Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
3202
Cevap
439638
Tıklama
16
Öne Çıkarma
UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA
K
15 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Uyku Apnesi teşhisi kondugunda akabinde basınç miktarını belirlemek ve bu basınç miktarınında dikkate alınmasıyla otomatik veya manuel mi cpap cihazı verileceğine dair "titrasyon testi" dedikleri ikinci teste alınıyor ve yine hastanede/uyku laboratuvarında geceliyorsunuz.

Sonucta durumunuza göre uykuda solunumunuz durduğunda sizi ne kadarllık bir basınçla takviye edecek bir cpap cihazına ihtiyacınız olduğu tespit ediliyor.buna iliişkin raporda cihazın otomatik(gerektiğinde gerektiği kadar) mi manuel(sabit basınç üfleyen) mi olacağı, nemlendiricili olup olmayacağı belirtiliyor


Cihazların fiyatları 900 tl den 5000 tl ye kadar değişiyor. Çin ve tayvan malı olmayan cihaz alın deniyor

İlginçlik şurada; devlet(sgk) 500 küsur dolarlık (900 tl civarında) ödeme yapmasına rağmen siz 4000 tl lik cihazda alsanız cihjaz benim diyor, olurda iyileşirseniz kullanmayı bırakırsanız veya ölürseniz cihazı geri istiyor
Ben 3000 bin sen 900 tl ödedin dediğinizde olsun sen kullandın ver cihazı cihaz benim diyor. Bu çok sinir bozucu

Öte yandan raporu aldınız ve devletin sınırlı ödemesine talip oldunuz. Hangi ilin sgk na kayıtlı iseniz oradan "elimizde kullanılıp iade edilmiş 2.el cihaz yok, sıfır cihaz alabilirsiniz" yazısı almanız, cihaz varsa bu cihaz(ların) başka hastalara verilmesini beklemeniz akabinde bu yazıyı almanız gerekiyor.Şimdilik Türkiye çapında 2.el cihaz havuzu oluşmamış her il kendi bölgesinde/elinde cihaz olup olmadığına bakıyor şimdilik.

Yazıyı alınca istediğiniz cihazı medikal firmaların birinden alıyor (parasını siz ödüyorsunuz). Cihaz faturası ve raporla ve bahsettiğim yazıyla sgk na başvurup devletin katılım payının size iadesi şeklinde ödenmesini bekliyorsunuz

GELELİM CİHAZ VE MASKE SEÇİMİNE:

Cihazın sessiz çalışması, tercihan otomatik olması öneriliyor. Birde rampa meselesi var. Uykuya dalmadan önce mesela yarım saat hafif modda çalışıyorki siz uykuya rahat dalasınız

Para tuzağına düşmeden Hangi marka ve model cihaz alalım?

bu cihazı alan arkadaşlar memnun kaldılar mı acaba?

Maskedeki silikona benim alerjim varmış direk burna takılan bi model var onu önerir misiniz

Her medikal firma sattığı markanın cihazını öneriyor

İstisnasız herkes(hastanede medikal firmalarda) cihazı kullanmaya başlayınca yeniden doğmuşsunuz gibi gelecek şeklinde iddialı cümleler kuruyor aslı var mı?



3 gecedir
Yoruma Git
Yorumun Devamı eozen81 - 5 yıl +6
Yaklaşık 2 yıl önce yine buraya uzun bir yazı yazmıştım. O zamandan beri halen yazdıklarımdan faydalandıkları için teşekkür edenler oluyor. Asıl ben teşekkür ederim, umarım yazdıkl...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Leiurus - 5 yıl +4
Bu konuda almış olduğum notlardan:


CPAP, BPAP ve APAP kullanıcılarına 12 altın öneri:

1. Geceyatağa gitmeden kısa süre önce TV izlerken veya kitap okurken takın....
Yoruma Git
Yorumun Devamı KODEM - 15 yıl +3
K
15 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bu konuda almış olduğum notlardan:


CPAP, BPAP ve APAP kullanıcılarına 12 altın öneri:

1. Geceyatağa gitmeden kısa süre önce TV izlerken veya kitap okurken takın.

2. Cihazınızın rampa ayarı varsa mutlaka kullanın, uykuya geçiş zamanınıza göre ayarlayın ama rampayı gereksiz yere uzun tutmak da zarar verici olabilir.

3. CPAPı her gece ve her uyuduğunuzda (gündüz şekerlemeler de dahil) kullanın. CPAPı kullanmak üst solunum yolunuzda ödemi gerileterek cihazı daha rahat kullanmanızı sağlar. Cihaza ara vermek veya önerilenden az kullanmak uyku apne sondromu komplikasyonlarının gelişme oranını artırır.

4. Yeni CPAP cihazları oldukça sessizdir ama yine de gürültüden rahatsız oluyorsanız CPAPı yatağın altına koyabilirsiniz, bu ses sorununu azaltacaktır.

5. Maskeniz kaçak yapmayan en az sıkılıkta olmalıdır. Bunu da en iyi siz ayarlayabilirsiniz. Özellikle burun sırtınıza yük binmesini önleyerek maskenin kafa bandlarını özenle ayarlayarak maskenin cildinize tam oturmasını sağlayın.

6. Hafif bir burun tıkanıklığınız (konjesyon) varsa buruna salin solüsyonu (tuzlu su) kullanınız. Bu amaçla eczaneden serum fizyolojik damla alabileceğiniz gibi okyanus suyu adı altında satılan spreyleri de kullanabilirsiniz.

7. Burun tıkanıklığı daha ciddi ise burun veya sinüslerdeki konjesyon için bir dekonjestan kullanınız. Burun tıkanıklığı dekonjestanlara rağmen düzelmiyor ise bir KBB hekimine başvurabilirsiniz, veya konjesyon nezle gibi bir sebebe bağlı ise kendiliğinden düzelene kadar CPAPa ara verebilirsiniz.

8. CPAP cihazınıza uygun bir ısıtıcı nemlendirici kullanınız. Bu solumanızı daha konforlu hale getirecektir.

9. Eğer geleneksel burun maskeleri ile sorun yaşıyorsanız burun yastıkçığı denilen maske tiplerini deneyebilirsiniz

10. Maskenizi, hortumu ve kafa bandını haftada 1 kez yıkayarak temizleyin, yıkarken bebe şampuanı tercih etmeniz önerilir.

11. CPAP filtrelerini önerilen zamanlarda kontrol ederek temizleyin veya değiştirin.

12. Uyku doktorunuzla ve CPAP cihazını aldığınız firma ile yakın temasta olun. Sizin için en iyi cihazı, maskeyi ve aksesuarları seçtiğinizden emin olun.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
15 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Tıkayıcı Uyku Apne Sendromu Nedir?

"Apne" Yunanca bir kelimedir. "Nefessizlik" anlamına gelir. Tıkayıcı Uyku Apne Sendromunda, uykuda sık sık tekrarlayan nefes durmaları, şiddetli horlama ve bunların yol açtığı bazı belirtiler vardır. Normal kişilerde de apne oluşabilir. Ancak, bir gecelik uyku süresinde en fazla 35, bir saatlik uyku için ise en fazla 5 apne normal kabul edilebilir. İleri yaşlarda normal kabul edilebilen sınır daha yüksek olabilir. Her nefes durması sırasında kandaki oksijen miktarı azalır ve kalp kanı pompalamak için daha çok çalışmak zorunda kalır. Tansiyon yükselir ve nefes alma tekrar başladıktan sonra bile tansiyon bir süre yüksek kalır. Kalp bazen düzensiz çalışır hatta bir kaç saniye durabilir. Uykudaki ani ölümlerin bazılarından bu kalp durmaları sorumlu tutulmaktadır.
Uykuda nefes durmaları (apne) gece içinde yüzlerce kez tekrarlayabilir. Öyleki, bazı kişiler toplam uyku sürelerinin dötte üçünü nefes almadan geçirir. Oysa apnelerin çok azı hastanın yakınları tarafından farkedilir. Her nefes durmasının ardından saniyeler süren kısa bir uyanıklık dönemi olur. Bu kısa uyanıklık dönemlerini hasta uyanıklık olarak algılamaz ama bunlar uykunun derinleşmesini ve dinlendirici bir uyku haline gelmesini engeller. Nefes almakta zorlanan hasta harcadığı çaba nedeniyle çok terler, yatakta sürekli dönerek yatış pozisyonunu değiştirir. Yine hastalık nedeniyle genellikle gecede bir iki kez tuvalete kalkma ihtiyacı duyulur. Bunların sonucunda uyku kalitesiz ve yüzeysel bir hale gelir.
Böylece kalitesiz ve yüzeysel bir uyku uyunur.

Tıkayıcı Uyku Apne Sendromunun
Nedeni Nedir?

Yapısal olarak solunum yolunun küçük olması, yaşlılarda destek dokuların gevşemesi nedeniyle uykuda solunum yolunun daha da daralması, solunum yolunun çevresindeki dokularda yağ birikimi sonucunda oluşan darlık, ve nefes alırken burunda bir direnç varsa nefes borusunda ters bir basınç oluşması bu hastalığa neden olabilir.

Tıkayıcı Uyku Apne Sendromunun
Sonuçları Nelerdir?

Gece uykusunun dinlendirici olmaması nedeniyle hasta ne kadar uzun süre
uyumuş olursa olsun sabah yataktan kalktığında kendisini yorgun ve uykulu hisseder. Baş ağrısı ve ağız kuruluğundan şikayet edebilir. Yorgunluk gün boyu devam ettiği için unutkanlık ve dikkat eksikliği nedeniyle işinde verimli olamaz, gergin ve sıkıntılıdır. Gündüz saatlerinde uyukladığı için, eğer araç kullanıyorsa trafik kazalarına neden olabilir.
Bu hastalık yıllar sürdüğünde yüksek tansiyon, kalp krizi, beyin damarında tıkanıklık sonucu felç gibi ciddi problemlere yol açabilir.

Tanı Nasıl Konur?

Sürekli ve şiddetli horlaması olanlar, uykuda nefes durmaları olduğu farkedilenler, yeterli süre uyuduğu halde sabahları yorgun ve uykusunu alamamış halde uyananlar hekime başvurmalıdır. Bu kişilere uyku laboratuvarında uyku incelemesi yapıl malıdır. Uyku incelemesinin sonucunda horlama ve uyku apne sendromunun derecesi belirlenir ve tedavi biçimine karar verilir.

Tedavide Neler
Yapılabilir?

Basit horlama kilo verme, yüksek yastıkta yatma, alkol alımının azaltılması, sırüstü yatmanın engellenmesi gibi önlemlerle tedavi edilebilir.
Tıkayıcı uyku apne sendromunun derecesi hafifse hava yolunun genişletilmesine yönelik ameliyatlar yapılır. İlerlemiş tıkayıcı uyku apne sendromunda uyku süresince bir çeşit hava kompresörünün kullanılması gereklidir. Burun yoluyla devamlı olarak basınçlı hava veren bu alet, üst solunum yolunun açık kalmasını sağlar. Aletin uzun süreli kullanımı, aynı zamanda çoğunlukla kilolu olan tıkayıcı uyku apneli hastaların önemli ölçüde kilo vermesini de sağlar ve böylece alete duyulan ihtiyaç zaman içinde ortadan kalkabilir.



M
14 yıl
Yarbay

Arkadaşlar merhaba.Şu an yaklaşık 23 saattir uyumadan ayaktayım.Uyuyamıyorum.Nefesim kesiliyor.Beynimdeki damarlar çatlayacak gibi oluyor.Hemen uyanıyorum.1-2 dakika yüzüm,beynim ve kollarım uyuşuyor.Biraz sonra doktora gitmeyi düşünüyorum.Dayanamıyorum.

Lütfen şu topici inceler misiniz ?

http://forum.donanimhaber.com/m_37116391/mpage_1/f_/key_//tm.htm#37116391


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
14 yıl
Çavuş

Kodem paylaşımların için gerçekten teşekkürler. Bende de uyku apnesi sendromu var. Uyku testine girdim. Dün gece de cihazla uyudum. Resmed autoset sprit cihazı ile uyuttular ve silikonlu sadece burundan bağlanan bir maske kullandım. Valla belki de apnenin etkisiyle rahatça uyumuşum. Teknisyen arkadaş bana yön bile değiştirmediğimi söyledi. Ben de kendimi dinlenmiş hissediyorum. Ancak bu cihazın uyuyana kadar ağzını açmama olayı biraz garip. Ağzını açtığın anda hava genize kaçıyor ve hem garip konuşuyorsun hem de tuhaf hissediyorsun. Bundan biraz rahatsız olmadım değil ama çare yok alıcaz biz cihaz. Ben de Resmed almayı düşünüyorum ancak kafamda bi soru var. Cihazlar Türkiye'de oldukça pahalı örneğin 1250 Euro'luk bir cihazı bir internet sitesinde 850 euro'ya gördüm. Kargoyla istetsem ne kadar vergi alırlar bir bilgin var mı? Veya burda garantisinden yararlanmam konusunda veya bakımlarını yaptırmam konusunda bir sıkıntı yaşar mıyım? Bir de teknisyene sormayı unuttum unutmazsam doktora sorcam uyuyana kadar burundan nefes alma olayında nefes verdiğimiz zamanki karbondioksiti tekrar nefes aldığımızda bir zararı olmuyo mu bunun?



P
13 yıl
Er

üstadım tam ben senin bu soruları yazmaya başladığın yerdeyim bugün itibari ile sgk dan evrakları aldım satıcılar nerdeyse ikiye bölüyorlardı beni demem şu sen yazdıktan sonra baktım dönüş olmamış sen bir bilgi aldınmı bende hangi makinayı nasıl alacağımı bilmiyorum kazıklanmayıda boşver iyi bir makina alıp uzun süreli kulllanmak istiyorum birde maske olayı var tabi bu maskenin en iyisi olması gerekiyor bence ben bir akrabamın makinasını ara ara kullandım fakat maskesi çok kötü yüzüm sürekli ağrı yor dolayısı ile hergün kullanmıyor çok sıkışırsam takıyorum ama artık iyi bir makinayla sürekli bu rahatlığı yaşamak istiyorum. korkan arkadaşlarada bende apne makinası kulllanmış biri olarak mutlaka kendinizi zorlayın ve sonucunda hayatınızın değiştiğini göreceksiniz diyorum. ben kulllandım hayatım değişti diyenler ne kadar haklıymış. Dostum ben sana cep telefonumuda yazayım gerekirse sen çaldır ben seni ararım e-mail adresimi vereyim ordanda görüşebilriz.yanlız rica ediyorum pazartesiye kadar bana bilgi verebilisen sevinirim.e- mail adresim savasozgurulusan@hotmail.com savasozgurulusan@hotmail.com allah hepimize sağlik sıhhat versin allaha emanet olun



P
13 yıl
Er

kodem kardeşim bu üsteki yazıyı özellikle sana yazdım cevaplarsan sevinirim paylaşımların içinde gerçekten çok teşekkkürler


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Çok araştırarak Resmed cihazını tercih ettim ben,çokda memnunum.
önce ağzı ve burnu kapatan standart tipteki maskeyi kullandım ilk sene.
İkinci yıl sadece burun yastıkçıklı olanını aldım daha rahat ettim.

cihaz ve maske yönüyle (1-2 gece) deneme imkanı verebilen size yakın yerdeki bayiden almanızı tavsiye ederim.
Böyle yaparsanız arıza halinde size yedek cihaz verebilme imkanı olur(bunu da teyit ettirin tabi). Senede bir kez cihazdan çıktı alıp size raporu veren hastaneye götürüyorsunuz hastane raporunuzu buna göre yeniliyor(cihaza ihtiyacınızın devam edip etmediği ve cihazı sürekli kullanıp kullanmadığınız açısından sanırım) Size yakın bayiden alırsanız bu çıktı alma işlemini "hastanenin istediği formatta" cihazı bayinize götürerek sağlıyabiliyorsunuz.

Cihaz geçmiş 1 yılın raporunu vermezse her sene 1 gün hastanede kalıp teste girmek gerekiyor demişti bana raporu veren hastane.

Cihazın sessizliği çok önemli değil bence ÇÜNKÜ; maskeden hava tahliyesi anlamında çıkan ses varken cihazın sesini(ki resmed çok çok sessiz ve buyutuda küçük ve zarif) duyma şansınız yok.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KODEM -- 12 Ocak 2011; 9:56:04 >

P
13 yıl
Er

üstadım ben devlet destekli aldığım için ürünü 3 gün içersinde almak zorunluluğum vardı ve bende sundman info hc adlı fransız markası bir ürün aldım.
ürünün aynı zamanda türkiye distüribitörleri kendileri arıza durumunda kendilerine ait servis yerleri var ve hemen yedek makina veriyorlar.nemlendirilici makina içinde iyi olmadığını içine su dolduğunu bazen bu suyun burna kadar geldiğini söyledi satıcı ağzın kapalı yatıyorsan problem olmaz dedi ve bende normal makina aldım yanlız dün gece kullandım alnımla burun arasındaki yer çok ağrı yaptı maskeninde en iyisini aldığim halde böyle oldu.maskeye yüz için ayar çekmek gerçekten çok zor üstadım çok sıkıyorsun canın acıyor az sıkıyorsun hava kaçırıyor. birde ben bir akrabanın makinasını kullanıyordum hala bende almanyadan getirmiş buraya kesin göç ettiğinde kullanamamış bana verdi ama onunda bu aldığım makinanın da 6 cmh20 diyorlar o ayarda olmasına rağmen alışamadım bazen havayı teneffüs etmekte değilde geri vermekte zorlanıyorum .buda benim uyanmama sebep oluyor.dün okadar uyudum makina ile ama tam uykuya dalmamamış gibiyim .lakin bugün gece uykum gelmedi .bu hafta çalıştığım yerde gececiyimde . benim hanımda çok sessiz olduğunu söyedi makinanın ama ben nefes alış verişlerde kendimi duyuyorum bu sendede oluyormu bilmiyorum yanlız makinam çin malı olmadığı için rahatım . doktorum her ay filitresini yıka sürekli yanında alkol olsun tozdan uzak tut dedi maskesine multaka işin bitince kapalı bir poşette muhafaza et dedi.seninde bilgin olsun


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
13 yıl
Er

quote:

Orijinalden alıntı: patient&fairson

üstadım ben devlet destekli aldığım için ürünü 3 gün içersinde almak zorunluluğum vardı ve bende sundman info hc adlı fransız markası bir ürün aldım.
ürünün aynı zamanda türkiye distüribitörleri kendileri arıza durumunda kendilerine ait servis yerleri var ve hemen yedek makina veriyorlar.nemlendirilici makina içinde iyi olmadığını içine su dolduğunu bazen bu suyun burna kadar geldiğini söyledi satıcı ağzın kapalı yatıyorsan problem olmaz dedi ve bende normal makina aldım yanlız dün gece kullandım alnımla burun arasındaki yer çok ağrı yaptı maskeninde en iyisini aldığim halde böyle oldu.maskeye yüz için ayar çekmek gerçekten çok zor üstadım çok sıkıyorsun canın acıyor az sıkıyorsun hava kaçırıyor. birde ben bir akrabanın makinasını kullanıyordum hala bende almanyadan getirmiş buraya kesin göç ettiğinde kullanamamış bana verdi ama onunda bu aldığım makinanın da 6 cmh20 diyorlar o ayarda olmasına rağmen alışamadım bazen havayı teneffüs etmekte değilde geri vermekte zorlanıyorum .buda benim uyanmama sebep oluyor.dün okadar uyudum makina ile ama tam uykuya dalmamamış gibiyim .lakin bugün gece uykum gelmedi .bu hafta çalıştığım yerde gececiyimde . benim hanımda çok sessiz olduğunu söyedi makinanın ama ben nefes alış verişlerde kendimi duyuyorum bu sendede oluyormu bilmiyorum yanlız makinam çin malı olmadığı için rahatım . doktorum her ay filitresini yıka sürekli yanında alkol olsun tozdan uzak tut dedi maskesine multaka işin bitince kapalı bir poşette muhafaza et dedi.seninde bilgin olsun


Merhaba. filtre temizliğine dikkat etmelisiniz tabiki. hatta aylık olarak değil 3 günde bir bu filtrenin temizliğini yapınız. hem sizin sağlığınız hemde cihazın performansı açısından bu çok önemli. basınçlı havayı oluşturan mikrotürbin motorun içerisindede havadaki partikülleri tutan filtreler vardır. bunlarında temizliğini yaptırmanızı tavsiye ederim. 6 ayda bir uygundur bence. servisinde rica ederseniz size bu filtrelerin ne hale geldiğini göstereceklerdir. görünce içinize sinmeyecek ve büyük ihtimalle daha sık bakım yaptıracaksınız diye düşünüyorum. çünkü bunlar dışarıdaki havayı çeken cihazlar ve zamanla filtreler doluyor.

nefes verirken zorlandığınızı yazmışsınız. tam olarak raporunuzda yazan basıncı anlayamadım. sanırım akrabanızın basıncı 6 cmh2O. size yazılan basınç kaç? bir de hangi şehirden satın aldınız cihazınızı?

maskede elbetteki çok önemli.maskeye uyumlumusunuz değilmisiniz tabi bunu en iyi siz anlarsınız. kullandığınız cihaz yani "sandman info hc" bu konuda çok güzel özelliklere sahip bir cihaz. birincisi istediğiniz maske ve hortum setini bu cihazda kullanabilirsiniz. diğer muadil cihazların bazıları maske bağımlısıdır yani sadece kendi marka maskelerini kullanmak zorundasınız. tabi bu şekilde olması pek avantajlı değil çünkü maskeleri çok pahalı satıyorlar. bir maskeye 200-300 euro vermek zorunda değilsiniz elbetteki. birde o markanın maskelerinin hiç biriyle rahat edemiyorsanız cihazı atın çöpe gitsin ne işe yararki konforlu olmazsanız. diğer marka maske ve hortumları bağladığınız bu tip cihazlar ya hiç basınç vermiyor yada maske ve hortumda oluşan resistans kalibre edilemediği için örneğin ekranda 6 cmh2o basınç yazsa bile siz tam olarak 6 cmh2o terapi basıncınızı alamıyorsunuz. aldığınız devre ve maskenin şekli, yapısı, hammaddesi içerisinden hava geçerken bir resistans oluşturuyor ve bu tip cihazlarda farklı marka maske ve hortum için kalibrasyon özelliği olmadığından doğru basıncı alamıyorsunuz. şu an kullandığınız cihazda "True Circuit Calibration" dediğimiz fonksiyon var. yani istediğiniz marka maske ve hortumu satın alıp cihazınız ile kullanabilirsiniz ve bu kalibrasyon sayesinde raporunuzda yazan basıncı kesin olarak alırsınız. Buda size uykunuzda ayrıca konfor sağlayacaktır. cihazı aldığınız yerde bu işlemi 1 dk da yaptırabilirsiniz.

ayrıca şu an kullandığınız sandman info hc cihazında solunumsal olaylar ile ilgili full kayıt sistemi var. sabit basınçlı cpaplar içerisinde sadece bu markada var bu özellik. apne, hypopne, horlama, akım kısıtlanmaları, kaçaklar vs gibi bir çok parametre kayıt altında tutulur ve çıktıları alınabilir. sadece CPAP özelliği olan bu cihaz ile titrasyon testi dahi yapılabiliyor. Düşünün sanki her gece titrasyon testiniz yapılıyor ve kayıt altına alınıyor. doktorunuz bu çıktıları istediği zaman cihazı aldığınız yere gidip hafızayı çok kısa bir süre içinde okutabilirsiniz. Ayrıca sandman info hc hafızasına maskenin size uyumlu olup olmadığınıda analiz edip kaydediyor. bu bilgiyide oradan görebilirsiniz. Cihaz ekranındanda son 5 geceye ait apne/hypopne indexleriniz ve bazı önemli parametreleri görebilirsiniz.

Kullandığınız cihaz bence çok üst düzey teknoloji ile üretilmiş ve kaliteli bir cihaz. size sağlığınızı garanti eden özellikleri var. bunun yanında istediğiniz maskeyi ve hortumu sağlıklı bir şekilde kullanmanıza olanak tanıyor. sandman info hc maske için size çok para harcatmıyor.

hastalığınız ve cihazınız ile ilgili sizinle bilgi alışverişi yapmak isterim. beni arayabilirsiniz 0532 462 64 40


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
13 yıl
Çavuş

Piyasada toplamda bir kaç marka var zaten kaliteli olarak

1devilbiss
2resmed
3Respironics

bu markaları üst sınıf markalardır fakat alt modelleri var buna dikkat edin arkadaşlar.
birde fisher&paykel diye bir marka var bu markada uygun fiyatlı ve kaliteli bir cihazdır.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
13 yıl
Çavuş

arkadaşlar yukarıda belirtiğim markaların tümünün autocpap cihazlarında detaylı kayıt sistemi vardır(hatta yazmadığım bir çok markada bile var) anlayacağınız ekstra bir özellik değildir bu zaten olması gereken bir özelliktir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b.özcan -- 12 Aralık 2011; 10:02:24 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
13 yıl
Er

Fisher paykel bu markayı 4 ay önce aldım 950 tl 700 tl sini sgk veriyor kalite bir cihaz sessiz çalışıyor 4 aydır kullanıyorum rahat bir uyku uyuyorsun geçen hafta kontrole gittim 450 saat kullandığımı söylediler.maskeyi takmadan önce biraz vazelin sürersen iyi oluyor fazla sıkmadan ayarlarsan iz yapmıyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vahapkorpi -- 14 Ağustos 2011; 21:39:22 >

C
13 yıl
Teğmen

APAP cihazı raporum var devlet 1404 TL ödüyor. Eğer Resmed ve Respironics alırsanız fark ödersiniz. Resmed ve Respironics kendilerini Mercedes ve BMW olarak tanımlıyor. Ben fark ödeyecek bütçeye sahip olmadığım için başka markalar araştırdım. Yurtdışında bunlardan sonra Devilbiss, Fisher & Paykel, Breas geliyor. Devilbiss , Fisher Paykel ve Breas fark almayacağını söyledi. Ben F&P aldım. Üzerinde nemlendirici olması ve yurtdışında resp. ve Resmed'den sonra adı geçen 3. tanınmış firma olması dolayısıyla seçtim. Ancak Breas ve Devilbis de iyi cihazlar gibi geldi. Genelde Çin malı almayın da ne alırsanız alın diyorlar. Henüz kullanmaya başlamadım bugün kısmetse SGK 'ya gidip kaydını yapacağım ve kurulumunu yapıp kullanmaya başlayacağım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
13 yıl
Teğmen

bende düngece ikinci defa yattım hastanede çok fazla uyuyamadım kablolarla maskeyle alışmadığım için bayramdan sonra banada cihaz verecekler ama cpap olarak biliyordum ben apap nedir ? geçtimi diye hersene hastanede bir akşam yatmak gerekiyormu geçtiyse cihazı geri istiyorlarsa kastırıpta çok pahalı makina almaya uğraşmamak lazım herhalde


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
13 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: huroncu

bende düngece ikinci defa yattım hastanede çok fazla uyuyamadım kablolarla maskeyle alışmadığım için bayramdan sonra banada cihaz verecekler ama cpap olarak biliyordum ben apap nedir ? geçtimi diye hersene hastanede bir akşam yatmak gerekiyormu geçtiyse cihazı geri istiyorlarsa kastırıpta çok pahalı makina almaya uğraşmamak lazım herhalde


Automatic CPAP cihazı diye geçiyor. Hastalığın tipine göre CPAP ya da Oto Cpap yazıyorlar. Uyku apnenizin tipine bağlı. Eğer cihazınızın kayıt alma özelliği varsa ayda bir cihazın hafıza kartını ya da kartın sonucunu götürmen yeterli. Ben bütçem elvermediği için pahalı markaları tercih etmedim. Hatta eğer nemlendirici alırsanız bu markalar daha da pahalı oluyor. F&P ın yurtdışındaki forumlarını okudum. Ayrıca sitelerdeki yorumları ve dereceleri de araştırdım. Diğerlerinden farkı yok. iki gündür kullanıyorum. Çok memnunum. nemlendirici de var üzerinde. Fark almamaları ve üzerinde nemlendirici olması çok etkili oldu. Ayrıca bazı markalarda nefes alıp verirken öten maskelerden bahsediliyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cetinmen -- 28 Ağustos 2011; 18:30:52 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
13 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: cetinmen


quote:

Orijinalden alıntı: huroncu

bende düngece ikinci defa yattım hastanede çok fazla uyuyamadım kablolarla maskeyle alışmadığım için bayramdan sonra banada cihaz verecekler ama cpap olarak biliyordum ben apap nedir ? geçtimi diye hersene hastanede bir akşam yatmak gerekiyormu geçtiyse cihazı geri istiyorlarsa kastırıpta çok pahalı makina almaya uğraşmamak lazım herhalde


Automatic CPAP cihazı diye geçiyor. Hastalığın tipine göre CPAP ya da Oto Cpap yazıyorlar. Uyku apnenizin tipine bağlı. Eğer cihazınızın kayıt alma özelliği varsa ayda bir cihazın hafıza kartını ya da kartın sonucunu götürmen yeterli. Ben bütçem elvermediği için pahalı markaları tercih etmedim. Hatta eğer nemlendirici alırsanız bu markalar daha da pahalı oluyor. F&P ın yurtdışındaki forumlarını okudum. Ayrıca sitelerdeki yorumları ve dereceleri de araştırdım. Diğerlerinden farkı yok. iki gündür kullanıyorum. Çok memnunum. nemlendirici de var üzerinde. Fark almamaları ve üzerinde nemlendirici olması çok etkili oldu. Ayrıca bazı markalarda nefes alıp verirken öten maskelerden bahsediliyor.


bana hastanede nemlendiriciden hiç bahsetmediler bende alacakmıyım ne işe yarıyor f&p kayıt özelliği varmı ses durumu nasıl yanınızdakiler uykusunda rahatsız olabilirmi fark verdinizmi


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
13 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: huroncu


quote:

Orijinalden alıntı: cetinmen


quote:

Orijinalden alıntı: huroncu

bende düngece ikinci defa yattım hastanede çok fazla uyuyamadım kablolarla maskeyle alışmadığım için bayramdan sonra banada cihaz verecekler ama cpap olarak biliyordum ben apap nedir ? geçtimi diye hersene hastanede bir akşam yatmak gerekiyormu geçtiyse cihazı geri istiyorlarsa kastırıpta çok pahalı makina almaya uğraşmamak lazım herhalde


Automatic CPAP cihazı diye geçiyor. Hastalığın tipine göre CPAP ya da Oto Cpap yazıyorlar. Uyku apnenizin tipine bağlı. Eğer cihazınızın kayıt alma özelliği varsa ayda bir cihazın hafıza kartını ya da kartın sonucunu götürmen yeterli. Ben bütçem elvermediği için pahalı markaları tercih etmedim. Hatta eğer nemlendirici alırsanız bu markalar daha da pahalı oluyor. F&P ın yurtdışındaki forumlarını okudum. Ayrıca sitelerdeki yorumları ve dereceleri de araştırdım. Diğerlerinden farkı yok. iki gündür kullanıyorum. Çok memnunum. nemlendirici de var üzerinde. Fark almamaları ve üzerinde nemlendirici olması çok etkili oldu. Ayrıca bazı markalarda nefes alıp verirken öten maskelerden bahsediliyor.


bana hastanede nemlendiriciden hiç bahsetmediler bende alacakmıyım ne işe yarıyor f&p kayıt özelliği varmı ses durumu nasıl yanınızdakiler uykusunda rahatsız olabilirmi fark verdinizmi


Öncelikle geçmiş olsun. Ben daha ikinci günde fayda sağladım. Hergün akşam 10 civarı ukum geliyordu tv başında sızıyordum. İki gündür 12 lerde hala ayaktayım.
Cihazlara gelirsek. Nemlendirici uyku konforunu arttırıcı bir özellik. Bir kap ve ısıtıcılı bir ünite var bu sana gece uyurken buhar veriyor. Boğaz kuruluğu ağız kuruluğu olmuyor. Nemlendiriciyi devlet karşılamıyor.
F&P'de diğer cihazlarda olduğu gibi kayıt özelliği var. Daha önce söylediğim gibi Resmed ve Respironics fark istediler hemde bir cihaz parası kadar üstelik nemlendirici de yoktu. Benim bütçem olmadığı için devletin verdiği katkı ölçüsünde alabileceğim en iyi cihazı seçmeye çalıştım. Breas, F&P arasında kaldım. Cihaz sessiz. Daha sessiz olanlarda var elbette.
Ben kullandığım markanın özelliklerini söyleyeyim. Hastenede kullandığım cihaz nefes vermede sıkıntı yaratıyordu. Bu cihazda nefes vermeyi kolaylaştıran bir özellik var bu çok önemli. Ben maskenin sıkması dışında cihazdan çok memnunum. Paketin içinden ayrıca bir small bir medium size iki adet maske çıkıyor. Ben small olanı kullanıyorum biraz sıkıyor ancak doğru ayarı zamanla bulacağım.
Internette özellikle yurtdışında çok fazla bilgi var. Bizdeki forumlar ticari olmuş. Herkes kendi ürününü pazarlamaya çalışıyor. Ben bu forumların satıcılarla kullanıcıları ayırması taraftarıyım. Bilgi kirliliği oluyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
13 yıl
Teğmen

önümde iki seçenek kaldı standart cpap cihazı verdi doktorlar bende philips ve devillips arasında kaldım para vermeden ikisini de alacağım devillipis standar philips p serisi sizce hangisini almalıyım


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
13 yıl
Teğmen

nihayet devillips cihaz aldım ve akşam onunla yattım ama malesef hastanedeki gibi ancak sabaha karşı uyudum şimdilik daha bir rahatlık göremedim benimki psikolojikde olabilir


Bu mesaja 1 cevap geldi.