Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
19
Cevap
656
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Microsoft, Windows 10 kullanıcılarını yükseltme yapmaya zorlayacak
M
2 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Microsoft, Windows 10 kullanıcılarını yükseltme yapmaya zorlayacak
Microsoft, 2021'in Ekim ayında yayınlanan Windows 10 21H2 sürümüne sağlanan desteğin yakında sona ereceğini ve kullanıcıların zorunlu olarak 22H2 sürümüne yükseltme yapmaları gerekeceğini açıkladı. Windows 10 21H2, 13 Haziran 2023'te hizmet süresinin sonuna ulaşacak.



Ayrıca Bkz.Apple dışarıya bilgi sızdıran çalışanını kovdu: Nasıl yakalandı?



Söz konusu tarihten sonra işletim sistemi güvenlik güncellemeleri almayacak. Yazılım devi cihazları güvende tutmak adına tüm tüketici sürümleri için 22H2 sürümüne otomatik yükseltme başlatacak. Bu güncelleme kısa süre içinde Windows Update üzerinden sunulacak.



Microsoft, Windows 10 kullanıcılarını yükseltme yapmaya zorlayacak



"Etkin Saatler özelliğini kullanın"



Microsoft temsilcileri kullanıcılara, güncellemeleri yüklemek için uygun bir zaman seçmelerine olanak tanıyan "Etkin Saatler" özelliğinden yararlanmalarını önerdi. Bu ayara Windows Update menüsü üzerinden erişilebildiğini belirtelim.



Şirket kısa süre önce 22H2'nin Windows 10 için son büyük güncelleme olacağını duyurmuştu. Microsoft, işletim sisteminin bu sürümü için resmi destek süresinin sona ereceği 14 Ekim 2025 tarihine kadar sadece güvenlik güncellemeleri yayınlayacak.




Kaynak:https://www.neowin.net/news/microsoft-will-soon-force-push-windows-10-22h2-on-21h2-pcs-reminds-all-about-windows-11/

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil

 Haberi Portalda Gör

ya kardeşim ben istemiyorum, senin için hayır demem neden yetersiz geliyor?
Yoruma Git
phoenixae - 2 yıl +13
2018 yılında aldığım 4-5 yıllık oyun bilgisayarımda i7 7700HQ işlemci ve TPM 2.0 var, Windows 11 sadece işlemciyi desteklemiyor ama kendi surface bilgisayarı eskiye düşmesin diye i7 7820HQ işlemc...
Yoruma Git
Yorumun Devamı gurkangulen - 2 yıl +10
Güncellemeyi kapatayım bari :)
Yoruma Git
tobepeople - 2 yıl +5
P
2 yıl
Teğmen

ya kardeşim ben istemiyorum, senin için hayır demem neden yetersiz geliyor?




J
2 yıl
Yarbay

Microsoft kendi içerisinde çelişkileri barındıran bir marka her çıkarttığı ürün acaba sorunu beraberinde getiriyor sadece işletim sistemleri değil donanımlarıda benzer sorunları beraberinde getiriyor.




T
2 yıl
Yarbay

Güncellemeyi kapatayım bari :)




L
2 yıl
Teğmen

Bende yükseltme yapmamak için zorlayacam. Hadi bakalım. :)




E
2 yıl
Yarbay

Yorumlarda kimse anlamamış. MS, yeni çıkacak yamaların geriye dönük uyumlu olmayacağını söylemiş esasen. Bu teknik bir gereklilikten mi yoksa strateji mi bilemem.. Şurası kesin, eski versiyona %100 uyumlu yama yapma mecburiyetinde değiller zaten.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
2 yıl
Yüzbaşı

Windows da bizim muhalefet gibi şuna geçeciksiniz, şunu seçeceksiniz, terlik koysak seçeceksiniz... kardeşim belki ben geçmek istemiyorum.




Z
2 yıl
Yüzbaşı

yapsın basar formatı geri döner gerekirse bi şekilde windows update i pasivize ederiz.




G
2 yıl
Er

2018 yılında aldığım 4-5 yıllık oyun bilgisayarımda i7 7700HQ işlemci ve TPM 2.0 var, Windows 11 sadece işlemciyi desteklemiyor ama kendi surface bilgisayarı eskiye düşmesin diye i7 7820HQ işlemciye destek veriyor. Böyle saçmalık olmaz. Kimse bana güvenlik falan demesin.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
2 yıl
Yüzbaşı

Zorlasa ne olacak her turlu guncellemeleri kapattim zaten sorun yok 😂



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

P
2 yıl
Yüzbaşı

tüm win 10 kullanıcıları linux tarafına geçse linux tarihi bir devrime uğrar microsoftun windows tarafını tarihe gömerdik, bu şekilde de tüm oyun ve program yapımcıları linux desteğine yoğunlaşmış olurdu, ahh güzel bir hayaldi be 🤔




L
2 yıl
Yarbay

Yemişim "güvenliğini"; sadece klonlamak için taktığım SSD'ye onayımı almadan (sadece "TAMAM" tuşu vererek) onarma yaptı ve sistemin azına s.... Sistemi yeniden kurmak zorunda kaldım. Kesinlikle güvenmeyin, ne zaman ne b.. yiyeceği belli değil artık. Her an sizi yarı yolda bırakabilir. Bakalım W 11 ve 12'de neler gelecek başımıza? Ne Windows 95/Me'de ne Windows 2000'de ne XP'de ne de Vista'da böyle sıkıntılar yaşanmadı ya.
Rezillik diz boyu resmen...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lterlemez -- 16 Mayıs 2023; 01:06:16 >


L
2 yıl
Yarbay

Aman aman, yenisine de yapmasınlar mümkün ise...

Fıstık gibi W 7'yi reklam ve kullanıcı izleme inadı yüzünden yediler. Baktılar, millet her bir güncellemeyi didik didik edip, ayıklıyor; Güncelle ayarlarını kullanıcıların elinden aldılar.





Bu mesajda bahsedilenler: @E_Y_B_H_P_T
W
2 yıl
Yarbay

siz istedikten sonra her türlü win11 kurabilirsiniz.



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @gurkangulen
D
2 yıl
Yarbay

soru şu. tpm olmayan pc leri windows 11'e nasıl geçireceksin.
eğer zaten geçireceksen, tpm olayında neden ısrar edip direttin.
core duo ve athlon gibi eski cpu lara destek vermedin.
şimdi o cpu lara nasıl destek vereceksin.




H
2 yıl
Yarbay

Evimde 25 liraya alınmış lisansla Windows 10 kullanan biri olarak "çok da fifi" diyorum.

Bakalım, can sıkarsa her türlü içinden geçeriz. Windows 11'in de içinden geçeriz, 10'un zaten içinden geçeriz.

Bu güvenlik açığı meselesini de anlamıyorum pek. Zaten isteyenin, kafaya takanın rahatlıkla patates edebileceği platformlar kullanıyoruz. Hassas verileri internete açmayın beybisi. Bizim eski şirketin bilgisayarı internete bağlı değil. Köşede duruyor. Becerebilen hacklesin. Gayet manuel çözümlerle meseleyi hallediyorum. Ofise girip kasayı kaldırıp götürsen verimi çalabilirdin, içinde HDD olsaydı... HDD'yi de bulman lazım. Nerede? Ofiste değil güzel kardeşim. Eşeleme.

Yanlış anlaşılmasın: Benimki paranoyak bir önlemden ötürü değil. "Olur da ofise hırsız girerse, 20 yıllık verim ellere gitmesin" diye.

----------------------------

Biz önemsiz kulların hacklenme gibi bir derdi yok. Çok acayip ortamlarda bulundum. Çok acayip işler yaptım. 7 PC, 2 Server var. Bir kere modemimi çocuk olduğunu düşündüğüm biri patates etti. Hala niye yaptı anlamadım. Deneme yapıyordu, kaslarını esnetiyordu sanıyorum. Modemime binlerce talep yollayıp yordu velet. 1986 model olan ben de Technic Lego nesliyim lan. Kafamın içinde gıcırdayarak dönen dişlilerle, gayet mekanik çalışan beynimle sorunu modemi fişten çekerek çözdüm. Polat Alemdar bir, ben iki yani... Orada da böyle bir sayne vardı.
"Efendim siber saldırı altındayız!"
"Sigortaları indirin! Herkes dışarı!" dedikten sonra serverı çekip, ethernet kablolarını çekiştiriyordu. Çok şakşak geçmiştim. Allah başıma verdi.

Sonra Türksat'ı aradım: "IP adresimi değiştirin."
Sonra internete açık olan ne kadar hizmetim varsa kapadım. Bana ders oldu. O günden beri ofisime VPN ile bağlanıp ağımın içinden ulaşmam gereken hizmete ulaşıyorum. Doğrudan internete açık bir hizmet yok.
Sonra modemi geri açtım.

Tadaaa!! Sorun çözüldü. Muhtemelen velet rastgele, internete açık olan bir hizmetimi keşfetti, ip adresinden doğru modeme saldırdı. Tam olarak niye hala bilmiyorum.

Deneyimli bir hacker olsa içinden geçerdi ofisin. Ama, bu sefer de, ben kimim de, ne önemli bilgim var da başıma bu gelecek?

----------------------------

Ofiste enteresan bir önlem söyleyeyim: Başka bir amaç için 3 farklı internet var ofiste. Biri ofisin kendi interneti, ikisi ise komşuların interneti. Ofisteki akıllı zerzevatlar komşunun internetine bağlı. Ofisimi hackleseler, komşunun internetinden ofisin düğmelerine erişip bilgisayarları kapatabiliyorum. İstersem hard-off da yapabiliyorum, istersem elektriği de komple kesebiliyorum. Bildiğin mekanik çözümler bendekiler. Kasadaki düğmeye röle bağladım. Kısa bir aç kapa, bilgisayarı kapatır. Uzun aç, kapa. Force-shutdown. Priz çıkışında da röle var. Kapalı iken PC'yi iteklesen de çalışmaz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 16 Mayıs 2023; 15:33:53 >

B
2 yıl
Binbaşı

Ulan sanki beleş yazılım bi ton lisans parası al sonra ona zorla buna zorla



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
2 yıl
Yarbay

Bilgisayar kaldırmıyorsa ne olacak sevgili Gates



D
2 yıl
Yarbay

Nasıl hocam




Bu mesajda bahsedilenler: @Windows 11
D
2 yıl
Yarbay

Artık ms istediği kadar uğraşsın işte windows 11 şöyle böyle 11 değil windows markası bitmiştir özellikle benim için. 2015’de linux kullanmıştım şu anlık kötü olabilir ama gelecek vaad ediyor demiştim sanırım oluyor linux windows’u oyun performansında tokatlıyor ve win 11 zaten facia umarım ya microsoft adam olur ya da windows yok olur.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.