X

Binbaşı
09 Mart 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
230 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
X
5 yıl
TürkNet Garip Internet Kopma Problemi
Herkese iyi akşamlar dilerim. Benim problemim internetim kopmasıyla alakalı. Yaklaşık 2.5 senedir TürkNet abonesiyim. Son 1.5 haftaya kadar internetimle alakalı hiçbir problemim yoktu. Ne olduysa 1.5 hafta önce internetimde kopmalar başladı. Gün içinde belirli aralıklarla internetimde kopmalar meydana geliyor. İnternet paketim 50mbit vdsl olan paket, yaklaşık 42-43mbit alınabilecek hız görünüyor. Kendi hızımda yine o civarlarda seyrediyor. Modem arayüzünden baktığımda SNR değerimin 8.5-9.5 aralığında gidip geldiğini gördüm. İntenet hızımı 35e sabitleyerek bu değeri 16-17 dolaylarına çıkarttım ancak kopmalar yine meydana geliyordu. Bu hız düşürmeyi 8 mbit'e kadar denedim ancak SNR değerim 35lere ulaşmasına rağmen kesintiler devam ediyor. Bu değerleri anlık olarak takip ettiğimde snr değeri 8lere ordan 3lere en sonunda eksilere iniyor ve internet kesiliyor. TurkNet tarafıma ekip gönderdi, gelen ekip hatta hiçbir problem olmadığını söyledi duvardan modeme giden kabloda problem olduğunu söyledi ve değiştirip gitti. Buna rağmen internetim hala kesiliyor. Bazen 1-1.5 gün problem olmadığı oluyor, bazen uzunca saatler gelmediği de oluyor. Evin içinde iki farklı telefon girişinden denedim, ikisinde de herhangi bir çözüme ulaşamadım. Modemden kaynaklı olabileceğini düşünüp bugün kuzenimin modemini aldım 4-5 saattir modem takılı evdekilerin söylediğine göre hiçbir kesinti olmamış fakat bağlantım FEC: 156869 CRC:14775 hatalarıyla dolu. Muhtemelen bunda da kesinti yaşayacağım. Hatta şu an indirme yapıyorum internet kopmuyor ancak indirme hızı sıfırlanıp kendi kendine geri geliyor.
VDSL Port Details Upstream Downstream
Line Rate: 3.091 Mbps 35.903 Mbps
Actual Net Data Rate: 3.068 Mbps 35.840 Mbps
Trellis Coding: ON ON
SNR Margin: 16.1 dB 14.4 dB
Actual Delay: 0 ms 0 ms
Transmit Power: 5.9 dBm 14.4 dBm
Receive Power: -214748364.4294967288 dBm 0.1 dBm
Actual INP: 0.0 symbols 0.0 symbols
Total Attenuation: 0.0 dB 14.3 dB
Attainable Net Data Rate: 7.973 Mbps 36.756 Mbps

Airties 5650de Gelen güçte herhangi bir problem yoktu 14-15 seviyelerindeydi ama bu modemde niyeyse eksi gösteriyor. İç tesisat problemini düşünüyorum ancak durup dururken bir hatta nasıl problem çıkabilir aklım mantığım almıyor, belki bir elektrikçi çağırıp kontrol ettirir gerekirse kabloları değiştiririm, yorum yapabilecek olan varsa şimdiden çok teşekkür ederim.
X
7 yıl
Rolantide Ekstra Titreme Problemi
Herkese hayırlı akşamlar. Arabam 1.6 Hdi 301. Bu akşam yaşadığım aksilikle dönerken refüjden uçtum. Hızım 20 kilometre civarındaydı arabanın ön ve arka tamponlarında bir hasar yok ancak araba rolantide aşırı titriyor ve ön kaputtan ses geliyor. Arabayı vitese takıp yarım debriyaj hareket ettirmeye başladığım an bütün titreme ses gidiyor ama dönemeçlerde vs. yavaşlayıp gaz vermeyi kestiğimde yine devam ediyor. Sizce problem nerde olabilir? Hepinize teşekkür ederim.
X
10 yıl
Casper Recovery Problemi
Elimde Casper Nirvana model bilgisayar bulunmaktadır. Recovery yaparken bilgisayarım kapandı ve şu anda bilgisayarım hiç bir şekilde açılmamaktadır. Casper yazısı geldiğinde bilgisayar ekranı siyah oluyor ve tekrar aynı ekrana dönüp ''The computer restarted unexpectedly or encountered an unexpected error.Windows installation cannot proceed.To install Windows ,click ''OK''to restart the computer,and then restart the installation'' hatasını alıyorum. f8 f9 f11 bütün tuşları denememe rağmen sistem kurtarma veya recovery'le alakalı hiçbir yere ulaşamadım yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
X
10 yıl
Logitech G300
Hayırlı akşamlar. Aranızda bu modeli LoL için kullanan var mı ? Almayı düşünüyorum da speller potlar için işimi görür mü ya da önerebileceğiniz 100 liraya kadar başka marka başka model var mı ?
X
10 yıl
Dell 5521 Ekran Kartı Driverı Hakkında
Ekran kartının driverını kaldırdığım zaman bütün uygulamalar açılıyor ancak ekran kartının driverını yüklediğim zaman bütün uygulamalarda çalışmayı durdurdu hatası alıyorum. Uygulamadan kastım da oyunlar programlar vs. Bunun sebebi nedir ? Teşekkürler.
X
11 yıl
Bilgisayar alacağım
Dell'in 5521 i5 modelini almayı düşünüyorum aranızda bu bilgisayara sahip olan var mı LoL oynarken problem yaşar mıyım ?
X
11 yıl
Sony Xperia S Sim kart sorunu
Herkese hayırlı günler. Xperia S marka telefonumda özellikle geceleri sim kart yok hatası ile karşılaşmaktayım. Günlük hayatta çok nadir meydana gelmekle birlikte geceleri istisnasız arka arkaya 2-3 belki 6-7 kere bu sorunla karşılaşıyorum, telefonu açıp kapatınca bazen düzeliyor bazen hata devam ediyor. Sim karttan olduğunu düşünmüyorum önceki telefonumda gayet güzel çalışıyor S'te hata verdiği zaman. Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.