Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
19
Cevap
3804
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Volvo EX30, düşük vergi dilimine uygun motorla gelecek
B
2 ay
Moderatör
Konu Sahibi

Volvo EX30, düşük vergi dilimine uygun motorla gelecek
Elektrikli Volvo EX30, üretimin Belçika'ya kaydırılması sonrasında Türkiye pazarına giriş yapmak için gün sayıyor. Üstelik, haziran ortasında satışına başlanacak EX30'da Türkiye'ye özel motor bulunacak.



Volvo EX30'un giriş seviyesinde normalde 200 kW güç üreten bir elektrik motoru bulunuyor. Ancak bu motor, Türkiye'deki düşük vergi dilimi için uygun değil. Volvo Türkiye Genel Müdürü Alican Emiroğlu, bu nedenle EX30'u Türkiye pazarına özel olarak 150 kW güçle sunacaklarını duyurdu.



Emiroğlu, yaptığı açıklamada, Belçika fabrikasındaki ilk iki aylık üretimin %70'e varan oranda Türkiye'ye ayrılacağını, ülkemizin bu model için öncelikli pazar olacağını belirtti. Bu açıklama, Volvo'nun ÖTV avantajıyla birlikte EX30'un Türkiye satışlarında ne kadar iddialı olduğunu açık bir şekilde gösteriyor.



Volvo EX30, düşük vergi dilimine uygun motorla gelecek
Volvo EX30'un Almanya'daki başlangıç fiyatı 39.790 euro. Otomobilin günümüz şartlarında %10'luk dilime girmesi halinde fiyatı 1.9 milyon TL dolaylarında olacaktır. Bu da Türkiye'deki satışlarını artırmayı hedefleyen Volvo'nun amacına ulaşmasını kolaylaştırır. Halihazırda %10'luk dilime giren Mini Countryman E, bu sayede en çok satılan elektrikliler arasında yer alıyor.



EX30'un 150 kW motorla gelmesi sadece ÖTV kaleminde değil yıllık MTV ödemelerinde de avantaj sağlayabilir. Öyle ki, 150 kW'a kadar güç sunan elektrikli otomobiller, 160 kW olanlara göre yıllık %25-30 daha az MTV ödüyor.



Volvo EX30, düşük vergi dilimine uygun motorla gelecek
Geely'nin SEA platformu üzerine inşa edilen Volvo EX30'da 54 kWsa kapasiteye sahip LFP batarya ile WLTP'ye göre 344 kilometreye kadar menzil sunuluyor. Bu batarya, 134 kW hızlı şarj ile 28 dakikada %10'dan %80 doluma ulaşıyor. Daha uzun menzil isteyenler için 69 kWsa'lik NMC batarya seçeneği mevcut. WLTP'ye göre 480 km menzil vadeden bu seçenekte 153 kW DC hızlı şarj desteği mevcut. 






Kaynak:https://x.com/eozpeynirci/status/1912161346352734523

 Haberi Portalda Gör

Yaman trolsun moueson...
Yoruma Git
Yorumun Devamı YouGotThatRight - 2 ay +27
menzile bak ya fiiliyatta 200 km gider.
Yoruma Git
SmuraY - 2 ay +13
Volvo'nun prestiji mi varmış! Varsa da artık yoktur çinlilere satıldı zaten . Bu araçta en dandik Volvo modeli olabilir. İç dış zaten çok demode de volvo'nun en alt segment...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Moueson - 2 ay +5
S
2 ay
Binbaşı

menzile bak ya fiiliyatta 200 km gider.



Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
2 ay
Yüzbaşı

Menzil ve şarj hızı düşük olsa da bu fiyat ile gelebilirse Volvo'nun adı - prestiji sebebiyle ciddi satış yapabilir.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
2 ay
Yarbay

Volvo'nun prestiji mi varmış! Varsa da artık yoktur çinlilere satıldı zaten . Bu araçta en dandik Volvo modeli olabilir. İç dış zaten çok demode de volvo'nun en alt segment modeli .



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @erdem552
F
2 ay
Binbaşı

Çok beğendiğim bir modeldi. Türkiyeye ilk çıktığı zaman gelmediğine üzülmüştüm. Çok satacağına eminim güzel bir model. Cx40 (yeni adı ex40) gayet başarılı bir satış yaptı. Volvo bu modelde %10 vergi dilimine araç getirirse yollarda bolca göreceğiz.
Canım ülkemde bazı markalar sevilir Volvo da onlardan.




M
2 ay
Yarbay

250 desek?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @SmuraY
S
2 ay
Yarbay

Güzel satar, Mını ile birlikte %10'a giren tek premium üretici modeli oluyor ama bu araçların başarısı hep Tesla juniper'ın %10 dilimine girip giremeyeceğine, Tesla'nın buraya ne kadar araç arz edebileceğine bağlı. 490km gibi bir menzil ile gelecek SR modeller, bunların işi zorlaşır.



Y
2 ay
Binbaşı

Yaman trolsun moueson...
Dandik çinli bazı markalara premium deyip de volvo çinlilere satıldı diye gömmen trollüğün başka bir boyutu.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Moueson
D
2 ay
Binbaşı

Şaka mısın Volvo, byd alınır o para ile



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

S
2 ay
Binbaşı

Fakirsiniz, haketmiyorsunuz iyiyi güzeli ve tabiki size düşük motor gücü yakışır biz zaten A8, S600 vb. araçlara biniyoruz demiş idarecilerimiz. Sonuç bize özel 150lik motor. Tepe tepe kullan.




S
2 ay
Yüzbaşı

Fiyatı çok da uygun değil gibi. Rakip tesla ve togg ile yarışamaz . Menzil çok az.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

H
2 ay
Yarbay

Çok düşük değil. Tesla Sr ile aynı



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @SmuraY
U
2 ay
Yarbay

Direksiyon önünün boş olduğu bir aracı Allah nasip etmesin.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

E
2 ay
Yarbay

Km göstergesi, casio(a158) saat ekranı kadar.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

H
2 ay
Yarbay

Araç temmuzda geliyormuş sanırım. Türkiye için Geç bir tarih



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
2 ay
Binbaşı

Avrupada ev3 ile en çok karşılaştırılan araba bu. Aksesuar ve vasıf olarak ev3 den daha boş bir araç.




G
2 ay
Yüzbaşı

Mundar diyorsun yani



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Moueson
X
2 ay
Yarbay

Bu değil de şu an 185 kW motorla gelen EX40 P6yı 150 veya 160 kW motorla getirirlerse başarı olur. İşte o bayağı iyi satar.



D
2 ay
Yarbay

Yahu çok tipsiz olmuş bu ne?? bunu alacağıma fiat 600 alırım daha iyi ??




J
2 ay
Yüzbaşı

Arkadaş madem yapabiliryorsun motoru indirmeyi yıllardır ex40 modeli niye yüksek vergiden satıyor volvo zarar ettirmeye ant mı içtiniz




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.