Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
20
Cevap
339
Tıklama
0
Öne Çıkarma
MHP’li milletvekilinden 'TikTok' açıklaması: 'Kapatılması için kanun teklifi hazırlanmakta'
N
3 hafta
Er
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, sosyal medya uygulaması TikTok ile ilgili açıklama yaptı. TikTok’un, dünyada ve Türkiye’de kullanılan en yaygın sosyal medya platformlarından birisi olduğuna işaret eden Öztürk, kullanıcı sayısının dünyada 1 milyarı aştığını, Türkiye’de ise 30 milyon olduğunu ifade etti.

"BATAKLIĞIN KURUTULMASI GEREKİR"

TikTok uygulamasının, Türk aile yapısına ve kültürüne uygun olmayan görüntülerin ve davranışların paylaşıldığı bir mecra olduğunu söyleyen Öztürk, "Bu anlamda müstehcen içerikler oluşturan, canlı yayında gelir sağlayan, çocuk istismarı paylaşan hesap yöneticilerine yönelik operasyonların yapıldığı ve adli soruşturmaların açıldığı yine kamuoyuna yansımaktadır. Tam bu noktada ifade etmeliyim ki TikTok adlı sosyal medya platformu tam anlamıyla bir bataklığa dönüşmüştür ve bataklıkta sinek avlamaktansa bataklığın kurutulması gerekmektedir" diye konuştu.

"AHLAK YOKSA GELECEK YOK OLUR"

Ahlaki değerlerin hiçe sayıldığı bir sosyal medya mecrasında yapılan paylaşımların, toplum düzenini tehdit eden birer unsur olarak görülmesi gerektiğini vurgulayan Öztürk, "Bu, her şeyden önce içinde çocuklarımızı büyüteceğimiz sağlıklı bir toplum için gereklidir. Ahlak yok olursa gelecek yok olur. Ahlakı zedelenen veya yok olan, milli ve manevi değerleri her gün örselenen bir toplum geleceğini hazırlayamaz, istikbâlini sağlam zeminler üzerine kuramaz" şeklinde konuştu.

"MİLLİ KÜLTÜRÜMÜZ VE AHLAKİ YAPIMIZ ASLA BOZULMAYACAKTIR"

Öztürk, "Bu anlamda ahlaksız paylaşımların yoğunlukla yer aldığı ve milli değerlerimizi ayaklar altına alan TikTok’un bir an önce kapatılması gerektiği açıktır. Bu doğrultuda kanun teklifi hazırlamakta olduğumuzun da bilinmesini isterim. Umuyorum ki Türk milletinin kültürel kodlarını bozmaya yönelik her türlü unsura karşı gerekli tedbir ve adımlar atılarak milli kültürümüz ve ahlaki yapımız asla bozulmayacaktır" dedi.

Cumhuriyet





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2024 -- 29 Nisan 2024; 21:24:31 >


_____________________________

Eski kullanıcı adı: NeoNesil2023


Ahlak ve mhp mi?
Ya birak
Yoruma Git
erkahn - 3 hafta +4
@kerimcem eyvah senin en çok sevdiğin uygulamayı kapatıyolar
Yoruma Git
Panzerkampfwaagen VI - 3 hafta +4
E
3 hafta
Yarbay

Ahlak ve mhp mi?
Ya birak



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
3 hafta
Yüzbaşı

Kapatılması olumlu olur fakat umarim bu tiktok kullanan kitle İnstagrama akın etmez.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
3 hafta
Binbaşı

@kerimcem eyvah senin en çok sevdiğin uygulamayı kapatıyolar




Bu mesajda bahsedilenler: @kerimcem
7
3 hafta
Onbaşı

TikTok kapansa başka yere giderler. Kapatarak çözüm elde edemezsin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7-Quaresma -- 29 Nisan 2024; 22:14:36 >

U
2 hafta
Teğmen

"Milliyetçi" geçinen Parti'nin uğraştığı şeye bak. Tiktoktan sana uzun vadede zarar gelmez ama sınırdan elini kolunu sallayarak giren hindusu yamyamı ülkeni 2 saat içinde savaş alanına çevirir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
2 hafta
Binbaşı

Ülke bataklığa batıyor milyonlarca ne idüğü belirsiz yüzünden, derdimiz tik-tok bataklığı....



K
2 hafta
Yarbay

Güzel haber...



_
2 hafta
Yarbay

Hmm tamda ABD yasaklanmasini istemisken iyi tesadüf, kimin kime hizmet ettigi ortada. Neden facebook, Instagram degilde sadece Tiktok?



E
2 hafta
Er

Tiktoktan önce de ahlaksızlık, taciz, tecavüz, çocuk istismarı vardı. Hala var. Bence burada tek suçlu tiktok değil.



S
2 hafta
Yüzbaşı

Devletin müdahale edip de daha kötü hale getirmedigi hiçbir şey yok. Tiktok leş bir mecra olsa da yasaklanmasıyla daha leş şeyler yaşanacaktır.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
2 hafta
Yarbay

Öyle bir gelir sistemine sahip başka bir platform yok. Millet para için ruhunu satıyor artık.

Özetle kapanırsa çoğu elenir.


Ben işin ahlak kısmında değilim ama kesinlikle kapatılması gerekiyor. 3-4 yaşındaki çocuklar bile bağımlı olmaya başladı. Günümüzde doğan çocukların büyük çoğunluğu eğitimsiz aileler yüzünden dikkat bozukluğu ile mücadele edecek.

Bir videoyu 3-4 saniye görüp geçen insanlarda zaten dikkat bozukluğuna zemin hazırlıyor. Tatminsizlik hissini arttırıyor. Ahlak vs hikaye bundan daha önemli bir durumun içindeyiz ama kimsenin umrunda değil.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reborned -- 30 Nisan 2024; 14:38:18 >

M
2 hafta
Yüzbaşı

valla ben yıllardır kapatılsın diye düşünüyorum, sonunda diyorum...



Y
2 hafta
Er

ben sevmiyorum o yüzden yasaklansın zihniyetine sahip insanlar kapatılsa daha iyi olur.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

L
2 hafta
Yüzbaşı

Tiktok kapatma kararını kim ele alırsa vatana millete ,insanlığa yaptıgı katkıdan dolayı saygı duyulmalı.Keza bu belanın ,bu ülkedeki cahilleri iyice tek hücreli yasam formuna döndürmesine az kaldı.



S
2 hafta
Yarbay

Akla gelebilecek her türlü yasaga karsiyim ve MHP gibi bir partiyle ortak noktada bulusacagim aklima gelmezdi. Çünkü tiktok resmen Çin'in beyin uyuşturma programı. Aynı şekil ABD de yasakliyor.

Tüm dünyada genç nesil tiktoktan kafasını kaldıramıyor. 5 dakika izlemese krizlere giriyor. Ben tiktoka hiç bakmadım. Bu tiktokta ne var böyle? Eroin bagımlılıgı gibi bir bagımlılık yapacak ne gösteriliyor tiktokta bilen var mı?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 30 Nisan 2024; 19:6:24 >

T
2 hafta
Yarbay

ben de hiç kullanmadım. youtube ve instagram gibi mecralarda bile gayri ahlakı durumlar varken bu tiktokta fazlası mı var acaba? diyerek kullanmışlığım da yok. yani böyle bir şey var ise kapatılmayı hak ediyor diyebiliriz belki. ama yok farkı denecek ise o zaman da tamamını kapatmaları lazım. yani youtube'da da var intagram'da da var, her yerde mutlaka vardır. ne aradığınıza bağlı veya neyi görmek istediğinize bağlı desek yeridir. zaman böyle bir zaman yani. bu konuda avrupa ve abd'nin üzerimize zehir tohumu serpiştirdiğini söylemek bile mümkün aslında. artık kapatırlar mı, +28 mi yaparlar ne yaparlar bilmem.



D
2 hafta
Binbaşı

Instagram daha da kötü. Porn* resmen.



R
2 hafta
Yarbay

Millet üç kuruş para kazanıyor onun da damına çakacaklar. (çiviyi)



V
2 hafta
Binbaşı

Abd istemiştir gerisi sadece bahane. Abd dedi ya tiktok 1 yıl içinde bir abd şirketine satılacak ya da erişimi engellenecek diye.