B

Yarbay
15 Şubat 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
20 üye
Görüntülenme (?)
696 (Bu ay: 4)
Gönderiler Hakkında
B
12 ay
Çukur Belasından Nasıl Kurtuluruz?
Evet bu konu başlığını yazmak zorunda kaldım. Uzun zamandır bunu düşünüyorum, belirli yerlere şikayette bulunuyorum. Bir çok kere lastiğimi yardım, balon yaptım veya tel kırdım. Lanet ettim daha sert bir lastik aldım şimdi de çukurları hissediyorum haliyle. Bu iki durumda lastiğin veya aracın suçu değil. İzmir'de otobüslerin geçtiği ana yollardan geçiyorum ve hepsinde ciddi manada çukur, asfalt yükselti farkı veya rögar kapağı var. İstisnasız belki de 4 kilometrelik yolumda yüzlerce yol bozukluğu ile uğraşıyorum. Gerçekten artık aracın esnemesi ve eskimesinden geçtim sağlık problemlerini başlatabileceğini düşünmeye başladım. Geçmeyen boyun ve sırt ağrıları gibi. Belki benim bilmediğim bir alandan şikayet etmem gerektiğini iletebilirsiniz bana veya sizde bu konu hakkında yorum getirebilirsiniz..
B
2 yıl
Elektrikli Araç Furyası - Tüketim Hesabı
Merhaba herkese. Açıkcası bir süredir araştırma içerisindeyim. Elektrikli araçlar ne kadar gerekli, günlük yaşamımıza ne kadar adapte edebiliriz onu inceliyordum. Bir kaç anektod paylaşmak isterim. Çoğu internette bulabileceğiniz bilgiler fakat bu araştırmalar daha uzun süreceği için bu yazıyı okuduğunuzda temel bilgilere sahip olacağınızı düşünüyorum. Tabi yorumlarda daha iyi açıklayan ve deneyimleyen arkadaşlar katkı sağlarsa çok sevinirim.

Öncelikle elektrikli araçlar tamamen "çevreci" değildir. Çevreci kisvesi altında çoğu otomobil kadar enerji harcar. Egsoz gazı üretmese de elektrik üretimindeki gazlar ve tüketimler nedeniyle çevreci demek yanlış olur. Tabi son yıllarda çıkan güneş panelli modeller ile bunu sağlamaya çalışsalar dahi, pil teknolojisi gereği üretim proseslerinde bir çok sağlığa zararlı gaz çıkmaktadır.

Bir çok insanın da bildiği gibi asıl amaç son tüketici için ekonomidir. Ekonomi konusunda ise yapılan petrol zamları sonrası elektrik zamlarının sübvanse edilmesi nedeniyle çok daha ekonomik olmuştur. Aslına bakarsanız tüketim bazlı düşünüldüğünde geçen yıllarda 2 kat olan fark artık şehir dışı tüketimlerde bile 5 kata kadar çıkmıştır. Eğer bir denkleme söz konusu olursa yine 2 kat farka düşeceğini düşünüyorum. Gerçek rakamlara bakarsak bu ara tüketim ve maliyet olarak iyi bir noktada olan Kona Elektrik modelinin tüketimleri uzun yolda 16kw dersek ve elektrik fiyatını 1,89TL der isek 30kr gibi bir rakama tekabül ediyor. Dizel bir araç ise yaklaşık 5lt tüketim ile 150kr bir tüketim ortaya çıkıyor ve aradaki fark 5 kat oluyor. Şehir içinde ise bu fark artıyor ve 11kw tüketim değerlerine kadar düşüyor. Onu da 20kr gibi bir rakam kabul edelim. Şehir içinde dizel bir araç ise 6lt tüketim yapsa dahi 180kr bir tüketim ortaya çıkıyor buradaki fark 9 kat olmuş oluyor. Uzun yolda eşarj gibi bir üniteden hızlı şarj yapar iseniz yaklaşık 1 saatte 215TL doldurabilir. Bu şarj karşılığında uzun yolda 255km yol yapılabilir. Bu haliyle 85kr gibi bir rakama denk geliyor. Bu haliyle uzun yolda dizel ile arasındaki fark yarı yarıya diyebiliriz.

Özet olarak baktığımızda kullandığımız otomobillere entegre edilen kitler de ülkemize gelmeye başladığında daha da çok bu tip araçlar artacaktır. Gerek sosyal medya gerek ana akım medya denen mecralar sayesinde satışları artan bu elektrikli araçların ilerleyen yıllardaki pozisyonunu merak ediyorum. Menzil arttıkça harici şarj azalacağı için tüketim maliyetleri oldukça az olacak. Şehir içinde kullanılacak olan Doblo tarzı araçların gelmesi ile asıl satışın yükselme eğilimini göreceğimizi düşünüyorum.

İzlediklerim arasında tüketim karşılaştırması bakımından iyi videolardan biri olanını ekliyorum.

Elektrikli vs Dizel - Şehir İçi Tüketim Kapışması | Hyundai Kona Electric vs VW Passat 1.6 TDI - YouTube
B
2 yıl
Xiaomi İmilab Güvenlik Kamerası - 369 TL - HB
Bir süredir araştırıyorum, 40 TL indirimle birlikte 369TL alınabilir. Bebek odası için alıyorum, önerebilirim.

HBV00001CHCZL
B
3 yıl
Şirkete Ticari Araç Konusu?
Merhaba. Herkese iyi günler dilerim.

Öncelikle şirketimize bir ticari araç almayı düşünüyoruz. Fakat K belgesi, SRC ve psikoteknik konularında soru işaretleri var. Hususi camlı ticari araçlarda yok iken, ticari kapalı kasalı araçlarda istenildiğini biliyorum. Aynı zamanda mali olarak gider gösterip sonrasında satış olacağı zaman yine %18 KDVli fatura kesilip satılması gerektiği söyleniyor.

Üst paragraf konusunda emin değilim, net bilgisi olan varsa çok sevinirim.

Bir diğer soru işareti Ford Tourneo Courier modeline bakıyorduk fakat yeni çıkan araçlara göre yüzü çok eski olduğu için Caddy, Rifter türevleri veya yeni Kangooya da göz atıyoruz. Sizin bir öneriniz var mı?

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim..
B
3 yıl
iPhone XR 64GB - Aksesuarsız - 6099TL - HB
Bana sıcak fırsat gibi geldi. Dileyenler HB'den bakabilir..

https://www.hepsiburada.com/iphone-xr-64-gb-p-HBV000014919O?magaza=Hepsiburada
B
3 yıl
B SINIFI ARAÇ DONANIM KARŞILAŞTIRMA - EXCEL İÇERİR
Tüm Otomobil Genel ahalisine selamlar.

Elimde geldiğince B sınıfı sıfır kilometre araçları karşılaştırmak istedim. Çoğu insan bir oraya bir buraya bakıp kafası karışıyor. Benimde ufak bir zaman boşluğum varken bunu yapmak istedim. İlla ki gözümden kaçan veya hatalı bir yazım olabilir. Şimdiden özürlerimi kabul edin.

Herkese iyi forumlar..

Ek: Hyundai i20, Kia Rio ve Dacia Sandero'yu eklemedim. Belki yarın akşam onları da tamamlarım..

https://onedrive.live.com/redir?resid=937919F4C02B7D82!175818&authkey=!AC1OQ59lM2pg90k&ithint=file%2cxlsx&e=JzwmE1
B
3 yıl
Lastik Ebadı Büyüttüm, Tüketim Azaldı..
Evet başlığa yazarken bile çok olası olmayan bu durumu yaşıyorum. Aracı aldığımda kış lastikleri vardı. Bende yaz gelince 17 inç bir jant lastik alırım o zamana kadar idare etsin dedim. Yaza girmeden geçen hafta değiştirdim ama tüketim verilerine pek inanamadım..

Kış lastikleri tüketim değeri E sınıfı olan 205/55R16 bir lastik.
Yaz lastikleri tüketim değeri C sınıfı olan 225/45R17 bir lastik.
Her iki jant Seatın orijinal jantı, ağırlık katkısı minimum olduğunu düşünüyorum.
16inç kış lastiği ile 300TL yakıt alıp 750-760km arası yakıt ışığı yanarken şu anki hesabıma göre 17 inç lastikler ile 810-820km yapacak gibi duruyor. Kullanım tarzım çok benzer. Hatta taban genişledi diye biraz daha fazla zorladım. Kullandığım güzergah korona nedeniyle tamamen aynı.

Geçen yaz bu şekilde lastiklerimi değiştirseydim 15bin kilometre yaptığımı düşünürsek yaklaşık 18.5 depo mazot almışım. Gideceğim yol 1100 kilometre artacaktı yani bir diğer değişle 400TL tasarruf edip kazanç sağlamış olacaktım. Pek tabi ölçü aynı olsa ve tüketim değeri A sınıfı bir lastik olsa çok daha başka olabilirdi..

Tüm bu hesabı neden yaptın derseniz, yakıt tüketim değeri kötü olan bir lastiği değiştirmeyi düşünüp de gerek duymayan, kilometre yapan araçlara sahip arkadaşların fikir sahibi olması adına paylaşıyorum. Herkese iyi forumlar..
B
3 yıl
İşyeri İçin Öneri
Merhaba. İşyerinde muhasebe ve Excel kullanılıyor. Buna uygun bir bilgisayar toplamak istiyorum. AIO olarak Acer C24-860 kullanıyoruz. İşlemci olarak İntel i5 7400u var. 8GB ram ve 1tb disk var. Bende şöyle bir bilgisayar topladım fakat önerilere açığım.. Teşekkürler..

https://www.incehesap.com/pc-toplama-sihirbazi/?gaming=0&p=46709,1_46524,1_48111,1_42733,1_47269,1
B
3 yıl
İzmir Kuzey Ege Gezi Önerileri
Merhaba. Bugün sizlere İzmir'in kuzey bölgesinde nerelere gidilebilir ondan bahsedeceğim. 

İlk önce güzergah olarak İzmir Buca'dan çıktık. Otogar kısmına bağlandıktan sonra da otoban vasıtasıyla Menemen yönüne ilerledik. Burada eski yolu tercih ettik. İsteyenler yeni Kuzey Ege otobanını kullanarak 24,20TL ödeyerek Çandarlı gişelerinden çıkabilir. Çandarlı gişesinden çıktıktan sonra yine eski yola bağlanarak Bergama'ya ulaşabilirsiniz. 

https://www.kuzeyegeotoyolu.com/

Öncelikle İzmir'in kuzeyi bir çok antik uygarlıkların zamanında yaşadığı bir yer. Bergama Antik Kenti bunların en önemli yerlerinden. Pergamon olarak geçen bu bölge, tarım ve madencilikle geçinen bu yöre halkının bir nebze turistik geliri de bu sayede kazanmaktadır.

Bergama'dan sonra hemen ilerisinde bulunan Dikili'ye uğrayarak bir deniz havası alabilirsiniz. Çarşısı oldukça hareketli olan bu yerde el işi boncuklar satılmaktadır. Korona yüzünden sakin olsa da kahvaltımızı burada yaptıktan sonra Aşıklar Şelalesine geçiş yaptık.

Aşıklar şelalesi, o yol üzerinde bulunan ve gidilmesini önereceğim bir yer. Girişte 10TL bir otopark ücreti ödüyorsunuz. 30TL ve üzeri bir harcama yaparsanız otopark parası geri iade ediliyor. Yürüyüş yolunda sarp kayalıklar bulunsa da oldukça güzel doğası olan bir yer.

< Resime gitmek için tıklayın >

Mağarasına bu mevsimde pek girilmese de şelaleye tırmanarak ulaşıyorsunuz. Sonucunda ise güzel bir manzaraya şahitlik ediyorsunuz. Tekrar aşağı indiğinizde şelaleden akan suya ayaklarınızı sokarak kahvenizi yudumlayabilirsiniz.
< Resime gitmek için tıklayın >

Aşıklar şelalesini geçtikten sonra Ayvalığa ulaşıyoruz. Merkezde bulunmaktan çok biz direkt Cunda adasına geçiş yaptık. Buranın geçiş köprüsü ne yalan söyleyeyim bana "GTA Vice City'deki geçiş köprüsünü" anımsatmadı değil :









Cunda adası konumu olarak Yunan adalarına oldukça yakın. Bunu direkt olarak yaşıyorsunuz. Her köşe başında Yunan şarkılarının  çalındığını belirten yerler var. Sahile bakan kısımda ise türk kahvesi içilebilecek veya bir balık yenebilecek yerler var. Haliyle mimari dokusu Alaçatı'ya oldukça benziyor.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Cunda'ya gelmişken Rahmi M. Koç müzesine gitmemek olmazdı. Tam birey için 10TL ve öğrenci için 5TL ödeyebilirsiniz. Buraya giriş 
yaptığınızda gemi maketleri, minyatür figürler, gemide kullanılan aletler, otomobil ve motorsiklet gibi eski zamana yönelik bir 
takım şeyler olduğunu göreceksiniz. Bir çoğu oldukça ilgimi çekti. Sizin de görebileceğiz şekilde bir video hazırladım.

< Resime gitmek için tıklayın >


Videoyu izlemek için tıklayınız

Cunda adasından ayrıldıktan sonra Sarımsaklı'da bulunan Şeytan Sofrası ve Şeytanın Ayak İzi bulunan bölgeye geçtik. Burada ayak
izi denen bölge oldukça güzel manzaralı bir bölgeydi. Burada da bir hatıra fotoğrafı sonrası geziyi sonlandırdık.

< Resime gitmek için tıklayın >

İzmir'in Kuzey bölgesini pek insanlar uğramaz, genelde yazlık bölümlere gidilir fakat bu yerlerin de görülmesi gerektiğini düşünüyorum. Umarım faydalı olacaktır..

Bonus: İzmir'in Kemalpaşa ilçesi ile Torbalı arasında bulunan Nazar Köy tarafına da öncelerinde gitmiştim. Bence gidilmesine gerek olmayan bir yer. Trafiğe açık dar sokakları sayesinde hiç bir yere bakılamıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
B
3 yıl
Seat Leon Trim Sesi Konusu - Videolu -
Herkese iyi forumlar öncelikle..

Makyajlı kasa 2017 model MK3.5 olarak geçen Seat Leon araca sahibim. 5 aydır bu aracı işyerime gidiş ve gelişimde kullanıyorum. Haliyle farklı koşullarda deneme fırsatım oldu. Foruma da bu araca sahip olduğumu yazdıktan sonra bana gelen mesajların çoğu "trim sesine nasıl dayanıyorsun?" oldu. Fakat ben bu araçta trim sesi duymuyorum. Eğer bir sağlık sorunum da yoksa trim sesi mevcut değil. Yine de yakın çevrem dahil pek inandıramadım ta ki araç ile gezintiye çıkana kadar. Demem odur ki geçen forumda da tartışılmıştı, alınacaksa Alman araçlarda "makyajlı kasa" almak çok daha mantıklı. Ben aracımdan da trim sessizliğinden de oldukça memnunum. Bu video da gelen mesajlara yanıt olarak eklemek istedim.

Videoyu izlemek için tıklayınız
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.