Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
63
Cevap
10200
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Toyota GT-86 İncelemem (Bol Fotoğraflı)
D
14 yıl (10840 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >

İngiltere ziyaretimde Goodwood Festival of Speed'de GT86'yı yakından inceleme fırsatı buldum. Festivalde baz modelin yanı sıra TRD ve Gazoo Racing tarafından modlanmış GT86’lar ayrıca GT86’nın Toyota tarafından geliştirilirken kullanılan konsept aracıda yer alıyordu.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Araçlar ziyaretçilere tamamen açıktı. Her tarafını inceleyebiliyordunuz. Ayrıca test sürüşü imkanıda vardı ancak ben sabah 9’da gittiğim için yer bulamadım.
Araç hakkındaki görüşlerime gelecek olursak;

Birincisi gerçekten tam anlamıyla spor bir araç üretilmiş. Sedan bir otomobilin Coupe versiyonuda spor bir araçtır ancak GT86 tamamen spor ve yarış amaçlı üretilmiş bir araç. Aracı yakından gördüğünüzde bu daha net anlaşılıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Şase oturaklı, aerodinami sağlayan yardımcı öğelerle oldukça şık bir tasarımı var. Difüzör, ön tampon, çift egzoz, 4 egzoz gibi çeşitli versiyonları mevcut. Jant seçenekleri çok başarılı. Pistte bazen Lexus LFA’de turluyordu uzaktan GT86 sanki LFA’ın kırması gibi görünüyor. Siyah renk yoktu. İnci beyazı, gri, turuncu ve kırmızı vardı. En çok kırmızı renk hoşuma gitti.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

İç mekanı sade. Tuşlar oldukça basit bir şekilde yerleştirilmiş. Göstergeler başarılı özellikle en ortada en belirgin şekilde duran devir saate ve içine yerleştirilmiş digital hız göstergesi sürücünün tek bir diagramdan her şeyi görebilmesini kolaylaştırıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Aracın en ama en çok beğendiğim yanı koltukları. İnanılmaz rahat. Hiç kalkmak istemedim. Aynı gün GTR, 911, R8, SLS, M6, Evora bilumum spor araçlara bindim hiçbiri GT86 gibi ilk oturuştaki o rahatlığı ve komforu vermedi. O koltuğa oturduğunuz an aracın hangi amaçla üretildiğini anlıyorsunuz. Koltuk olarak aslında bir istisna Porsche Cayman R diyebilirim. İnanılmaz sarmalıyor. Gömülüp kalıyorsunuz. Kalkarken çok zorlanıyorsunuz ama o da son derece rahattı.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Sert bir debriyaja sahip. Vites geçişleri kemikli aslında RX8, 350Z gibi araçlarla hemen hemen aynı. Pedalların yerleşimi çok düzgün ve aralarında eşit ve çoğu binek araca göre daha fazla mesafe var. Bunun nedeni drift yaparken heel and toe tekniği kullanırken daha rahat iki ayağı kullanabilmek olarak düşünüyorum. Kendi aracınıza bindiğinizde pedalların dizilimi ve aralarındaki boşluğa bakarak GT86 ile kıyaslayabilirsiniz.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Aracın gidişine gelecek olursak herkesin bildiği gibi stok motorun çok yüksek bir performansı yok 0-100’ü 6 ya da 7 saniye değil. 8 saniye. Tabi 8 saniyeden sonrada araç iyi hızlanıyor. Pistte gezerken gözlemlediğim bu. Aracın yol tutuşu çok iyi. Goodwood pisti tümsekli dar ve virajları keskin. Her araç yola o şekilde tutunup gidemez bu bir gerçek. Hoş bir boxer sesi geliyor. İyi bir egzozla daha iyi sesi çıkar elbet. Arkadan itiş olmasıda zaten ayrı bir sürüş zevki demektir. Araçlar farklı kişiler tarafından 8 saat boyunca sürekli pistte turladılar. Kendi aracımda bunu yapsam acaba fren ve debriyaj kalır mı? Hatta motor kalır mı? Çoğu spor araç bu araca göre çok narin kalır. GT86 ise "Track Day" amaçlı üretilmiş bir araç. Kolay kolay yıpranacağını düşünmüyorum

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Fiyat konusunda; İngiltere’de fiyatlar 26-28bin pound aralığında. Örneğin Lotus Elise’in de baz modeli 28bin pound. Bu anlamda aracın fiyatı boyutu ve sunduklarına göre iyi denebilir İngiltere bazında. Avrupa’da 30bin euro civarı. Hem İngiliz hem de Avrupa’nın alım gücünü düşünürsek araç çok makul fiyatta. Londra merkezde 1 haftalık ev kiralarının 1000-5000 pound arası mesela.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Sonuç olarak ben aracı çok beğendim. Türkiye harici bir yerde yaşıyor olsaydım AB, ABD, GB vb direk alırdım. Malesef Türkiye fiyatı çok yüksek. MTV’de cabası. 3-5 sene sonra belki ikinci ele artık kısmetse...

< Resime gitmek için tıklayın >

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DXM06 -- 13 Temmuz 2012; 14:09:34 >

H
14 yıl (9126 mesaj)
Yarbay

Guzel inceleme elinize saglik , arac ve motoru cok begensemde , motor biraz daha guclu olabilirdi diye düsünüyorum. Yinede arac çok güzel.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondAta -- 13 Temmuz 2012; 13:51:42 >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
S
14 yıl (6994 mesaj)
Yarbay

Araca laf yok ama incelemen de çok hoşuma gitti DXM



G
14 yıl (7501 mesaj)
Yarbay

Keşke 250 hp ile gelseydi ama tuning firmalarının 1 numaralı modeli olur bu araç hatta Toyota'nın resmi performans departmanı TDM bu araca mutlaka modlayacaktır.



D
14 yıl (10840 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Teşekkürler arkadaşlar.

Aslında Toyota'nın araç için geliştirdiği model bu;

< Resime gitmek için tıklayın >

2.0 Turbo Motor 350 Beygir ve yaklaşık 420nm Tork

Ama nihai hali daha zayıf tabiki ama çok kolay modifiye edilecektir eminim alet.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DXM06 -- 13 Temmuz 2012; 14:01:53 >
Bu mesaja 4 cevap geldi.
E
14 yıl (9412 mesaj)
Yarbay

şu araca en az 300 hp lazımdı.



R
14 yıl (11748 mesaj)
Yarbay

Anatomik yapı olarak 350Z'i andırıyor.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
14 yıl (3816 mesaj)
Yarbay

İnceleme için teşekkürler. Gerçekten son yıllarda çıkan beğendiğim tek araba.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
14 yıl (2066 mesaj)
Yüzbaşı

ellerinize sağlık çok güzel fotolar. Profosyonelsiniz sanırım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
14 yıl (5778 mesaj)
Yarbay

Elinize sağlık, güzel inceleme olmuş. Diğer bindiğiniz araçları da paylaşabilir misiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
14 yıl (1515 mesaj)
Binbaşı

Stock hali çok zayıf bir araç.Modifiye edilen her araç güç alabilir, önemli olan bu gücü ne kadar taşıyabileceği.Bana göre bu araç tam bir hayal kırıklığı.Umarım Toyota nın sorunsuzluğuna gölge düşürmez.
Subaruyla arasında ki farklılıklar bildiğim kadarıyla yay sertlik ayarı ve birinde dijital klima varsa diğerinde manuel klima var.Çok büyük farklılıklar yok.Toyotanın modifiye ekibi sc kiti çıkaracakmış yakında, alanlar tarafından da zaten modifiye edilmeye başlandı.Piyasa biraz daha doysun ,kullanıcıları yaygınlaşsın ve videoları düşsün birde o zaman konuşalım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
14 yıl (10840 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: S R T

Elinize sağlık, güzel inceleme olmuş. Diğer bindiğiniz araçları da paylaşabilir misiniz.

Her gün birkaç model paylaşacağım.

@forever eagle

Fotoğrafçılıkla amatör olarak ilgileniyorum. Yabancı bir ajansa bağlılığım var ama çok geçerli değil.

Tekrar teşekkürler,


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
14 yıl (22889 mesaj)
Yarbay

Japonyada çelik(alaşım değil stepne gibi) jantlı, tamponlarına kadar boyasız plastik son derece kırpılmış bir versiyonu satılıyor. Alıp direk modifiye garajına götürülüp modlansın diye yapılmış resmen. Zaten bu aracı alıp da stock kullanacak olan yoktur.

O nedenle hayal kırıklığı değil bence. Hatta zamanında Skyline R32-34 ve Supra ile tutuşturdular dünyayı, emisyon yasaları önüne geçti, işte bu araç o yasaları çiğnemeden üretilip, garajlarda canavar haline getirilsin diye yapılmış bir şey.



G
14 yıl (7501 mesaj)
Yarbay

Acil olarak Evo X incelemesi bekliyoruz hatta FQ serilerinden birisi varsa o çok daha iyi olur



G
14 yıl (2203 mesaj)
Binbaşı

Güzel konu tebrikler. Otomobil forumunda konular işte böyle olmalı copy paste değil.

Merak ettiğim bir araç ben mx-5'den daha keyifli olacak mı onu düşünüyorum da yakın zaman denemek mümkün olmayacak gibi görünüyor.
Deneyebilseniz güzel olurdu isterdik. Şu Gazoo Racing olan racing paket miydi (yürüyen, motor vs olarak) yoksa sadece modlanmış, desteklenmiş bir paket miydi var mı bilgin? Benim diğer en merak ettiğim şey boxer motoru herkesin modlayıp modlayamayacağı, üzerinde ne kadar part çıkacağı var mı bunla ilgili bilgi, orada ki araçlardan motor modifiyeli, forged hale geçirilen var mıydı resimlere göre yok galiba.
Ben böyle kokpit'i sade araçları seviyorum Toyota'lar gibi mesela Corvette felan da beğenmezdim eskiden çok basit gibi duruyor diye ama sadelikte başka bir hissiyat var şimdi ki çoğu spor çakmasını, Ferrari kokpitlerini felan beğenmiyorum aslında sadelikte racing ruh var. GT86 o yüzden de güzel bence mesela zaten az biraz Porsche'lara benziyor. Elise ile aynı oranı tutturması Toyota'nın başarısı olmuş hiç tahmin etmezdim. Kesinlikle farklı araçlar ama GT86 daha günlük, oturuş rahatlığı verebilecek bir otomobil hem de bu fiyata.... Bizde ki fiyatı çok saçma diğer herşeyde ki gibi zengin JDM fanatiklerinden başkası elde etmeyi istemez hele ki boxer motora fazla modifikasyon ürünü çıkmazsa piyasaya ihtimalleri iyice düşer.

"Araçlar farklı kişiler tarafından 8 saat boyunca sürekli pistte turladılar. Kendi aracımda bunu yapsam acaba fren ve debriyaj kalır mı? Hatta motor kalır mı?"

Bunu hemen hemen bütün spor otomobiller yapabilir aslında, yapamaz kısmi etkin sürücülerin altında iyi sıkıştırılması ile ilgili. Uzun zamanlarla dolanıyorsa pistte bu araç bile olsa kapasitesince veya üstünde sıkıştırılmıyor demektir. Aslında ilk bariyeri ısınma konusunda yaşıyorsunuz motor ve diskler bu yüzden uzun süre dönemiyor böyle araçlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
14 yıl (20472 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: SerkanYazgan.

Stock hali çok zayıf bir araç.Modifiye edilen her araç güç alabilir, önemli olan bu gücü ne kadar taşıyabileceği.Bana göre bu araç tam bir hayal kırıklığı.Umarım Toyota nın sorunsuzluğuna gölge düşürmez.
Subaruyla arasında ki farklılıklar bildiğim kadarıyla yay sertlik ayarı ve birinde dijital klima varsa diğerinde manuel klima var.Çok büyük farklılıklar yok.Toyotanın modifiye ekibi sc kiti çıkaracakmış yakında, alanlar tarafından da zaten modifiye edilmeye başlandı.Piyasa biraz daha doysun ,kullanıcıları yaygınlaşsın ve videoları düşsün birde o zaman konuşalım.

Adam binlerce Toyota mühendisini sildi attı


Bu mesaja 2 cevap geldi.
O
14 yıl (2794 mesaj)
Yarbay

Araç gerçekten çok güzel ama bir SUPRA değil.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
14 yıl (3170 mesaj)
Yarbay

Toyota hakikaten iyi iş çıkarmış



S
14 yıl (1515 mesaj)
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

quote:

Orijinalden alıntı: SerkanYazgan.

Stock hali çok zayıf bir araç.Modifiye edilen her araç güç alabilir, önemli olan bu gücü ne kadar taşıyabileceği.Bana göre bu araç tam bir hayal kırıklığı.Umarım Toyota nın sorunsuzluğuna gölge düşürmez.
Subaruyla arasında ki farklılıklar bildiğim kadarıyla yay sertlik ayarı ve birinde dijital klima varsa diğerinde manuel klima var.Çok büyük farklılıklar yok.Toyotanın modifiye ekibi sc kiti çıkaracakmış yakında, alanlar tarafından da zaten modifiye edilmeye başlandı.Piyasa biraz daha doysun ,kullanıcıları yaygınlaşsın ve videoları düşsün birde o zaman konuşalım.

Adam binlerce Toyota mühendisini sildi attı

Eyvallah forumdaşım.Binlerce toyota mühendisini silip atmadık sadece geleceği üzerine yazdım ve yazının sonunda da ilerde piyasa doyunca modifiyeli hali üzerine bir daha konuşabiliriz dedim. Önce anlamalısın sonra yorum yazmalısın.Post kasmak için laf atmak için yazma, bildiğini yaz yeterli.



D
14 yıl (10840 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: guyverland

Güzel konu tebrikler. Otomobil forumunda konular işte böyle olmalı copy paste değil.

Merak ettiğim bir araç ben mx-5'den daha keyifli olacak mı onu düşünüyorum da yakın zaman denemek mümkün olmayacak gibi görünüyor.
Deneyebilseniz güzel olurdu isterdik. Şu Gazoo Racing olan racing paket miydi (yürüyen, motor vs olarak) yoksa sadece modlanmış, desteklenmiş bir paket miydi var mı bilgin? Benim diğer en merak ettiğim şey boxer motoru herkesin modlayıp modlayamayacağı, üzerinde ne kadar part çıkacağı var mı bunla ilgili bilgi, orada ki araçlardan motor modifiyeli, forged hale geçirilen var mıydı resimlere göre yok galiba.
Ben böyle kokpit'i sade araçları seviyorum Toyota'lar gibi mesela Corvette felan da beğenmezdim eskiden çok basit gibi duruyor diye ama sadelikte başka bir hissiyat var şimdi ki çoğu spor çakmasını, Ferrari kokpitlerini felan beğenmiyorum aslında sadelikte racing ruh var. GT86 o yüzden de güzel bence mesela zaten az biraz Porsche'lara benziyor. Elise ile aynı oranı tutturması Toyota'nın başarısı olmuş hiç tahmin etmezdim. Kesinlikle farklı araçlar ama GT86 daha günlük, oturuş rahatlığı verebilecek bir otomobil hem de bu fiyata.... Bizde ki fiyatı çok saçma diğer herşeyde ki gibi zengin JDM fanatiklerinden başkası elde etmeyi istemez hele ki boxer motora fazla modifikasyon ürünü çıkmazsa piyasaya ihtimalleri iyice düşer.

"Araçlar farklı kişiler tarafından 8 saat boyunca sürekli pistte turladılar. Kendi aracımda bunu yapsam acaba fren ve debriyaj kalır mı? Hatta motor kalır mı?"

Bunu hemen hemen bütün spor otomobiller yapabilir aslında, yapamaz kısmi etkin sürücülerin altında iyi sıkıştırılması ile ilgili. Uzun zamanlarla dolanıyorsa pistte bu araç bile olsa kapasitesince veya üstünde sıkıştırılmıyor demektir. Aslında ilk bariyeri ısınma konusunda yaşıyorsunuz motor ve diskler bu yüzden uzun süre dönemiyor böyle araçlar.



Teşekkürler,

Gazoo Racing'in Japon GT yarışları için ürettiği ayrı bir araç var ama onu satıyorlar mı bilmiyorum. Onun dışında sanırım TRD ve Gazoo aerodinamik paketler sunuyor. Boxer motor Subaru'da epeyce modlanıyor ama tabi fabrikadan turbolu geliyor. Bunada elbet uygun turbo partları üretilir hatta var diye biliyorum. Stage 1-2-3 gider bu BRZ ve GT-86'da. İç tasarımı Lotuslar gibi çok sadece. 2 tuş ve direksiyon. RX-8 lüks kalıyor bunun yanında.

Bende sözüm ona spor araca biniyorum ama 2 sert frenden sonra frenler iyice şişer motorda zorladın mı çekişten düşer vs. GT-86 gibi bir araçta bu herhalde daha minumumdur. Tabi bu aracın baskı balatası 2-3 bin olur benim aracın 500-600 lira :) Frenlere hiç girmiyorum. Sti brembo kit sanırım 8bin lira :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.