Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
11
Cevap
366
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Honda, elektrikli araç çalışmalarına 65 milyar dolar yatıracak
B
2 hafta
Moderatör
Konu Sahibi

Honda, elektrikli araç çalışmalarına 65 milyar dolar yatıracak
Honda, yatırımlarını şu üç ana başlıkta gerçekleştirecek; Sadece Honda'nın kendi markası altında sunacağı elektrikli araçların tanıtımı, batarya odaklı kapsamlı bir elektrikli araç değer zincirinin oluşturulması ve elektrikli araç üretim teknolojilerinin ve tesislerinin geliştirilmesi.



Bu plan kapsamında yeni nesil fabrika sistemi ve yeni araç tasarımına 6 trilyon yen, yazılım araştırma-geliştirmesine (AR-GE) 2 trilyon yen ve batarya üretimine 2 trilyon yen yatırım yapılması hedefleniyor. Honda bu yatırımlarla birlikte batarya maliyetini yüzde 20, elektrikli araçların üretim maliyetini de yüzde 35 düşürmeyi planladığını da açıkladı.



2030 yılından itibaren elektrikli araç (EV) ve yakıt hücreli elektrikli araç (FCEV) ürün gamının küresel otomobil satışlarının yüzde 40’ını oluşturmasını öngören Honda bu süre içerisinde 2 milyondan fazla elektrikli araç üretmeyi planlıyor. Ayrıca Honda’nın EV ve FCEV çözümlerinin 2040 yılına kadar küresel araç satışlarının yüzde 100’ünü oluşturması yönündeki elektrikliye geçiş hedefi de değişmedi.



0 serisi globalde Honda elektrikli araçların amiral gemisi olacak



Honda, elektrikli araç çalışmalarına 65 milyar dolar yatıracak
Düzenlenen toplantıda, Honda’nın elektrifikasyon stratejisi doğrultusunda nasıl büyük bir dönüşüm geçirdiğini simgeleyen Honda 0 Serisi’nden 2030 yılına kadar mini araçlardan büyük spor araçlara kadar toplam 7 modelin küresel olarak yollara çıkacağı da belirtildi. 



Ayrıca Bkz.Honda ve IBM, yeni nesil otomobiller için yapay zeka çipleri geliştirecek



Öte yandan Honda, elektrikli motosiklet yatırımları kapsamında değiştirilebilir batarya paketi olan Honda Mobile Power Pack e: (MPP) kullanımıyla 2024 yılında 2 model, 2026 yılında ise 4 model tanıtacağını da duyurdu. 



Elektrikli araçların motosiklet ve otomobil gibi küçük ulaşım ürünlerinde en etkili çözüm olduğuna olan inancını koruyan Honda, elektrikli araç yatırımları kapsamına uçak ve büyük deniz taşıtları gibi büyük ulaşım araçlarını da dahil etti. Yatırımları kapsamında bu büyük ulaşım ürünlerde ‘sıfır çevresel etki’ elde etmek üzere sürdürülebilir havacılık yakıtı (SAF) ve e-yakıtı, menzil açısından yüksek potansiyelli bir çözüm olarak değerlendirdiklerini de açıkladı.



 Haberi Portalda Gör

E
2 hafta
Yarbay

Honda yatırım yapana kadar Çinliler satınalmasa bari hondayi



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

F
2 hafta
Yarbay

elektrik balon yeğenim :) o yüzden sadece honda 65 M dolar ayırıyor



Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
2 hafta
Yüzbaşı

Oha paraya bak. Bizim ülkeye girse ekonomi düzelir.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

A
2 hafta
Yarbay

balon olmayan ne hocam ciddi soruyorum, içten yanmalı mı?


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @fotifoti
T
2 hafta
Yarbay

Sadece bir tek firma 65 milyar dolar para yatırıyor bu işe ve biz çevreyi koruyoruz. Fıkra gibi dünya. Basit olan iyidir felsefesi çok ciddi anlamda terk edildi artık.



H
2 hafta
Yüzbaşı

Balon olmayan bir sey yok gibi..




Bu mesajda bahsedilenler: @AlbatrosD.IIIFazılBey
T
2 hafta
Yarbay

"Elektrikli araba balon, yakında patlayacak" tayfası nedense ilgi göstermemiş konuya. Diğerlerini saymıyorum, sadece Honda'nın 65 milyar doları elektrikli için harcaması kimin balon olduğunu göstermeye yeter. Asıl balon olan elektrikli balon diyenlerdir.

Meseleyi hala anlamamışlar, mesele arabaların tahrik sistemiyle ilgili değil. mesele iklimle ilgili ve hala bunu anlayamadılar. Sonuçta karar verildi, fosilin idam fermanı imzalandı. Artık elektrikli mi olur, hidrojen mi olur, başka bir şey mi olur bilinmez ama içten yanmalının devri kapandı, isteseniz de alamayacaksınız 10-15 sene sonra çünkü buna firmalar değil, devletler karar veriyor ve devletler çoktan kararını verdi: İçten yanmalıya elveda.



H
2 hafta
Yüzbaşı

Balon oldugu gercegini degistirmez.. O zaman hükümet dayatmalı balondur.. Dünyadaki insanların önlerine ne atılırsa hemen kabul etme sorunu var.. Böyle olmasaydı cok sey farklı olurdu..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 18 Mayıs 2024; 13:15:6 >

M
2 hafta
Yarbay

japonlar doğru yolu buluyor ama zorlamayla işte.
bi yolunu bulsalardı hidrojen de hidrojen diye devam ederlerdi.
petrolün şansı kalmadı artık zaten o iş bitti, gelecek açısından bitti.



F
2 hafta
Yarbay

Toplam 900 milyar dolar civarı . Ele balon mu olur :)



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @AlbatrosD.IIIFazılBey
D
2 hafta
Yarbay

65 milyar dolara ne gerek var ki 1 milyar dolara diğer ülkelerin teknolojilerini casusluk yoluyla yada satın almayla elde edebilirsin zaten sonuçta hep birbirinin aynı teknolojilere sahip araçlar üretiyorsunuz tabi bazı istisnalar mevcut




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.