Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
58
Cevap
5919
Tıklama
24
Öne Çıkarma
Windows 11 2022 (22H2) güncellemesi çıktı: İşte tüm yenilikler ve indirme linki
M
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Windows 11 2022 (22H2) güncellemesi çıktı: İşte tüm yenilikler ve indirme linki



Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen Windows 11, önemli değişikliklerle birlikte hayatımıza girdi. Fakat yeni işletim sisteminin bazı önemli eksiklikleri bulunuyordu. Windows 11 2022 güncelleştirmesi ise işletim sisteminin eksikliklerinin çoğunu gideriyor ve daha sezgisel bir kullanım vadediyor.



Microsoft, Windows 11 2022 güncellemesini -Windows 1122H2 olarak da biliniyor- bugün itibariyle sunmaya başladı. Fakat firmanın güncellemeleri bölge bölge dağıtacağını ve her sisteme aynı anda güncellemenin düşmeyeceğini aktaralım. Arada sırada Ayarlar > Windows Update sekmesinden güncelleştirmeleri denetlemenizde fayda var.



Windows 11 2022 güncellemesi nasıl indirilir?



Windows 11 2022 (22H2) güncellemesi çıktı: İşte tüm yenilikler ve indirme linki



Halihazırda Windows 11 21H2 sürümünü kullanan kullanıcılar yeni özellik güncellemesini kullanmak, deneyimlemek ve indirmek için Ayarlar > Windows Update'i açıp Güncelleştirmeleri Denetle'yi seçmeleri gerekiyor. Güncellemenin cihazınıza ulaşmasının biraz zaman alacağını ve belirli aralıklarla güncellemeyi denetlemenizi tavsiye ediyoruz.



Eğer uyumlu cihazınız varsa ancak Güncelleştirmeleri Denetle yapmanıza rağmen yeni Windows 11 22H2 sürümüne erişemiyorsanız aşağıdaki linkten en son sürüm Windows 11'i indirebilirsiniz.



Windows 11 22H2 indirme linkine Buradan ulaşabilirsiniz.



Ayrıca Bkz.Microsoft açıkladı: Windows 10 21H1 desteği Aralık'ta sona eriyor



Windows 10 kullanıyorsanız, PC Health Check uygulamasını kullanarak cihazınızın yükseltmeye uygun olup olmadığını (yani Windows 11 için minimum sistem gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını) kontrol edebilirsiniz. Ardından, Windows Update ayarlarını (Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Windows Update) açıp Güncellemeleri kontrol et'i seçerek Windows 11 sürüm 22H2'nin cihazınız için hazır olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Cihazınız uygunsa ve yükseltme hazırsa, indirme / yükleme seçeneği görüntülenir: Windows 11'i yüklemeye hazırsanız, İndir ve yükle'yi seçmeniz yeterli.



Windows 11 2022 (22H2) yenilikleri



Windows 11 için ilk büyük çaplı güncelleme Başlat menüsü, Görev Çubuğu ve Dosya Gezgini başta olmak üzere bir takım önemli yeniliği getiriyor. Dosya Gezgini tarafından getirilen Sekme özelliği işletim sisteminin kullanılabilirliğini ciddi oranda artırmayı hedefliyor. Artık birden fazla pencere açtığınızda hepsini tek bir Dosya Gezgini penceresinde tıpkı Chrome gibi tarayıcılarda olduğu gibi açılacak. Bu sayede kullanım kolaylığının yanı sıra daha temiz bir masaüstü de mümkün kılınacak.



Windows 11 2022 (22H2) güncellemesi çıktı: İşte tüm yenilikler ve indirme linki



Windows 11 ile bir kez daha elden geçirilen Başlat Menüsü, en başından beri ihtiyaç duyduğu bazı değişikliklere şimdi kavuşuyor. Başlangıç’ta sabitlenmiş uygulamalar iOS ve Android’de olduğu gibi artık klasörler halinde gruplandırılabiliyor. Yine bu sayede hem alan tasarrufu hem de istenirse tamamen temiz bir masaüstünün önü açılıyor. Ek olarak Kişiselleştirme alanındaki Başlat ile ilgili kısımda standart, daha fazla uygulama veya daha fazla öneri gibi seçenekler sunuluyor.



< Resime gitmek için tıklayın >



Windows 11’in Görev Çubuğu üzerinde de önemli düzenlemeler yapılıyor ve aynı zamanda ilerleyen dönemlerde daha fazla değişikliğin geleceği aktarılıyor. Yeni güncelleme ile birlikte daha önceki Windows sürümlerinde olan sürükle-bırak özelliği artık geri dönüyor. Ancak yine de Görev Çubuğu için halen daha eksiklikler bulunuyor.



Windows 11 2022 (22H2) güncellemesi çıktı: İşte tüm yenilikler ve indirme linki



Windows 11, gelen 2022 güncellemesiyle birlikte tasarımsal anlamda da değişiklikler elde etti. Genel animasyonlarda, simgelerde ve daha pek çok alanda iyileştirmeler gerçekleştirilmiş durumda. Görev Yöneticisi tarafındaki tasarım değişikliği ise ilk göze çarpanlardan. Hem koyu temaya sahip olan araç hem de artık tamamen yenilenmiş bir dizayna sahip. Ayrıca işletim sisteminin halen daha koyu tema için eksik olan yerleri bulunuyor, örneğin Paint. Microsoft, koyu tema ile uyumlu olmayan işletim sistemi bölümleri üzerindeki çalışmalarına devam ettiğini aktarıyor.



Windows 11 2022 (22H2) güncellemesi çıktı: İşte tüm yenilikler ve indirme linki



Erişilebilirlik alanında da yenilikler bulunuyor. Bunlar arasından en dikkat çekeni ise Canlı Altyazılar özelliği. Şimdilik İngilizce olarak mevcut olan özellik ilerleyen dönemlerde farklı dil desteğine kavuşacak. Bu özellik sayesinde bilgisayarda çalan herhangi bir sesin doğrudan metne dönüştürülmesi sağlanıyor. Windows 11 Canlı Altyazılar özelliğini kullanmak için ise Ayarlar > Erişilebilirlik > Ses kısmında özelliği etkinleştirmeniz gerekiyor. Alternatif olarak Win + CTRL + L Windows kısayolunu da kullanabilirsiniz.



Windows 11 2022 Güncellemesi ayrıca odak ve "rahatsız etmeyin" modlarında bazı iyileştirmelere yer veriyor. Bildirim panelinde daha fazla seçenek sunan rahatsız etme butonu bulunuyor ve odak oturumu oluşturulması yine buradan sağlanabiliyor.



Özellikler kademeli olarak gelecek



Windows 11 2022 güncellemesi halihazırda başlamış olsa da yıl içinde daha fazla özellik de sisteme eklenecek. Büyük olarak adlandırabileceğim pek çok özellik için Ekim ayı işaret ediliyor. Windows Insider tarafından test edilen özelliklerin tümü ne yazık ki bu güncellemeye dahil olmayacak. Fakat dediğimiz gibi Ekim ayındaki özellik güncelleştirmeleri bu özelliklere odaklanacak.






Kaynak:https://www.engadget.com/windows-11-auto-hdr-vrr-2022-update-170008463.html

 Haberi Portalda Gör

ee kullanma
Yoruma Git
BaHele - 2 yıl +14
- Yeni dosya yöneticisi sekmeler özelliği güzel

- Ekran bölme çok kullanışlı

- Sağ clik AŞIRI KÖTÜ
Yoruma Git
Yorumun Devamı seyrek45 - 2 yıl +12
Bilgisayarım Win11 çıktığından beri fazlasıyla sistem gereksinimlerini karşılıyor ama herhangi bir artı görmediğim için geçmemiştim. Bu yenilikler güzel ama hala artısına eksi...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Spider_hip - 2 yıl +12
D
2 yıl
Yüzbaşı

sürükle bırak yok herhalde henüz



Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 yıl
Onbaşı

- Yeni dosya yöneticisi sekmeler özelliği güzel

- Ekran bölme çok kullanışlı

- Sağ clik AŞIRI KÖTÜ ; Tablet, Telefon tasarımı için geliştirilmiş fakat bilgisayar kullanıcısı için çok kullanışsız.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
2 yıl
Binbaşı

sürükle bırak önceki sürümde gelmişti





Bu mesajda bahsedilenler: @Dalette
R
2 yıl
Yüzbaşı

Oh be aylardır bekliyorum sırf şu sürükle bırak için.



Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
2 yıl
Yarbay

Bilgisayarım Win11 çıktığından beri fazlasıyla sistem gereksinimlerini karşılıyor ama herhangi bir artı görmediğim için geçmemiştim. Bu yenilikler güzel ama hala artısına eksisine baktığımda yeterli gelmiyor.

Bazıları hala, ssd olursa win 11 hızlı olur, düşük sistemdekiler için yavaş sanıyor ama kazın ayağı öyle değil. Youtube da tonlarca son sistemin win10 vs win11 açılış hızı, uygulama açma hızı vs bir ton karşılaştırması var. Win 11 %2-3 daha yavaş kalıyor. Bu durumda benim daha yavaş bir sisteme geçmem için ciddi artısı olması lazım.

Yoksa 3700x işlemci x570 board, 64gb ram. 3 adet samsung ssd 1tb,1tb ve 2tb, 3060ti sistemim var. Ki ssd lerden biri Samsung NVMe 980 PRO 1TB, yani en hızlılarından.

Ama olay güçlü sistem olması değil işte. Hala ssd'lerin tam gücü yok, bu da başka saçmalık. Yani ha 950 evo almışsın 500 okuma yazma, ha 980 pro almışsın 5000-7000 okuma yazma. Onun da karşılaştırmaları var. Arada %2-%3 falan oynuyor, uygulama, pc, oyun açılış, yükleme hızlarında. Kağıt üzerinde 10 kat.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider_hip -- 21 Eylül 2022; 20:18:21 >

Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
2 yıl
Teğmen

En sinir bozucu şey buydu. Gün içinde defalarca ihtiyaç duyduğum olay.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Wrench666
A
2 yıl
Teğmen

Yeni dosya yöneticisi sekmeler özelliği bende yok. Acaba neden ?


< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
2 yıl
Onbaşı

çakma iOS görünümü, bildiğimiz windows.



Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
2 yıl
Çavuş

ee kullanma



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @delikanli53
V
2 yıl
Yarbay

Ekim kasım gibi sonradan gelecek, yetişmemiş 22H2'ye.





Bu mesajda bahsedilenler: @aliakrep
Y
2 yıl
Yüzbaşı

powertoys akar :) win10 da gayet iş görüyor.





Bu mesajda bahsedilenler: @Wrench666
T
2 yıl
Binbaşı

Yükledim ve görev yöneticisi hala beyaz. Tşkler Microsoft.




D
2 yıl
Teğmen

Ooo baya yenilik gelmiş 😁



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

E
2 yıl
Yüzbaşı

PC'mi 2015 yılında toplamıştım. Ne işlemcim ne de anakartım win11 desteklemiyor. Ram miktarım ve işlemci gücüm destekliyor oysa. Win10 kullanıyorum. 11'e geçmeli miyim? Rufus yazılımının win11 ISO dosyası ile ilgili kolaylıklar yaptığını biliyorum.



Bu mesaja 3 cevap geldi.
R
2 yıl
Yüzbaşı

Görev çubuğuna sürükle bırak özelliğini tam 1 yıl beklettikten sonra geri getirdiğin için teşekkürler MS





_____________________________

Eski kullanıcı adı: Furkooo85


S
2 yıl
Yarbay

Boştayken 3.5 gb yı geçen ram kullanımına eriştik, teşekkürler MS.




C
2 yıl
Binbaşı

Sürükle bırak ve görev çubuğundaki uygulamaların simgesinin yanında yazıların olmaması büyük eksiklik benim için. 2 klasör ya da aynı uygulama penceresi açınca birinden diğerine geçmek için fareyi simgeye götürüp bekliyorum, sonra istediğimi açıyorum. Hiçbir zaman yazısız kullanmadım çok rahatsız edici bir şey. Şunu da düzeltselerdi artık.



B
2 yıl
Yüzbaşı

Saatlerce uğraşmayacağımı bilsem Windows 10'a geri dönerdim. Her yeni işletim sistemi cebinizden para çıkmasına sebep oluyor. İyi kötü bir bilgisayar alıyorsun 2-3 yılda çöp ediyorlar.




Z
2 yıl
Yüzbaşı

Üstat aynı fikirdeyim sistemlerimiz de hemen hemen benzer. Peki geçişi düşündüğünüzde temiz kurulum mu yoksa update ile yükselterek mi 11 e geçişi yapacaksınız?



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Spider_hip