Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
3234
Cevap
441920
Tıklama
16
Öne Çıkarma
Cevap: UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA (162. sayfa)
İ
2 hafta
Yarbay

Bir sorun olmaz ancak yerde toz çok olur. Cihazı ve filtreyi daha çabuk kirletir.




Bu mesajda bahsedilenler: @guvenkoksal
B
2 hafta
Onbaşı

Geçen hafta raporum çıktı. 6 basınç değeri ile cihaz almam gerekiyor. saatte 42 civarı nefes tutuyormuşum.
aklımdaki sorular;
  • raporda normal cpap cihazı yazdığı halde otomatik cpap alsam gereksiz mi olur? Yoksa bir tık da olsa konfor sağlar mı? İleride basınç değeri değişirse diye endişeliyorum da.

2. 9 bin civarı respirox mu 25 bin civarı Philips mi almalı? Gerçekten makineler arasında fiyatı kadar fark var mı?

yoksa uygun makine kaliteli maske kombinasyonu mu yapmalı , pahalı makine kaliteli maske kombinasyonu mu? Yarın almam gerekli artık. Net bir karar verip.

önereceğiniz cihazlara da açığım. Sevgiler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
2 hafta
Yarbay

Bana da sabit basınç ile rapor çıktı ancak ben otomatik cihaz aldım. Bu sebeple devlet desteği almadım.

Tek cihaz kullandığımız için cihazlar arası farkı söylemek zor ancak yaptığım araştırmalar sonucu cihaz farkı var sonucuna varıp resmed aldım. Aldığım medikala cihazı aldıktan sonra bunu sordum, yedek başka marka ciahz var, istersen vereyim dene, farkı kendin gör dedi ama denemedim.

Cihazı ne alırsan al, masken iyi olmadığı sürece alışman ve kullanmak zor. Her şartta iyi maske almak zorundasın, yoksa kullanamazsın.




Bu mesajda bahsedilenler: @browser_kan
S
2 hafta
Yarbay

Öncelikle geçmiş olsun. Bu testler sonrasında apneye sebep olan faktörleri araştırmıyorlar mı? Direk bu cihazları mı öneriyorlar?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
geçen hafta
Er

Merhaba iletişeme geçebilir miyiz acaba



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Nilgünce___
K
geçen hafta
Er

Herkese geçmiş olsun kısa bir süredir resmed n30i kullanıyorum kaçak var gibi geliyor belki maskeye alışamadığımdan dolayı bilmiyorum p30 denemeli miyim acaba



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
6 gün
Er

Geçmiş olsun, maalesef maske olayı denemeden anlaşılmıyor, kişiden kişiye çok değişiyor, p30i dediğiniz burun içine giren tip rahat ederim diyorsanız.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Kağan BerkÖzdündar QGW1T
A
6 gün
Er

Ayrıca yanılmıyorsam sizin kullandığınız n30 modelinede uyumlu.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Kağan BerkÖzdündar QGW1T
C
3 gün
Binbaşı

2019'dan beri her gece kullandigim Resmed Aircurve 10 VAuto otomatik BiPAP (Resmed sanirim VPAP diyor buna) cihazimdan cok memnunum. Aslinda doktor sabit bipap yeterli dese de ben zamaninda otomatik olanini almistim ve gecen sürede gercekten cok memnun kaldim. Seyahatler oldugunda bu rahati kaybetmemek icin de yanimda tasiyorum malum. Tabiiki kabin valizinde oluyor. Ancak son ucak yolculugumda ucak dolu oldugu icin kabin valizleri normal valiz bölümüne alindilar ve bende mecburen cihazi yanima alamamis oldum. Ucus süresince de acaba kirilir mi, acaba basina birsey gelir mi, calinir mi endisesiyle seyahat ettim. Cok sükür birsey olmadi ancak artik seyahatlerde bu pahali cihazi tasimamam gerektigine ikna oldum.

Sadece seyahatler özelinde ne tür bir cihaz alabilirim diye bakinirken ebay'de sunu buldum; Philips Respironics Dreamstation Bipap S/T Philips'in son seri makinesi degil ama gecen sürede güncellemeler alip rüstünü ispat etmis bir makine. Üstelik boyutlari da tasinabilir bir cözüm olarak cok iyi.

Polonya'da bir medikal firmasi satiyor, sifir ürün ve temmuz 2022 üretimi yani malum sünger skandalindan sonrasinda üretilmis. Sabit Bipap ve CPAP modu da var. Su haznesi yok ama istenirse alinabilir. Bana acikcasi 1-2- haftalik seyahatlerde gerekmeyecek, zaten olsa da sökerdim, ufak ve hafif olmasi gerekli cünkü. Bu sekilde sifir olarak fiyati gercekten uygun. Kargo ve kupon filan dahil bana 275 Euro'ya geldi. 1-2 haftalik seyahatlerimde yanimda tasimalik günü kurtaracak bir Bipap cihazi üstelik de ikinci el fiyatindan bile uyguna olacak sekilde almis oldum.

Eger imkani olup da Avrupa'dan aldirabilecek olanlariniz varsa, fiyat/performans bir cözüm gibi duruyor.
https://www.ebay.de/itm/126451877679


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
3 gün
Er

Güle güle kullanın, fiyat uygun gibi sipariş verebiliyormuyuz, nemlendirici olmaması kötü ama.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @coppermine
C
3 gün
Binbaşı

şuan elinde 6 tane daha var, benim sipariş gelsin de cevap yazayım buraya öyle almayı düşünğn çünkü fiyatı çoook uygun.
Nemlendirici parçası sorun değil 70-100 Euroya bulunabiliyor o, zaten ben onu almayı da düşünmüyorum ancak makine gerçekten çok uygun fiyatlı. O yüzden bir bit yeniği olur düşüncesiyle benim paketin gelmesini bekleyin derim.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @akoz
C
6 sa.
Binbaşı

Bir önceki mesajda bahsettiğim Philips Bipap ST makinem bugün elime ulaştı. Baştan belirteyim ben Alnanya'dayım ve ürün Polonya'da satılıyordu. Ama fiyatı şaka gibi. Normalde 1000-1500 Euro aralığındaki cihazı 265 Euro'ya satıyor. Ürün sıfır, kutusunu ben açtım. Herşey (çanta, jelatinli cihaz, hortum, adaptör, filtreler, fatura, kitapçıklar filan) içinde. USA üretimi makine. Cihazda Türkçe menü yok, zaten gerekde yok. Herşey dört dörtlük çalışıyor. Gerçekten sıfır bir cihaz, Bluetooth ile telefonuma kaydını da yapıp cihazın appini kurdum. Eğer Avrupa'dan aldırabilme imkanınız varsa ve Bipap S, ST yada CPAP (otomatik değil) işinizi görecekse bu gerçekten bulunmaz bir fiyat.
< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
5 sa.
Binbaşı

ben de bipap avaps olanı kullanıyorum kaliteli bir cihaz hayırlı olsun



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @coppermine
C
5 sa.
Binbaşı

Teşekkürler normalde kullandığım cihaz Resmed Aircurve 10 VAuto. Otomamik Bipap, ama seyahatlerde onu yanımda taşımamak için daha uygun yollu birşey bulabilirmiyim diye araştırırken bunu buldum. Nemlendirici ünitesi yok, zaten 1-2 haftalık seyahatlerde olmasa da olur, Resmed'inkini bile yanıma almıyorum bir yere gittiğimde, ufak ve hafif olsun kafi. İpap ve Epap ayarlarını yaptım. Bu gece bununla yatıp durumuna bakacağım ama gerçekten kaliteli bir duruşu var.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ensar14
E
4 sa.
Binbaşı

ben 2013 ten beri raporla kurumun cihazını kullanıyorum, geçen seneye kadar bunun bir eski modeli vardı koyu gri ve köşeli yapısı olan, sünger muhabbeti olduğunda philips’e talep yolladım biraz fazla bir süre geçse de yeni cihaz verdiler normalde bu cihazdan verilmiyormuş



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @coppermine
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.