Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
736
Tıklama
2
Öne Çıkarma
BYD isyan etti: 'Çin'deki fiyat savaşları sürdürülebilir değil'
B
3 hafta
Moderatör
Konu Sahibi

Çinli elektrikli araç devi BYD, ülkede giderek şiddetlenen fiyat rekabetinin sağlıksız ve sürdürülemez olduğunu açıkladı. Şirketin İcra Başkan Yardımcısı Stella Li, Londra’da Bloomberg’e verdiği röportajda sektörün içinde bulunduğu durumu değerlendirdi.



"Yoğun rekabet indirim yapmaya zorluyor"



BYD isyan etti: 'Çin'deki fiyat savaşları sürdürülebilir değil'
Li, piyasadaki yoğun rekabetin BYD’yi fiyat indirimine zorladığını söyledi. "Bugün yeni bir model çıkarıyoruz, iki ay sonra rakiplerimiz aynı modelin daha büyüğünü, üstelik 10-20 bin yuan daha ucuza satıyor. Bu sağlıklı değil ama ayakta kalmak için mecburuz," dedi.



BYD, Mayıs ayı sonunda 22 modelinde fiyat indirimine gitti. Bazı araçlarda indirim oranı yüzde 30’u aştı. Bu agresif adım, şirketin 2025 yılı için belirlediği 5,5 milyon adetlik satış hedefinin bir parçası. Ancak yılın ilk dört ayında satışlar yalnızca yüzde 15 artış gösterdi. Bu da hedefe ulaşmak için daha fazla çabaya ihtiyaç olduğunu gösteriyor.



BYD’nin ardından Chery, Leapmotor ve IM Motors gibi markalar da benzer indirimler yaptı. Bu gelişmeler, Çin’deki fiyat savaşının daha da derinleşeceği yönünde endişelere yol açtı.



Ayrıca Bkz.Yeni vergi paketi Meclis’e sunuldu: Otomobillerde ÖTV oranları değişiyor



Duruma müdahale eden Çin Otomobil Üreticileri Birliği (CAAM), 31 Mayıs’ta yaptığı açıklamayla sektöre çağrıda bulundu. Dernek, düzensiz fiyat indirimlerinin şirketlerin kâr marjlarını erittiğini ve rekabet ortamını bozduğunu belirtti.



Stella Li, röportajda BYD’nin Avrupa’ya yönelik planlarına da değindi. Şirketin önümüzdeki yıllarda Avrupa'da 20 milyar dolara kadar yatırım yapmayı planladığını söyleyen Li, BYD’nin şu an için Avrupalı üreticilerle iş birliği yapma düşüncesi olmadığını vurguladı.




Kaynak:https://cnevpost.com/2025/06/13/byd-exec-ev-price-war-unsustainable/

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil

 Haberi Portalda Gör

Burada elde ettiği kazancı görünce adam Çin'i beğenmez olmuş.
Yoruma Git
Yorumun Devamı think of idea - 2 hafta +5
K
3 hafta
Er

Komünizmin nimetleri, neşedir ha ??????




A
3 hafta
Çavuş

Çin'deki NEV üreticileri arasındaki rekabet devasa boyutlarda sürüyor, BYD başta olmak üzere, galiba sadece 3 firma karlı araç satabiliyor, kalanlar aslen araç başı zarar ve yatırımla yaşıyorlar.
BYD son 2 yıldaki bilmem kaçıncı indirim setini duyurunca mecbur diğerleri de indirim yaptı. Doğal olarak küçüklerden dayanamayıp iflas edecekler ihtimali aşikar hale geldi.
Ve, Çin pazarı kadar dünyayı da hedefleyen devletin müdahalesi yumuşak bir şekilde geldi "daha fazla indirim istemiyoruz", o kadar !
Orası Çin, herkes devleti dinleyecek ve BYD'den bu açıklamalar geldi.




K
3 hafta
Yüzbaşı

Çin de 3-4 firma hariç çoğunluğu ciddi şekilde zarar ediyor.Devlet yardımları olmasa asla ayakta kalamazlar.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

M
2 hafta
Binbaşı

Zam yapacaklar, önden hazırlık yapıyorlar.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

H
2 hafta
Yarbay

Araçları buraya getirsinler. İndirim savaşı yerine bindirim savaşı yaparlar. Burada herkes tüketiciye saplayabildiği kadar saplayabiliyor.




T
2 hafta
Binbaşı

Burada elde ettiği kazancı görünce adam Çin'i beğenmez olmuş.



C
2 hafta
Yarbay

Sen de türkiyeye vergisiz saf haliyle bile sokarak satıyorsun dimi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
2 hafta
Yarbay

Orada da distribütörlüğü Suudi Arabistan'lı ALJ'ye ver. Çin halkı nasıl öpülürmüş sana tatbikatıyla göstersin. (Bknz.Türk halkının ALJ tarafından öpülmesi)



H
2 hafta
Yüzbaşı

alj anlamaz öper



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.