Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
490
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Snapdragon X Elite, Windows’ta Baldur's Gate 3’ü 30 FPS’te oynatıyor
M
4 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Snapdragon X Elite, Windows’ta Baldur's Gate 3’ü 30 FPS’te oynatıyor
Microsoft, Windows 11 çalıştıran Arm tabanlı Snapdragon X Elite yongalarıyla birlikte Copilot Plus PC markasını tanıtarak hem yapay zeka hem de bir Windows devrimi gerçekleştirmişti. Microsoft, bu temelde tanıtımlarını sürdürürken merak edilen bir konuya da parmak bastı: Snapdragon X Elite’in oyun performansı.



Snapdragon X Elite, Windows on Arm ve oyunlar



https://x.com/zacbowden/status/1792995147921170544



Microsoft, Snapdragon X Elite yonga setinde bulunan Qualcomm Adreno GPU'nun gücünü sergilemek için Build 2024 etkinliğinde bir Windows on Arm oyun gösterimi düzenledi. Sunum sırasında Microsoft, Baldur's Gate 3'ün Surface Pro 11 gibi bir cihazda 25-35fps’de çalıştığını gösterdi. Yazılım devi ayrıca Windows on Arm üzerinde çalışan Borderlands 3’ü de gösterdi. FPS değerleri verilmedi ancak videolardan görüldüğü kadarıyla gayet akıcı duruyor. Öte yandan Borderlands 3, Microsoft’un yeni Auto SR (Otomatik Süper Çözünürlük) teknolojisini kullanıyor. Bu, DLSS benzeri bir yükseltme teknolojisi.



Snapdragon X Elite, Windows’ta Baldur's Gate 3’ü 30 FPS’te oynatıyor
Microsoft ayrıca gösterilerinde grafik ayarlarına da değinmedi. Ancak önemli olan Arm tabanlı Snapdragon X Elite’te bu oyunların çalışıyor olması. Snapdragon X Elite, oyunlar için ideal bir yonga değil ancak orta sınıf 720p ila 1080p oyunları 30 FPS'de çalıştırmak için ideal olabilir.



Ayrıca Bkz.Windows 11'in yerleşik DLSS teknolojisinden kötü haber: Sınırlı olacak



Microsoft, 1.200 oyunun Arm cihazlarında 1080p 30+ FPS'de çalışabileceğini, oyun uyumluluğunun ve optimizasyonların Arm topluluğuyla birlikte korunduğunu ve küratörlüğünü yaptığını iddia ediyor. Bu aynı zamanda Xbox için potansiyel Arm tabanlı bir geleceğe ya da Xbox için bir el konsoluna dönüşebileceğine işaret ediyor.




Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/98447/baldurs-gate-3-and-borderlands-run-at-around-30-fps-on-the-new-snapdragon-elite-surface-pro/index.html

 Haberi Portalda Gör

Şimdi hibrid sistemi getirmeyerek dokumatik arayüzü ayrı, desktop arayüzü ayrı satan Apple düşünsün.
Yoruma Git
alaz1903 - 4 hafta +12
İşte şimdi konuşmaya başladık
Yoruma Git
AğlayacaksanOynamayalım - 4 hafta +6
S
4 hafta
Yarbay

Bu cihazın Steam deck kadar gücü var demek ki



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
4 hafta
Çavuş

İşte şimdi konuşmaya başladık




Y
4 hafta
Binbaşı

Olay acaba Snapdragon X Elite de mi, MS Windows ARM de mi, yoksa oyunun ARM tabanlı olmaması mı, beklentilerin çok altında




A
4 hafta
Yarbay

Şimdi hibrid sistemi getirmeyerek dokumatik arayüzü ayrı, desktop arayüzü ayrı satan Apple düşünsün.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

L
4 hafta
Yarbay

Kısacası hiç söyledikleri kadar bir grafik işlemci güçleri yok. Öyle ehe ben geekbenchte cinebenchte i9 12900h'yi geçtim demekle olmuyor.




S
4 hafta
Binbaşı

M2 ultranın Rtx4080'e kafa tuttuğunu filanda iddia ediyorlardı sonuç 30 fps maks.
İddialı konuşup yalanla satış yapma çabaları.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 23 Mayıs 2024; 19:14:29 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
4 hafta
Yüzbaşı

sanmam, steam deck binary translation yapmiyor. sadece windows api'larini arkada linux api callarina ceviriyor bir de oyununa gore directx > vulkan cevirimi yapiyor sonucta x86_64 amd islemci var aletde. Arm yongalarinin isi daha zor, evet belki os yine windows oldugu icin api call'arinin yada direct x callarinin cevrilmesine gerek olmuyordur yada daha basitir linux'e(steam deck) gore, lakin x86_64 kodlarinin gercek zamanli yada oncesinden arm64'e cevirmeleri gerekiyor, bu islem oldukca kac gucu gerektiriyor ve pil dostu'da sayilmaz. Apple'in burdaki avantaji apple kendi islemcilerini daha m1 zamaninda tasarlarken x86_64 cevirimi yapacak sekilde optimize etmisti, sonucda isletim sistemi'de islemcide ayni ureticiden geliyor. Ayni verimlilgin/uyumun kisa vadede qualcomm_microsoft askindan dogacagini ben kendi adima pek dusunmuyoum, insallah yaniliyorumdur tabi.





Bu mesajda bahsedilenler: @s_demirci_53
S
4 hafta
Binbaşı

Amacım övmek değil ama olayı farklı anlattıkları için insanlar sizin gibi düşündü. Olay watt başına performansta 4080 leri geçtiklerini idda etmişlerdi. Ha o tam başarılı olamadı bildiğim kadarıyla.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Seto-Kaiba
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.