Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
97
Cevap
5148
Tıklama
14
Öne Çıkarma
Cevap: Nvidia GeForce RTX 5090 ve RTX 5080 yıl sonunda piyasaya çıkacak (6. sayfa)
N
2 hafta
Yüzbaşı

ATI güzel bir markaydı AMD tek bünye yapmakta hata yaptı..

AMD hem Nvidia'nın çok gerisinde kaldı Hemde Intel stabilitesini yakalayamadı.. Gelecek günlerde AMD iflas bayrağı açarsa şaşırmayın derim.. Çünki millet artık ucuz değil kaliteli ürün arıyor..


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @6s
K
2 hafta
Yarbay

Ekran kartı kısmına bakarsanız biraz öyle, ekran kararması, renklerde bozulma, wattman gibi arızaları çok alan arkadaşlarım oldu, ama işlemci kısmında şuan intelden daha stabiller, bende 13900kf ve asus Z790 hero anakart var, pekçok oyunda 60 larda giden sıçaklık bir anda 85 lere fırlayıp, sıvı soğutmada fanlar nerdeyse tam hıza çıkıyordu, başka kullanıcılarda bu sırada yer yer çökmelerde oluyormuş, iki hafta önce 2202 versiyon numaralı bios yayınladılar ve sorunlar yeni düzeldi, alalı nerdeyse 2 yıl oluyor bu arada.

İşlemci kısmındaki başarısını pek ekran kartına taşıyamıyor gibi gözüküyor ama bu sebeple batmaz sanırım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KanKoKan -- 7 Mayıs 2024; 17:19:1 >


Bu mesajda bahsedilenler: @nexus can
_
2 hafta
Yarbay

B
2 hafta
Yarbay

Haberi görünce aklıma, 2006 yılında en son satın aldığım ekran kartım 8800 gtx geldi. Yaklaşık 17 yıldır pc tarafında ekran kartı satın almıyorum. Çok mu şey kaçırdım diye geriye baktığım zaman, sürekli FPS derdine düşmüş insanları görüyorum, oynadığı oyundan keyif almak yerine FPS sayan bir nesil türedi. Ekran kartı üreticileri de bunu fırsat bilerek son kullanıcıyı gazlamaya devam ediyor.

5090'nın Türkiye şartlarında 150 bin tl bandında satıldığını görürseniz şaşırmayın. Elimizdeki ile yetinemez olduk ve egomuzu tatmin etmek için kredi çekerek 5090 alanlar olacaktır diyor ve bazılarınız için bu gereksiz mesajımı sonlandırıyorum. :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 8 Mayıs 2024; 9:25:17 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
J
2 hafta
Yarbay

herkes adına teşekkür ederiz gerçekten çok gereksiz bir mesaj olmuş.




Bu mesajda bahsedilenler: @BeyazBüyü
T
2 hafta
Yarbay

Kasaya değil buzdolabına sığar.



M
2 hafta
Yarbay

evet çok şey kaçırmışsınız, tabi PC oyunculuğu ile alakanız varsa, PC oyunlarını seviyorsanız.
haklısınız elbette FPS derdine düşmüş bir kitle de var gereksiz tüketimi tetikleyen üreticiler de var , fakat 8800 GTX' den (benim de kullandığım baba modellerdendir) RTX 4090 a gelene kadar ciddi bir gelişme mevcut.

sizden ricam izlemediyseniz Alan Wake ve CB 2077 Path Tracing açık olan oyun içi videoları izlemeniz.
bu iki oyunda doğal çözünürlükte RTX 4090 ile bile 4k da Path Tracing açık 144 FPS alamıyorsunuz.
yani GPU tarafında daha gidilecek çok yol var

iki haftadır 4090 ile ilkel grafiklerine rağmen fırsat buldukça Fallout 3 oynuyorum ve çok eğleniyorum, velhasıl grafiğin her şey demek olmadığını eğlencenin ön planda olması gerektiği fikrinize sonuna kadar katılıyorum.
ama bir yandan da güncel oyunları en üst ayarlarda yüksek çözünürlükte, ve bazen de VR üzerinden deneyimlemek istediğim anlar da oluyor.

4090 sahibi olarak evet 5090 çıktığında da satın alma karar sürecine gireceğim, o dönemde ki oyunlara, fiyata, stok durumuna, 4090 üzerine ne kadar farkla performans getirisi olduğuna bakarak kendi mantık çerçevemde olacak aldığım karar.
5090 alırsam da bunu FPS saymak için yapmayacağım, PC oyunculuğu nadir hobilerimden biri olduğu ve bu hobimi çok sevdiğim için yapacağım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratBayrakçı -- 8 Mayıs 2024; 15:48:8 >


Bu mesajda bahsedilenler: @BeyazBüyü
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.