Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 kayıtlı üye, 4 misafir, 4 mobil kullanıcı
8
Cevap
825
Tıklama
1
Öne Çıkarma
300 bin dolarlık Çinli dev: Rolls-Royce’a rakip Maextro S800 Grand Design
B
23 sa. (7476 mesaj)
Moderatör
Konu Sahibi

Huawei ile JAC ortaklığında geliştirilen ultra lüks otomobil markası Maextro, amiral gemisi sedan modeli S800’ün en özel versiyonunu gösterdi. “Grand Design” adı verilen yeni modelin ilk resmi görselleri yayınlanırken aracın Haziran ayında görücüye çıkarılacağı resmen doğrulandı.



Altın detaylarla dikkat çekiyor



300 bin dolarlık Çinli dev: Rolls-Royce’a rakip Maextro S800 Grand Design
Yeni Maextro S800 Grand Design, iki renkli gövde tasarımıyla geliyor. Üst bölümde “Far Mountain Cyan” adı verilen turkuaza yakın özel bir ton kullanılırken alt gövde beyaz renkle tamamlanıyor.



Ancak otomobili asıl dikkat çekici hale getiren unsur yoğun altın detaylar olmuş durumda. Kaput üzerindeki altın süsleme, ön bölümde boydan boya uzanan altın şerit, çamurluk logoları, C sütunundaki armalar, jant detayları ve bagaj bölümündeki altın kaplamalar aracın ultra lüks karakterini vurguluyor.



4 koltuklu ultra lüks kabin



Maextro S800 Grand Design tam anlamıyla büyük bir lüks sedan olarak konumlandırılıyor. Araç; 5480 mm uzunluğa, 2000 mm genişliğe, 1542 mm yüksekliğe ve 3370 mm aks mesafesine sahip. İç mekanda ise tamamen konfora odaklanan 4 koltuklu özel bir yerleşim tercih ediliyor.



Huawei’nin en yeni sürüş teknolojisi kullanılacak



300 bin dolarlık Çinli dev: Rolls-Royce’a rakip Maextro S800 Grand Design
Teknoloji tarafında otomobil oldukça iddialı görünüyor. Tavan bölümünde yer alan LiDAR sensörü dikkat çekerken B sütunlarına yerleştirilen ek kameralar aracın Huawei’nin en yeni Qiankun ADS 5.0 sürüş destek sistemini kullanacağını gösteriyor.



Maextro S800 Grand Design iki farklı güç ünitesiyle satışa sunulacak. Menzil uzatıcılı (EREV) versiyonda 1.5 litrelik turbo motor jeneratör görevi üstlenecek. Sistem toplamda üç elektrik motoruyla çalışacak. Motor güçleri sırasıyla 160 kW ve 237 kW (2 adet) olarak açıklandı. Bu versiyon, 276 kilometreye kadar saf elektrikli sürüş menzili sunacak.



BEV yani tamamen elektrikli versiyonda ise Huawei imzalı çift motorlu sistem kullanılacak. Bu motorlar sırasıyla 160 kW ve 230 kW güç üretiyor. Batarya ve menzil değerleri ise henüz açıklanmadı. Ancak standart versiyonda 95 kWsa kapasiteli batarya ile CLTC'ye göre 700 km'ye kadar menzil vadedildiğini biliyoruz.



Fiyatının 300 bin dolara çıkabileceği konuşuluyor



300 bin dolarlık Çinli dev: Rolls-Royce’a rakip Maextro S800 Grand Design
Yaklaşık bir yıl önce siparişe açılan standart Maextro S800'ün fiyatı 100 bin dolar civarından başlıyordu. Maextro S800 Grand Design’ın fiyatı ise yerel kaynaklara göre 300 bin dolara kadar çıkabilir. Bu da modeli doğrudan dünyanın en pahalı ve en prestijli lüks sedanları arasına yerleştiriyor.



Çin’de büyük ilgi görüyor



100 bin doların üzerindeki fiyatına rağmen Maextro S800, Çin’de oldukça güçlü satış performansı yakalamayı başardı. Modelin aylık satışları geçtiğimiz Aralık ayında 4.223 adet seviyesine kadar yükseldi. Bu rakam, ultra lüks segment için oldukça dikkat çekici olarak değerlendiriliyor.






Kaynak:https://carnewschina.com/2026/05/18/maextro-s800-grand-design-official-images-released-a-luxury-sedan-with-a-potential-300000-usd-price-tag/

 Haberi Portalda Gör

A
20 sa. (488 mesaj)
Yüzbaşı

Hyundai ya benziyor.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

E
20 sa. (4582 mesaj)
Yarbay

Rolls Royce’nin şuan için tek rakibi kendisi. Çinliler de iyi işler beceriyor ama henüz o kıvama gelemediler.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
18 sa. (2 mesaj)
Er

Rolce Royce alacak olan hiç kimse yerine bu arabayı almaz. Hedef kitle Rolyce Royce müşterisi değil.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
14 sa. (10916 mesaj)
Yarbay

quote:

Üst bölümde “Far Mountain Cyan” adı verilen turkuaza yakın özel bir ton kullanılırken alt gövde beyaz renkle tamamlanıyor.


Tam tersi olmasın hocam?




K
13 sa. (2 mesaj)
Er

Halt etmişsin kendini kandır 😂



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Saint_Moustapha
K
13 sa. (2 mesaj)
Er

Kensinizi kandırmaya devam edin



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Esxici
E
8 sa. (4582 mesaj)
Yarbay

Kendini kandır demekle olmaz, argümanını detaylandır!



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @KıvançEr
T
5 sa. (4445 mesaj)
Yarbay

Rolls Royce tamamına yakını el işçiliği ile üretilen, içinde kullanılan deriler ve ahşaplar için özel üretim yapılan ve tedarikçileri özenle seçilen istisnai bir marka.

Çinliler aynı üretim tekniği ve aynı özenle otomobil üretseler bile - ki üretmedikleri 300 bin dolarlık düşük (evet Rolls Royce'a göre düşük) fiyatından belli - ortada bir prestij sorunu var aşmaları gereken. Rolls Royce markasını bütün dünya tanıyor ve tüm dünyada lüks, prestij ve aristokrasi ile özdeşleşmiş durumda. Çinlilerin bu seviyeye gelebilmesi için 40 fırın ekmek yemeleri gerek. Rolls Royce gibi bir marka imajı öyle 3-5 yılda yaratılmıyor, on yıllar sürüyor.

Bence başlık yanlış. Şu an dünyada hiç bir marka doğrudan Rolls Royce'nin rakibi olamaz - Bentley dışında.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 19 Mayıs 2026; 14:19:46 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.