Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
411
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Tesla’nın üzerinde kara bulutlar dolaşıyor: Borsada işler kötü
M
2 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Tesla’nın üzerinde kara bulutlar dolaşıyor: Borsada işler kötü
Tesla, yılın ilk çeyreğinde tüm beklentilerden daha düşük satış rakamlarına ulaştığını açıkladı. Bu firmanın paydaşları tarafından yeterince kötü bir haber değilmiş gibi bu ayın başlarında da düşük maliyetli uzun Tesla Model 2’nin geri plana atılarak firmanın tamamen otonom bir robotaksi üretmeye odaklandığı gündeme geldi. Tüm bunlar Wall Street analistlerinin Tesla özelinde görüşlerini düşürmeleriyle sonuçlanıyor.



Kara bulutlar Tesla’nın üzerinde



Deutsche Bank analisti Emmanuel Rosner, Tesla hisselerini "Satın Al” pozisyonundan “Tut” pozisyonuna düşürürken aynı zamanda hisse senedi fiyat hedefini de 189 dolardan 123 dolara revize etti. Bu, potansiyel bir yüzde 19’luk düşüşe işaret ediyor. Rosner ayrıca Model 2 çalışmalarının ertelenmesi, Tesla’nın öngörülebilir gelecekte yeni bir araç olamadan piyasada olacağına işaret ettiğini söyledi.



Ayrıca Bkz.Sürücüsüz otonom taksiler otobanda trafiği tıkadı



Analiste göre Tesla’nın planlarını tamamen otonom bir robotaksiye çevirmesi aslında hissedarlar tabanında da köklü bir değişiklik yaratabilir. Tesla'nın elektrikli araç hacmine ve maliyet avantajına odaklanan yatırımcıların bu süreçte havlu atabileceği söyleniyor. Bununla birlikte Tesla'dan soğuyan sadece Deutsche Bank değil. Barclays de Tesla’nın hisse senedi fiyat hedefini yüzde 20 oranında düşürerek Deutsche Bank ile eşleşti.



Tesla’nın üzerinde kara bulutlar dolaşıyor: Borsada işler kötü
Barclays analisti Dan Levy, Tesla’nın Model 2 planlarından uzaklaşmasıyla daha uzun vadeli bir yatırımcı tabanına geçeceğini ve kısa vadede bunun sancılı geçeceğini aktarıyor. Levy, Model 2’den gerçekten uzaklaşıldığı takdirde bunun Tesla için kesin bir negatif durum olacağının altını çiziyor. Deutsche Bank ve Barclays’a ek olarak Wedbush da Tesla ve Model 2 ekseninde benzer görüşleri paylaşıyor.



Analistler, Tesla'nın bu yılki sancılı hisse senedi fiyatı düşüşünü tersine çevirmek istiyorsa Model 2 geliştirme planlarına bağlı kalması gerektiğini belirtiyor. Analistler, Wall Street genelindeki Tesla’ya yönelik eleştirilerin azalar kar marjları ve 2020'den bu yana yıldan yıla ilk satış düşüşü göz önüne alındığında haklı olduğunun altını çiziyor. Elon Musk’ın bu dönemi nasıl atlatacağı belirsiz Tesla’nın hisseleri son 5 günde yüzde 12, yıl başından bu yana ise yüzde 40 oranında düştü.




Kaynak:https://markets.businessinsider.com/news/stocks/tesla-stock-price-analyst-ratings-targets-forecasts-downgrades-wall-street-2024-4

 Haberi Portalda Gör

Tesla ya rakip hatta ondan daha iyi çok fazla marka/model çıktı artık . Bir de teslalarin Avrupa da ikinci el değeri çok fazla düşüyor . Bütün bunlar Tesla aleyhine ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Moueson - 2 hafta +4
G
2 hafta
General

Zaten Çin’liler ile Çin’de rekabeti kaybediyor. Türkiye’de bile TOGG’a kaybetti.

Durumu değiştirecek ne model nede bunu üretecek fabrika var o yüzden normal böyle düşmesi.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

M
2 hafta
Yarbay

Tesla ya rakip hatta ondan daha iyi çok fazla marka/model çıktı artık . Bir de teslalarin Avrupa da ikinci el değeri çok fazla düşüyor . Bütün bunlar Tesla aleyhine .
Ben teslanin yerinde olsam maliyetletimi nasıl daha fazla düşürebilirim ona kafa patlatirim . Çinli ve rakip firmalarla rekabet edebilmesinin tek yolu onlardan daha uygun fiyata araç üretebilmek .



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
2 hafta
Yüzbaşı

Elon gerizekalısının Twitter, Kripto sevdası yüzünden şirketi getirdiği hale sövüyorum. 2 buçuk dolardan aldığım hisselere farkında olmadan 400 (hatta 407 gördü) olduğunda yarısı satılsın diye emir vermiştim. Şaka gibi 2021 kasımda o fiyatlara satıldığı zaman efsane olmuştu. Keşke hepsini satsaymışım.. Beynine dürteyim bu malın. Zarar ettim mi hayır şu an sıfıra bile düşse 120 kusur Kat kardayım. Ama yazık oldu artık.




S
2 hafta
Yarbay

abd hükümeti para dağıtmaya devam ederse uzun vadede işler kötü



N
2 hafta
Yarbay

Tesla balonu patladı. Sırada nvidia, apple, meta ve microzort var. Hepsine borsada çakacaklar.

Bu şirketler gerçekte olması gereken değerin en az 10 katı değerdeler. Bunu görmek için dahi olmaya gerek yok.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
N
2 hafta
Binbaşı

nvidia 200 dolar of balon
300 dolar balon abı
400 dolar balon ya
600 dolardan nvıdıa mı alınır
700 dolar şimdi patlatacaklar
800 dolar oldu. 10 katı diyorsunuz yani 80 dolar mı olacak nvidia? buna inanıyorsanız 10x short açarsınız, hayatınız boyunca çalışmanıza gerek kalmaz.

ben de pahalı oldugunu düşünüyorum ama kendinden emin olan varsa vadeli piyasa orda..

yarın gpt 5 bilmem ne çıkar bir de o zaman görmek lazım

not: hissem yok ama almadıgım için pişmanım, çıkarken izledim sadece.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuksws_99 -- 19 Nisan 2024; 0:56:54 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Nevfel
K
2 hafta
Yarbay

Osur osur ipe diz :D





Bu mesajda bahsedilenler: @Nevfel
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.