Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
84
Cevap
9507
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Trafik kavgasında nasıl bir strateji izlemeli?
S
6 yıl (850 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar maganda diye tabir ettiğimiz kişilerle karşılaştığımızda laf kavgası yapmak mantıksız değil mi ? Karşımızdaki kişi zaten laftan anlamayacak
Siz trafikte zor bir durumda nasıl davranıyorsunuz ?
Yani diyorum ki bağırıp çağırmak yerine yumruk atıp kavga etmelimiyiz?
Edit: arkadaşlar yanlış anlamayın herkesle kavga etmiyoruz, normal insanlarla konuşup anlaşabiliriz
Ben magandalarla karşılaştığınızda hızlı reaksiyon göstermek gerek diyorum , bağırıp çağırınca soğukkanlı davranamamaktan korkuyorum





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonyz10c -- 7 Ağustos 2019; 0:30:45 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Valla priest olmadan dalmam. Buff olmadan yatariz .

Bu nasil baslik ya
Yoruma Git
Yorumun Devamı TheCaliph_ - 6 yıl +40
Yumruk atıp kavga etmek, tüm çözümler bittiğinde kullanılacak en son yöntem olmalı. En ufak anlaşmazlıkta kavga etmek başarı değil, aksine susmak ve barışçıl olmak başarı...
Yoruma Git
Yorumun Devamı anyhill - 6 yıl +19
sen bence vurdulu kırdılı dizileri biraz azalt hayal alemlerinde fazla gezmeye başlamışsın.

Sokakta tek bir sefer bile kavga tecrübesi olan adam kalkıpta önce biber gazı sıktım sonra d...
Yoruma Git
Yorumun Devamı yagızalp - 6 yıl +17
E
6 yıl (16809 mesaj)
Yarbay

yumruğuna güvensen karşıda bıçak, silah olma ihtimali var
bıçağına güvensen karşıda silah olma ihtimali var
en temizi biber gazı alacaksın, magandaya sıkacaksın

dersen ki ruhsatlı silah alırım sıkarım, kanıtla dur. kurusıkıyı olsa boş taşıman lazım. anlamı yok

en temizi biber gazı sık devam et


Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
6 yıl (5884 mesaj)
Moderatör

Yumruk atıp kavga etmek, tüm çözümler bittiğinde kullanılacak en son yöntem olmalı. En ufak anlaşmazlıkta kavga etmek başarı değil, aksine susmak ve barışçıl olmak başarı . Şahsen birkaç defa trafikte kavga ettiğim oldu ancak şu an o anlar aklıma geldikçe hakikaten utanıyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
6 yıl (850 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Hocam ben magandalar için diyorum zaten birini efendi mi yoksa maganda mı olduğunu anlarsınız
Benim esas sorduğum şu soğukkanlılığımı korumak istiyorum bağırıp çağırınca mantıklı düşünemiyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @anyhill
S
6 yıl (850 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Peki hocam siz bağırır mısınız ? Ben bağırdığımda soğukkanlılığımı koruyamamaktan korkuyorum , mantıklı düşünüp tehlikeyi savuşturmam lazım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @car_26
T
6 yıl (74956 mesaj)
Yarbay

Valla priest olmadan dalmam. Buff olmadan yatariz .

Bu nasil baslik ya inmeyin kardesim asagi deli misiniz ??? 25 TL ye av ruhsati aliniyor 5 dakikada. Bu ulkede deli olmayan yok hic beklemediginiz adamdan neler cikar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
4
6 yıl (3608 mesaj)
Yarbay

Nasıl konu boyle



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
6 yıl (16809 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: sonyz10c

Peki hocam siz bağırır mısınız ? Ben bağırdığımda soğukkanlılığımı koruyamamaktan korkuyorum , mantıklı düşünüp tehlikeyi savuşturmam lazım
genelde yanımda annem, babam ya da kız arkadaşım oluyor o yüzden mümkün olduğunca tartışmaya girmeyip haklısın devam et modundayım. böyle ola ola tek başımayken de aynı davranışı sergilemeye başladım. bir kere cam silmeye kalkan veletle laf dalaşına girdim arkasından 10 kişi geldi torpidoda da bildiğimiz boncuklu tabanca vardı onu görünce direk topuk yaptılar. sonra kendime dedim la bunlar gerçeğini çıkarsaydı nolurdu ? o günden bu yana cam silmeye kalkan olursa silecekleri açıyorum, atarlanan varsa sen haklısın diyip geçiyorum o egosunu tatmin etsin ben evime sağlam ulaşayım yeter


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
6 yıl (4717 mesaj)
Yarbay

İki ihtimal bak gardaşım;

1.Si herifi gözüne iyice kestirmek gerek. Yani öyle bir pozisyona sokacaksın ki sana saldırmaya dahi davranamaması gerek. Yoksa herkesin dediği gibi karşı tarafın ne çıkacağı belirsiz. Yani nedir mesela? Öyle seri davranacaksın ki o gevşek arabadan inemeyecek. Arabadan indirme yani. Arabanın içinde gebert o karaktersizi. (mobese kamera diğer araçlar bunların hepsini göze alman gerek o yüzden akıllı davran ulu orta yapma)

2.Si ise ayarlı davranma. Kameranın olduğu halka açık yoğun yerler olmalı. Yani 1.de anlattığım gibi seri davransan bile sen daldığın için hatalısın. O yüzden bu seçeneği uygulayacaksan bir kere önce o karaktersiz arabadan inmeli. Arabadan ineceğini anladığın an biber gazını hazırla(rüzgar yönünü iyi hesap et yoksa o biber gazını bi yerine sokarlar) camını aç konuşacak gibi davran ama o zaten gözü kararmış geliyor olduğundan o dalmasa bile üstüne yürüdüğü için sen ona dal. Yani arabaya doğru gelirken biber gazını bas suratına. Sonra arabadan in ve güzelce zevkle döv o ayıyı.


Forumdaki ne biçim adamsıncı, insan değilsinci, senin gibilerin olmaması lazımcılar ve daha duyar kasacak tayfa hiç kendinizi yormayın beni zaten yormayın. Siz giderken ben dönüyordum. O yüzden bizde kimseye durduk yere bunları yap vs demiyoruz. En son artık yapacak bir şey kalmadıysa yapılabilecekler bunlar. Yoksa en temizi kimseye bulaşmamak. Ama bazen öyle anlar oluyor ki kaçınılmaz bir hal alıyor. Yani kısacası bana ahlak dersi vermeyin kendinizi bana bozdurmayın.

Hadi selametle avrupai görüntülü yobaz toplumum. Trafikte ters denk gelememek dileğiyle





Ek olarak kavga esnasında hayvandan farksız bir canlıya dönüşüldüğünü unutmayın ona göre davranın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrandLotus -- 7 Ağustos 2019; 0:38:27 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
6 yıl (850 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Hocam kavga ederken bile soğukkanlı olmak istiyorum hayvan gibi olmak istemiyorum bilincimi kaybedersem zararlı çıkarım
2 yumruk atıp rakipten uzaklaşmak istiyorum sonra o bana yaklaşınca tekrar yumruk atmak istiyorum kırışmak istemiyorum yoksa o da yumruk atar



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @GrandLotus
G
6 yıl (4717 mesaj)
Yarbay

Öyle bir dünya yok hocam. Başladığın işi bitiricen. Ben bir kere ağır daldım en son bagaja kitledim. Öyle gittim. Ama bir kere oldu. Şikayetçi olmuş felan. İfade vs işte gerisi belli şeyler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sonyz10c
S
6 yıl (6226 mesaj)
Yarbay

İş gereği ist trafiğindeyim haliyle stresli oluyor ama bu bir anlık hata hak yeme vs yüzünden birbirini öldürmeye değer bişey değil. Maalesef insanımız çok gergin bişeye kızgın iken hata yapıyor ve yetmeyip magandaya dönüşüyor bir anda. Anlık sinirinize yenik düşmeyin ama kendinizi de ezdirmeyin. Hata yapana tepki olarak korna bas geç yanına gidipde laf söyleme ki olay uzamasın. Başıma çok olay gelmiştir tartıştığım kavga ettiğimde oldu ama çok büyük şeyler değil. İlla karşındaki magandalık yapacağını hissedersen çek plakayı ver polise uğraşma. İhbara göre polis muhakkak yakalıyor. E5 te biri bayan sürücüye hakaret etmiş ama plakayı almamış polis araç benzerliğinden durdurup kadın ile tespit yaptırmıştı. İşin özü memlekette dert çok polis bile yetişemiyor artık o yüzden sakin olmaya çalışın bırak yol ver gitsin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Y
6 yıl (1543 mesaj)
Binbaşı

sen bence vurdulu kırdılı dizileri biraz azalt hayal alemlerinde fazla gezmeye başlamışsın.

Sokakta tek bir sefer bile kavga tecrübesi olan adam kalkıpta önce biber gazı sıktım sonra dövdüm sonrada bagaja kitledim gittim diye bir cümle kursa milletin ona ağzıyla gülmeyeceğini bilir zaten.

Konu sahibi arkadaş sende nefsi işler için orda burda kimseyle dalaşma. 2 kere vurayım çekileyim o bana bişey yapamasın, yok azıcık daha vurup evime döneyim falan işlerini geçiceksin.
Kavga başladığı anda kafanda yazılı senaryoyu fiiliyata dökebilmen için en az 3-4 yıllık profesyonel dövüşçü olman lazım. Yoksa salgılanan adrenalinin etkisiyle kendini bulacağın hallere kendin bile hayret edebilirsin.
Adrenalini salgılarım ortalığı dağıtırım kafasında da çok insan gördüm. Sanıyoki kendi hormonları çalışırken karşıdaki adamın hormonları armut toplayacak.


Hayatım boyunca tinerciler dahil tek başıma onlarca kavgaya girdim. Allah yardım etti bir şey olmadı. Şimdiki aklım olsa yapmazdım.

Sana son bir tavsiye vereyim: ÖNCE GÖZ KARARIR SONRA YÜZ KIZARIR. Kısacası bir anlık öfkeyle hareket edersen ömür boyu pişman olacağın hallere düşebilirsin. Allah muhafaza.

Komançilik yapmaya gerek yok, manevi değerlerine veya ailene saldırı olmadıkça he he deyip geçeceksin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @GrandLotus
B
6 yıl (146 mesaj)
Çavuş

çok haklısınız hocam takmadan devam etmek gerekiyor.o kendini adam sanmaya devam etsin



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @car_26
J
6 yıl (17283 mesaj)
Yarbay

etliye sütlüye dokunmuyorum hiç. anca ana avrat sövmeye kalkarsa sıkıntı yaşarım sanırım. ama elinde kesici ve delici bir aletle arabama doğru gelirse hiç gözümü kırpmam üzerine sürerim. benim kesici/delici bir aletim yok çünkü.

pek çok şeyi duymayın. yanından uzayın geçin.



L
6 yıl (16132 mesaj)
Yarbay

Burda can sudan ucuz

Kimseyle dalaşamaya gerek yok, he diyin geçin, basın gidin



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

B
6 yıl (4479 mesaj)
Yarbay

Bas gaza ez geç...



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

İ
6 yıl (65 mesaj)
Çavuş

O tarz tiplerle tekse poker face takınarak nötr ses tonuyla konuşacaksın. Ne giderli ne çekingen olmaman lazım. Baktın iş sarpa sarıyor inip kapışmak zorundasın. O tarz tiplerin 4 kişi binip beraber gezdikleri araçlarla münakaşa halinde isen hiç muhatap olmayıp pardon kardeşim haklısın kusura bakma diyip devam ediceksin. En ufak sözünde sol arkada oturup yolla zerre alakası olmayan adam konu dışı boş bi atar yapacak "baba senin olayın ne akşam akşam arayış içerisindeysen bilelim!" Tarzı bir gider olacak bu. Burdan sonra film kopacak zaten kavga çıkacak (kickboxör abilerimi tenzih ederek söylüyorum. O abiler 4 5 kişi dövüyorlar.) dayağını yiyip gideceksin.

Ben artık trafikte pek kimseyle inatlaşmıyorum. Trafiği birbirimiz için kolaylaştırmalıyız. Birbirimizin hatalarını telafi etmeliyiz. Yok o sağdan önüme geçmiş yok bu şöyle yapmış böyle şeylerde inatlaşmaya gerek yok. Herkes aracını insan gibi kullanıp hataları görmezden gelerek devam etmeli. Bunu suistimal edenler de büyük ihtimal 20 yaşındaki apaçiler olacaktır.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

L
6 yıl (3348 mesaj)
Yarbay

biber gazı sık devam et demek ki hiç biber gazı sıkmamışsın :)

biber gazı bi anda etki göstermiyor bir insani varlıkta denedim tahminen sıktıktan sonraki 1 dk içinde etkisiz hale getiriyor.

Yani sıktıktan sonra sıktığın kişi adrenalin ile beraber yapacağını yapabilir

öyle sıkayım aniden etki göstersin olayı olursa kimyasal silaha girer katil olursun :)

ha şöyle olur önce sakin kalıp kendini ve karşıdakini video kayda alıp daha fazla uzatması ve hakaret etmesi durumunda bu hayvanı etkisiz hale getirmek zorunda kalacağım diye çek kanıt olur.

kanıtsız ve şahitsiz herhangi birine zarar verme kanıtın ve şahitin varsa yere göm :)




Bu mesajda bahsedilenler: @car_26