D

Yarbay
02 Ekim 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
29 üye
Görüntülenme (?)
872 (Bu ay: 8)
Gönderiler Hakkında
D
dün
Bioetix Alkali Filtre Deneyimlerim
Ethicwater firmasının satışa sunduğu nsf onaylı yeni alkali filtresi bioetix bir süre önce deneyimlemem için gönderilmişti, işten güçten fırsat bularak bugün montajını yaptım.

Açık kasa arıtma sistemimde kullandığım diğer filtreler;

Alt 3 filtre > Swun chyan sediment, gac ve cto filtre.
Membran > Dupont Filmtec (membran filtre montaj esnasında yeni takılmış olup membran çıkışından 10-12 litre su alındıktan sonra testler yapılmıştır)
Post karbon filtre > Swun chyan FT-33-10-GAC
Alkali filtremiz başlıktan da anlaşılacağı gibi bioetix alkali filtre.

Öncesinde membran > bioplus alkali filtre > post karbon şeklinde kullanım yapmaktaydım. Membran ile bioplus arasındaki t bağlantı ile arıtılmış su direkt depoya gidiyor musluk açıldığında bioplus alkali filtre ve post karbondan hızlı akış şeklinde musluğa geliyordu. Bioplus filtremiz 8 aylık olup 8.5 ph vermekteydi fakat suyun çok lezzetli olduğunu söyleyemem, biocera vakası nedeniyle düzgün alternatif olmadığı için idare ediyorduk açıkçası.

Ethicwater firmasıyla yaptığım görüşmede bioetix filtrede en iyi sonucun membran > post karbon > bioetix sıralaması olduğunu söylediler ben de önerdikleri şekilde yine hızlı akış olacak şekilde montaj yaptım.

Testler yapılmadan önce ph ölçüm cihazı kalibre edilmiştir. Orp cihazım mevcut olmadığından bu ölçümü yapamadım. Tat deneyimlerimi 4-5 depo su aldıktan sonra ayrıca paylaşacağım.

Arıtma sistemi son hali;


< Resime gitmek için tıklayın >

Şebeke suyu TDS değerimiz 178


< Resime gitmek için tıklayın >



Filmtec membran çıkışı değeri;


< Resime gitmek için tıklayın >

1 depo su boşalttıktan sonraki tds ve ph ölçümü. ( TDS 34 - PH 8.9 )



< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

2 depo su alındıktan sonraki değerler. (TDS 39 - PH 9.3 )


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
D
2 yıl
Süperonline yurtdışı erişim problemi
Bugün öğleden sonra başladı bu sıkıntı 5-10 dakikada bir 30-40 saniye kadar yurtdışı erişimi kesiliyor, youtube ve google servisleri haricinde yurtdışındaki hiçbir siteye ulaşılmıyor, ping çektiğimde hiçbir yanıt gelmiyor zaman aşımına uğruyor istekler, yurtiçi sitelerde ise herhangi bir sıkıntı yok. Müşteri hizmetlerini aradığımda genel bir sorun olduğunu söylüyorlar.

Var mı başka sıkıntı yaşayan?
D
2 yıl
1 Ağustos 2022 Statik ip adresi ücret zammı
Hayırlı olsun.

1 Ağustos 2022'den geçerli olmak üzere yeni statik ip fiyatı aylık 39.90 tl.

Eski fiyat 29.90 tl.


https://www.superonline.net/hakkimizda/duyurular/statik-ip-fiyatlandirma-degisikligi-2
D
2 yıl
Apple Parlatma Bezi [ANA KONU]
Uzun süredir beklediğimiz ve bugün yapılan etkinlikten sonra duyurulan apple'ın parlatma bezinin ana konusudur.

Bez ile ilgili her türlü özellik, fotoğraf paylaşımı, yorum, soru içeriklerinizi bu başlıktan paylaşabilirsiniz.

Bez hemen hemen tüm apple ürünleriyle uyumlu ve fiyatı 199 tl. Henüz ön sipariş açılmadı.

https://www.apple.com/tr/shop/product/MM6F3ZM/A/parlatma-bezi
Not: Konu mizah amaçlıdır.
D
3 yıl
Apple Keynote 2021 Canlı Yayını
D
3 yıl
Superonline statik ip zammı (Ağustos 2021)
1 Ağustos 2021 itibariyle statik ip ücreti 29.90 olarak zamlanıyor. Eski ücret 24.90 idi.

Yani sıkıntısız stabil bir internet kullanabilmek için her ay 30 lira daha ödemeniz gerekiyor. Allah sizi bildiği gibi yapsın.
D
3 yıl
D-Smart Hediye Paket Kandırmacası (asla inanmayın)
Son dönemde birçok d-smart tv platform üyesinden tahahhüt yenilerken hediye paket teklifleri geldiğini ama hediye paketlerin tanımlanmadığı, tanımlansa da 1 ay sonra hediye kanalların kapandığı hakkında şikayetleri görüyoruz.

Buna biz d-smart hediye paket kandırmacası diyoruz.

Süreç nasıl başlıyor?

Tahahhütünüz bittikten sonra veya iptal talebinden sonra sizi d-smart genel merkezden tahahhüt yeniletmek için arıyorlar, size bazı paket fiyat tekliflerinde bulunuyorlar buraya kadar her şey normal. Fiyat yüksek v.s. derseniz size daha düşük paketler önerip yanına hediye 1 yıl mega paket vereceğiz diyorlar böylece en düşük paketten tahahüt yeniliyorsunuz daha az para ödüyorsunuz hediye paketlerle tüm kanallarınız 1 yıl açık oluyor böylece aklınızı çelmiş oluyorlar, teklifi kabul ediyorsunuz tahahhütünüz uzuyor fakat tahahhütünüz uzatıldıktan sonra hediye paketleri vermiyorlar ya da verip 1 ay sonra kapatıyorlar. Müşteri hizmetlerini aradığınızda da aynı şeyleri tekrarlıyorlar sistemsel arıza, teknik bir problem, sistem güncellemesi var, tanımlama yapılacak, arıza kaydı açıldı en kısa sürede kontrol edilecektir diye yalanları sıralıyorlar.

O yüzden tahahüt yenileyecek arkadaşlar asla ama asla hediye paketleri kabul etmesin, tüm kanalları izlemek istiyorsanız direkt mega paket teklifi alın hediye paketlerin hiçbirisini kabul etmeyin çünkü vermiyorlar.

Ben de 1 ay önce tahahhüt yeniledim hoşgeldin paketi + 1 yıl mega paket olarak fakat hediye paketler halen tanımlanmadı, müşteri hizmetleriyle 5 kez görüşüldü ama çözüm üretilmedi. BTK'ya şikayet ettim sonucu bekliyorum, benzer bir sorunla karşılaşanlar aşağıdaki linkten btk'ya şikayette bulunabilirler.

https://tuketicisikayet.btk.gov.tr/tsys/giris.html
D
5 yıl
Nvidia driver sayfası çalışmıyor
Birkaç gündür nvidia'nın sitesinden driver indiremiyorum, bekliyor bekliyor sonra sayfa bulunamadı diyor. Farklı bilgisayarlarda da denedim sonuç aynı.

Başka sorun yaşayan var mı?
D
5 yıl
Sesli philips reklamı
Tüm sayfayı kapatan forumu kullandırtmayan bilgisayarları telef eden görsel reklamları anladık da bu her sayfada kendi kendine başlayan sesli reklam neyin nesidir?
D
5 yıl
TÜRK TELEKOM\u0027DAN İKİNCİ BOMBA - TAHAHÜTÜ DEVAM EDEN ABONELER AKN\u0027SİZ İNTERNET KULLANAMAYACAK MI?
Türk Telekom müşterisi servis sağlayıcılara gönderilen bülten mailinde görüldüğü üzere; mevcutta tahahütü devam eden akn'li paket sahibi aboneler akn'siz kullanımı 31 Mart 2019 tarihine kadar yapabilecek bu süreye kadar aboneler yeni limitsiz paketlere geçirilmeye çalışılacak daha doğrusu ikna edilmeye çalışılacak. Geçiş yapmayan abonelerin mevcut akn'lerine 20 gb ek kota tanımlanacak, kotayı dolduranların interneti ay sonuna kadar kesilecek.

Tahahütü olanlar inşallah bunun dışında kalır yoksa artık işin cılkı çıkmış demektir.

< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.