Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
167
Cevap
4908
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: Dune: Part 2 | Dennis Villeneuve | Timothée Chalamet - Rebecca Ferguson - Zendaya (1 Mart 2024) (9. sayfa)
I
3 hafta
Yarbay

Filmin hasılatı 700M'yi geçecek gibi gözüküyor bu yılın en çok hasılat yapan filmi şimdilik.
Filmin üçüncüsü için böylece mali açıdan onayını almış oldu
WB ve Legendary 3. film için yeşil ışığı yakmış durumda.

Muhtemelen 3. filmde aynı tempoda devam eder. Çok beğenmeyen olacaktır.

Ben filmi çok beğendim.
Anlatış biçimi inanca yaklaşımı ruha dokunan müzikleri...

Sekans aralarında atlayışlar bazılarını memnun etmemiş bu konuda hak verilebilir.
Herşeyin daha iyisi vardır.
Orada bence söylenmese de bütçe ayarlaması yapılmış gözüküyore buna rağmen iyi kurtarmşlar

Artık devasa savaş sahneleri insanlarda büyük etki yaratmıyor.
Çünkü gözümüze sokuluyor her defasında.

Senaryo ilerleyiş ön plana çıkıyor.

Atmosfer kasvet kaos yömnetmenin en büyük becerisi ve filmi gözünüzü kırpmadan izliyorsunuz.

Yüzüklerin efendisi ile karşılaştırılabilecek kadar üst düzey bir film değil.
O seri bir daha yapılamaz aynı kalite ve prodüksiyonda...

8/10





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Intruder -- 7 Nisan 2024; 23:2:5 >

R
3 hafta
Yarbay

Filme vakit kaybı diyenin yorumunu bile bitirenedim, öyle vakit kaybı bir saçmalık.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
3 hafta
Çavuş

İlk filmini sinemada izlemiştim, hayatımın en sıkıcı 2-3 saatiydi, buna yine de gideceğim umarım iyi yapmışlardır.



A
3 hafta
Yarbay

İlk filme göre baya başarılı bir devam filmi olmuş çok beğendim. Denis Villeneuve'nun boş filmi yok son yılların en iyi yönetmenlerinden.

Sanırım üçleme ile seri son bulacak. Birde dizisi gelicek galiba.



E
3 hafta
Moderatör

16 Nisan'da 4K ve HDR seçenekleriyle gelecek nihayet.



T
3 hafta
Yarbay

3. filmde bir sürpriz olmaz ve sağlam bir şekilde noktalarlarsa kesinlikle dizileri, spin off filmleri vs. falan gelecektir.

Evren geniş gözüküyor kaymağını yemeden bırakmazlar.

Ayrıca MMORPG bir oyunu da yapılıyor. O da tutarsa ivmeyi iyice arttırır.



C
2 hafta
Yarbay

İlk film güzeldi, 2. filmde gereksiz uzamış. Sıkılarak izledim.



E
2 hafta
Moderatör

E
geçen hafta
Moderatör

İlk filmindeki tanımlayıcı girişin ardından, epik hissi iliklere kadar hissettiren şahane bir devam olduğu kanaatindeyim. İlk yarısında hikayenin aralarına eklenmiş uzun fragmanlar varmış gibi görünen kopuk sahneler yok değil. Paul karakterinin kendisini Fremenlere ispatlama çabası içerisinde fazlaca ara sahneler var. Bunlar biraz hikayeyi sanki sarsıyor gibi. Fakat ikinci yarısı insanı yerine çivileyecek kadar etkileyici, muazzam. Bunun en büyük etkisi de din fanatiklerinin bakışıyla, Lisan al Gaib adını verdikleri bu mehdinin ortaya çıkışıyla alakalı. Paul Atreides'in topluluğa öncü olmak için girdiği her sahne son derece etkili çekilmiş. Denis Villeneuve o kadar etkileyici atmosfer kullanımı gerçekleştiriyor ki ayrı bir evrende değil de Kurtuba Camii'nde savaş naraları atan çılgın bir topluluğun haykırışlarını izliyor gibiyiz. Bu da filmi iki kat daha başarılı hale getiriyor.

Bir diğer etkili nokta ise çoğunlukla Orta Doğu etkilerine bağlı kalarak tipleştirilmiş hikayenin filmin içine yedirilme başarısı. Fremenlerin yaşlıları her hareketten dini bir çıkarım yaparken, daha genç kuşak ''bırakalım artık bu mavraları'' kafasında. Bu tam da günümüzdeki kuşak farkının gösterimi. Din yordamıyla süzülen bir yapım olduğundan dolayı rahibeleri de neredeyse kusursuz işliyor. Bene Gesserit topluluğunda rolü sırıtan tek bir oyuncu yok. Rebecca Ferguson benim en beğendiğim oyuncu oldu filmde. Hikayesi, dönüşümü, içindeki bebeğiyle öyle enteresan bir kompoziyon oluşturuyor ki her sahnesinde coştum. Ab-ı hayatı içtiğinde girdiği transformasyon beni ürküttü. Léa Seydoux bile çok kısa görünmesine rağmen yönetmenin de başarısıyla, ışık gölge oyunlarıyla beraber şaha kalkıyor.

Tabii bütün bunların ötesinde film adına en büyük felaketin Zendaya olduğunu da söylemezsem öbür tarafa Harkonnen giderim. Yahu özellikle ikinci yarısındaki o sürekli mızırdanan, hiçbir şeyden memnun olmayan surat ifadesi nedir. Evet böylesi devasa bir topyekün din motifinin içinde bulunmak istemediği ve Paul konusundaki dönüşümden rahatsız olan bir karakter olduğu açık. Fakat burada Zendaya öylesine felaket mimikler kullanıyor ki Dune setinin yanında dram romantik filminden buraya emanet edilmiş gibi sakil bir rezillik içerisinde. Bir insanda hiç mi oyunculuk kırıntısı olmaz. Dune evreninde baharat en değerli şey olabilir ama Zendaya brownie üzerine serpilmiş yersiz isot gibi duruyor.



F
6 gün
Yarbay

Oh be nihayet sinemada izlemeye değecek bir film yayınlandı. Bir Yüzüklerin Efendisi değil elbette (bundan sonra öyle bir film gelir mi o da bilinmez) ama kesinlikle Troy ve Gladiator seviyesinde epik bir film olmuş.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.