Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
24
Cevap
2103
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Lisede özele gitme pişmanlığı
M
4 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

4 senenin 3ünü farklı farklı kolejlerde okudum ve pişmanım. Keşke üniversitede kullansaydım bı maddiatı. Tabi aynı para değil ama şimdi lafı oluyor hem lisede hem ünide özelde okudun diye 3 kardeşli bi evdeyseniz. 3 kardeşli dediğime bakmayın ablamla 6 abimle 8 yaş var ama hala sidik yarıştırırlar. Hadi özele gittim keşke sınav öncesi çalışmak yerine hep sistemli olsaymışım, boşa geçti yıllarım. Boşa geçtiden kastım da okul başkanlığı, sosyal gönüllülük, bilimsel birkaç proje, kişisel gelişim etkinlikleri vb fakat elime kalan ne HİÇ. Zamanı kendi lehine kullanabilmek çok önemli. Öyle giriş gelişme sonuç gibi kurallara takılmadan içimi dökmek istedim size.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

+1 yaz beni de aynı şeyler :D Ama bir yandan lise aklıyla bunları düşünemezdik hocam.
Yoruma Git
Penanggalan - 4 yıl +4
P
4 yıl
Yarbay

+1 yaz beni de aynı şeyler :D Ama bir yandan lise aklıyla bunları düşünemezdik hocam.



1
4 yıl
Çavuş

şimdiki aklımla liseye dönsem her şey çok inanılmaz mükemmel derecede farklı olurdu ama keşke diye bir şey yok bu hayatta önüne bakıp devam etmeyi bilmek lazım bazen benim de çok pişmanlıklarım var


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
4 yıl
Yüzbaşı

ben 12'ye kadar meslek lisesinde okudum. sonra ders çalışıyorum okuyacağım diye temel liseye gittim 12 de staj vs. şeylerden kaçmak için. ben bile pişmanım keşke meslek lisesinde kalsaydım. yada direkt açık liseye geçseydim. okulum, temel liseden kat ve kat daha iyiydi. pahalı bir yerde de değil allahtan ama diplomamda yazması üzüyor gerçekten.



M
4 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Aynen öyle hocam üniversitede pişman olmamak için çabalayacağız



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @13trance
M
4 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Sınıfın genişliği tek fayda



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Sysmmhg
J
4 yıl
Teğmen

şimdiki adı özel okul diye geçen okulların %90 ı dershaneden bozma olduğu için çok bir şey beklememek lazım hocam ülkemizdeki o etkinlikler de hiçbir işe yaramıyor sistem tamamen sınav odaklı olduğu için elde hiç kalıyor tabi.Kolej denilen şey öyle herkesin gidebileceği bir kurum değildi 10 yıl önce ama öyle bir özel okul enflasyonu oldu ki insanlar özel okula gitmeyi zorunluluk olarak görmeye başladı.Fiyatlar da düşük olduğu için kalitede düşük oldu zaten.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiijii -- 10 Haziran 2021; 23:44:16 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Haklısınız



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @jiijii
L
4 yıl
Onbaşı

11. Sınıfta beden hocamız 85 verip değiştirmemişti bana tek etkisi obp oldu



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

A
4 yıl
Çavuş

birebir aynı durum. bir de bu sene tamamen çöp oldu para okula da gitmedim zaman kaybı oluyor diye. online dersleri zaten saldım.yapacak bir şey yok önümüze bakmak lazım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
4 yıl
Binbaşı

Kardeşim özel okulda okuyor. Ülke genelinde okulları olan oldukça bilinen bir okulun anadolu lisesinde. Ama çocuk doğru düzgün felsefe bile görmedi, 12.sınıf sonunda getirip dayamışlar. Doğru düzgün ders veremediler. Dershane bakımından düşünelim desek ders çalıştırma saatler, yaptıkları denemeler v.b yetersiz kaldı.

Ben çok söyledim aileme açığa alın düzgün bir dershaneye gönderin diye kimse dinlemedi. Verilen maddiyatı söylemiyorum bile. Aynı paraya güzel bir vakıfta %50 çok rahat okuyabilirdi yani.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
4 yıl
Er

Lisede okula gitme pişmanlığı...



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

M
4 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Ben de öyle. Keşke açığa geçip verdiğim parayı özel derse yatırsaymışım



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @altankorayb
M
4 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Malesef insanın aklına sonradan geliyor böyle şeyler.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @emou
K
4 yıl
Teğmen

Üniversiteden sonra da keşke söyle böyle yapsaymisim diyeceksiniz. Kısacası hayat alınan derslerden ibarettir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

J
4 yıl
Er

bunun açık lise+ dershane versiyonu olarak en az maddi hasarla atlattım ama yine verimsizdi,ozel liseden hallice ama.

Özel okulların ne kadar bktan olduğunu tahmin edebiliyorum.Bu temel liseden dönüşenlerden 1 ay falan özel okula gitmiştim hocaya soru götürüyordum 12ler varken seninkini mi çözeceğim, bu zormuş (? :d ) , soru çözümlü kitap al ( kendi aldırdığı kitaptan sordum video çözümü yoktu :d) , tuhaf bir yerdi. Devletteki hocama daha çok soru sorardım, sağ olsunlar özel okuldan bile iyi eğitim vermişler gitmeden anlayamadık.

Dershaneler kapandıktan sonra anadolu lisesini kazanamayan zengin veleti toplama kampı olmuş bu arada büyük çoğunluğu. Ne kadar ***keş tip varsa doldurmuşlar. Ortam leşti, 1-2 tane düzgün eleman vardı onlar da şimdi o ortama ayak uydurup eriyip gitmişlerdir.

Sınıftaki herkes her şeyden özel ders alıyordu,hatta derse giren hocadan bile özel ders alan vardı.. böyle boş kurumlar işte, bu kurum değil de başka temel liseye giden tanıdığım vardı benden 2-3 yıl önce son sınıfta gitti,ilk açıldığı zamanlar.
0 çalışma sadece orada hocaların derslerini dinleyip verdikleri özel etüt(özel ders gibi düşünün, istediği zaman alabiliyordu, hepsi de okul fiyatına dahil 2 bin lira gibi bir şey gitti ) ile sayısal 50 bin yaptı. Şimdi foruma göre başarı değil belki de ama benim için şimdiki özel liseler o zamanki özel liselerin farkını ortaya koyuyor, şimdiki özel liselerin okul birincisi 150 bin falan anca yapıyor, ilgi 0, eğitim adına hiçbir şey yok.

Dershaneler de aynı mantık, özel ders öğrencisi bulma mekanı olarak kullanılıyor hocalar tarafından, biraz daha ılımlı hali.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jean-Paul Sartre -- 11 Haziran 2021; 8:58:12 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
4 yıl
Yüzbaşı

hep söylerim lise boyunca yattım bir çok kez özele geçme şansım oldu geçmedim. liseye tekrar başlasam gene her şeyi aynı yapardım. fakat hiç başlamamış birisi için iyi bi özel daha iyi bir seçenek. bu maddi imkanı ünide kullanma konusuna katılıyorum. özel okulların da çoğunun ortamı kötü fakat devletin de çok iyi değil kime takıldığına bağlı biraz.

her seçimin iyisi ve kötüsü vardır. o yüzden önceki seçimlerinizin iyi tarafına bakın. ayrıca sizden altı ve sekiz yaş büyük abiniz ve ablanız hala daha para kazanamıyorsa hiçbir şey deme hakları yok para kazanıyorlarsa da hala ailenizin size verdiği para onları geriyorsa sizin onların lafını umursamanıza gerek yok





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurtçu Restrop -- 11 Haziran 2021; 9:17:59 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Yok hocam gereksiz varlıklar kendileri. Bilmiyorum ege taraflarında mısınız ama itk gibi kolejlerde okuyup da boş beleş olan kimseyi en azından ben tanımıyorum. Skalaları Türkiye yi aşıyor.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Kurtçu Restrop
K
4 yıl
Yüzbaşı

evet hocam. ege tarafındayım. yüksek burslu itk gidecektim normalde. o zaman görürdünüz itkda okuyup boş beleş olan insan ben genel konuştum kk mer mektebim my vs. arada bir iki iyi çıkıyor.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mbiolog21