F

Yarbay
14 Ocak 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
22 üye
Görüntülenme (?)
356 (Bu ay: 3)
Gönderiler Hakkında
F
2 yıl
Logitech G502 Alternatifi (~1000 TL Mouse Önerisi)
Selamlar,

Yıllardır kullandığım G502 son birkaç aydır çift tıklamaya başladı. Switchleri değiştirmekle sorun çözülse de maalesef bu tür şeylere eskisi gibi ayıracak zamanım ve şevkim yok. Çok memnun olduğum bir üründü fakat aynı sorunu ne zaman yaşayacağım belli olmadığı için alternatiflere yöneleyim diye düşünüyorum. Öneri/tavsiyeleriniz neler olur?

Teşekkürler
F
2 yıl
i5 4460/DDR3 Sistem Yükseltme
Selamlar herkese,

Son 1-2 senedir oyun oynamaya pek vakit bulamadığım için bu konuyu erteleyip duruyordum ama şu aralar geri dönünce emektar işlemcinin darboğaz çığlıklarını duymaya başladım. Geçen sene RX480'i 3070'e yükseltmiştim, keşke döviz bu kadar uçmadan önce komple sistemi yükseltseymişim ama kısmet değilmiş...

Aslında aklımda 5600x'e geçmek vardı fakat Intel'in yakın aralıklarla çıkardığı 11400 ve 12400 (veya F uzantılı versiyonları) gibi f/p olduğunu düşündüğüm işlemcilerinden sonra biraz kararsız kaldım ve Intel tarafında son birkaç nesildir chipsetlere/anakartlara vs. çok hakim olmadığım için bir tavsiyenizi almak istedim.

Mevcutta;

i5 4460
MSI H97M G43
2x8 DDR3 bellek

bulunuyor. Bu 3 parçayı elden çıkarıp yükseltmek istiyorum. 12400 yeni soket olması ve anakartlarının da cep yakması nedeniyle pek sıcak gelmedi. İşlemci ve anakart ikilisi 6000'i buluyor, onun yerine neredeyse yarı fiyatına 2.el 11400F + anakart ile benzer performans alabileceğimi düşünüyorum. AMD tarafında 5600x f/p olarak, 3600 de performans olarak geride kaldı bence. Yeni işlemcilerinin çıkışına da bir süre daha var görünüyor. Güncel tavsiyelerinize açığım.

Teşekkürler
F
3 yıl
En Uygun Fiyatlı Kotalı/Kotasız İnternet
Merhaba,

Anneannem için uygun fiyatlı internet araştırıyorum. Bildiğim birçok servis sağlayıcının fiyatlarını inceledim. Ev telefonu halihazırda olduğu için Oris Telekom'un ev telefonu olanlar için olan fiyatı uygun geldi bana. 16 Mbps 59.90, 35 Mbps için ise 69.90 tarife fiyatları var. Benim aradığım tarife fiyatının 5-10 TL fazla olup mümkünse bizi modem derdinden kurtarması. Elimde fazla VDSL modem olsa veririm ama o da yok maalesef. Belki 2.elden bir şeyler bakılabilir. Yaşlı olduğu için mutlaka sınırsız olsun, hız yüksek olsun gibi bir derdim yok. Olur da gözümden kaçan uygun fiyatlı hatta modem dahil kampanyalar varsa diye buradan da sormak istedim.

Teşekkürler,
F
5 yıl
Laptop Açılmıyor (Siyah Ekran - Fan Çalışmıyor)
Merhabalar,

Bir tanıdığım açılmayan Samsung R522 dizüstü bilgisayarını ilgilenmem için bana getirdi. Bilgisayara güç gidiyor, açılışta touchpad ledi vs yanıyor fakat herhangi bir görüntü yok. Backlight dahi yok. Tabii durum böyle olunca ilk denediğim şey harici bir ekran oldu, işe yaramadı. Daha sonra ramleri tek tek farklı slotlarda denedim, o da işe yaramadı. Bildirim ledlerinden sadece şarj ve güç ledlerinin yandığını görünce anladım ki HDD de okuma-yazma yapmıyor, zaten Windows'un boot olmadığı açılışta herhangi bir ses gelmemesinden belliydi. Statik elektriği boşaltmayı denedim işe yaramadı. En son tamamen söktüm ve fanın çalışmadığını fark ettim. Fanı yağladım, macunları yeniledim yine değişen bir şey olmadı. Anakarttan LCD'nin bağlantısını söküp bir de bu şekilde harici ekrana görüntü aktarmayı denedim, olmadı. Yedek BIOS pilim olmadığı için pili değişmeyi deneyemedim, bütün bunlar beni çok yorunca bendekileri de sökmeye üşendim açıkçası. Aynı şekilde uygun başka bir adaptörüm olmadığı için adaptörün sağlıklı çalıştığından da emin değilim, belki tam güç veremiyor olabilir. Kısacası birçok şey denedim, hatta unuttuklarım da vardır mutlaka fakat bir çözüme ulaşamadım. Önerilere açığım.

Teşekkürler.
F
5 yıl
Projem için küçük bir rica! (Anket - Üniversite Matematik dersi)
Merhaba arkadaşlar,

Projemde bir veri analizi yapıyorum. Elimde bulunan veri tabanından çıkardığım modeli denemek üzere gerçek bir veri tabanına daha ihtiyacım var. Anket tamamiyle anonimdir, projem dışında kesinlikle kullanılmayacaktır. Sonuçların başarılı olması adına sizden ricam; soruları doğru bir şekilde yanıtlamanız. Üniversitede Matematik(mat1, mat2 fark etmez) dersi almış herkes ankete katılabilir. Şu aşamada 20-30 kişinin katılımı benim için yeterli olacaktır.

Şimdiden katılan herkese teşekkür ederim.

Sorularla ilgili bir not: Sorular ve cevapları elimdeki diğer veri tabanı ile aynı olmak zorunda. Dolayısıyla bazı gereksiz ve saçma soru-cevaplar mevcut. Örn: "Veliniz" sorusu gibi

Anket linki:https://goo.gl/forms/CEMB57tZIMAX4QZy1
F
5 yıl
RX 480 Garip Piksel Sorunu
Merhabalar,

Aslında bu sorun epeydir var. Ama o kadar nadir oluyordu ki, önemsemiyordum. Genelde Chrome'da gezinti yaparken denk geldiğim için onunla alakalı zannetmiştim başlarda. Örneğin Chrome'da sayfayı aşağı yukarı kaydırırken site üzerinde belli bir bölgede pikseller bozuluyor ve 2-3 sn içinde geçiyordu. Chrome'da çok fazla eklenti kullandığım için bunlarla alakalıdır diyip geçiştirdim. Fakat geçenlerde Steam konuşma penceresinde de aynı sorun oldu ve o esnada ekran görüntüsü almayı başardım. Aldığım ekran görüntüsünde de sorun belirdiği için olayı monitöre değil direkt ekran kartına veya sürücülere bağladım. Diğeri de işlemcinin dahili GPUsu üzerinden olmak üzere çift monitör kullanıyorum, belki çakışma vs gibi durumlardan dolayı size fikir vermesi açısından onu da belirteyim. Sorun bana donanımsalmış gibi geliyor. Sizce sorun ne olabilir, nasıl çözerim?

Teşekkürler.

< Resime gitmek için tıklayın >
F
6 yıl
Logitech G633 vs HyperX Cloud II
Merhabalar,

Logitech G35'in kafa bandının sol tarafı uzun zaman önce çatlamıştı. Kendi kendine büyüdü ve tamamen kırıldı. Bildiğim kadarıyla bu kronik bir sorun , bu yüzden servisten değişim sağlanarak yerine G633 gönderiliyor(G35 artık ellerinde yokmuş). Kulaklıklar konusunda üst düzey bilgiye sahip değilim. G35 bugüne kadar kullandığım en profesyoneliydi , gerisini siz anlayın.

Araştırdığım kadarıyla G633'ün önceki serilere göre ses kalitesi tarafında pek bir artısı yok. Birkaç makyaj ile G35 ve G930'un "ışıklı mışıklı" versiyonu gibi yorumlar okudum yabancı forumlarda. Bu yüzden elime böyle bir fırsat geçmişken G633'ü elden çıkarıp çok fazla fiyat farkı olmamak koşuluyla tavsiyelerinize göre başka bir kulaklığa geçebilirim veya G633 ile yola devam edebilirim. Müzik performansı benim için ön planda değil , FPS oyunlarda en az G35 kadar etkili olsun yeterli. Önerilere açığım.

Teşekkürler.

Düzenleme : G633 ve Cloud II arasında kaldım. Aslında yorumlardan ziyade deneyebileceğim bir teknoloji marketi varsa kendim deneyimlemek istiyorum. Yarın MediaMarkt ve Vatan'a bakacağım.
F
6 yıl
Arama Motoru (Yandex) Sorunu
Merhaba,

Forum içi Yandex ile aramada "En Yeni"ye göre sıralama yapıldığında sonuçlar en son 27 Kasım tarihine göre getiriliyor. Daha güncel tarihli mesajlar veya başlıklar aramada gözükmüyor.
F
6 yıl
Candida - Probiyotik
Merhabalar,

Yaklaşık 4 sene önce yaşadığım şikayetler üzerine yapılan kolonoskopi ile Ülseratif Kolit teşhisi konulmuştu. Bu süreçte farklı sorunlar da ortaya çıkınca bağışıklık sistemimi güçlendirmek adına vitamin ararken birisinin Candida için probiyotik önerdiğini gördüm. Candida nedir ne değildir diye bakarken yaşadığım birbirinden alakasız birçok sorunun Candida belirtilerinde bulunduğunu farkettim. Doktorla da görüştüm ve zaten bozuk bir floraya sahip olduğum için mümkün olabileceğini söyledi. Mikostatin yazdı ve diyete başlamamı istedi. Ben de neler yemem ve yememem gerektiğini araştırdım. TR'de yurt dışındaki gibi 100 milyarlık probiyotik bulmak zor sanırım. Bu yüzden en azından başlangıç için bir öneriniz varsa memnun olurum.

Teşekkürler.
F
6 yıl
Günlük Kullanım için i3 6006u vs i5 7200u
Merhaba,

Okul , günlük kullanım , kod derleme vb işlemler için bir laptop bakıyorum. Oyun oynanmayacak , oynansa bile gücünün haddini aşmayacak düzeyde şeyler olur. Başta bütçeyi yüksek tutmuştum ama masaüstü sistemim varken buna çok da ihtiyacım olmadığına karar verdim. Benim için öncelikli olan şeyler kasa ve ekran kalitesi (çözünürlük ve panel kalitesi) , taşınabilirliği , fan sesinin rahatsız edici olup olmadığı ve gpu performansından ziyade cpu işlem gücü. 1.500-2.500 seviyesinde 940mx'li modeller olsa da hem oyun oynamayacağım için hem de ekranları 768p olduğu için hepsini eledim. Bu fiyat segmentinde şu 3 model hoşuma gitti :

Lenovo v510 (Mat Full HD , i5 7200u , 4GB Ram , 1TB HDD + 128GB SSD , 2 GB R5 530 ve kullanım süresini 5-6 saatten 10-12 saate çıkardığı iddia edilen sürücü ile yer değiştirilen yedek batarya)
http://www.hepsiburada.com/lenovo-v510-intel-core-i5-7200u-4gb-1tb-128gb-ssd-radeon-530-freedos-15-6-fhdtasinabilir-bilgisayar-80wq024mtx-p-HBV000007ETNW?magaza=Teknomarketiniz

Dell 3567 (Mat Full HD , i3 6006u , 4GB Ram , 1TB HDD , 2GB R5 430)
https://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/dell-3567-fhdb06f41c-i3-6006u-4gb-1tb-2gb-156-fullhd-notebook-P200306847

Dell 3567 (Mat Full HD , i5 7200u , 8GB Ram , 1TB HDD , 2GB R5 430)
https://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/dell-inspiron-3567-fhdb20f81c-i5-7200-8g-1t-2g-156-fhd-notebook-P215160861

4GB belleği sonradan da ekleyebileceğimi varsayarsak 1. ve 3.model arasında Lenovo daha tercih edilesi gibi. 1. ve 2. model arasında zorlandığım kısım ise SSD , i5 7200u ve R5 430 yerine R5 530 için 700₺ fazla vermeye değer mi ?

Teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.