Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
28
Cevap
1190
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Cevap: LGS'de yine başarı yok (2. sayfa)
U
2 yıl
Yarbay

Şu anda olduğu gibi değil mi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Kayı Boylu
B
2 yıl
Teğmen

Yanlız o öğrencilerin arasına
Hiç dağdan inememişi
Surisi
Afganı
Pakisi
Kekosu
Çingenesi
80 ıq lusu da giriyor ülkenin zeka ortalaması 90 ise biz ne yapalım



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

E
2 yıl
Yarbay

Yeni kuşak dedik oda zortladi demekki sistem ve gençler değişmeden düzelmiyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
2 yıl
Yarbay

Tam tersine büyük başarı var. Çünkü birilerinin istediği kitle tam olarak bu.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
2 yıl
Binbaşı

alakası yok. anlaşılan 40 yıl öncesi ne ise şimdi de durum o.

sadece okuldan alınacak olan eğitim hiç bir zaman yeterli olmaz. alınan derslerle ilgili, ilave bilgi kaynaklarına yönelmek ve ilave çalışmalar yapmak şarttır. sınav teknikleri ayrı, sınav soruları ayrı, sınav sorularını hazırlayanlar ayrı, sınav sorularının hangi bölümlerden seçileceği ayrı.. yani bir sürü faktör üzerinde durulması gereken konular var. sınav öncesinde de bunlarla ilgili dedikodulara kulak veriyor olmak, yine ayrı bir konu diye düşünüyorum. hatta öğrencilerin birbirlerini çalışma yönünden adeta, gizli ajan gibi takip etmesi gerekliliği de ayrı bir konu. kiminin eli uzun kiminin eli kısa. bazıları cömerttir, paylaşır. bazıları da ketum'dur. kendisini ve bir kaç arkadaşını kayırabilir. bazıları da hahahaa hihihihi modundadır. sadece okulda aldığınız eğtimle yetinerek sınava girerseniz, başarı dereceniz de o oranda olur. maalesef hani derler ya, "inek gibi çalışıyor" inek olmak yetmez. sinek gibi her yere uçup, bilgi toplaması lazım öğrencinin. sonra başarı gelince, bal arısına döner.

bence eğitim kapılarının herkese açık olması doğru bir iştir. lgs veya bunun bir öncesi de var mı? bilmiyorum çünkü ben biraz eski modelim. herkes sınavda başarılı olacak diye bir kaide yok. bu iyi değil mi işte? üni için de aynı şeyler geçerli. bir öğrenci, okur mu okumaz mı, bu işi ondan daha iyi bilen birisi anca onun rehber hocası olabilir. zorla güzellik olmaz. eğitim verilir. notu da verilir. diplomasına da işler, gönderirsin.




Bu mesajda bahsedilenler: @captain_turkiye
B
2 yıl
Binbaşı

Sorunların hiçbiri öğretmen kaynaklı değil. Eğitim ile de uzaktan yakından alakanız olduğunu düşünmüyorum. Çözümleriniz eğitimciden ziyade gaddar tüccar bakış açısı ile yazılmış. Hiç bir işe yaramaz önerileriniz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
2 yıl
Binbaşı

mesajı nicki ile uyumlu. dikkatimi çekti de..



L
2 yıl
Yüzbaşı

Faturayı Z kuşağına değil 20 yıldır eğitim politikalarını yönetenlere kesmen gerekir ama sanırım asıl sorumlulara laf söylemek işine gelmiyor.

Sahi 20 yıldır Türkiye'de kimlerin belirlediği eğitim politikaları okullarda uygulanıyor?

Ortada bir başarısızlık var ancak bu öğrencilerin değil eğitim politikalarını belirleyen zihniyetin başarısızlığıdır.

Okullarda öğretmenlerin ağırlığını yok eden kim?
Sınıf geçmeyi aşırı kolaylaştıran kim?
Disiplin kurulunu işlemez hale getiren kim?
Öğrencinin keyfine göre ders sistemi hazırlatan kim?
Devamsızlıktan kalmayı dahi kaldıran kim?

Bugün Türkiye'de okullar özellikle devlet okulları çocukların ve gençlerin boş yere saatlerini harcadıkları mekanlara dönüştürülmüş vaziyette.Buralarda eğitim verilmiyor daha doğrusu verilemiyor.Öğretmenlerin ve idarenin ellerinde öğrencilere ve velilere karşı hiçbir yaptırım gücü kalmadığı için çoğu öğretmen artık öğrencilerle ilgilenmeyi bırakmış vaziyette...Zira bu düzeni değiştirmek isteyen öğretmen önce öğrenci ardından velisi tarafından hırpalanıyor.İdareler ise genelde öğretmenin yanında yer almıyor daha doğrusu alamıyor zira ellerinde hiçbir yetki yok.Bu nedenle öğretmenler üniversitede ki hocalar gibi derse girip ders anlatıp çıkıp gidiyorlar.Dinleyen dinler,dinlemeyen dinlemez anlayışı okullara yerleşmiş vaziyette..Öğrenciler zaten ne öğretmenlerden ne de idareden çekinmediği için tamamen disiplinsiz birşekilde yıllarını geçiriyorlar.

Velhasıl LGS'de başarının olması için her şeyden evvel sınıfta kalma geri getirilmeli,öğretmenin ve idarenin yaptırım gücü kuvvetlendirilmeli ve öğrenci yaptıklarının sonucunun olduğunu anlaması sağlanmalıdır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 5 Temmuz 2022; 0:39:22 >

L
2 yıl
Yüzbaşı

Buraya yazanların kendisi de matematik bilmiyordur kolay olsaydı herkes tıp okurdu kolayca mühendis olurdu en azından TM'den girip avukat olurdu demek ki bir sey bilmiyorsunuz..



S
2 yıl
Yarbay

Z kuşagı gümbür gümbür geliyor abisi. Dünyayı kurtaracaklar abisi.



Y
2 yıl
Yüzbaşı

TEOG soruları çok kolaydı. Şimdi TEOG zorluğunda sorular gelse neredeyse herkes bütün soruları yapar.




Bu mesajda bahsedilenler: @magena
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.