Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 4 misafir
3252
Cevap
444248
Tıklama
16
Öne Çıkarma
Cevap: UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA (163. sayfa)
A
3 hafta
Er

Resmed S9 u 10 seneyi gecik kullandim Resmed mirage FX makse ile . S10 u 5 sene kadar kullandım FX maske ile sonra Philips dreamwear nasal mask. Kullandım sanki basınç havayı itme oranı daha düşük gerekli itkiyi yapmiyor . Resmed mirage FX burun maskesi havayı daha. Basınçlı itiyor gibi . Birde burun içi var Philips dreawwearin ve Resmedin burun içi var deramwear gibi. Kullananlar var mı yorumlarinizi alayım .
Normal dreawwearin hava itkisi daha düşük gibi . Resmed mirage FX daha basınçlı şekilde çalışıyor sanki . Resmed in burun içi dream wear benzerini kulksnan var mı. Ve ya Philips in . Yoksa normal burun maskesini mı tercih edelim. Birde sanki Philips e göre Resmed maskeleri daha uyumlu ve kullanilabilir .makinamda Resmed s10





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayberkoner -- 27 Mayıs 2024; 11:27:33 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

T
3 hafta
Çavuş

trendyoldan bir satıcıdan buldum sipariş geçtim hocam teşekkürler bilgilendirme için maskede philips sadece burundan kullanıyor tavsiye ettiğiniz model var mı birçok marka model kullandı tam rahat edemedi


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
3 hafta
Er

Resmed. Mirage FX performanslı ama on bolgeyi kapatiyor olduğu gibi yan yatamiyorsun.
Philips dreamwear nasal maskta basınçlı havayı daha hafif gönderiyor . Yan da yatabiliyorsun .
FX uyandiginda daha dinçsin. Daha konforsuz.
Birde. Resmed P30i var nasıl acaba ?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @TrollSlayer
T
3 hafta
Çavuş

hocam tavsiyeleriniz için teşekkürler



E
2 hafta
Yüzbaşı

Elimde resmed s11 autoset otomatik cpap makinesi mevcut. 591 saat kullanildi sadece. Canta, adaptör, nemlendirici vb tamamı eksiksiz. Almanyadan alınma. Gecen hafta satacağım icin resmed merkezine gönderdim. Testleri ve bakımı yapıldı. Sıfırı 47bin lira. 30 bin liraya verecegim. İlgilenen arkadaşlar özelden yazabilir.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

M
geçen hafta
Yüzbaşı

boynunda değişme olan var mı? kilosu artmamasına rağmen boynunda yağlanma olan?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
6 gün
Binbaşı

sebebi ne hocam uyku apnesi buna sebep olabiliyor mu



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @maestro2
D
4 gün
Binbaşı

Arkadaşlar merhaba,

Ben de 2. uyku testim sonunda aranıza katılıyorum. Normalde ilk test verilerime göre otomatik bir cihaz konuşurken, cihazlı yapılan 2. testte BİPAP - BİPAPS cihazı önerildi.
Resmed BPAP cihazları 50 küsür binlerden başlıyor, ne yazık ki bu seviyeye çıkmam pek mümkün değildir.
Görüştüğüm bir medikal firması ise İnternet fiyatlarından 10 bin lira daha fazla tutan bir fatura ile Sleep time isimli BPAP cihaz + Phillips dreamwear full mask önerdi. Makine markası hakkında hiçbir fikrim yok, açıkçası doktor yönlendirmesine de çok güvenmedim.

İlk test verilerim
Apne hipopne indeksi AHI:29
Solunum Sıkıntısı indeks RDI:29
Rem/Non REM AHI:51/24,7
SUPIN/Non SUPIN AHI: 54,1/23

Cihazla girdiğim ikinci test verilerim -Resmed VPAP tarzı bir cihaz kullanıyorlardı ve sadece nazal bir maske kullanıldı
Apne hipopne indeksi AHI:17,2
Solunum Sıkıntısı indeks RDI:17,2
Rem/Non REM AHI:30,9/13,8
SUPIN/Non SUPIN AHI: 19,3/15,4

Rapor sonucunda EPAP 9 CM H20 ve IPAP 14CM h20 basınçlarda BİPAP cihaz önerildi. Elimden geldiğince tüm sayfalarda yazılanları okudum fakat çoğunluk CPAP tarzı cihazlar kullanıyor diye gördüm. Bu test sonuçlarına ne kadar çok güvenemesem (çok verimsiz 2 gece geçirdim) de farklı bir çarem yok gözüküyor.

Herhangi bir önerisi, fikri yorumu olan varsa çok müteşekkir olurum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
4 gün
Binbaşı

Öncelikle geçmiş olsun. Ben de Bipap kullanıyorum vede dediğiniz gibi olay Bipap olunca (nefes alış ve nefes veriş basınçlarının farklı olmasının ayarlanma zorluğu sebebiyle) fiyatlar oldukça yüksek oluyor. Ben 2019’da Resmed S9 VPAP’ı 2-3 gece deneyip hemen iade etmiştim. Nefes alış ve veriş basınçlarının geçişleri çok kötüydü. Hiç uyuyamadım bu yüzden. Sonra malesef yüksek fiyatına katlanıp Resmed Aircurve 10 Vauto aldım. Hem Resmed, hem Bipap hemde otomatik olunca en pahalı modellerden biri oluyor ama kesinlikle parasını hakeden bir cihaz. 2019’dan beri neredeyse her gece kullandım ve onsuz bir uyku artık düşünemiyorum. İş gereği arada seyahatlere çıktığım için ve bu seyahatlerde de bu makine zarar görür/çalınır endişesiyle yedek bir seyahat bipap makine çözümü arayışına girdim ve Philips Dreamstation Bipap ST’yi çok çok uyguna aldım. Şu mesaj dizisinde anlattım hatta. Avrupa’da yaşayan bir tanıdığınız varsa bu makineyi bu imkansız fiyata kesinlikle tavsiye ediyorum size. Malesef Türkiye’ye kargolanmıyor, zaten yeni gümrük yasasıyla kargolansa bile elinize geçemeyebilirdi.

https://mini.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158683499

aklınıza takılan bir konu olursa sorun, bildiğim birşeyse cevaplamaya çalışırım.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Demosty
M
3 gün
Yüzbaşı

Resmed Airsense 11 Autoset kullanan var mı?



D
3 gün
Binbaşı

Çok teşekkür ettim. Haftasonu farklı bir medikalle de şansımı deneyeceğim, maske deneme şansım olursa onu da kontrol edeceğim. Tek gördüğüm respirox gibi markalar en alt sınıf olarak geçiyor, internet üzerinde de ortalama kalitede farklı bir ürün pek temin edilemiyor gibi. Mecbur medikallerin insafına kalacağız belki iyisi denk gelir diyelim. İnşallah herkesin anlattığı gibi uyumuyormuşum ben diyerek uyanırım :D


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @coppermine
C
3 gün
Binbaşı

Hangi medikalden alırsanız alın, ellerinde varsa deneme cihazını alıp birkaç gece deneyin, sonra memnun kalırsanız satın alın. Ben önce Resmed Aircurve 10 VAuto, sonra da Resmed S9 Vpap ST yi denedim. İkisi de Resmed ve ikisi de iyi cihazlar olsalarda Resmed Aircurve ile harika bir iş çıkarmış. Cihaz resmen sizin akciğerinizin bir parçası gibi uyumlu çalışıyor. En son aldığım Philips Dreamstation Bipap ST mesela Resmed Aircurve kadar iyi bir algoritmaya sahip değil. Sıralarsam Resmed Aircurve 10 VAuto > Philips Dreamstation Bipap ST > Resmed S9 Vpap ST diyebilirim. Medikatek medikal firmasıyla yazışmıştım, Bipap için Çin malı Ventmed Bpap St VM 8’i de sattıklarını ve kullananların memnun olduklarını söylemişlerdi. Onu da bir değerlendirin dilerseniz.

Bir de hangi markayı alırsanız alın, su hazneli bir model olsun. Yoksa o yüksek basınçla sabaha boğazınız çok kurur ve ağrı yapar.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Demosty
M
2 gün
Yüzbaşı

Bu cihazlar burun tıkanıklığını açmaya yardım ediyor mu?
Ya da burnunuz tıkanıkken kullanabiliyor musunuz?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.