrid sistemin aküsünden kullandığı için 12V akünün ömrü de daha uzun oluyor.
Sadece emisyonları karşılamak için hibrite geçişte zaman kazandıracak geçici bir çözüm. Kesinlikle mild hibrit bir araba almayın. Çünkü üzerinde çok yatırım yapılmamış bir teknoloji. Yakıt tüketimine yada performansa gözle görülür hiçbir katkısı yok. Mercedes bmw vw Volvo hepsi şuan geçerli olan sıkı emisyonlar için çıkardı bunları biraz zaman kazanmak için. Gerçekten Toyota gibi gerçek hibrite geçene kadar zaman kazanmak için.
4. Bilgim yok ama muhtemelen devre dışı kalır, standart araba olur.
5. Ekleme :)
Mild Hybrid dediğimiz sistemde, yukarıda bir arkadaş da yazmış, hem güç veren hem elektrik üreten bir alternatör var. BSG(ISG de diyorlar) var kayıştan tahrikli marş motoru ve alternatör diye çevirebiliriz. Belki buna bağlı 48volt batarya arızalanması durumunda marş almama ihtimali vardır. Standart marş motoru hata durumunda çalıştırsın diye varsa sıkıntı olmaz.
Ancak mild hybridde olay biraz daha farklı. yüksek voltajlı bataryalar yerine genelde 48volt tercih ediliyor, kablo maliyeti ucuz olduğu için. 48volt üzerinde yüksek gerilimden insanı korumak için ekstra yalıtımlı kablolar gerekiyor. 12 voltu 48volta çevirip depoluyorsunuz. Bununla start stop sistemi de çalıştırılıyor, araçta akım çeken sistemler de (elektrikli direksiyon, elektrikli turbo, ısıtıcılar, havalandırma, aktif şasi sistemleri). Ancak aracı tek başına sürme olayı yok bu sistemde. En fazla içten yanmalı motora asist yapabilir.
Sistemin sorun çıkaracak yeri 48volt aküsüdür. 8-10sene sonra bozulunca asıl o zaman problem olur.
Audi SQ7'de eAWS sistemi mild hybrid sistemi ile besleniyor. Aktif viraj denge çubukları var. Aracın daha stabil olmasını sağlıyor.
Elektrikli turbo ile gaza bastığınızda anında tepki alarak normal turbonun lagından kurtarabiliyorsunuz bu da emisyon düşürüyor.
Maalesef sıkılaşan emisyonlar sonucu bu tarz sistemler var olacak nasıl günümüzde port enjeksiyonlu, yani manifolddan yakıt püskürtülen, benzinli motor neredeyse kalmadıysa ileride de böyle sistemlerin olmadığı araçlar çok az olacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 20 Mayıs 2021; 17:7:51 >
geçen yıl (479 mesaj)
1. LPG gibi uzun dönemde motora zararı var mıdır?( Sonuçta sürekli kesintiler halinde çalışıp motora takviye yapıyor galiba)
2. Aşırı sıcak ve soğuklarda riski var mıdır?
3. Bozulma riski nedir, tamir olasılğı var mı?
4. Bozuldu diyelim yaptırmadan devre dışı bırakıp kullanabiliyor muyuz?
5. Yine aklıma geldikçe eklerim :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >