Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
248
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Google Haritalar ile şarj istasyonlarını bulmak kolaylaşacak
D
2 hafta
Binbaşı
Konu Sahibi

Google Haritalar ile şarj istasyonlarını bulmak kolaylaşacak
Google Haritalar'a şarj istasyonlarını bulmayı ve istasyonlar hakkında daha fazla bilgi edinmeyi sağlayan özellikler ekleniyor. Google, şarj istasyonlarını kullanıcıların daha kolay bulabilmesi için yapay zekayı kullanarak kullanıcı yorumlarından elde ettiği bilgilerle sürücüleri bilgilendirecek. 



Örnek olarak, bir otoparka girerken Google Haritalar, "Yer altı otoparkına girin ve çıkışa doğru işaretleri takip edin, çıkmadan önce sağa dönün" gibi yazılı talimatlar sunabilecek.



Google Haritalar ile şarj istasyonlarını bulmak kolaylaşacak



Şarj istasyonları hakkında daha fazla bilgi sunulacak



Bunun yanında Google, şarj cihazları hakkında daha fazla bilgi toplayacak. Kullanıcılar şarj cihazları hakkında yorum yaptıklarında, ne tür fişlerin (CCS veya NACS) mevcut olduğu ve bekleme süresinin ne kadar olduğu gibi ek bilgiler isteyecek. Böylece o şarj istasyonunu kullanacak diğer kullanıcılara daha fazla bilgi sunabilecek. 



Google Haritalar ile şarj istasyonlarını bulmak kolaylaşacak



Ayrıca Bkz.WhatsApp, yakın zamanda online olan kişilerinizi gösterecek



Google Maps ayrıca, yakındaki şarj cihazlarını, bunların gerçek zamanlı kullanılabilirlik durumlarını ve şarj hızlarını bir bakışta gösterecek. Bu güncelleme ilk olarak Google'ın yerleşik olduğu araçlara sunulacak ve bataryanın şarjı azaldığında bilgiler sürücülere otomatik olarak gösterilecek. Ayrıca çok duraklı yolculuklarda önerilen şarj noktaları eklenerek uzun mesafeli yolculuklar kolaylaşacak. Özellikler yakın zamanda kullanıcılara sunulmaya başlanacak.



 




Kaynak:https://blog.google/products/maps/new-ways-to-power-up-your-electric-vehicle-adventures-with-google-maps/

 Haberi Portalda Gör

E
2 hafta
Yarbay

Paralı bile olsa alınıp kullanılacak bir uygulama şu google maps.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
2 hafta
Onbaşı

Çok güzel haber. Tofaşımla gidip bakıcam.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

A
2 hafta
Yarbay

Youtube'u yıllarca bedava izleterek rakiplerini ortadan kaldırıp tekelleşen ve kullanıcı bağımlılığı yarattıktan sonra paralı hale getiren Google aynı koşulları sağladıktan sonra Maps'i de paralı yaparak bu temenninizi yerine getirecektir :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alaz1903 -- 17 Nisan 2024; 18:50:37 >

Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Esxici
A
2 hafta
Binbaşı

bedava olduğu için tekelleşmedi youtube. diğer platformlarda aynı oranda içerik olmadığı için insanlar tercih etti. sen bile hayatında bir kez olsun youtube harici bir platforma video yükledin mi?



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @alaz1903
E
2 hafta
Yarbay

Diğer platformlar da bedavaydı. Mailru, dailymotion vb. Hatta tam tersi onlar youtubeyi taklit etmeye başladı. 20 yıl evvel en yavaş internette bile akıp gidiyordu youtube videoları. Hızlı sunuculara kasmayan bir arayüze sahipti. Bu arada hala da beleş youtube sadece daha fazla reklam var. Kaldı ki youtube Fenomen olma kavramını üreten bir platform oldu. İnsanlar ilkkez içerik üreterek para kazanmaya başladı .



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @alaz1903
A
2 hafta
Yarbay

Dostum bu sorunuza cevap olarak evet yükledim. Mesela Vimeo'yu aktif olarak kullandım ve işim düştükçe de kullanıyorum.

Diğer platformlarda da içerik vardı ama Youtube Google satın aldığında da popülerdi. Arkasındaki sermaye ile iyice büyüdü. Rakiplerinin yaşama şansını ortadan kaldırdı. Uzman TV vardı mesela belli bir konuda uzmanlarca oluşturulmuş nefis tutoryallerden oluşan bir siteydi. Youtube popülerliğine boyun eğip içerikleri oraya taşımak zorunda kaldı. Şimdi doğru düzgün yararlı bir bilgiye ulaşmak için bir sürü click bait videoyu açıp küfür ettikten sonra kapatmak zorundayız. Ayrıca liseliler bilmez alkışlarla yaşıyorum diye bir site vardı. Hiçbir yerde olmayan komik ve absürt videolardan oluşan muazzam bir siteydi. Özellikle kullanıcı yorumlarını saatlerce okurdunuz. Şimdi tekelleşme nasıl olur, hangi stratejilerle yapılır onu anlatacak değilim. Ama youtube örneği ile üniversitelerde nasıl tekel olunur dersi bile işlenebilir. Bütün bunlar ve pek çok yabancı site varken youtube tamamen kısıtlamasızdı. Rakipler bir bir ortadan kalkmaya başlayınca önce bir açılış reklamı başladı. Sonrasında dakika başı reklamlar girmeye başladı. Google bunların adblocker'larla aşıldığının farkında olmayacak kadar saf değildi. Adblocker'lara göz yumdu. Zaten kullanıcıların yüzde kaçı bu reklam önleyicileri doğru düzgün kullanmasını biliyordu ki. Her neyse şimdi onları da yavaştan engel olmaya başladı. İstese bir günde hepsini çalışmaz hale getirecek teknolojisi var. Ama o kadar agresif takılmıyorlar. Kullanıcıların kuzu kuzu ikna olmasına, sorunsuz video izlemenin para ödenebilir olmasına aklının yatmasına oynuyorlar. Nitekim vanced manced (bilen bilir) derken uğraşmaktan bıkıp ben de 3-4 yıldır para vererek izliyorum. Özellikle ios kullanıyorsanız başka türlü rahat etme şansınız kalmadı. Ama yıllarca ilmik ilmik örülen bu stratejiyi de görmeyecek kadar saf değilim. Şimdi de para ödememe rağmen içerik yükleyicilerinin videonun ortasında pat diye girdikleri saçma sapan sponsorlu bölümleri izlemek zorundayım. Her neyse konuya farklı bakıyoruz galiba. Google Maps'in de aynı duruma gelmeyeceğinin önünde hiçbir engel yok. Kullanıcı bağımlılığı oluşturup alternatiflerinin elimine edilmesine bakar.




Bu mesajda bahsedilenler: @ahmet1905_47
D
2 hafta
Yarbay

faydalı update.



H
2 hafta
Yarbay

maps senden aldığı veriyle çalışıyor, o yeşil, turuncu, kırmızı renkleri kafasına göre koymuyor, sen oradan geçmesen o çizgiler belirmeyecekti. ayrıca paralı olmasına gerek yok çünkü bol bol reklam var maps'te. mekanların neredeyse hepsine ait öneri ve haritada kesin konumlarına erişim sağlıyor. kullanışlı bir platform ve herkesin ihtiyacını karşılıyor. esnafın da, kullanıcının da...



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Esxici
D
2 hafta
Binbaşı

Değişen teknoloji ile yeniliklerin gelmesi mecburiyet.



E
2 hafta
Yarbay

Bu detaylara vakıfız zaten👍



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Huan8
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.