Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir, 2 mobil kullanıcı
17100
Cevap
1324613
Tıklama
29
Öne Çıkarma
Cevap: [AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 25.6.1 WHQL (FSR4-AFMF2.1-RSR) (321. sayfa)
B
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

AMD, monitörünüzü HDR moduna geçirecek FreeSync 2 üzerinde çalışıyor

FreeSync teknolojisi yırtılmaları ve takılmaları engellemeyi hedeflerken, yeni FreeSync teknolojisi çok daha farklı bir alandan ilerliyor.
AMD, FreeSync 2 teknolojisiyle birlikte monitörünüzü otomatik olarak HDR moduna geçirecek ve aynı şekilde otomatik olarak çıkaracak.
Videoyu izlemek için tıklayınız
Ayrıca bu teknoloji ile birlikte algılanabilir parlaklık iki kat artırılırken renk hacmi de genişletilecek.
AMD’nin son zamanlarda tanıttığı donanımlar ile öne çıktığını ve rekabet ettiği diğer markaları geride bıraktığını görüyoruz.
Şirket, FreeSync 2 teknolojisi ile birlikte bu donanımları da gerektiği gibi desteklemeyi başarabilirse liderliği eline alabilir gibi görünüyor.



quote:

AMD Vega; RX 500 Serisi

Vega’nın içindeki grafik motorunun hemen hemen tüm parçaları yeni. Yeni nesil hesaplama motoruna ek olarak yeni bir piksel motoru ve yeni bir geometri motoru da bulunuyor.
Önbellek ve render üniteleri de yine tamamen yenilenmekte.

Mimari en yeni ikinci nesil High Bandwidth Memory standardını desteklemekte.
HBM2, HBM1’e kıyasla önemli ölçüde daha yüksek çalışma frekansı sayesinde pin başına 2 kat daha fazla bant genişliği yanında yığın başına kapasiteyi de 8 kat arttırıyor.
< Resime gitmek için tıklayın >
Vega’nın bellek ve önbellek tasarımı oldukça ilginç ve benzersiz bir yapıya sahip.
Mimarinin sahip olduğu High Bandwidth Cache Kontrolcüsü sayesinde L2 Cache ve HBM bellekleri doğrudan yönetiyor.
Bu sayede gecikme azatıldığı gibi enerji verimliliği noktasında ciddi kazanımlar elde ediliyor.

Vega mimarisi ayrıca yeni İşlem Birimi (NCU) ve yeni Geometri Motoruna da ev sahipliği yapıyor.
Yenilenmiş NCU sayesinde daha yüksek saat hızlarında daha uzun süre kalınarak daha fazla talimatın yürütülmesine olanak sağlanıyor.
Döngü başına performansı arttıran bu özelliğin yanında yeni Geometri Motoruda yine döngü başına iki kat performans artışı vaat ediyor.
Bu sayede karmaşık sahnelerin çiziminde performans arttırılıyor.
< Resime gitmek için tıklayın >
Sonuç olarak Vega bize daha fazla hesaplama gücü, daha fazla döngü başına performans, daha yüksek saat hızları, daha güçlü bellek ve ön bellek sistemi ve daha verimli GCN mimarisini getiriyor.
Vega mimarisine sahip ekran kartları yani RX 500 ailesi bu yılın ilk yarısında yani Haziran’a kadar gelmiş olacak.

AMD üst seviyeyi hedefine almış durumda. Yani GTX 1080’in olduğu yerler.
Ryzen ve Vega kartının içinde bulunduğu bir sistemde Doom ve Star Wars Battlefront oyunu 4K Ultra detaylarda test edildi.
60-70FPS arasında performans elde edildi.
Videoyu izlemek için tıklayınız





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackBeasT -- 5 Ocak 2017; 21:26:43 >

F
8 yıl
Yarbay

güncelleme ne zaman gelir



A
8 yıl
Yarbay

Diğer 3 parti programlar gibi 10-15 fps düşüşü yaşattı mı ?




Bu mesajda bahsedilenler: @Relapse91
Y
8 yıl
Yüzbaşı

Aradim ama bulamadim,ekran kartinin sicakligini ve fan hizini nereden görebiliyoruz?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
8 yıl
Yarbay

gaming - global - global wattman ya da overdrive kartina gore degisiyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @yabanci_ch
Q
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

gaming - global - global wattman ya da overdrive kartina gore degisiyor.


Hocam bugün başlıktaki Driver sürümünü yükledim fakat Gpu hızı 1100 mhz sabit olacağına 900 mhz civarlarında oynak davranıyor.



Daha önceden de olan bir sorundu galiba Clockblocker gibi bir programla sabitleniyordu hatta sonra Amd Driver içine bir seçenek eklemişti diye hatırlıyorum.



Fakat öle bir seçenek bulamadım hocam nerden ayarlıyoruz acaba bunu?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
8 yıl
Yarbay

ben de dun bir sey farkettim yazdim hatta tomb raider konusuna o da su: 16.12.2 varken asus'un programiyla oc yapmaya calistim wattman hata verdi.bastan actim asus'un programina tekrar girdim ram hizini 5700 degil 4400 yaziyordu.asus'un yeni versiyonu var mi diye baktim varmis onu kurdum o da oyle gosteriyor.16.11.5 kurdum simdi 5700 gosteriyor.wattman'i diger kartlara da acmalarindan midir sende gpu hizi olmus bende ram hizi oldu hep mi oyleydi onu da bilemedim oc yapinca dikkatimi cekti.bu yeni yaptiklari relive surumunu bence biraz iyilestirmeleri lazim bir sure yeni surucu kurmayacagim.

clockblocker'in yaptigi isi yapan ayar gaming global ayarlar guc etkinligi fakat fury 380 390 400 serisi degil de 290 280x gibi bir kartin varsa bu secenek cikmaz ve clockblockerle isin olmaz mhz dusmesi olmaz bu ayarin olmadigi kartlarda.mhz oynuyorsa sen de 16.11.5'e donmeyi dene.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @qaanx
Q
8 yıl
Yarbay

Hocam acayip bir olay ekran kartım R7 360 güç etkinliği ayarını bulamadım Wattman menüsünü bile göremedim biraz karıştırdım.





Yalnız bişey ilgimi çekti Relieve simgesine sağ tıklayınca Dengeli Yüksek performans Yüksek Kalite diye üç seçenek var. Yüksek Performansı seçtim birşey değişmedi niye bu kadar karıştırdı Amd şu güç yönetimi işini ben anlamadım bırak tam gaz çalışsın yahu



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Wilson Fisk
K
8 yıl
Binbaşı

Evet Far cry:primal bilinen torrent sitelerine düşmüş meraklılarına ve kırılamaz diyen danatorilere duyrulur....



F
8 yıl
Yarbay

güncelleme mi geldi siteye bakınca release date: 1/9/2017 yazıyor. ama sürücü aynı yine "ReLive Edition 16.12.2" değişen nedir?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Frobisher

güncelleme mi geldi siteye bakınca release date: 1/9/2017 yazıyor. ama sürücü aynı yine "ReLive Edition 16.12.2" değişen nedir?

WHQL delileri için WHQL onaylı sürücü


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
8 yıl
Yarbay

Benim kullandığım r9 380'de son çıkan relive sürücüler yüzünden çok acayip sorunlar ile karşılaşıyorum. Misal veriyorum ets 2 oynarken hiçbir şey yok ancak ana menüye geldiğim zaman ara sıra hatta çoğu kez yatay şeklinde bir bozukluk saliseler içinde gidip geliyor.



K
8 yıl
Binbaşı

Az Önce Yaptım Bu testi Sürücü 16.12.2 Relive yazılımını başarılı buldum bu arada...

Ekran Kartı R9 380x Nitro Ayarlar 1080P Ultra Settings..

Videoyu izlemek için tıklayınız


Buda relive kayıt olmadan aynı ayarlar GPU kullanım bilgileri...

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klement -- 10 Ocak 2017; 18:14:44 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
F
8 yıl
Yarbay

ilk çıktığında normal beta olanını yüklemiştim oda WHQL onaylıydı dxdiag'da öyle yazıyordu. amd zaten 2 aydır tüm sürücüleri whql çıkarıyor indirirken non-whql yazmasına rağmen.



@FairLighty

bendede aynı kart var, son relive sürümünü kullanıyorum battlefield 1 oynattırmıyor bana her defasında bir ümit diyorum lakin çözüm yok hata hep aynı "DXGI_ERROR_DEVICE" bu hatayı alanların çoğu R9 285, 380 ve 380X kullanıcılarıymış. amd forumlarında bu konuşuluyor 16.11.5 kullanmak en iyisi şimdi onu deneyeceğim.

https://community.amd.com/thread/209556




Bu mesajda bahsedilenler: @NuKe_MaNia @FairLighty
D
8 yıl
Binbaşı

Non-whql sürücüde ekran çok fazla gidip geliyordu. Şimdiki sürücüde sorun yok gibi duruyor



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

E
8 yıl
Teğmen

16.12.1 den 16.12.2 ye geçmeye değer mi? Radeon ek ayarlarından ekran rengini ayarlama falan geri gelmiş mi? komple gama, renk vs hepsini kaldırmışlardı



S
8 yıl
Yarbay

Hocam buda benden gelsin 1080P Preset olarak ULTRA seçili. 16.12. 1 sürücü

MSI R7 370 2GB Stock hızlarda 1030/1400 mhz

Videoyu izlemek için tıklayınız

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangreal_1905 -- 13 Ocak 2017; 10:57:36 >


Bu mesajda bahsedilenler: @klement
M
8 yıl
Yüzbaşı

Yılın ilk driverı gelmek bilmedi. Tahmini olan var mı arkadaşlar ne zaman çıkar?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
8 yıl
Yarbay

Uzun aralıklar bırakıyorlar genelde. Hızlı olarak bir tek hotfix yayınlanıyor. Kesin olarak şubat mart döneminde birkaç güncelleme olacaktır.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Mr StEaLtH
T
8 yıl
Binbaşı

17.1.1 driver çıktı