Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
12
Cevap
654
Tıklama
3
Öne Çıkarma
LG, 2026 TV serisini duyurdu: Kablosuz OLED, Micro RGB ve dahası
A
2 gün (7446 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

LG, 2026 TV serisini duyurdu: Kablosuz OLED, Micro RGB ve dahası
Televizyon pazarında rekabet, panel teknolojileri ve yapay zekâ destekli görüntü işleme çözümleri üzerinden şekillenmeye devam ediyor. Son olarak LG, Kablosuz OLED W6 ve Micro RGB evo serisiyle 2026 TV serisini duyurdu. 



LG, 2026 TV serisini duyurdu



Yeni ürün ailesi, OLED evo modeller, kablosuz OLED W6 ve tamamen yeni bir yaklaşım sunan Micro RGB evo serisini kapsıyor. OLED tarafında LG OLED evo G6, LG OLED evo C6 ve LG OLED evo B6 modelleri geliyor. Bu modellerde parlaklık, renk doğruluğu ve tepki süresi tarafında geliştirmeler yapılmış durumda.



LG'ye göre yeni paneller, Hyper Radiant Color teknolojisi sayesinde standart OLED’e kıyasla 3.9 kata kadar daha yüksek parlaklık sunabiliyor. Tüm modellerde yer alan a11 AI Processor 4K Gen3 ise yapay zekâ performansını ciddi şekilde artırıyor. Şirket, bu işlemcinin önceki nesle göre 5.6 kata kadar daha yüksek AI gücü sunduğunu belirtiyor.



LG, 2026 TV serisini duyurdu: Kablosuz OLED, Micro RGB ve dahası
Panelde bulunan Reflection Free Premium, yansımaları dağıtmak yerine ortadan kaldırmayı hedefliyor. Görüntü tarafında ise AI Dual 4K Upscaling ve Hyper Bright Booster gibi teknolojiler mevcut. Ses tarafında ise Dolby Atmos FlexConnect desteği ve LG Sound Suite entegrasyonu sunuluyor.



webOS 26 platformundan destek alan TV modelleri, Microsoft Copilot ve Google Gemini entegrasyonlarıyla birlikte geliyor. AI Concierge, AI Search ve AI Chatbot gibi özellikler kullanıcı deneyimini daha akıllı hale getiriyor.



Serinin en dikkat çeken modellerinden biri ise LG OLED evo W6. Yaklaşık 9 mm kalınlığa sahip bu "wallpaper" TV, kablosuz kullanım sunuyor. Görüntü aktarımı, Zero Connect Box üzerinden gerçekleştiriliyor ve 4K 165Hz desteği düşük gecikmeyle sunuluyor.



LCD tarafında ise LG, yeni Micro RGB evo serisini tanıttı. Bu teknoloji, klasik beyaz LED arka aydınlatma yerine RGB LED yapısını kullanıyor. Daha küçük ışık birimleri sayesinde daha hassas ışık kontrolü sağlanırken, OLED'den türetilen bazı ışık yönetim teknikleri de bu seriye entegre edilmiş durumda. Ayrıca BT.2020, DCI-P3 ve Adobe RGB renk alanlarını yüzde 100 kapsıyor.



Ayrıca Bkz.LG, laptopların pil ömrünü uzatacak dünyanın ilk Oxide 1Hz panelini üretmeye başladı



Boyut seçenekleri de genişletilmiş durumda. OLED modeller 42 inçten 97 inçe kadar uzanırken, Micro RGB serisinde 100 inç, QNED modellerde ise 115 inç seviyesine kadar çıkan seçenekler yer alıyor. Fiyatlandırma tarafında G6 serisi 55 inçte yaklaşık 2.027 dolardan başlayıp 97 inçte 25.110 dolara kadar çıkıyor. C6 ve B6 serileri ise daha erişilebilir fiyat aralıklarında konumlandırılıyor olacak.. LG, yeni modellerin satışına Güney Kore'de başlamış durumda ve küresel dağıtımın kademeli olarak genişletilmesi planlanıyor.




Kaynak:https://www.gizmochina.com/2026/03/26/lg-2026-tv-lineup-oled-evo-g6-c6-b6-micro-rgb-evo-launch/

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil

 Haberi Portalda Gör

S
2 gün (21962 mesaj)
Yarbay

kablosuz seriler "M" idi , adını "W" yapıp kablosuz diyemi tanıtılıyor.

2 senedir depoda var zaten bu cihazlar.




-
2 gün (1551 mesaj)
Yüzbaşı

C serisi OLED TV'leri çok kaliteli. 👍🏻



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

P
2 gün (5033 mesaj)
Binbaşı

Monitörlerden sıkıldım gelirse 42" C6 modelini pc de kullanmak isterim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
M
2 gün (10566 mesaj)
Yarbay

Herkesin çekincesi olan OLED zamanla ölüyor hem de pahalı işi bitiyor mu ondan haber versinler. Yapay zekayı televizyonda ne yapayım. Paralı aldığın yayınlar bile berbat. Hala maçlar çamur gibi 1080p veremiyor, platformlarda da oled hakkını verecek yayın bile bulmak zor. Bu kadar paralar vermeye değer mi bilemedim.



V
2 gün (20202 mesaj)
Yarbay

Türkiyeye 42" getirmiyorlar malesef. TV'ler monitörlerden her türlü daha iyi teknik özellik ve parlaklık olarak.
Yurtdışında çoğu kişi bu boyutu monitör olarak kullanıyor o yüzden. PC monitörlerine bu parlaklıkta HDR vermiyorlar.




Bu mesajda bahsedilenler: @Perturbator
W
2 gün (4348 mesaj)
Yarbay

Lg nin C4 oled serisini kullanıyorum. Uygulamaları genelde pek işe yaramıyor. Mecbur bir tane Android tv box ile kullanıyorum.

Sonraki televizyonum kesinlikle bir tane Androidli TCL olacaktır.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

A
2 gün (8721 mesaj)
Yarbay

48 c3 kullanıyorum monitör olarak 2 yılı geçti hdr masaüstünde dahi açık bende alışırsınız 48 c5 c6 bakın c5 hatta bir ara 44k ya satıldı.




Bu mesajda bahsedilenler: @Perturbator
M
2 gün (5232 mesaj)
Yarbay

LG 58UH635V , ilk çıktığında almıştım. Alalı kısa süre olmasına rağmen, olmayan Flash desteği problemi yüzünden internet sayfalarında gezinmek bildiğin saç baş yoldurur. Android TV box şart maalesef.
Onun dışında renkler ve geçişlerinden memnunum.




A
2 gün (395 mesaj)
Yüzbaşı

Şu ürünlere sadece bakıyoruz astronomik fiyatlar yüzünden.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

G
dün (51216 mesaj)
Yarbay

Maalesef 42'' leri getirmiyorlar. Ben de hep monitör olarak 42'' LG oled istemişimdir. 32'' küçük geliyor.

34'' monitörler dikeyde 32''den küçük. 27'' ile aynı yüksekteler onları eledim. Keza 49 inç de 27'' ile aynı yüksekteler. Onu da eledim. 32 ile 49'' arasında ise tek tük modeller var.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 27 Mart 2026; 21:57:21 >



Bu mesajda bahsedilenler: @Perturbator
S
dün (21962 mesaj)
Yarbay

LG sizin düşündüğünüz gibi 42-48 artık getirmiyor değil
ultragear serilerinin satılması gerek.
benzer fiyat gamında 2 üründe birbirine denk geliyor.

pazar çeşitliliği, " bak bu yok ama madem monitör olarak kullanıcaksın - ben daha iyisini yaptım onu al- demek "



D
15 sa. (4835 mesaj)
Yarbay

5 senelik ve 2021'de aldığımda segmentinin en pahalı modellerinden nano916 tv'nin ortasında yaklaşık 2 el büyüklüğünde sanki tabloya fırça sürülmüş gibi iz var. Ne bir solüsyon sıktık, ne bir cisim temas etti ne de başka bir olay.



Lg'ye bu rezalete imza attığı için ne desem bilemedim, ah pardon kendi adıma lg pişmanlıktır diyorum. Bu 3. Lg tv idi ve ben son nefesimi verene kadar hiç bir lg ürünü ne kendimin ne yakınlarımın evine girmeyecek.



O sebeple nerede bir lg tanıtımı görsem görev bildim, yaşattıkları rezaleti anlatıyorum ki bilerek alsınlar.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.