Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
16
Cevap
606
Tıklama
0
Öne Çıkarma
2007 Türkiye Şampiyonası
E
17 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bakalım forumda bizim gibi ilgilenen var mı

2007 Türkiye Şampiyonası'na katılacak olan var mı aramızda?

Genel Bilgi:

http://www.model.org.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=30&Itemid=2

Kurallar:

http://www.model.org.tr/kayit/kurallar.htm

Katılımcı Listesi:

http://www.model.org.tr/kayit/kayitlistesi.htm

Not: Ben ve takım arkadaşım Erman EE Racing olarak 1/10 elektrikli kategorisinde yarışacağız.



Y
17 yıl
Binbaşı

Vay vay forumda ne cevherler varmış hojam başarılar dilerim.
Umarım iyi bir sonuç alırsınız.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
17 yıl
General

Harika bir sey, il il dolasilacak kadar güzel, daha önceden katildiklarinda basarilar, yada resimler varsa birazda kendince anlatirsan içinden çok seviniriz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
17 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Daha önceden malesef Türkiye şampiyonasına katılamadım. Oldukça masraflı bir iş ve 1 senedir para biriktiriyorum. İlk ayağa 3 hafta kalmasına rağmen Bursa'ya henüz gidemedim sadece Rc TeamGo pistinde antreman yapabildim, ve oldukça da eksiğim mevcut daha. İnşallah bir hafta öncesinden gidip antreman yapacağız. Hatta benzinli aracım da olmasına rağmen sanırım sadece elektrikli kategorisinde gireceğim.

Yarışlar işin içine girene kadar aslında bu hobi sanıldığı kadar masraflı değildir. 600YTL civarına benzinli, 2 vites sistemine sahip, içinden kullanmak için benzin hariç herşey çıkan bir araç alınabilir. 50YTL'ye 1 galon benzin alırsanız uzunca süre hobi anlamında bu iş gerçekleşir. Bu rakamı küçümsemiyorum, ancak çoğu kişinin cebinde milyarlık telefonlar varken, bu hobiye zengin hobisi demek yanlış olur.

Ancak işin içine yarışmak girince, hele ki Türkiye Şampiyonası girince rakamlar katlanıyor. Malum çoğu kişinin oldukça güçlü ekipmanı mevcut, ve ne kadar iyi bir pilot olsanız da belli bir seviyenin altındaki elipman ile pek şansınız kalmıyor. Ki zaten katılanların da çoğu bu işe yıllarını vermiş, oldukça tecrübeli abilerimiz, arkadaşlarımız. Ayrıca düşünülenin aksine, elektrikli araçlar daha ucuz ya da yavaş değildir. Yani benzinli pahallı diye birşey yok, iş yarışmaksa hepsi pahallı. Ben mesela hem benzinli hem de elektrikli kategorisinde yarışmayı düşünüyordum. Ancak sonradan iki kategori ile uğraşmanın hem fiziksel hem de maddi manada çok zor olduğunu düşündüğümden, daha sağlam ekipmana sahip olduğum elektrikli kategorisine katılıyorum.

Beni bu kadar zaman ve para harcamaya iten şey ise tabiki aldığım keyif. Araçlarda her ayarı istediğiniz gibi yapabiliyorsunuz, ve bunların sonuç vermesi insana inanılmaz keyif veriyor. Hele ki yarışta çoğu kişi yakın gidiyorsa, saniyelerin hatta saliselerin önemi artmışsa, ne yapsam da 0.2 saniye daha erken dönüp yetişebilsem diye düşünmeye başlıyorsunuz. Sonuç itibari ile elinize en ufak puluna kadar sizin topladığınız, parçalarını belki de dünyanın öbür ucundan haftalarca beklediğinz, toplamak için günlerce uğraştığınız, her vidasını özenle sıktığınız ve her hücresine sizin hükmettiğiniz bir alet çıkıyor. Daha da güzeli ise yarışlardan sonra yapılan sohbetler, geyikler. Yeni başlayan arkadaşlarımıza bir birşeyler anlatmaya çalışırken, eskilerden de daha ince detayları, küçük farkların nasıl yaratılabileceğini dinliyoruz.

Başarılarım mini kategorisinde mevcut, ancak elimde pek resim yok. Bulabildiğim tek yarış resmi 2K7 Cup adıyla düzenlediğimiz 1/24 yarışı. Belki de birinci olduğum için sadece bunun resimlerini sakladım Bunun dışında iki 3.lük, birkaç tane 4.lük hatırlıyorum. Ayrıca Beşiktaş'da bir mağazanın yaptığı küçük çaplı bir yarışın 7 ayağından sanırım 4üne katıldım. Katıldıklarımdan birinde ikinci, geri kalanlarda birinciydim. Toplamda da 3. oldum sanırım 7 ayak üzerindne puan sistemi ile. Bizim normalde yaptıklarımızdan daha farklı bir yarıştı. Akşam iş stresini atmak için yapılan, daha kısa süren ve biraz da geyiğine yapıldı. Farklı bir ortamdı yani, daha kupayı almaya gitmedim bile :) Hatta veriyorlar mıydı şimdi onu bile hatırlamıyorum.

Mini kategorisinde kısmen oturmuş bir tayfamız var ve geçen aya kadar düzenli yarışıyorduk. Mini diye küçümsemeyin, oldukça detaylı ve müdahale edilebilir bir arabadır. Sayısız opsiyonu mevcuttur ve kullanması en zor modellerdendir. Çok sert tepki verir, çok iyi refleks ister ve boyuna göre çok çok hızlıdır. Ayrıca en ufak değişikliğe bile çok büyük tepkiler verdiği için her ayarın hayati önemi vardır. Mini kategorisinde şehirlerarası bile yarış düzenledik 2 kere. Bu arada, bir Türk firma kendi 1/24 ölçekli aracını çıkardı, şu anda çeşitlli ülkerele ihraç ediliyor. Bu firmada şu an çalıştığım için isim vermek istemiyorum. Sadece bu alanda geri olsak da diğer ülkelere yetişme çabasındayız, bundan emin olabilirsiniz. Türkiye'den uluslararası yarışlara katılan pilotlar da çok az olsa da oluyor.


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >


En son yarış ise 1 Nisan Pazart günü yapıldı. 1/10 Elektrikli kategorisiydi ve İstanbul'da sanırım tek açık kalan pistteydik. Ben tecrübesizliğimden dolayı yolda kaldım ve C Finalde elendim. Herkes birbirine çok yakındı ve inanılmaz keyif aldım her yarışta olduğu gibi. Resimler için link veriyorum boyutları oldukça büyük:

http://img380.imageshack.us/my.php?image=teamgo001pm4.jpg
http://img258.imageshack.us/my.php?image=teamgo002wg3.jpg


Eğer sorusu olan varsa her zaman cevaplayabilirim, her konuda yardımcı olabilirim. Zaten bu bölümde gerek aramızda yaptığımız yarışlar gerekse Türkiye Şampiyonası ayakları ile ilgili duyurular yapmayı, ilgilenenleri davet etmeyi düşünüyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
17 yıl
Binbaşı

Hocam umuyorum şampiyonada emeklerinin karşılığını alırsın.
Bu arada şampiyonaya katılacağın arabayı tanıtabilirsen çok güzel olur tabi resimlerle





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yilmazeest -- 4 Nisan 2007; 9:23:46 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
17 yıl
Binbaşı

vayy ozan abi emre abi :D rcteamgo herzaman yanınızda
çağhan turna


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
17 yıl
Teğmen

M
17 yıl
Yarbay

herkese merhaba,
yaklaşık 1 yıldır bu hobi ile ilgileniyorum,amatör olduğumu söylememe gerek yok sanırım.
ilk kullandığım araç 1-16 boyutunda piktor buggy idi.
ilk aracım olmasından dolayı tecrubesizliğimden kaynaklı çok fazla problem yaşadım.yanlış kullanımdan dolayı bozulan ekipmanlarmı dersiniz, kumadayı açmadan aracı çalıştırıp altımdan kaçırmalar sonucu çarpmalarmı... yani tüm deneylerimi bu avallı üzerinde uyguladım.
yaklaşık 1 ay önce aracımı satıp onroad bir araç aldım.
gs racing vision 1-10 onroad, rtr (pil ve yakıt haricinde ekipman almadan kutudan çıktığı şekli ile kullanılabilecek araç) olmasına rağmen merak ve öğrenme isteğim nedeniyle bir çok kereler aracı her parçasın kadar ayırıp tekrar topladım.ve vites, fren, yakıt ayarları ile ilgili az da olsa bilgi sahibi oldum
ve bu hobinin gerçek keyfini şu an almaya başladım.
dh de bu konu hakkında konuları okurken türkiye şampiyonası yapıldığını görüce büyük bir heyecen kapladı içimi,açıkçası dışarıda tek başıma asfaltta gazlamak anlamsız gelmeye başladı,hemen ilgili siteye girip yarış kurallarına baktım.ve yaşadığım şey kocaman bir hayal kırıklığı: 1-10 katagorisindeki araçlarda motor hacmi sınırına takıldım.1-10 katagorisinde 15 lik motordan yukarısı yarışmalara katılamıyordu benim araç ise 18 lik motora sahip
benim daha amatörce katılabileceğim bir turnuva varmı?veya turnuva olmasa bile meraklı arkadaşların buluştukları bir pist bir cadde?
en azından benim gibi bir kaç kişi ile sohbet edip araçlarımızı kullanabileceğimi bir yer?
bu konuda bana bilgi verirseniz çok mutlu olurum.
şimdiden teşekkür ederim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
17 yıl
Yüzbaşı

gs vision rtr aracınız 2007 yarışlarında yeterli olmayacaktır gs visionlar başlangıç içindir ama tecrübe olur derseniz birşey diyemem ama o arabayla derece beklemek hayaldende öte imkansızdır...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
17 yıl
Yarbay

aten yarışa katılamıyorum, bunun farkındayım.
araım standatrlara göre güçlü motora sahip.
benim sorduğum şu:benim gibi profesyonel olarak bu araçları kullanmayan insanlar nerede buluşup araçlarını kullanıyorlar?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
17 yıl
Çavuş

Murat Bey arabanızı almadan birtakım araştırma yapmışsınız ama sanırım bazı konular üzerinde yoğunlaşmayıp sadece arabanın kağıt üzerindeki performans değerlerine bakmışsınız. Gs vision rtr olarak .18 lik motor ile satılan tek model, fiyatıda diğer rtr modellerden cazip. Sanırım burda dikkat etmediğiniz birşey motorun .18lik olmasına rağmen kağıt üzerinde ve birtakım forumlarda yazılan 1.6hp olmadığıdır. Şu anda gp 1/10 yarışlarda kullanılan .12 lik turbo motorlar bile bu kadar güç üretemiyorlar. Yani araştırmalarınızı biraz daha kapsamlı yapsaydınız bu durumda olmazdnız. Ayrıca rtr olarak üretilern tek .18 lik motorlu araba olduğu içinde yarışlara giremezsiniz, satın alırken kyosho fw-05t plus yada ae ntc3 plus gibi arabaları tercih etseydiniz en azından tecrübe olarak yarışlara girebilirdiniz. Ama hiçbir zaman arabanıza kötü demiyorum fiyatına göre güzel bir giriş seviyesi arabası.

Malesef üzülerek söylüyorum geçen aylarda İstanbulda bulunan 2 adet model araba pist kapatılmıştır. Şu anda tek 1/10 boyutunda elektrikli araba kullanılabilecek pist Team GO (www.rcteamgo.com) Hisarüstü pistidir. Burası şehrin içinde olduğundan dolayı sadece elektrikli araba kullanılabilir. Yani eğer çok pistte kullanmak istiyorsanız, elektrikli bir araç edinmeniz yada Bursa Bumod pistine gidebilirsiniz. Gs vision ile herhangi bir yarışa girebilmeniz imkansız. Eğer Team GO ya gelebilme şansınız varsa bir hafta sonu buyrun gelin, hem arabaları hemde pisti görürsünüz. Daha kolay karar vermenizi sağlar diye düşünüyorum. Eğer arabanızı değiştirme yada yeni bir araba alma imkanınız yoksa düz bir asfalt olan her yerde arabanızı kullanabilirsiniz. Sadece etrafı rahatsız etmeyece ve zarar vermeyecek bir yer olması şartı ile.

Ben bu sene Emre ile birlikte Türkiye şampiyonasına katılıcam. Şampiyonanın ilk ayağı Bumod pistinde 28-29 nisan tarihlerinde yapılacaktır. Yarışa 15 gün kalmasına rağmen arabam hala toplanmadı, birçok eksiklerim var. Emre'nin arabasınada pil ve tekerlek almamız gerekiyor. İnşallah yarıştan 3-4 gün önce toplanırda, 2-3 gün antreman yapmaya vaktim olur. Arabalarımız üst sınıf arabalar olduğu için birçok parça türkiyede bulunmuyor ve yurtdışından getirmemiz gerekiyor. Şimdiye kadar hiç sorun yaşamadığım yurtdışı siparişlerimde, sonuncusuna nazar değdi ve beni 2 hafta kadar uğraştırdı. Onun içinde bu kadar aksama oldu. Yoksa yaptığım plana göre yarın antreman yapıyor olacaktım ve 21-22-23 nisan tarihlerinde de Bursa pistinde olmayı umuyordum. Kısmet değilmiş...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
17 yıl
Yarbay

açıkçası aracı alırken bu tarz profesyonel yarışlara katılma niyetim yoktu, açıkçası yarşların bu kadar kapsamlı ve kurala bağlı olduğunuda net olarak bilmiyordum, satın aldığım yerde bu konuda beni uyarmadı, hatta ürünün motorunun 1\10 araçlar içerisinde en kuvvetlisi olduğunu, gs in bir önceki versiyon aracında 12 lik motor kullanıldığını ve aynı fiyattan satıldığını söyleyip avantajlı olduğumu belirttiler.
gerçi bu sokakta ve pistlerde pro yarışlar harici iyi bir durum, sonuçta araç oldukça hızlı.
neyse sonuçta aldık yapacak çok fazla bir şey yok.
bilmec size sorularım şunlar olacak;
1-yukarıda benim aracın gerçek beygir değerinin kağıt üzerinde yazılan gibi olmadığını yamışsınız.gerçek değeri nedir?ve piyasadaki diğer rtr araçlara göre nasıl bir araç?
2-ben en son 6 ay önce tuzla daki autodrome (sanırım doğru yazdım) pistine gitmiştim.burasıda kapandımı, kapandı ise bahar ve yaz sezonu gelmesi nedeni ile pistlerin tekrar açılma şansı varmı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
17 yıl
Çavuş

1. Malesef gs vision ın .18 motorun verilerini bilmiyorum. Arabanız dediğim gibi rtr modeller arasında 18lik motoru ile hızlı bir model. Doya doya keyfini çıkar, fiyat-performans oranı yüksek.

2. Evet autodrom kapatıldı ve açılmayacak. 6 ay önce arabanızı kullandığınız yer şuanda başka organizsyonlar için kullanılmaktadır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
17 yıl
Yarbay

bilgiler için yeşekkür ederim.
herhangi bir organizasyon düzenlendiğinde bu sayfalarda bizlere bilgi verirseniz çok iyi olur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratBayrakçı -- 14 Nisan 2007; 17:49:40 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
17 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Türkiye Şampiyonası kayıtları sona erdi, liste için:

http://www.model.org.tr/kayit/kayitlistesi.htm


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
17 yıl
Yarbay

Emre

Özledim seni en kısa zamanda sürcem arabanı başarılar


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
17 yıl
Çavuş

2007 Türkiye model model otomobil şampiyonası 1. ayak bu hafta Bursa Bumod pistinde yapılacaktır. Gelmek isteyen olursa, ulaşım bilgisine BURDAN ulaşabilirsiniz. Cumartesi günü sıralama turları, pazar günü yarışlar yapılacaktır.
Emre ve ben cuma günü sabahtan orda olacağız. Görüşmek üzere...



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.