Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
13
Cevap
459
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Türk Telekom mobildeki performansıyla gücünü katlıyor (sektörel)
X
3 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Türk Telekom, bireysel ve kurumsal kullanıcılarını yenilikçi teknolojiler ile buluşturarak, müşteri deneyimini en üst seviyeye çıkarıyor. Türk Telekom’un 2023 yıl sonu itibarıyla toplam abone sayısı 52,9 milyon olurken, mobil abone sayısı 26,2 milyona yükseldi. Mobil alandaki güçlü büyüme ivmesi devam eden Türk Telekom, bir yıl öncesine göre mobil gelirlerini 6,4 milyar TL artırırken şirketin 2023 yılındaki büyümesine en büyük katkıyı mobil gelirleri sağladı.
 
Müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalarla başarılı skorlar elde ettiklerinin altını çizen Türk Telekom Pazarlama ve Müşteri Deneyimi Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Özden, “Mobil, fiber ve tüm iş alanlarında insanı merkeze alan bir yaklaşımla hareket ediyoruz. Müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarına yanıt veren 360 derece bir evren sunuyoruz. Mobil alanda 2023'te çok kuvvetli bir performans sergiledik. Mobil numara taşıma pazarında 2023 yıl sonu itibarıyla dokuz çeyrektir üst üste en çok tercih edilen operatör olduk. Bağımsız araştırma şirketi Nielsen IQ tarafından gerçekleştirilen ‘Reklam ve Marka Sağlığı’ araştırmasına göre ‘Sadık Müşteri Yaratma’ oranında 2023’te sektörümüzün lideri olduk. Günden güne artan mobil gücümüzle yükselen performansımızı 2024’te sürdürerek, müşterilerimize benzersiz deneyimler sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 
quote:

Türkiye’nin dijital dönüşümünde lokomotif rol üstlenen Türk Telekom, 2023 yılını yaklaşık 53 milyon abone ile kapattı. Mobil abone sayısını 26,2 milyona yükselten Türk Telekom, mobil faturalı hatlarda rekor bir rakam olan 1,6 milyon net abone kazanımı ile yılı tamamladı. Mobilde güçlü büyüme ivmesi gösteren Türk Telekom, bir yıl öncesine göre mobil gelirlerini 6,4 milyar TL artırırken şirketin 2023 yılındaki büyümesine en büyük katkıyı mobil gelirleri sağladı. Faturalı segmentte 4. çeyrekteki net abone kazanımı ile şirket adına tarihi bir rakama ulaşan Türk Telekom’un mobil portföyündeki faturalı abone oranı %70,8 ile bugüne kadarki en yüksek seviyesine ulaştı. Türk Telekom, 2023 yıl sonu itibarıyla numara taşıma pazarında 9 çeyrektir devam eden liderliğini sürdürerek mobil numara taşımada en çok tercih edilen operatör oldu.
 
quote:

Mobil, fiber ve tüm iş alanlarında insanı merkeze alan bir yaklaşımla hareket ettiklerini belirten Türk Telekom Pazarlama ve Müşteri Deneyimi Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Özden, “Tüm faaliyetlerimizin merkezine güçlü müşteri deneyimini koyarak, müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarına yanıt veren 360 derece bir evren sunuyoruz. Durmaksızın sürdürdüğümüz yatırımlarımız sonucunda kapsama ve kapasite olarak mobildeki konumumuzu günden güne güçlendiriyoruz. 4.5G ihalesi sonrası frekans sahipliğimizi 3 katına çıkardık. Hız için önemli olan abone başı frekansta ve 5G için de kritik öneme sahip 1800 Mhz frekans sahipliğinde pazar lideriyiz. Tivibu, Muud, e-dergi, Playstore ile bireysel müşterilerimizin TV’den müziğe, oyundan dergiye tüm ihtiyaçlarını karşılayan dijital bir evrene sahibiz. Teknolojinin çağdaş olanaklarından yararlanarak kullanıcılarımızı, zengin bir faydalar dünyasında ilgi alanlarına yönelik kişiselleştirilmiş en doğru fırsatlarla buluşturuyoruz. Gençlik markamız Selfy ile gençlerin hayatlarının her anına değer katacak avantajlar sunuyoruz. Relansmanını gerçekleştirdiğimiz Türk Telekom Prime markamız ile yüksek mobil internet ihtiyacı ve kullanımı olan müşterilerimize, çok çeşitli marka ve sektörlerden ayrıcalıklar sunuyoruz. Yapay zekâ ve yeni nesil teknolojilerin sunduğu imkanları kullanarak müşteri ihtiyaçlarını analiz ediyor ve kullanıcılarımızla en doğru şekilde temas kurmaya özen gösteriyoruz. Türk Telekom’un yapay zekâ tabanlı akıllı asistanı TiTi ile yıl boyunca; 400’e yakın konu başlığında kullanıcılara dijital destek sağlayarak 4 milyonu aşkın müşterilerimizin hayatını kolaylaştırdık. Türkiye’nin dijitalleşmesinde öncü rol oynayan bir şirket olarak, bireyler kadar kurumlara da önemli hizmetler sağlıyoruz. Kurumsal müşterilerimize veri merkezi, siber güvenlik ve bulut bilişim alanında yenilikçi çözümler sunuyoruz. 2023 yılı, attığımız stratejik adımların meyvesini topladığımız bir sene oldu. Bağımsız araştırma şirketi Nielsen IQ’nun her çeyrek 3000 mobil hat kullanıcısı müşteriyle gerçekleştirdiği ‘Reklam ve Marka Sağlığı Araştırması’na göre 2023 yılında ‘Sadık Müşteri Yaratma’ oranında sektörümüzün lideri olduk. Türk Telekom olarak şirket tarihinin mobildeki en güçlü rakamlarına ulaştık. Mobil gelirlerimiz büyümeye devam ediyor. Şirketimizin geçen yıl büyümesine en çok katkı sağlayan segment mobil oldu. Müşteri deneyimini odağa aldığımız stratejimizle yukarı yönlü ivmelenen bu performansımızı 2024’te de sürdürmeyi amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.


https://medya.turktelekom.com.tr/turk-telekom-mobildeki-performansiyla-gucunu-katliyor



Fatura performansı da artıyor. Adeta geliyorum diye Turkcell'i kamçılıyor. Sağolsun Turkcell de iyi gaza geliyor, o da güzelce yapıştırıyor zammı...
Yoruma Git
sis651 - 3 hafta +6
En son 5 yıl önce tt geçtiğimde bir adım ileri gidememiş deyip geri turkcell dönmüştüm ve 4 yıl civarı turkcell kullandım aralıksız. Vodafone zaten sadece hat taşımada gidip g...
Yoruma Git
Yorumun Devamı circassianman - 3 hafta +3
K
3 hafta
Yarbay

Son çeyrekte Yıldızlı günlerin çok ekmeğini yedin



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
3 hafta
Yarbay

En son 5 yıl önce tt geçtiğimde bir adım ileri gidememiş deyip geri turkcell dönmüştüm ve 4 yıl civarı turkcell kullandım aralıksız. Vodafone zaten sadece hat taşımada gidip geldiğim rezalet bir operatör.

Fakat 2 ay önce tt geçtim yine ve en azından şehir merkezinde turkcelli yakaladığını fark ettim. Belki bazı konumda daha iyi veya kötü değişebilir. Kırsalda hala turkcell önde yalnız.

Yani son 4 yılda gerçekten tt mobil gelişmiş. 5G ile umarım zirveye oynar. Turkcell azıttı çünkü artık.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
3 hafta
Yarbay

Fatura performansı da artıyor. Adeta geliyorum diye Turkcell'i kamçılıyor. Sağolsun Turkcell de iyi gaza geliyor, o da güzelce yapıştırıyor zammı...



2
2 hafta
Yarbay

Fiyatları eskisi gibi değil hatta turkcell’den bile fazla, normal değil mi sizce ?



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
2 hafta
Moderatör

Üçü de birbirini takip ediyor, o yaptıkça benim başım kel mi ben de yapacağım diyor ve yapıyor.

Devlet bu işe el atmalıdır.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 4 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sis651 , @2jz1993
M
2 hafta
Yüzbaşı

İmam gazlarsa, cemaat yanlar.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Yokizm58
2
2 hafta
Yarbay

Aynen öyle saçmalık yani



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Yokizm58
T
2 hafta
Yüzbaşı

vodaf hariç diğerleri devlet yönetiminde zaten, en çok zammı yapanda onlar



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Yokizm58
S
geçen hafta
Yarbay

Aynen. Devlet döviz kurlarını bir an önce düşürerek bu işe başlamalıdır.
Elin operatörünün 20 dolarlık fatura toplayıp 1000 dolarlık ekipman alırken bizimkilerin 600 liralık fatura toplayamayıp aynı ekipmana erişme çabası saçmalık şu haliyle.




Bu mesajda bahsedilenler: @Yokizm58
M
geçen hafta
Yarbay

Üstelik oradaki operatör çok cüzi vergi öderken bizdeki operatör bir cihazı kendine birini de devlete alıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
7 gün
Binbaşı

Çözüm kurla oynamak değil yerli ve milli haberleşme cihazları üretimidir, bahane yerine türk telekom devrim yapmayı tercih etmeli, Turkcell ve TT varlık fonuna dahil kurumlar olarak verdikleri verginin katkısını zaten görürler ihtiyaç olursa. Maliyetleri indirmek için katma degerli yerli üretimi ateşlemeleri gerek. Kendi ekosistemlerini kursunlar, belki birkaç sene sıkıntı olabilir ve maliyetler artabilir ARGE dolayısıyla, sonrasinda Çin'e Amerika'ya Avrupa'ya ödenecek gelirler içerde kalır, gelirler ve giderler arası kur farki da dert olmaz. Bu iradeyi göstermeleri gerek. Milli baz istasyonu üreten Ulak aş ile işbirliği daha kapsamlı olmalı, sinerjiyi tam olusturamadilar bu konuda sanki.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boyzof -- 14 Mayıs 2024; 12:2:12 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mustifb
S
dün
Yarbay

Ortada 100 yıldan fazla bilgi ve patent birikimi olan bir telekomünikasyon sektörü var. Bunu görmezden gelip sıfırdan böyle teknolojiler geliştirecek ekipler Türkiye'de olmuşsa bile çoktan yurtdışındaki şirketlere gittiler. Kalanlar da bir şeyler yapar ama o da bedava değil. Bir sürü şirkete kullandığın patentleri için para ödüyorsun yine. Hani o para yurtdışına her türlü gidiyor. Ha yurtdışındaki bile verim ve performans tarafında sorun yaşıyor. Nokia bile Huawei ve Ericsson performansına yetişemiyor, bizim Ulak daha da kötü. Ürün kötü olunca bizim operatörler bile zoraki kullanıyorlar anca.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @boyzof
B
16 sa.
Binbaşı

Ürünün iyileşmesi kullanım sonrası verilecek feedback ile olur, tabiki eski şirketlerle en başta aynı ürün performansı olmayabilir, bu bir süreç ve irade göstermek lazım, düzen değişmesi için ısrarcı olmak lazım, maliyetine de bir süre katlanmak derken kastım buydu, ayrıca yeni nesil teknolojilerde köklü şirketlerin de elinde fazla patent veya yöntem olmayabilir çünkü onlar da o teknoloji özelinde yeni başlıyor / başlayacak dolayısıyla eskiye çok takılmadan yeni teknolojilerde ilerleme hedeflenmeli, örneğin hedef 6gde yüzde yüz yerli ve milli şebeke olmalı, bu hedef için irade ve sabır gösterilmeli.

Ayrıca ürünün daha kötü olduğuna dair bir kaynak gösterebilir misiniz? Örneğin ulak ve diğerlerinin bir karşılaştırma tablosu varsa elinizde görmek isterim.
Ayrıca biz sıfırdan baslamiyoruz, 100 yıllık telekominikasyon sektöründe Türkiye'nin de güçlü bir tecrübesi var farklı alanlarda. En dipten gelistirme degil yapılan fakat daha önce hiç komple bir baz istasyonu uretilmedigi doğru. O şimdi yapılmakta ama onu becerecek asgari birikim de mevcuttu.
Daha iyi olması beklentisine girmek için önce onlar kadar geri besleme bildirimi alma ve olgunlaşma süreci şartları sağlanmalı.

Yurtdışında da kullanımı başlamış bir ürün Ulak fakat daha çok üzerine düşülmeli





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boyzof -- 20 Mayıs 2024; 19:1:40 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @sis651
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.