Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 kayıtlı üye, 5 misafir, 1 mobil kullanıcı
13
Cevap
2024
Tıklama
12
Öne Çıkarma
Normal çatı gibi görünen kavisli güneş kiremiti verimlilikte rekor kırıyor
M
24 sa.
Yarbay
Konu Sahibi

Normal çatı gibi görünen kavisli güneş kiremiti verimlilikte rekor kırıyor
Güneş enerjisi teknolojilerinde dünya çapında tanınan Jackery, geleneksel bir çatı görünümüne sahip Solar Roof adındaki güneş kiremitleri ile alanında fark yaratıyor. Estetik açıdan klasik çatı yapısıyla neredeyse tamamen örtüşen bu sistem, güneş paneli kullanmak isteyen ancak çatı estetiğinden ödün vermek istemeyen ev sahipleri için güçlü bir alternatif sunuyor.



Kavisli yapıya sahip bu XBC serisi kavisli güneş kiremitleri, obsidyen siyahı ve kiremit kırmızısı gibi seçeneklerine sahip. Üstelik mevcut çatı kaplamalarının üzerine entegre edilebiliyor. Her bir kiremit yaklaşık 4,5 kilogram ağırlığa sahip.



Hem estetik hem verimli



< Resime gitmek için tıklayın >
Jackery, yeni solar çatısının yalnızca 0,13 mm kalınlığında kristal silikon güneş hücreleriyle donatıldığını ve verimliliğini yüzde 25 olarak açıklıyor. Bu oran, şu anda piyasadaki en yüksek verimli sistemlerden biri olan Maxeon 7’nin laboratuvar ortamında ulaştığı yüzde 24,9 verimden daha yüksek. Gerçek kullanımda da bu seviyeyi koruyabilirse, Jackery sektörde yeni bir standardı belirleyebilir.



Teknik veriler arasında sistemin metrekare başına 170 watt üretebildiği, her bir panelin ise 38 watt kapasiteye sahip olduğu belirtiliyor. 150 metrekarelik bir çatı tamamen bu panellerle kaplandığında, toplam kurulu güç yaklaşık 25,5 kW olur. Bu büyüklükteki bir sistem, güneş ışınımının yoğunluğuna bağlı olarak yılda ortalama 30.000 ile 43.000 kWh arasında elektrik üretebilir.



Normal çatı gibi görünen kavisli güneş kiremiti verimlilikte rekor kırıyor
Ayrıca ürün 30 yıl garanti ile sunuluyor ve dolu, fırtına ve -40 ila 85°C arasındaki zorlu hava koşullarına karşı dayanıklı yapıda tasarlanmış. Sistem ayrıca, piyasadaki montaj sistemlerinin %90’ından fazlasıyla uyumlu, bu da kurulum sürecini oldukça kolaylaştırıyor.



Ayrıca Bkz.Hava sıkıştırma ile enerji depolama teknolojisi apartmanlara ve iş yerlerine geliyor



Jackery’nin güneş çatısı sisteminin ABD'deki tahmini satış fiyatı konfigürasyona göre 7.000 ila 20.000 dolar arasında değişiyor. Kurulum maliyetleri ise ortalama 5.000 ila 7.000 dolar olarak belirtiliyor.



Komple sistem ile 4 gün kesintisiz elektrik



Solar Roof güneş kiremitleri Jackery’nin mevcut ve gelecek enerji depolama sistemleriyle tam uyumlu. Bunlar arasında Jackery 5000 Plus amiral gemisi jeneratör ve HomePower Energy System (ES) bulunuyor. Profesyonel kurulum gerektiren HomePower ES, 11,4 kW’a kadar güç üretebiliyor ve hem 120V hem de 240V yükleri destekliyor. Sistem, maksimum 123,2 kWh LFP batarya kapasitesiyle ortalama bir evin elektrik ihtiyacını kesinti durumunda dört günden uzun süre karşılayabiliyor.




Kaynak:https://www.jackery.com/

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil

 Haberi Portalda Gör

Türkiyede her binaya bundan kurulsa disa bagimlilik diye birsey kalmaz enerjide
Yoruma Git
Fearless_tr - 21 sa. +24
Ekonomik olsa, yani 10-15 yılda amorti değil de 3-4 yılda kendini karşılamış olsa mükemmel olur. Güneş dolu ülkemizde temiz enerji elde edilir, petrolle dışarı giden döviz ülk...
Yoruma Git
Yorumun Devamı MegaWolt38 - 7 sa. +3
F
21 sa.
Yarbay

Türkiyede her binaya bundan kurulsa disa bagimlilik diye birsey kalmaz enerjide



Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
7 sa.
Yarbay

Ekonomik olsa, yani 10-15 yılda amorti değil de 3-4 yılda kendini karşılamış olsa mükemmel olur. Güneş dolu ülkemizde temiz enerji elde edilir, petrolle dışarı giden döviz ülkede kalır.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

E
7 sa.
Er

Aynı fikirdeyim



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

A
7 sa.
Yüzbaşı

Kaçak elektrik seven teröristler bunları satar hocam hurdacıya



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Fearless_tr
D
7 sa.
Yarbay

Bunu bizim ülkemizde olsa iyi olurdu ama. Sahtesini yapan,deprem zamanı kiralara zamanı yapan. Satış da fahiş fiyata satan bazı Müslüman olunca insan korkar kendi evine yapmasına. En basit örneği Bolu da otel yangını gibi,bunun da kesin bir dolandırıcılığı olur.




M
6 sa.
Yarbay

Üretici firma güzel bir çözüm bulmuş, kiremit olarak çatılarımıza girermi merak ediyorum... merak ediyorum biz de kiremitlere çıkıp birşeyler yapma gerçeği var bu durumda ağırlık dayanımı ne kadar.? :))




B
6 sa.
Binbaşı

Siyasetçilerin kazandığı para ve itibarı bilim adamları kazansaydı keşke



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

K
5 sa.
Yarbay

Yandas coken elektrik firmalari buna izin verir mi saniyorsunuz? Ya girisi yasaklanir ya da okuz yuku otv kdv koyarlar zaten kimse de girmez. Onlar bir baron ve sistemi kendi lehlerine cevirmisler. ne ulke ne vatandas ne dis bagimlilik. Bunlar bu ulkenin gerceklerle yuzlesmemis genclerin tatli hayalleri



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
5 sa.
Yüzbaşı

Bedava elektirik Mesut Çevik sever :D




H
3 sa.
Yarbay

antalya yılın 12 ayı güneş alıyor bunlardan kurulsa her çatıya elektrik derdi biter



H
2 sa.
Yarbay

Devlet bedavaları sevmez. Devletin bundan vergi alması kaçınılmaz olur. Her ev elektrik üretim kapasitesine göre vergi ödemek zorunda bırakılır. Benzer bir durumu evine rüzgar gülü kurarak, dışarıdan hiç elektrik almadan yaşamak isteyen ancak devletin engellemeleri ile karşılaşan köylülerden duydum.

Aslında çevrecilik ve maliyetlerin hatta bağımlılıkların düşürülmesi için kendi kendini besleyebilen, belirli ihtiyaçlar için büyük sistemlere bağımlılığı olmayan düzenler şart. Yağmur suyunun depolanması ve bahçede kullanılması, rüzgarlı bir bölgede rüzgar enerji santrali kurulması, çok dalgalı bir kıyı şeridinde dalga enerjisinden faydalanılması gibi gibi…



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

G
29 dk.
General

Birde bunların ürettiği elektriği bir yerde depolamak gerekebilir zira kesintili olan yenilenebilir enerji belli bir oranda şebekeye alınabiliyor



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Fearless_tr
İ
3 dk.
Binbaşı

Bu panellerin olduğu çatılara kuşlar nasıl konacak? Ekosistem bozulacak. Güneş ve rüzgar enerjisi tamamen doğaya tecavüzdür.
İklimi değiştiriyorlar. kuşların ve böceklerin yaşam alanlarını kısıtlıyorlar.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.