Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
11
Cevap
780
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Binance kurucusu “CZ” hapis cezasına çarptırıldı
M
2 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Binance kurucusu “CZ” hapis cezasına çarptırıldı
Binance'in milyarder kurucusu Changpeng Zhao (genellikle “CZ” olarak biliniyor), bir süredir devam eden yasal sürecin ardından 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. CZ, geçtiğimiz kasım ayında kara para aklamayı önleyici bir program oluşturmayarak Banka Gizlilik Yasasını ihlal etmekten suçlu bulunmuştu. Savcılar ise üç yıllık ceza talep ediyordu.



CZ için 4 aylık hapis cezası



ABD Adalet Bakanlığı, CZ’yi kripto borsasında suç faaliyetlerinin gelişmesine izin vermekle suçlamıştı. Kısa bir süre önce görülen mahkemede ise Yargıç Richard Jones, CZ’ye yönelik olarak "Her bir düzenlemeye uyulması gerektiğinden emin olmak için gerekli imkanlara, finans yeteneklerine ve insan gücüne sahiptiniz ve bu fırsatta başarısız oldunuz" ifadelerini kullandı.



Ayrıca Bkz.Binance kurucusu Changpeng Zhao istifa etti, mahkemeye çıkacak



Reuters'ın haberine göre CZ, "Sorumluluk almanın ilk adımının hataları tam olarak kabul etmek olduğuna inanıyorum. Burada yeterli bir kara para aklama karşıtı program uygulamada başarısız oldum. Şimdi bu hatanın ciddiyetinin farkındayım." dedi.



Changpeng Zhao’ya verilen 4 aylık ceza beklenenden düşük olmakla birlikte esasında kasım ayındaki soruşturmayı çözmek için ABD ile yapılan anlaşmaya dayanıyor. CZ, yaptığı anlaşmanın bir parçası olan CEO’luk koltuğunu bırakmıştı. Yapılan itiraf ile birlikte Binance'e toplamda 4,3 milyar dolar, CZ’ye ise 50 milyon dolar ceza kesildi.




Kaynak:https://www.engadget.com/binance-founder-changpeng-zhao-sentenced-to-four-months-in-prison-205550299.html
Kaynak:https://www.reuters.com/legal/binances-ceo-zhao-faces-sentencing-over-money-laundering-violations-2024-04-30/

 Haberi Portalda Gör

Btc de düşmek için bahane arıyor
Yoruma Git
Esxici - 2 hafta +7
10 15 gün kağıt toplayıp baba tahliye
Yoruma Git
ry4n - 2 hafta +4
E
2 hafta
Yarbay

Btc de düşmek için bahane arıyor



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
2 hafta
Yarbay

Olur mu hocam hiç (!) Merkeziyetsiz bi’ kere (!) 😁



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Esxici
E
2 hafta
Binbaşı

Yargıç "yakıştı mı sana" demiş. CZ "yakışmadı" demiş gibi. Mahkeme normalde tek ayak üstünde ceza verecekken ayıp olmasın diye 4 ay çıkıvermiş ağzından gibi.....

Kararı verenlerin de refli üyelikleri vardır. Bu kripto borsaları öylesine büyük bir çukur ki Mariana çukuru belediyenin süs havuzu gibi kalıyor.




V
2 hafta
Yarbay

Adamın kafaya bak




S
2 hafta
Yüzbaşı

Kesinlikle. Bakın 5 yılda 2 bin dolardan 60 bin dolara çakıldı :)



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ctrl-alt-delete
K
2 hafta
Yüzbaşı

Amerika, bu kararla kara para aklama, terörü finanse etme işini sadece ben yapabilirim diyor. Amerikan vatandaşlarının Amerikan sisteminden çıkabileceği yolları kapatmak istiyor. Amerika korkunç bir ekonomik ve sosyal kaosa sürükleniyor ve devlet bu ihaleyi vatandaşların sırtına yüklemek istiyor. Aklı az çok çalışan kişiler de vatandaşlıklarını yakmak pahasına Amerika'dan varlıklarını çıkartma yarışında.

Bu cezanın kara para ile ilgisi yok. Amerika doların egemenliğini tehdit eden her şeyi yok etmek istiyor. Benzerlerine göz dağı veriyor ama bu savaşı kazanamayak. Kazanmasına imkan yok. Çünkü Amerika'nın kazanması demek insanlığın kaybetmesi demek. İnsanlar eninde sonunda bu despot, ilkesiz, gaddar gücü yerle bir edecek.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kseo -- 1 Mayıs 2024; 17:22:26 >

Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
2 hafta
Teğmen

Güzel diyorsun da amerika çökünce bence yine rahat olmayacak. Şimdide Çin boğazımızdan yapışacak sanki. Allahtan Çin daha çok teknolojide terör yapıyor. Amerika gibi karada terör faaliyetleri yok. En azından can riski yok. Ama hiç de belli olmaz.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Kseo
N
2 hafta
Binbaşı

Yine donlar birbirine karisti donumu ver cz



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

R
2 hafta
Yüzbaşı

10 15 gün kağıt toplayıp baba tahliye



K
2 hafta
Yarbay

İnsanlar şunu bir türlü anlayamıyor. Bugün sayıp sövdükleri ABD olmasa ya da çöküp yok olsa başka bir süper güç ortaya çıkacak ve bu sefer o terör ettirecek. Belki biraz daha iyi belki de daha gaddarca. Ama illaki başka ülkelere salça olan bir güçlü devlet olacaktır. ABD olmazsa Çin olur. Çin olmazsa Rusya olur. X olmazsa Y olur. Olur, olacak yani. Kaçarı yok.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Kosmos77
M
geçen hafta
Yarbay

ABD kısaca diyor ki
Benim yasalarıma ya uyarsın
Ya da uymazsin ve sonucuna katlanirsin sonra yine uyarsın.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.