Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir
19
Cevap
1884
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Corolla hybrid yakıt hakkında
Y
11 ay
Er
Konu Sahibi

2021 model, 65bin km , 1.8 hybrid Toyota Corolla kullanıyorum. Aralıkta almıştım.
Şehir içi ev - iş vs ortalama yol sürem en fazla 10 dakika, yani konumlar birbirine yakın.
Aracım 100km de 6.5 lt yakıyor.
Soğuk motor olduğu için normal mi?
Benim sürüş alışkanlıklarım sebebiyle çok yakıyor mu ?
Araçta bir sorun olabilir mi ?( Batarya vs)
Bu soruyu servise sordum, biz günde 30-40 km gidip geliyoruz 4 lt civarı yakıyor, arabada sorun yok, sen de sorun var dediler ama daha sonra dikkat ederek kullanmaya çalıştım, yine de pek değişmedi, örneğin 6lt ye düştü en fazla.
Daha önce kullanan oldu mu ? Ne düşünüyorsunuz?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yilmazkahya -- 28 Mayıs 2023; 15:43:3 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

kısa mesafede öyle olur . lastik basıncı falan yazan salaklara bakma . patlak lastikle mi geziyorsun ki 2 litre farketsin .saçmalık. en doğrusunu o arabanın forumunda sorarak öğrenirsin...
Yoruma Git
Yorumun Devamı crow in cornfield - 11 ay +4
S
11 ay
Yarbay

Lastik basinclari bile etkili,araç hakkinda bilgi sahibi değilim şahsen motor yaği vs kullaniliyodur değil mi.? Bakim yaptigin yerde kullanin motor yaği markasi cok etken faktör



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Y
11 ay
Er
Konu Sahibi

Aldığımda bakım yaptırdım. Yani Aralık'ta servisten bakım yapıldı. Yağı falan değişti. Lastik basıncım 34



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
11 ay
Yarbay

Arabanın gösterdiği yakıt değerlerine bakma kendin hesapla kısa mesafelerde hesap şaşıyor hem de baya fazla.

Depoyu fulle, kilometreyi sıfırla. Tekrar depoyu fullediğinde aldığın litreyi kaç km yaptıysan böl gerçek sonuç çıkar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
11 ay
Yarbay

Yaği değişti tm hangi yağ numarali konuldu.? 0w16 0w20 önerisi yaziyor kitapda.?yağ tüketimde büyük etki o yüzden mrk ettim sordum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @yilmazkahya
Y
11 ay
Er
Konu Sahibi

Bunu yaptım, yakın çıkmıştı, guncel olarak yine yapıp yazarım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Marty.McFLY
C
11 ay
Yarbay

kısa mesafede öyle olur . lastik basıncı falan yazan salaklara bakma . patlak lastikle mi geziyorsun ki 2 litre farketsin .saçmalık. en doğrusunu o arabanın forumunda sorarak öğrenirsin. buradakı çoluk çocuk ayda bir babasının anahtarını alacak da sana bilgi verecek. vakit kaybetme bence burada.




Bu mesajda bahsedilenler: @yilmazkahya
F
11 ay
Binbaşı

hybrid araçta güzergah yakıt tüketiminin anahtarıdır.
kabaca bir örnekle 20 km'lik yolun yarısı akıcı ve nispeten yüksek süratli olsun, bu kısımda araç benzinde ilerler ve bataryayı doldurur. kalan kısım dur kalk yapılan yoğun trafik olursa araç bu bölümü ev modda tamamlar.
ev-iş gibi düzenli şekilde bu senaryoda araç kullanırsanız 4 lt'leri görmek kolay.
Yani hem EV modu mümkün olduğunca kullanımda tutmak hem de güzergahta bataryanın şarj olacağı kısımlar gerekli.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fox913 -- 29 Mayıs 2023; 11:49:52 >

İ
11 ay
Yarbay

araç benzinli motoru daima devrede ara hızlanma ve dur kalklarda devir saati 3-4 bin devir bandında aracı hareket ettiriyorsanız 6.5LT normal...
hybrid'de az yakmak için aracı yelkenli gibi kullanmanız gaza çok AZ parmak ucu basarak aracı akıta akıta sürmeniz gerekiyor... ve ne kadar gaz fren kullanımını azaltırsanız o kadar az yakarsınız...
genel hybrid kullanıcıları benim gözlemim aracı sıkıştırarak kullanıyorlar... şehir içinde sakin bir kullanımla 3.8LT'lere kadar sıkışık trafikte düşülüyor...

sağ ayak eğitimi yardımcı olur...
bu arada kullandığınız yer fulya gibi düz yolu olmayan mütemadiyen yokuş çık yokuş in bir yer ise iyi tüketimden bahsetmek çok zor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infinite -- 30 Mayıs 2023; 16:24:53 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
11 ay
Yüzbaşı

selam;

"Ahura mazda" aratın izleyin aracınızı tanıyın.Herşey farklı olacaktır...



O
11 ay
Çavuş

Mazda 3 skyactive benzin otomatik aracım var. Çok kısa mesafelerde gidip gelmişliğim oluyor mesela gn boyu okula cocukları bırak geri al toplam 1 km git 1 km gel şeklinde. Motor ısınmadan evdeyim. O zaman tketim 10 litreyi buluyor. Ama standart bir yolda bu dur kalk trafiğinde yogun olduğu yollar sonuçta istanbuldayım, ortalama hız 27-28 lerdeyken tüketimim 7 oluyor, hatta yol biraz daha uzunsa ve arada 100 km gib hızlarda sabit biraz gitmişliğim varsa 6 küsürlere düşüyor.

Soğuk motor ve özellikle kısa mesafede kasis çoksa, yani hızlan ani fren bi daha hızlan yapıyorsanız tüketiminiz cok artıyor. Dur kalk trafikten fazla oluyor özetle.



A
10 ay
Er

Çok doğru bir tespit, aracın dilini okuyabilmek gerekiyor. Gaz/fren pedallarının hassasiyetine alışmak ve usul usul gaz vermek kritik gerçekten, ve aracın hibrit teknolojisi gereği dur/kalk’ı sevdiği de bir gerçek. İstanbul merkezinde bu şekilde uzun süreler 4 bandında yakıt tüketiminde gezdiğim doğrudur, ne zaman ki uzun yola çıkıp gazlıyorum o zaman tüketim değerleri artıyor haliyle



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @infinite
P
10 ay
Yüzbaşı

Normal değil kullanım tarzını değiştirmeniz gerekiyor.

Kendimden örnek vereyim çocukların ev okul arası 3 km. Kışın motor soğukken gide rken 6 dönüşte 4 lt civarı yakıyor en kötü durumda. Yazın giderken 5 - 5.5 arası dönüşte 3 ltlerde dönüyorum. Eğer yeterince bataryayı doldurduysam 1.5-2 ltleri bile yakalayabiliyoruz.

İşin püf noktası bataryayı olabildiğince şarj etmek. Bunu nasıl yapacaksınız?
Öncelikle sakin sürüş en önemlisi
2.olarak frenleme yaparken normal bir araçta 50m frene basacaksanız bunda 150 mt kala çok hafif frene başlayacaksınız. Bu şekilde full batarya doluyor. Uzun yol gidiyorsanız elektrikle gitmeye çalışmayın o arada batarya dolsun, onu yokuşlara veya trafiğe saklayın.
Bu şekilde 4 kişi klima açık Çatalca Ümraniye arasından100 km yolun 50 km lik kısmını 130 km civarı 30 km kısmını 90 civarı 20 km de trafik olarak 5. 5 civarında geldim. Dönüşte tek kişi olarak 5 ltlerde döndüm.
Hybrid uzun yol ve yokuş sevmez trafiğe bayılır. Köprü trafiğinde 4 ltlerde gezmeniz gerekiyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
7 ay
Er

Bir yönde 6,5 ise diğer yönde daha düşük olmasını beklerim.



T
6 ay
Teğmen

Aracın pil filtresi temiz mi? Yağ olarak hangi sınıf kullanıyorsunuz?



H
6 ay
Yarbay

10 dk demek 5 km gibi bir yol demek. Araba o 5 km de anca motoru ısıtıyor zaten. En çok yakan zamanda araç kendine gelecekken siz motoru kapatıyorsunuz varıyorsunuz. Aynı yolu durmadan eve dönersiniz mesela 5 yakacaktır. Durmadan tekrar işe giderseniz 4.5 olacaktır. Ben 1 aydır kullanıyorum bunu anladım. Evle iş 8 km benim de. Giderken 5 yakıyor. Ama durmayıp aynı güzergahta 15 km daha gidersem 3.8 i bile görüyorum. Normal yani hocam bir sorun yok.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
4 ay
Yarbay

gittiğiniz yolun eğimi, kullanım tarzınız, lastikler, havanın sıcaklığı veya klima kullanımı etki eder. bende 2019 modeli var, iş yerim evime 18km uzaklıkta. yazın giderken klima kullanmazsam 2,8-3,5lt arası yakar. kışın da aynı durumda 3-3,5lt arası yakıyor. ama dönüş yolunda eğim tırmandığım için 4,7-5,2lt arası yakıyor. klima kullanımı, havanın soğuk olması, kar lastikleri, hız yapmak, devirsiz kullanmak, yüksek devirde kullanmak direkt yaktığı miktarı arttırıyor. benim ayağım pedala iyice alıştı, ev ışığını söndürmeyecek şekilde basıyorum artık. zaten gittiğim yollarda hep eds olduğu için 80 üzerine pek çıkamıyorum. 80 üzeri genellikle direkt benzine geçiyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpererez -- 30 Aralık 2023; 13:37:59 >

T
3 ay
Yüzbaşı

Araç bakımlı ise hybrid mantığını kavramanız ve sürüş tekniklerinizi değiştirmeniz lazım.
Yariste fabrika verilerini hypermilling ile yakalayıp daha aşağısına bile yaktırabiliyorsunuz corolla ile aradaki fark şu olabilir yaris 70 e kadar elektrik corolla 50 km ye kadar elektrik olabilir.

Yokuş yukarı olmayan yol varsa o güzergahı kullanın
EV modunda kullanın
Benzine geçmeden kullanmaya çalışın.
10 dakikalık yolda o kadar yakamaz biz kaç dakika yollar gittik YARIS ile full elektrik ile



T
3 ay
Yüzbaşı

her elektrik modelin de hız limiti farklı misal
yariste 70
corolla da 50 olabilir

hızlanma yokuş yukarı gitme derdin yoksa ve hız limiti 70 ise senin 0 benzin yakman lazım direkt elektrikli motordan kullanması lazım.

Nerden mi biliyorum defalarca denemesini yaptım :D



A
2 ay
Yüzbaşı

Araçta kesinlikle sorun var. Şirket arabalarımız Corolla Hybrid. Bir çok kere şehir içi ve şehir dışı kullandım. Agresif denebilecek kullanımda 5 LT'lerde tüketim var.Benim kullanımım ile (sakin kullanırım) Mersin trafiğinde (orta yoğunlukta) 4.0 yakıyor. Adana - Tekir yaylası rampasını 150 Km ile çıkarak gittiğim Ankara seyehatimde ortalama 6,8 ile varmıştım.

Bahsedilen 10 dk'lık yolda ralli yapılmıyorsa bu tüketim normal değildir.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.