Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
24
Cevap
347
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Sen bilgisayardan anlıyorsun şuna bi baksana
L
4 gün
Yarbay
Konu Sahibi

ömür törpüsü insan tiplerinden biri. bilgisayarla iki haşır neşir olduğunuzu ve teknolojiyi biraz olsun sevdiğinizi gören insanlar tarafından saçma sapan sorulara maruz kalmak kaçınılmazdır. elime bir kez hdmi kablosu değdi diye nasa mühendisi ilan ediliyorum sürekli. mesele yardım istemeleri değil aslında yardım istesinler tabii ki elimden geldiğince yardım ederim de, işin boyutu biraz farklı. saçma sapan sorulara maruz kalıyorum.


-kanki bu laptopun ekranı bir süre sonra gidiyor neden
-canım ya telefon çat diye kendiliğinden kapanıyor şunu bi çözsene
-wifiya neden bağlanmıyor
-kanki sana bi instagram adı versem hesabı hackleyebilir misin çok önemli

lan nerden bileyim ben teknik servis miyim. hayır bir de ben bilmiyorum ya da bu sorunla ilgili bilgim yok deyince de sanki yardım etmek istemiyormuşum gibi saçma sapan triplere giriyorlar. en son arkadaşın yazdığı şeye bakın allasen ya:

"Kanki ÖSYM sayfamda tel nomu guncelleyemiyirum güncelleme sayfasından sebebi ne olabilir"

lan ne bileyim ben şaka mısın nesin ya. webmaster mıyım ben. bi de bilmiyorum deyince gelen cevap şu: "e sen bilgisayardan anlıyosun ama"

la havle sabır yarabbi ya.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



T
4 gün
Yarbay

o hdmi kablosuna elin değmeyecekti



_
4 gün
Er

O sorunu milyon kere yaşıyorum. Evin bilgi işlem sorumlusu benim, işimde çok iyi problem çözdüğüm için işim olmayan daha doğrusu Microsoftun yapması gereken zibilyon tane işlemi birkaç müşteri için müşteri memnuniyeti adına yurt dışından gelen talep üzerine yapan kişi benim.

Hiçbir şey bilmiyor gibi davransan millet trip atıyor. İş yapsan daha fazla iş geliyor. Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık.

İş yerinde yaşadığım bilgilendirme şu şekilde oluyor: Zero bey çok iyi problem çözdüğünden şu müşterilere MS hizmetlerinin yapması gereken ofis, exchange vs gibi ayarları yapar mısın? Diyorum bu benim işim değil, evet biliyoruz ancak özellikle yurt dışı ekibi senden bunu yapmanı istiyor bizlik bir durum yok. İyi tamam diyerek gidip kaç defa böyle şeylerle uğraştım.

Evde kardeşim ödeme yapacaktır bir şeye bana gelirler şunun ödemesine bir yardım et, bunu doğru mu yapıyoruz diye uğraşıyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _zer0_ -- 16 Haziran 2025; 10:57:23 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
0
4 gün
Yarbay

mahallede yaşayınca böyle olur



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

L
4 gün
Yarbay
Konu Sahibi

ya millete bilmiyorum da diyemiyorsun inanmıyorlar bir de. bazen de alaylı alaylı şey diyorlar "bir de bilgisayardan anlıyorum diye geçiniyorsun" ulan ben hiçbir zaman böyle bir iddiada bulunmadım ki sen kendi hayal dünyanda öyle zannediyorsun

hani böyle IT departmanında falan çalışıyor olsam neyse de, ahmet mehmet gibi sıradan bir kullanıcıyım ben de, bill gates olduğum hissine neye dayanarak kapılıyorlar anlamıyorum.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @_zer0_
0
4 gün
Yarbay

2000'lerin başlarında komşu PC almış o zamanlar bizde PC yok. beni çağırdı nasıl kullanılıyo göster diye. gösterdim.

sonra işte müzik aç dedi. müzik yükledin mi abi dedim. o ne demek dedi. anlattım işte ilk aldığında içinde müzik falan olmaz sen ayrıca yükleyeceksin dedim. adam bi sinirlendi, beni dolandırmışlar boş bilgisayar satmışlar diye satın aldığı dükkana küfretmeye başladı



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @LastStand
_
4 gün
Er

Hocam benim durum daha beter. Meslek lisesinden beri bilişim sektöründeyim. Önlisansta teknikerliğe yükseldim. Oradan da bilgisayar mühendisliğine tamamlamak için ailem ve çevrem kırk takla attığımı biliyor.

İş yerinde olanlarda biliyor ne kadar takıntılı olduğumu. Şu an çalıştığım şirkette global bir elektronik devi taşeron olarak çalışıyorum Amerikan deviydi zamanında. IT kökenli olduğum için otomatik şuna bir el atsana oluyor.

O yüzden her şey biraz mecburiyetten oluyor. Fakat işin güzel bir tarafı var. Etrafımda çok yabancı komşu var. Bana bedavadan 5000 TL civarı hediyeleri veriyorlar. LED ekran, raspberry pilar, eski bilgisayarlar, walkmen, dvd oynatıcılar bir ara mac masaüstü veriyorlardı da onu amcam götürdü

Önlisansta 2 set raspberry pi hediye ettiler ekranları ve adaptörleri ile beraber. İşe yaradığı oluyor. Lübnanlı aileler vardı, arada Amerikalılar bir şeyler veriyor.

Fakat şuna da bir el atsana oluyor iş.




Bu mesajda bahsedilenler: @LastStand
D
4 gün
Binbaşı

Sen buna dünden razıysan, elbetteki bırak y.içini, y.dışındakiler dahi seni isviçre çakısı niyetiyle çok amaçlı kullanıma uygun eleman olarak her türlü kullanacaktır.. Sisteme gelince sonuna kadar sapına kadar isyan ediyorsun, bu dünya böyle gitmez diyorsun, sisteme kafa tutuyorsun amma isviçre çakısı gibi kullanılmana gıkını dahi çıkarmamana şaşıyom. Sen daha kendi iş yerindeki sisteme meydan okuyamayıp süt dökmüş guzular gibi her türlü denileni yapıyorsun. Bu benim işim değildir deyip yumyuğunu masaya vuramıyorsun...İş sözleşmende yapman gereken iş dışında ekstra farklı bir iş yapabileceğine dair bir madde yok ise her türlü reddetme hakkın var...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 16 Haziran 2025; 11:23:35 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @_zer0_
_
4 gün
Er

Öyle dersem tutanak yerim olmuyor işte öyle. Emir demiri kesiyor. Yurt dışında olan ekip ne isterse onu yapmak zorundasın.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @dekareme
D
4 gün
Binbaşı

Senin gibi çok kullanışlı bir elemanı bir kalemde harcayacaklarını hiç sanmıyom; zaten istifa edeceksin.. al sana bahane...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 16 Haziran 2025; 11:55:10 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @_zer0_
_
4 gün
Er

Valla düzgün evime yakın iş bulsam anında gideceğimde yok işte.

Teee 90km uzakta bir yere çağırıyorlar ben nasıl gideyim oraya?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @dekareme
S
4 gün
Yüzbaşı

ilk okuldan beri bilgisayarla uğraşıyorum(90'lar). Var bi heves.
lisede bilişim. üniversitede yazılım okudum. Teknik servis, network, kamera, domain ad, veri koruma yedekleme, web mobil kurumsal geliştiricilik vs derken bir çok alanda az da olsa tecrübem oldu (bana göre okyanustan bir bardak).

Üzerinden elektrik geçen herşey ile ilgili soru geliyor çıldırıyorum. Telefon,bilgisayar,araba,tablet, elektrikli ev aletleri, her türlü kablo vs. insanı çıldırtıyorlar gerçekten. Bir de bu davranışları tanıdığınız insan yapıyor. tanımayan adam nerden bilsin seni de sorsun.



_
4 gün
Er

İş yerinde müşterilerim yapıyor. Geçen kadının tekinin makinesine bağlandım. Makinede anormal hareketler var olduğunu söyledi. Powershellden conficker benzeri şeyleri arıyorum. Anti virüs kafasına göre sağda solda çay içe dursun. Portları bilmem nereleri altına üstüne getirdim en sonunda bir şey bulamadım dedim sistem temiz.

Sonradan anlaşıldı ki anormallikler zararlı yazılım kaynaklı değil Windows 11'in sisteme düzgün güncellemeyi yapamamasından ortaya çıkıyormuş.

Makineyi birkaç kez yeniden başlatınca düzelttim. Bana diyor makinemde zararlı yazılım mı var izleniyor muyum, sistemde anlık CMD çıkıp kayboluyor diyor. :D





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _zer0_ -- 16 Haziran 2025; 12:5:15 >

D
4 gün
Binbaşı

Sisteme kafa tutmanın bedeli işte bu.. Öyle kuru kuruya meydan okumakla olmuyor bu işler.. Gerektiğinde bedel ödeyeceksin. Ancak senin bedel ödemeye hazır olmadığın anlaşılıyor, bu da senin sistemin çarklarına çomak sokmak değil, aksine, bu çarkların arasında ezilmeye dünden razı olduğunu gösteriyor...Gerçek bu...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 16 Haziran 2025; 12:31:2 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @_zer0_
_
4 gün
Er

Fırsatını bulursam ilk işim zaten kaçıp gitmek olacak. En mantıklısı neyse güncel onu yapmak gerekir.




Bu mesajda bahsedilenler: @dekareme
T
4 gün
Binbaşı

Ben bu dertten çok çektim. 2004 ve sonrasında bu işlerle bayağı ilgilendim. O zamanlar tabi mobil telefon falan yok msn messenger masaüstü bilgisayar zamanları. Ne kadar bilen bilmeyen varsa içimden geçti, insanları da kırmak istemiyordum o zamanlar. Neyse bir ara bu işten gelir sağlayalım dedik. Hem format hem de ps3 hack işlerine girdik. Bu kezde yine çevrede iş yaptıran adamların yarısı para veriyor, yarısı vermiyor. Ps3 hack için aldığımız aparatın parasını bile çıkaramadık. Sonrasında yurt dışına çıktım ve bu lanet durumdan kurtuldum.
Bir kaç kez izine gittiğimde yav dosttur arkadaştır diye yanına ziyaret edeyim bi çayını içeyim dediğim adamlar yıllarca beni beklemiş gibi " yav Tolga hazır gelmişken şuna da bakar mısın işte pc nin şöyle bi derdi var" diye muhabbete giren kim varsa bir daha kapısına uğramadım ve sosyal ağlarımdan tamamen çıkardım. Adamlar şaka gibi 3 günlük izini bile sömürme derdinde empatisiz reziller. Artık kendim de yaşadığım sorunları kendim bile uğraşmıyorum, gidip verip yaptırıyorum. Belli bir yaştan sonra hiç çekilmiyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
4 gün
Yarbay
Konu Sahibi

çünkü herkes işin kolayına kaçmak istiyor kimse önce ben çözümü arayayım da en son çare sorayım demiyor. elinin altında google var diyeceğim ama şimdi chatgpt var yani ondan binlerce kat daha iyi bir şey. ama hala sormaya devam ediyorlar. çünkü araştırmak çabalamak işlerine gelmiyor. milletin vaktini çalmak daha kolaylarına geliyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @T Square
B
4 gün
Yarbay

programcılık mezunuyum dediğimde beni zuckerberg veya anonymous üyesi felan zannediyorlar



O
3 gün
Binbaşı

Olum bunlar gene iyi, bilgisayarla alakalı şeyler. Beni komşular uydu alıcısı tamirine çağırıyolar, bilgisayardan anlayan tv'dende anlarmış.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
_
3 gün
Er




< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @oKsyqeN