Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 9 misafir
8112
Cevap
921968
Tıklama
59
Öne Çıkarma
Cevap: ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA... (417. sayfa)
İ
4 gün
Yüzbaşı

Maalesef Austral techno bulamadım. Gelip gelmeyeceği, ne zaman geleceği ve dolayısıyla ötv muafiyeti olup olmayacağı belli değil dediler.

İlk tercihim Renault Austral'dan yana idi. Bulamayınca alternatif üretiyorum.

408 allure 1.2 884 bin (20 bin artırmışlar geçen aya göre)

2008 Allure 1.2 benzinli cam tavanlı 855 bin (5 bin artmış)

C5 aircross 1.5 dizel shine cam tavanlı 1034 bin

C5 aircross 1.5 dizel shine bold 1100 bin

Toyota chr hybrit passion (giriş paketi) 884 (sanırım buydu fiyatı).

Toyota yaris cross hybrit ilk iki paket giriyor. Ancak beğenmedim bunu.

Hangisi mantıklı?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inch -- 6 Haziran 2024; 20:29:29 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @inch
İ
4 gün
Yüzbaşı

408 GT için fiyat aldınız mı?




Bu mesajda bahsedilenler: @glikoz surubu
P
4 gün
Yüzbaşı

Austral'da bence aklınız kalmasın Techo paket kaçtı diye öyle çok ta üzülünecek bir paket değil. Esprit Alphine olsa gayet güzel. Babam için bakıyorduk bizde benzer ikilemlerde kaldık. En son eleye eleye 408 GT 1100K ve C5 shine bold 1130K arasından babam C5 tercihi yaptı. Siz daha uygun fiyat almışsınız. Benim tercihim 408 GT olurdu fakat Shine Bold'da kötü tercih değil.




Bu mesajda bahsedilenler: @inch
S
3 gün
Binbaşı

para




Bu mesajda bahsedilenler: @Akigo35
S
3 gün
Yüzbaşı

Pm'inize detaylı yanıt verdim ancak buradan da yazayım belki başka arkadaşların işine yarar.

PSA grubu araçlarda 1.2 Puretech kullanıldığı ve bu motorun kronik sorunlu olması, motor sarması denen olay yüzünden ve de PSA'nın malının arkasında durmaması sebebiyle bu gruptan araç almaktan vazgeçtim. Akabinde tekrar araştırmaya başladım ve MG HS dikkatimi çekti. Yerinde incelemeye gidip hayran kalınca satın alıp süreci noktaladım. Şu ana kadar da oldukça memnunum.

Ekleme: PSA grubundan araç alacak arkadaşlar triger kayışını kontrol etmek için bir tane plastik aparat var. Bunu alıp ara sıra kontrol ederek bu sorunu yaşama ihtimallerini azaltabilirler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SimurgFC -- 7 Haziran 2024; 1:37:41 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @GökTürk53
S
3 gün
Yüzbaşı

Bölgeden bölgeye değişiyor. Bende bir hafta sürmedi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @glikoz surubu
V
3 gün
Yüzbaşı

Hocam şikayetvara girin yorumlarını okuyun, PSA Opel grubu 1.2 alırsanız normal değişim zamanının yarısında 40-50bin km de trigeri değiştirin ve her 10bin km de kontrol edin. 1.5 dizel içinde şehiriçi yoğun trafikte çok sorun çıkarır, adblue, partikül filtresi kronik arızaları 70-150K masraf çıkar. Sorun yaşayanlar muayeneye kadar adblue sistemini yazılımla iptal ettiriyor. 5 yıl başka araç alamayacaksınız, iyi araştırın. Citroën ağırlıklı olmak üzere, PSA Opel grubunda boya hataları da çok fazla. Garanti bitince kalan ÖTV yi ödeyip anca satarsınız ki, garanti sürecinde bile kullanıcı hatası denilir Türkiye genelinde premium olmayan çoğu markada.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 7 Haziran 2024; 8:17:4 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @inch
B
3 gün
Yüzbaşı

Merhabalar , rapor ile alınan araçlar 90 altı olunca aracı başkası kullanamıyor babam geçen hafta raporunun süresi dolduğu için yenıden almaya gitti 74 vermısler kendısının ehliyeti yok olsa da kullanamaz çünkü hem skolyos var ne kadar etkıler bilmiyorum sol bacağını tam kıramıyor ve uzun süre tutamıyor diz kapağı kırılmıştı dizi tam kapanmıyor artık sağ ayağı kemik erımesi ve gecırdıgı ameliyatlardan dolayı yaklaşık 3.5/4 Cm kısa ( Halk arasında leylek hastalığı diyorlar ) farklı yapılacak bırsey var mı rapora itiraz düşünmüyorum hem değişen birsey olacağını sanmıyorum hemde yinede ağır yardıma muhtaç değil kendısı gitmişken 90 çıksaydı o zmn raporla araç almayı düşünecektim şimdiden yorumlarınız için tsk ederim



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

U
3 gün
Yarbay

merhaba, önceden konu ile ilgili bilgi vardı ama bulamadım konu da. Engelli aracıyla aracın sahibi engelli olmadan şehir dışına çıkmak yasakmıydı ? (aracı kullanan kişi kullanmaya yetkisi olan vergi dairesine ismi verilen kişi) teşekkürler şimdiden


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
3 gün
Yarbay

U
3 gün
Yarbay

teşekkürler il dışına çıkma diye bir sınırlama göremedim, doğru hatırlıyorum sanırım sorun yok o halde


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MÜŞAVİR
M
3 gün
Yarbay

İstisna kapsamında ilk iktisabı yapılan taşıtın, engelli kişi tarafından bizzat kullanılması; engelli kişinin taşıtı bizzat kullanmasının mümkün olmaması halinde ise sürekli olarak istifadesine sunulması gerekmektedir. Taşıtın, zorunlu sebepler dışında, engelli tarafından bizzat kullanılmadığının veya engellinin taşıtı bizzat kullanamayacak durumda olması halinde taşıtın bariz bir şekilde engellinin istifadesine sunulmadığının tespiti halinde, istisna şartlarının ihlal edildiği kabul edilir ve ilk iktisapta ödenmeyen ÖTV, vergi ziyaı cezası ve gecikme faizi ile birlikte malul veya engelliden aranır.




Bu mesajda bahsedilenler: @UNF0RGIVEN
U
3 gün
Yarbay

Evet evet engelli istifadesi, yararı, faydası dahilinde olması lazım. Araçta bulunma yada il sınırı gibi bir zorunluk yok



T
dün
Yarbay

Psa 1.2 puretech'lerde 50-60 bin km gibi trigeri değiştirin başka bir sıkıntı yok. Normal zamanda da yağ çubuğunu çektiğinizde yağ damlarkrn içerisinde küçük plastik parçalar görürseniz (50 binden sonra muhtemel) değişim vakti geldi demektir. Servisler garantiden değiştiriyor, en son geçen hafta bir arkadaştan sadece 1500 tl yağ parası almışlar.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.