Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
10
Cevap
2677
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Sony'den jailbreak adımı: PS5'i güncellemeyenler PSN'e erişemeyecek!
E
2 gün (6273 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Sony'den jailbreak adımı: PS5'i güncellemeyenler PSN'e erişemeyecek!
Jailbreak yapılmış PlayStation 5 konsolları, ücret ödemeden pek çok oyunu oynamaya olanak tanıdığı gibi, PS2 ve PS3 gibi önceki nesil konsollara ait oyunları çalıştırmak için de kullanılabiliyor. PlayStation, hafta başındaki 50.000 dolarlık ödülün ardından, nihayet somut adımlar atmaya başlamış gibi görünüyor. PlayStation, çevrimiçi kalabilmek için zorunlu olan kritik yazılım güncellemesini kullanıcılara dayatmaya başladı. Şu anda çoğu PS5 konsolu 14.00 sürümünü kullanıyor ancak yeni ve zorunlu güncellemeyle sürüm 14.10'a yükseltilecek.



Ayrıca Bkz.Sony, korsan PS5 oyun indirme mağazasını kapattı!



Online oynamak için güncelleme zorunluluğu



Normal şartlarda bu tür güncellemeler ertelenebilir olsa da, kullanıcılar güncellemeyi indirmeyi reddettikleri takdirde PSN'e bağlanamadıklarını, ayrıca online oyun özelliklerinin de çalışmadığını söylüyor.



Bu güncellemenin temel amacı; PS5'teki yaygın jailbreak sorununa doğrudan müdahale etmek. Mevcut sürümde kalmayı tercih edenler konsollarını jailbreakli kullanmaya devam edebilecek ancak bu durumda online bağlantı imkanını kaybedecek. Yeni sürüme geçenler ise konsollarında bu tür değişiklikleri yapamayacak.



https://x.com/Pirat_Nation/status/2110668586704384448?s=20



Sony'nin güvenlik önlemleri yapay zekayla aşılıyor!



Bununla birlikte, pek çok kişi bu çabanın sonuçsuz kalacağına inanıyor. Konsolun güvenlik önlemlerini aşmak için yapay zeka araçları kullanılıyor. Bu nedenle yeni yazılımın da kırılmasının an meselesi olduğu düşünülüyor.



Tüm bu önlemler, yalnızca kullanıcıların konsollarını kötüye kullanmalarını engellemek için değil, aynı zamanda GTA 6 gibi yeni oyunların piyasaya çıkış sürecinin olumsuz etkilenmemesini sağlamak için alınıyor. GTA VI'nın yalnızca bu yazılım güncellemesi yüklü olduğunda çalışabileceği tahmin ediliyor.




Kaynak:https://www.notebookcheck.net/Sony-blocks-PS5-console-jailbreak-from-PSN-requiring-firmware-update-14-10.1424308.0.html

 Haberi Portalda Gör

Yuz yildir boyle bu. Erkan yine kalitesini konusturmus.
Yoruma Git
Zuko - 2 gün +11 ▲
Yanlışım varsa düzeltin ama, bu zaten geçmiş yıllarda da böyle değil miydi ? Zaten jairbreak/kırdırmanın ana eksi tarafı bu değil mi 😅 Bu adımı yeni attılarsa enteresan.
Yoruma Git
Pekircan - 2 gün +5 ▲
Zaten erişilmiyor du ki, herzaman son güncellemeyi alması gerekmiyor muydu?
Yoruma Git
oyungazi - 2 gün +4 ▲
O
2 gün (5310 mesaj)
Yarbay

Zaten erişilmiyor du ki, herzaman son güncellemeyi alması gerekmiyor muydu?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
2 gün (83 mesaj)
Çavuş

Yanlışım varsa düzeltin ama, bu zaten geçmiş yıllarda da böyle değil miydi ? Zaten jairbreak/kırdırmanın ana eksi tarafı bu değil mi 😅 Bu adımı yeni attılarsa enteresan.




Z
2 gün (17196 mesaj)
Yarbay

Yuz yildir boyle bu. Erkan yine kalitesini konusturmus.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 15 Ekim 2026; 19:35:13 >


F
2 gün (2315 mesaj)
Yarbay

Biraz konu ile ilgisi olan arkadaşlara yazdırsanız pardon yani en azından ai den çıkarken bir iki göz atsa "La bu ai ne yazdı habere?" diye. Uzun zamandır ai haberler zaten bunu biliyoruz LOL




M
2 gün (1170 mesaj)
Binbaşı

Bi gün şu jailbreak yapanlar playstationı steame bağlasa ücretsiz online oynamayı sağlasa sony ne yapacak merak ediyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus01982 -- 15 Ekim 2026; 20:7:53 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
2 gün (49 mesaj)
Çavuş

Şu konuyu gören sanki daha önce erişebildiğini zanneder : ) Clickbate haberciliğinde yeni nokta bu sanırım.



E
2 gün (12252 mesaj)
Yarbay

Şu anda zaten 7.61 e kadar olan versiyonlara Linux kurulup steam den oyun oynanıyor.
Bugün itibariyle de 13.60 a kadar olanlar dada Linux test sürüm aşaması tamamlanmış durumda 1-2 haftaya kadar çıkar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @maximus01982
E
dün (921 mesaj)
Yüzbaşı

sony'den hamleler geliyor. Keşke biraz da kullanıcıları dinleseniz, adam gibi kararlar alsanız falan ama benimkisi hayal tabii



X
dün (30055 mesaj)
Yarbay

Hep böyleydi, daha dün 14.00 üzerine mecburi güncelleme yaptım.




M
dün (5040 mesaj)
Yarbay

Kırıldık diyemiyorlar.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.