Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
116
Cevap
13135
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Cevap: ASUS TUF GeForce GTX1660Ti OC 6GB GDDR6 1.362 TL!! (3. sayfa)
R
7 yıl (1491 mesaj)
Binbaşı

.............





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ResistibiLiTy -- 2 Temmuz 2020; 21:32:32 >

K
7 yıl (1439 mesaj)
Teğmen

aynen sıcaklık yüzünden




Bu mesajda bahsedilenler: @XanthiN
K
7 yıl (1439 mesaj)
Teğmen

bu arada arkadaşlar kargo çıkmadan iptal ediyor mu vatan yoksa kargo geldi gitti onunla mı ugraşıcağız ?



X
7 yıl (28504 mesaj)
Yarbay

GTX 1660Ti ekran kartları ve fiyatları:
https://www.vatanbilgisayar.com/arama/gtx-1660ti/ekran-kartlari/

Ortalama ~2000TL. 1360₺'ye bu bence fiyat olarak acayip sıcak. Umarım ürün de üzmez.



M
7 yıl (3787 mesaj)
Binbaşı

Kartın üstüne soğutma bloğu koymamışlar sadece fan var hahah



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

S
7 yıl (8082 mesaj)
Yarbay

OC versiyonunu kullanıyorum. Fan ayarını manuel yapınca boşta 28 derece oluyor. %99 kullanımda ise 75-76 civarında gidiyor max. sıcaklık. Buradan da anlıyorum ki her yoruma güvenmeyeceksin. Kart evet ısınıyor fakat 70-80 derecelere dayanacak kapasitede bu kartlar biraz mantıklı yazın yazarken.
1300 TL'ye kesinlikle alınır. Alan arkadaşlar fan ayarını manuel ayarlayıp güle güle kullansın. Ürünü kullanmadan bok atan insanlardan uzaklaşın kullanıcı yorumları okuyun tavsiyem.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scorpioleo -- 29 Kasım 2019; 1:14:32 >
Bu mesaja 4 cevap geldi.
X
7 yıl (1705 mesaj)
Binbaşı

Ben Rx580'imi 75 derecelerde kullanıyorum beni rahatsız etmiyor bu da muhtemelen o civarlarda çalışıyor dediğiniz gibi bence çok da problem edilebilecek sıcaklıklar değil hele ki kasa havalandırması düzgün ve güzelse




Bu mesajda bahsedilenler: @Scorpioleo
H
Doğum gününü kutla!
7 yıl (3976 mesaj)
Binbaşı

stoktaki mağazalarda tüm mağazaları gösteriyor heryerde var mı yani? bilgili arkadaşlar yazabilir mi hangi mağazalrda olduğunu nasıl öğrenebiliriz?



M
7 yıl (5537 mesaj)
Binbaşı

Kötüleyenlerden biri de ben oldum sanırım. Technopat üzerinde pubg oynarken 85 derece gördüğünü yazan biri var ben de ona dayanarak yazdım. Ayrıca bir YouTube incelemesine hızlıca baktığımda orada da benzer sıcaklıklar vardı. RX590'ın özel kapasitörle 20 derece sıcaklık artışında yüzde 10 ömür kısalmasıyla reklam yaptığını düşünürsek yüksek sıcaklık ekran kartlarında pek istenen bir olay değil. Fiyat yine de çok güzel ancak garantici biri olarak tercih etmek istemedim. Özetle kart güzel ama tamamiyle sorunsuz ve stabil mi bunu zaman gösterecek.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Scorpioleo
D
7 yıl (26697 mesaj)
Yarbay

Soğutma bloğu yok değil var fakat stok soğutucu mantığıyla yapılmış baya ucuza kaçılmış bir soğutma sistemi var, ısının iletildiği alan çok ufak o yüzden soğutma yetersiz, fan devriyle falan ilgisi yok bu kart yük bindiğinde yüksek sıcaklıklarda çalışacak bundan kaçış yok, ona göre alın. Maliyeti düşürmek için soğutma tarafından feragat etmişler, tabi kart üzerinde kullanılan mosfetler vramler v.s. de yine maliyet odaklı olarak ucuz tercih edilmiş. Verdiğiniz para sadece gpu parası gibi bir şey.

Kartın soğutucu bloğu burada görünüyor, ilerleyen dakikalarda oyundaki sıcaklıkları da görebilirsiniz 80 derece üstüne çıkıyor çabucak.
https://www.youtube.com/watch?v=l0kmF42tX3Q&feature=youtu.be&t=303





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 29 Kasım 2019; 1:23:56 >

R
7 yıl (1491 mesaj)
Binbaşı

...........





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ResistibiLiTy -- 2 Temmuz 2020; 21:32:50 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Scorpioleo
S
7 yıl (8082 mesaj)
Yarbay

İstediğiniz kadar araştırabilirsiniz. Ben kendi deneyimimi yazdım. Bu karta ısınmıyor demedim. Ayrıca kendim de ısınıyor diye konu açıp fan ayarını manuel yapınca istediğim değerlere indiğimi de yazdım. Yani benim tecrübem / başkasına fayda sağlayacak bilgi, size göre salaklıksa zaten yazdıklarımı üzerinize alınmakta haklıymışsınız. Tasdik! edeceğim bi şey varsa budur.
Kasa soğutması iyi olan kullanıcılar zaten sizin bahsettiğiniz aşırı sıcaklığı görmeyecekler. Manuel fan ile zaten 80-82'leri geçmeyecektir.
Asus Tuf serisi kartlar dayanıklılık anlamında piyasaya sürülmüş kartlardır. Fabrika çıkışlı 80-85 dereceleri gören kartlar bu yüke dayanmasa dediğiniz gibi mosfetleri patlasa zaten piyasaya sürülmezdi. Sonuçta adam kendi markasını basıyor senin benim değil. Dediğiniz aşırı ısınan kartlar 90 derece ve üzeri olan kartlardır. Size kalsa demek gaming laptopların nükleer patlama yapması gerekirdi. Ben eski laptopumu 85-90 derece sıcaklıkta 5-6 yıl kullandım ne patlama oldu ne başka bir şey.

Açtığım ve çözüme ulaştığım konuhttps://forum.donanimhaber.com/gtx-1660-fan-kullanimi--140476450#140476450

Teknoseyir'in incelemesine bakıp kararınızı öyle verebilirsiniz. TUF program sertifikasını nasıl aldığından bahsediyor. DK 7:53'e alabilirsinizhttps://www.youtube.com/watch?v=Va08_l2r9EM&t=223s





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scorpioleo -- 29 Kasım 2019; 2:13:41 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ResistibiLiTy
R
7 yıl (1491 mesaj)
Binbaşı

pekala üstadım siz haklısınız biz haksız olalım olmasına da üslubunuzdaki çemkirme neye ve kimedir cidden anlamış değilim, paylaşım alanında bir forumda olduğunuzu unutmayın, balatta merdiven altı kıraathane ağzı gerçekten yakışmıyor

bir delil ile bin alimi yendim, bin delil ile bir cahili yenemedim sözü sizinle konuşunca direk belirdi. Biz başımızdan geçenden örnek vermek istemişizdir

zaten olayı anlayan anladı ki sizde anladınızda neyse uzatmaya gerek yok kafası çalışan neyin ne diye söylenip ne anlatılmak istendiğini görmüş ve anlamıştır okuyunca.

Gönül isterdi ki forum kabilinde doğruyu bulmak için tartışalım kısmet değilmiş demekki iyi akşamlar.




Bu mesajda bahsedilenler: @Scorpioleo
O
7 yıl (4298 mesaj)
Binbaşı

Fiyat cidden güzel ancak hiç soğutma borusu göremedim.
8-10 aydır düzeyli bir ilişki yaşadığım Manli 1070 ekran kartım var, onda bile soğutma boruları varken bu model ilginç olmuş.
Yine de fiyat çok güzel.



A
7 yıl (584 mesaj)
Yüzbaşı

İndirimli fiyatına göre bence alınır bir kart, dayanıklılık ve uzun süreler kullanım özelliği sıcaklığa dayanıklı olduğunu gösteriyor.
Pasif soğutucusu olmasına rağmen diğer eşdeğer kartlardan yaklaşık 10 derece fazla ısınmakta bunu da kart her türlü kaldırır sanırım ve 3 yıl garantili sıkıntı olursa garanti süreside yeterli.

Bu incelemede aynı pasif soğutucu bloklu ve diğer boru tipi soğutuculu modellerle karşılaştırılmış.
https://www.youtube.com/watch?v=WmRfZez2oRk



Y
7 yıl (169 mesaj)
Çavuş

Evo modeliylemi aynı bu? Kusura bakmayında:

1660 ti evo sahibiyim, Evo modelinde Asus Direct CU II soğutucu blok var.

Bu kartta ise, 2 fanın ortasında, Evo modelindeki bloğun yarısı kadar klasik radyatör var. yani fanların yarısı boşa üflüyor çift fan olayı tamamen göz boyama. Youtubeden söküm videolarına bakabilirsin.
Bendeki kart %100 tdpde 68 ~ 72 derece arası takılıyor, 2 kartın arasında 10 derece veya daha fazla ısı farkı var.

Fiyatına gelince mükemmel fiyat, ben itopyadan evo modelini 1500 liraya almıştım, o sıra bu indirim olsaydı bu kartı alırdım, 3 yıl garantili sonuçta. Alan arkadaşlara hayırlı olsun.

Asusun soğutması iyi olan 2 adet 1660 ti modeli var.
Birisi 1660ti rog strix(bu kart çok serin tabi) , diğeri 1660ti dual evo(normal seviye).

Diğer tüm modellerde malesef soğutucu blogdan çalmışlar, asus markasına yakışmayacak bir biçimde.


Not: dediklerim yanlış anlaşılmasın, Arkadaşın iki kart arasında ısı farkı yok demesi gülünç geldi bana sadece, kusuruma bakmayın. 1660 ti çok iyi bir kart, 1362 liraya ise bedava.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf712 -- 29 Kasım 2019; 3:54:9 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @GeçerkenUğradı
X
7 yıl (28504 mesaj)
Yarbay

Araştırmalarım sonucunda emin oldum. Kart çok ısınıp 80-87°C'lerde çalışıyormuş:

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

1660Ti'li bir kartı 1360TL gibi bir fiyata aldık, ısınmayı sorun etmeli miyiz yoksa epey ucuza aldığımız için kafaya takmamalı mıyız? 3 yıl garantisi var deniyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XanthiN -- 29 Kasım 2019; 14:51:34 >

X
7 yıl (28504 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: hed-pe

ben de aynı ikilemde kaldım. tam bilmiyorum ama aralarında çok fark var mı asusu alacak kadar?
Ben de RX590 kullanıyorum. %15-%20 gibi bir fark var:

Videoyu izlemek için tıklayınız