Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir
100696
Cevap
4051092
Tıklama
46
Öne Çıkarma
Cevap: En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız (5035. sayfa)
M
4 gün
Yüzbaşı

https://www.imdb.com/title/tt5672290/?ref_=ext_shr_lnk
çok iyi bir salonda sinemada izledim. tam anlamıyla mükemmel. korku-gerilim-gizem sevenler için süper fırsat. vizyonda iken mutlaka gidin.

1970ler italyası. rahibe başrol abdden italyaya gidiyor davetle. oradaki kilisede yemin verecek. o sırada esrarengiz bir kilise öğrencisi ile bir bağ kuruyor. kalan kısmı öğrenci-başrol ilişkisinin açıklanması ve olayların gelişimi. dini ve felsefi referanslar mükemmel. rosemary bebeği izleyenler ve beğenenler bunu da beğenir. eski tip şeytan çıkarma filmleri gibi değil. çok iyi bir konusu ve kurgusu var. puan kesinlikle düşük.
müzik-ses kullanımı mükemmel. dune 2 müzikleri seven birinin bu filmdeki ses-müzik kullanımına bayılması lazım.
dune 2 gibi 3. sınıf her klişe filmde yer alan mehdi ve kurtarıcı temelli ucuz dini ve felsefi referans içermiyor. gerçek manada iyi bir finali ve hikayesi var.

izlediğim ve paylaştığım filmleri, herkes tarafından bilenen ve beğenilen (!) diğer filmlerle kıyaslayarak değerlendiriyorum. iyi-kötü, komik-dramatik, üzücü-dehşete sürükleyen vs. duygu durumlarında değişiklik yapan olaylar-sahneler-filmler-müzikler görüntüler her filmde farklı boyutta ve kalitede yer alıyor. çok film izleyen biri doğal olarak diğer filmlerde yaşadığı bu durumları-duyguları diğerleri ile mukayese ediyor ve filmin iyiliğini kötülüğünü ona göre değerlendiriyor.

zevkler ve renkler tartışılmaz deniyor fakat bence çoğu zaman tartışılabilir haldeler.

92 model bir doğan ile 2004 model s2000 i karsılastırın. bazı doğan sevenler doğanı s2000e değişmem der fakat çoğu kişi s2000 seçer ve doğan seçenin bu tavrını yadırgar.
filmlerde de aynı şekilde. makul ve normal bir sinema izleyicisi bu filmden son derece keyif alacaktır. tavsiye ederim.



A
4 gün
Yarbay

https://m.imdb.com/title/tt0471042/
Soygun komedi filmi. Gökdelenin tepesinde yaşayan bir milyarder gökdelen çalışanlarının parasına batırıp el koyunca 4 çalışan bu milyarderi soymaya karar verir ve basit bir soyguncu olan Eddie Murphy'den yardım ister
Kadro sağlam: Ben Stiller, Eddie Murphy, Casey Affleck. İzleyenleri asla sıkmayacak bir film tempo hiç düşmüyor
Vakit geçirmelik çerezlik izlenir



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
4 gün
Yarbay

Bu hikaye ve film bayağı ilgimi çekti, buna kesin bakacağım.

Bu arada tarihte en sevdiğim bilim insanlarından birisi olan Clair Cameron Patterson'ı daha önce duymadıysanız araştırmanızı tavsiye ederim. Kurşunlu akaryakıt ve aslında genel anlamda çağdaş dünyadaki kurşun emisyonlarına karşı sürdürdüğü ve sonunda zafer kazandığı Karanlık Sular'dakine benzeyen gerçekten olağanüstü bir öyküsü mevcut + gene kurşun miktarlarıyla ilişkili olarak bir o kadar enteresan ve obsesif temalı bilimsel kariyerinde uranyum izotop bozunumu ve kütle spektrometresi sayesinde dünyanın yaşını buluyor. Hem laboratuvarını kirleten ve Dünya'nın yaşını keşfetme araştırmalarına engel olan kurşun kontaminasyonlarıyla, hem de devamında ise endüstri devriminden bu yana çoğalan kurşunun saçılmasında en büyük rolü oynayanlardan olan akaryakıt endüstrisiyle ve başta "zehir bilimci" Robert Kehoe olmak üzere vahşi kapitalist endüstrinin para yedirdiği satılmış elemanlarla mücadele ediyor. Çocukluğunda fen dersi hocalarına uygulamalı kimya dersi veren ve Manhattan Projesi'nde etkisi olan bir elemandan söz ediyoruz. Neden böyle eşsiz bir tarihsel karakterin bir filmi çekilmemiştir hiç anlamıyorum. Nolan yuva yıkan sapık şerefsizlerle uğraşsın! :d Esas filminin çekilmesini hak eden Oppenheimer değil, Patterson'dır. Gerçek bir bilim azizi. Büyük insansın. Huzur içinde yat.


< Resime gitmek için tıklayın >


Clair Patterson, the Hero Who Got the Lead Out of Gasoline | OpenMind (bbvaopenmind.com)
The Most Important Scientist You’ve Never Heard Of | Mental Floss



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >


Bu mesajda bahsedilenler: @programmer_onur
S
4 gün
Yarbay

< Resime gitmek için tıklayın >
Pleasure (2021) - 4/10
Sektörün acımasızlığına ve belki de iç yüzüne değinmek istemişler. Ya da mutluluk ve mutsuzluk kavramlarına bir bakış açısı da getirmek istemiş olabilirler. En tepkisiz olduğum, bu tarz şeylerin beni rahatsız etmeyeceğini düşündüğüm, çok duygudan vazgeçtiğim bir dönemde bu filmin beni çok rahatsız etmesi bana sürpriz oldu. Ciddi anlamda bazı sahneler çok rahatsız etti. Karakterlerin derin olmaması, aralarında oluşan bağın anlamsızlığı göze batsa da; duygusal ve insani olarak bu filmin rahatsız edici tarafı benim için çok ağır bastı maalesef. Öte yandan filmde bir adet Yennefer of Vengerberg olsa da; ne yazık ki kendisinin porno sektöründe çalıştığını öğrendim.

< Resime gitmek için tıklayın >
A Star is Born (2018) - 8/10
Filmi geç izlemiş olsam da; Lady Gaga'yı çıktığı dönemden beri severim. Tam bir star ışığına sahip. Son birkaç yıldır daha "normal" gözükmesiyle ve oyunculuğa başlamasıyla kendisine olan bakış açım da biraz değişti. Sesi zaten muhteşemdi ama oyunculuğuyla da ön plana çıkmaya başlaması hoşuma gitti.

Hikaye çok sıradışı değil. Evet şarkılar güzel. Filmde acayip bir hüzün ve mutsuzluk hakim. Bu duyguyu seviyor ve yakın hissediyorum. Filmin bu kadar beğenilme sebeplerinden biri de bence bu. Mutlu insandan çok mutsuz insan var ve bu film baştan sona hüzün kokuyor. Bradley Cooper da iyi iş çıkarmış. İlk yarım saatindeki keyifli sahneler keşke biraz daha uzun olsaydı.

< Resime gitmek için tıklayın >
Barbarian (2022) - 6,5/10
İlk bölümde girildim. Üstsüz The Walking Dead zombisine kadar çok iyi gidiyordu. Gerilim ve gizem tarafı gayet iyiydi. Sonradan klişe bir korku filmine doğru dönmeye başladı. Yine de baştan sona merak uyandırdığını söyleyebilirim. Çok uzatılmaması, direkt olaya odaklanması bir artı.

< Resime gitmek için tıklayın >
Home Team (2022) - 6/10
Türünün örneklerinden biri. Klişe senaryolu, sonradan yakınlaşmaya çalışılan baba-oğul ilişkili, genç kadrolu ortalama Amerikan futbolu filmi. Rob Schneider sürpriz oldu, özlemişim. Herhangi bir beklentiye gerek yok. Aile ile de izlenebilir.



A
3 gün
Yarbay

https://m.imdb.com/title/tt0384537/
Filmin konusunu yazmayacağım. Kızını aramak için Sisli kasabaya gidince izleyiciyi korkutmuyorsun veya bu film 12 yaş altı çocuklar için çekildi de benim mi haberim yok
Filmi o kadar beğenmedim ki şu anda film bitmeden sıkıntıdan konuya girip yazayım dedim
İşin en kötüsü de imdb 6.5 puan almış
Hayatımdan 2 saat boşa gitti sağlık olsun



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
3 gün
Yarbay

2 tane Al Pacino filmi, peş peşe izledim:

1) Donnie Brasco:

Al Pacino ve Johnny Depp başroller, Michael Madsen yanlarında. Johnny Deep'i tanımakta güçlük çektim baya genç. Al Pacino döktürmüş.

Kesinlikle "underrated" kalmış bir film.

Konusu klasik mafya içindeki köstebek. Ama bu filmin şöyle bir tarafı var, gerçek bir hikayeden alınmış. Aynı zamanda biyografi olarak da geçiyor tür bakımından. Film çok güzel, tavsiye ederim.

https://www.imdb.com/title/tt0119008/?ref_=ext_shr_lnk

--------------------------------------------------------------------------------------

2) Heat (Büyük Hesaplaşma):

Al Pacino ve Robert De Niro başroller.

Film 2 saat 50 dakika. Genel olarak güzel bir film. Sadece şu son kısımları biraz uzatılmış buldum. Hotel ve havalimanındaki bazı sahneler gereksiz uzunlukta geldi bana. Konusu bir polisin (Al Pacino) ve profesyonel bir hısızın (Robert De Niro) hikayesini alıyor. Tamamen ciddi ve gergin bir ortamda geçiyor.


https://www.imdb.com/title/tt0113277/?ref_=ext_shr_lnk



P
3 gün
Yarbay

https://m.imdb.com/title/tt3702652/
Vasat denilebilecek bir gerilim/gizem filmi. Oğlunun ölümünü atlatmak konusunda zorluk ve travma yaşayan bir kadının Piki isimli yardımcısının aklına uyarak kendisini ve ailesini düşündüğü çıkmazı konu alıyor. Hindistan coğrafyasında filme alınmış. Son kısmı biraz ucu açık bırakılmış. Verebileceğim maksimum puan 4.5/10.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
3 gün
Yarbay

https://m.imdb.com/title/tt20115766/

Michael Keaton’un yönetip oynadığı filmde, deli dana hastalığı olarak bilinen unutkanlık hastalığına yakalanan bir babanın, oğlu zor durumda kaldığında ona yardım etmeye çalışırken bir yandan da hastalığı ile mücadelesini anlatıyor.Genel olarak durağan ilerlese de sıkmadan izleyebileceğiniz bir yapım.Özellikle finalde duygu dolu bir final yapıyor.

Puanım : 10/6

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egzersayz -- 23 Nisan 2024; 7:27:53 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

E
3 gün
Yarbay

https://www.imdb.com/title/tt1063669/
Film gerçek bir hikayeden alıntı. Otokrasi nedir sorusundan başlayarak yola çıkan öğretmen bir yerden sonra yarattığı fenomene kendisi de dahil olarak işlerin çığırından çıkmasına sebep olur. Dersin başında ''faşizm bu dönemde olmaz çünkü hepimiz bilinçliyiz'' diyen öğrenciler yavaşça kendilerini bu faşistliğin tam da içinde bulurlar. Film biraz dağınık işleniyor ve devam hatalarının olduğu yerler var. Fakat buna rağmen ilgiyle izlenecek, özellikle finaline doğru hepten seyirlik bir iş diyebiliriz. Tabii en büyük avantajı bu yaşananların gerçek olduğunu bilmek sanırım. 7/10



A
2 gün
Yarbay

https://m.imdb.com/title/tt0098084/

1989 tarihli Hayvan Mezarlığı filmi. Stephen King'in eseri. Aynı filmin 2019 yeniden çekimi de var o filmi de izleyeceğim
Filmde bir eve taşınan ailenin kedisi ölür kediyi hayvan mezarlığına gömen adam kedinin canlanıp tekrar geldiğine şahit olur
Filmi yapıldığı döneme göre değerlendirirsek izlenebilecek kalitede
İlk 1 saatte zaman zaman gerilim ve korku öğelerine rastlıyoruz son 40 dakikada korku dozu artmaya başlıyor. Final ise hiç fena olmamış
3 yaşındaki erkek bebenin performansı için bile izlenir. Vay be erkek bebe diyorsun nasıl oynamış helal olsun
Stephen King bu filmde mezarlıkta cenaze sahnesinde rahip rolünü oynuyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
2 gün
Yarbay

Filmi tavsiyeniz üzerine izledim hocam. Keyifli, güzel ve sitcom esintileri olan bir film. Açıkçası Stiller ve Murphy biraz şaşırttı. Ferrari PR'ı da baya iyi. Helalinden puanım 6.5/10.

En sonda Kovacs (Stiller) hapse girmese ve Murphy arkadaşlarına silah çekmese iyiydi. Sanırım Stiller yani Kovacs, yaşlı görevli Lester'ın araç çalma suçunu üstlendi. Arabayı çatıdaki havuzda parçalayıp ihtiyaç sahiplerine gönderdiler galiba. Nasıl ayarladılar bölüşüm işini Allah bilir. İlginç.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 24 Nisan 2024; 3:8:20 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Alpha Centauri
A
dün
Yarbay

Hocam Robin Hood'luk yapmışlar garibanları sevindirmek bile ne kadar sevindirici
Eddie Murphy'nin performansı iyiydi. Amerikan komedilerine pek gülmem ama adam eğlendiriyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @programmer_onur
A
dün
Yarbay

https://m.imdb.com/title/tt0837563/?pf_rd_m=A2FGELUUNOQJNL&pf_rd_p=462345b5-f89b-4b62-a21d-4a89325acc1a&pf_rd_r=5CR735BX3W0C485K7SMC&pf_rd_s=center-20&pf_rd_t=15011&pf_rd_i=nm4030791&ref_=m_nm_ecw_2185_wl_lk1
Dün 1989 tarihli ilk Hayvan mezarlığı filmini izlemiştim. Bugün merak edip 2019 yılında ikinci kez çevrilen yeni versiyonunu da izledim.
Açıkçası ilk film 30 yıl eski olsa da ilk filmi daha çok beğendim. Daha az ve eski efektlerle korkutmayı başarmışlar. Korku filmi çevirmek zordur. İkinci filmin senaryosunu biraz değiştirmişler. İzleyecekseniz 1989 tarihli ilk filmi izleyin. İkincisi ise çerezlik film niyetine vakit geçirmek için izlenebilir. İkincisi Sadece ilk filmin gölgesinde kaldığı için eleştirdim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
dün
Yarbay

https://m.imdb.com/title/tt10310140/?ref_=ttpl_ov
Daha önce bu kadar saçma bir film görmüş müydünüz bilmiyorum ancak fantazi, komedi, macera mix'i iddiasıyla başlayan film son yarım saat civarında terör saldırısına dönüyor, Mel Gibson'a yakışmayan absürd bir film ama yine de puanım insaflı şekilde 5/10.

Başına (veya gözüne) kurşun yiyen Mel Gibson (Chris) filmin sonunda nasıl hayatta kalıyor lan??!??



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
13 sa.
Yarbay

https://www.imdb.com/title/tt21064584/
Düzmece bir sporun içerisinde kendisine saltanat yaratmaya çalışan hırslı bir babanın, ailesini nasıl felaketlere sürüklediğini işleyen bir film. Kurguya dayalı olsa, abartılı olarak yorumlayacağımız senaryosu gerçek hayat hikayesiyle bizleri karşılayınca inanılmaz sarsıcı. Film, aile içerisindeki bu felaketleri biraz peşi sıra vererek ve zamana sabırla bırakmayı tercih etmeyerek kendi ayağına sıkıyor narince. Fakat göstergebilim anlamda filmin yansıttığı metinsel güç filmi bana göre iyi klasmanına sokan asıl etken. 7.5/10


Kardeşlerin en büyüğü Kevin, annesine giderek ''babamla konuşmalısın'' diyor. Çünkü aileye çok yüklenen bir babayı ancak anne telkin edebilir. Annesi ise ona dönerek ''kardeşlerin bunun için var'' gibi bir cevap veriyor. İsa'nın en büyük acısı çarmıha gerilmek değil, tanrının ona karşı olan suskunluğudur. Filmdeki annenin en büyük eylemsizliği susmak üzerine. Evlatları ölürken ağlamamayı, kocasıyla konuşmamayı tercih ediyor. Sağında gördüğümüz Çarmıhta İsa figürini duvarda.




< Resime gitmek için tıklayın >



O figürin birkaç yerde, sadece tek olarak kadrajda gösterilmekte. Kardeşler için en büyük işkence işte bu suskunluk oluyor film boyunca. ''Kardeşlerin bunun için var'' diyen anne, filmin sonunda sadece tek çocuklu bir kadın olarak tablosuna sarılıyor yine. Kocasına en büyük öfkesi ise yemek yapmamakla sınırlı. İşte bu dini figürü duvara asarak gösterilen  muhafazakarlık, filmdeki gaddar olan baba, yani tanrıyla özdeşleşmektedir. Kardeşleri vardı Kevin'in. Tıpkı bu sürüdeki gibi kaslı kuvvetli.


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

Sonrasında iki kardeş kaldılar. Ve o da kafasına sıkarak öldü. Kevin en son kalan kardeşini, Mantegna'nın ölü isa'ya ağıt eseri gibi yatırırken, kardeşi öbür dünyadaki cennetinde diğerleriyle buluştu. İsa'nın golgotha yolundaki çilesine benzer görüntü boşuna gösterilmemişti elbette.  Annenin suskunluğu, bütün kardeşlerin en büyük işkencesiydi. Tıpkı tanrının, isa'ya olan suskunluğu gibi...
< Resime gitmek için tıklayın >



S
13 sa.
Yarbay

https://www.imdb.com/title/tt0146336/
Keyifli güzel bir slasher'dı.

8/10


https://www.imdb.com/title/tt0498353/
Kötü bir film olabilmeyi başardığı için başarılı sayılır.

5/10


https://www.imdb.com/title/tt1137450/
Bundan önce 3 tane filmi varmış ve kitap uyarlamasıymış. Polisin işe yaramadığı yerde adeleti kendi sağlayan bir doktor. Mermileri çıkartan taraftayken mermileri gönderen tarafa geçiyor. Doktor olması bilerek seçilmiş bankacı da olabilirmiş ama verilmek istenen mesaj ortada. Beklentiye girilip izlenirse üzer, vakit geçsin diye izlemelik.

5/10


https://www.imdb.com/title/tt0348836/
Son kısımları hariç bir numarası yok, aşırı sıkıcıydı sonunu zor getirdim.

2/10



A
8 sa.
Yarbay

https://m.imdb.com/title/tt0368447/

Gizem kısmı çok ağır basan hafif gerilim filmi. Filmin konusunu sinema sitelerinden okuyunca filmi anlayamıyorsunuz. Konusunu burada anlatırsak heyecan biter.Spoiler olmadan filmi kavramak zor. Enteresan bir konusu var
Kadro çok sağlam: Joaquin Phoenix, Adrien Brody, Bryce Dallas Howard, Sigourney Weaver
finalin daha görkemli olmasını beklerdim
Filmin konusu enteresan olmakla beraber farklı bir kurgu ile işlenseydi daha muhteşem ve efsane bir film ortaya çıkardı. Yazık olmuş
Bu film sadece konusu ve oyuncu kadrosu için bile izlenir



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.