Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
87
Cevap
5274
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Leo Messi ile ilgili haber, paylaşım ve sözler
W
6 yıl
Binbaşı

dostum, yaşın kaç bilmem ben 33 yaşındayım.

Futbolu 90 lardan beri izlerim ve sadece Türkiye liginle de sınırlı kalmadım. Ha dersen ki o yıllarda internet yok, şimdi ki gibi dijital platform yok nasıl izledin diye hemen kısaca özet te geçeyim;

Ailem iyi bir yabancı dil eğitimi almamın önemli olduğunu düşündüğü için özel okula (koleje) yazdırdı beni, okulda ki veli toplantılarında ise yabancı dili etkin öğrenme yolunun dili aktif kullanması, evde ingilizce yayın yapan kanallar açın, film izlesin vs. gibi telkinlerden sonra peder gitti eve motorlu çanak ve iyi bir reciver bağlattı, dünya elimin altındaydı. Sonrası zaten malum, futbol kanalları, maç yayınları bu son 4 sene öncesine kadar hepsi dijital platformun eline düşene kadar bu böyle gitti, sonra da yine bir spor (sadece futbol da değil çünkü, basketbol ve Formula 1) tutkunu olarak şu an 3 dijital platformu da evinde bulunduran ve takip eden birisiyim.

Şimdi bu gözler Totti'yi izlemiş, Ronaldinho'yu izlemiş, Zidane, Ronaldinho, Figo, Seedorf, Gerard Rivaldo, Owen, Elber, Klinsmann, Zola, Di Canio, İnzaghi, Batistuta, Rui Costa, Cladio Lopez, Crespo, Poborski, Nedved, Ljunberg, Henry, Cantona, Veron, Cannavaro, Beckham,Pires, Berkamp,Davids,R. Nistelrooy, Weah,Mc Manamann, Bierof, Maldini, Simone, Ravanelli, Suker, Roberto Carlos, Chapusat, Litmanen, chapuisat,Gascoigne Nakata Zahovic, ve daha nicelerini izlemişim.

Neden aklıma bunlar geliyor? Çok iyi oldukları için mi? belki ama kesinlikle oynadığım FM CM serilerinden yada sakız çıkarmalarından elime geçen kartlardan değil;

Bu oyuncu ve bunların hepsi ama hepsini oturmuş izlemişim. En büyük özellikleri de teknik olması, fizikli olması vs. olması değil. maçı maç gibi izlerken, yani işin ucunda bahis yokken, 'aha maç bitiyor, 'maç kısır döngüye girdi' derken bir anda kendi insiyatifiyle çıkıp golü atması, ve bu performansını bütün sezon boyunca gerçekleştirip, takımını sırtlayıp başarıya taşıması, kupayı kaldırmasıydı.

Yukarıda onlarca örnek var, yüzlercesini yazarız, ama işin cümlenin başına EN kelimesini eklemek için, bu adamların 1 yada 2 sezonda yaptığı istatistiğin, fazlası gerekir.

Sen diyorsun ki karşısındakinin en iyisi olduğunu biliyor ama kendi adamına duyduğu sevgiden dolayı inkar ediyor. Bir kere lafı bu kadar uzatmana gerek yok, direk fan boy demeye çalışıyor, laf uzatıyorsun. CR7 fan boyu değilim, ben gözümü futbol dünyasına açtığımda Ronaldo daha bu dünyada yoktu. Messi'de.

Ama yukardı yazdığım onca futbolcunun arasından, gittiği her takımda kupa kaldırıdığı, ve kaldırılan o kupada direk etkisi ve rolü olduğu için de pay sahibi olan ve bunu kulüp takımında yaptığı gibi;

Taktik, Strateji, antreman, UYUM, takım oyunu gibi kavramların hazırlanmasında çok kısa süre olan, Kulüp futbolunda belli bir ekolü her hafta oynarken, bu kadar uzak kaldığı ve milli takımda hem yeteneği, hem de liderliği ile açığı kapatan ve arkadaşlarını da kendisine uyumunu sağlayarak takım formunu ve başarısını yukarıya çeken futbolcu işte En iyi futbolcudur.

O yüzden yazının başında yazdığım, onlarcası, senin ekleyeciğinle yüzlercesi bu kriterler doğrultusunda elenir, 3 bilemedin 5 i kalır.

Sen bana diyorsun ki Ronaldo fan boyusun, gerçekler gözünü kararttığı için Messi diyemiyorsun, Ben sana derim ki Ronaldinho gibi adam varken 2 sinin esamesini okumak saygısızlıktır.

Sen dersin ki bana, Messi Arjantin'de kupa kazanamamış, ama Arantin'in son dönemdeki yakaladığı final oynama başarısı eğer Messi olmasaydı olamazdı. Ben sana derim ki, Milli takımı sırtlama noktasında hem finale çıkaran, he kupa kaldıran yani gerçek bir milli takım kahramanı olan Zidane varken, Messi'nin Arjantin'i finale getirmesini mi başarı sayacağız.

Tarihinde ilk defa saçma bir formatla 3. nün bile gruptan çıktığı bir Avrupa şampiyonasında 3 beraberlikle gruptan çıkan hatta 5 beraberlikle yarı finale gelen bir takımın, yani hem formatı saçma, hem skorları salakça olan bir takımın finali almasında - ki Fİnalde oynamayan bir oyuncuyu, kalkıpta fan boyluk yapacak değilim, Olayı oraya indirgeyen sensin.

Benim duyduğum sevgiden bahsederken, sen kendini benimle kıyaslayıp, kendi sevginde gerçeklikler, benimkinde ise sadece duyulan duygu, hissedilen his anlamında söylediğin için bu kadar uzun yazıyorum.

İzlediğim onca futbolcu arasından özellikle yazdıklarımın tek bir nedeni var, sahaya ağırlığını koyması. Döner arkdaşına fırça atar, takımı ayağa kaldırır, hırçınlaşır, tribünü ateşler, skordaki dezavantaj ve sürenin bitime yaklaşmasından ötürü oluşan o panik havasını, birden şölene getirir, gazlar. ama kalkıp kendi başını yakmaz, o duygu patlamasından sonra çıkar işini yapar maçı getirir.

Rush filmi (zafere Hücum) izledin mi bilemem. Formula 1 e ilgin varsa izlemni tercih ederim.

Ama filmin konusu olan Nicki Lauda'yı Messi'ye benzetebilirim. neden ama biliyor musun? Bu adamda kazanma hırsı var, teknik, yetenek, her şey var, ama zor zamanda dizginleri ele alma yok. Ben işimi yaptım, bugün olmadı. ya takımda ki diğerleri Messi seviyesine çıkmadı, ya da Messi'ye sert oynadılar, ağır markaj uyguladılar bugün takımının puan kaybında, yada galip gelememesinde durumu değiştiremedi dersin. Bu durum yeri geldiği zaman Barcelona'da da oldu, hatta geçen sene ki lig performansında İspanya basınının Messi'yi en fazla eleştirdiği noktası da oydu zaman zaman hatırlarsın, önemli maçlarda sahne almıyor, sorumluluğun altına girmiyor, İniesta, Xavi, Bousqets orta sahası gittikten sonra orayı yönetemiyor eleştirileri çıktı.

Haklılık payları neydi, giden şampiyonluk ve kaçan Şampiyonlar ligi.

İşte en iyi demem için futbolda bana James Hunt gibi pes etmeyen, hırsından bir şey kaybetmeyen, ama o hırsında kurbanı olmayan, yeri geldiğinde takımındaki kendi arkdaşıyla 'Hadi daha iyisi olmalı' diye kavga eden yapıda bir adam olmalı.

Mesela yine söylüyorum onca futbolcu ismi yazdım izledim dedim, benim gönlümde yatan, gerçekten de hem teknik olarak, hem yetenek olarak, hem liderlik olarak daha üzerine gelmedi diyeceğim, yada senin tabinle sevgimden dolayı idol gördüğüm, eski zamanların 11 ine her zaman ilk sırada yazacağım oyuncu Paolo Di Canio'dur. onun gibisini izlemedim ben hala.

Messi'den yapı gereği öyle bir adam olmasını bekleyemezsin tabi, ama en azından takımın maç esnasında skordan ötürü oluşan kaotik havayı, KOLUNA TAKTIĞI kaptanlık pazubandıyla dağıtması için beklentide olduğun ilk kişidir.

O yüzden Messi'de Ronaldo'da şu an modadır, ama unutma moda geçici, efsaneler kalıcıdır. Bu 2 si futbola yön veren ve futbolu değiştiren isimler, ama geçmiş dönemde o kadar isim var ki bu 2 sinden birisi i için 'gelmiş geçmiş en iyisi' lafını kullanmak, geçmişlere saygısızlık olur, kaldı ki daha yaşım yetmediği için canlı izleyemediğim bir Pele, bir Maradona, bir Cryuff, bir Zico, bir Di Stefano, bir Puşkaş var.

ama Messi'ye olan inkarım, Ronaldo'ya olan sevgimden gelmiyor. Bu 2 si arasında ki kıyaslamada, benim gördüğüm tek bir bakış açısı var ve bu bakış açısı, teknik, taktik, yetenek, fizik, vs. ye dayanmıyor.

2 video atacağım sana zaten izlemeyeceğini biliyorum, ama ne anlatmaya çalıştığımı anlaman açısından söylüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=wGshFwJKb7g

https://www.youtube.com/watch?v=Sw5U4qdpC7k

Birisinde isteyen, diğerinde ise tamam yapamadım, bu tren kaçtı artık diye kabullenen.

Messi'yi hem milli takımda hem Barcelona'da izliyorum, ve bu sefer ben sana söylüyorum, o kadar çok sevgi duyutyorsun ki bunu sen kabullenmek istemiyorsun, bu futbolcu, bırak Ronaldo'yu, Gelmiş geçmiş kavramında - yine bırak Pele, Maradona, vs yi, İlk paragrafta yazdığım onca canlı izlediğim futbolcunun sahibi olduğu bir özelliğe sahip değil. O yüzden de gelmiş geçmiş en iyi değil.

İyi, çok iyi, en iyi, Ronaldo'dan da iyi.

Ama gelmiş geçmiş, tarihin en iyisi, kainatın en iyisi değil.

Çünkü kulüp bazında Barcelona'da mesela geçen seneki Juventus yarı finalinde, tamam 3 tane yedik bu iş bitti, çıkalım ama işte havasıyla çıktı zaten Barcelona, Messi'de farklı bir durum yoktu.

Arjantin Milli takımında da öyle, pazuband onda da, işte durum da ortada tamam olmuyor.

Bak son olarak ta şunu söyleyeceğim, bu ülkede AKP'yi eleştirsen CHPlisindir, CHP'yi eleştirirsen, dincisindir diye bir algı var, maalesef, yani kimse öz eleştiri yapma hakkına sahip değil.

Sende bu konuda aynısını yapıyoprsun, eğer biri Messi en iyisi değil, yada Messi'ye iyi diyorsunuz ama onun şusu var diye eleştirdiği zaman,

O kişi CR7 ci olmuş olmuyor hemen.

tamam Türkiye'de belki 2 parti olmuş olabilir ama,

Dünya futbolunda bu 2 si yok sadece. O yüzden bir kişi Messi'yi eleştiriyor ise, o kişi direk CR7 cidir anlamına gelmez.

Ben 33 yaşında futbolu seven, sadece futbol için seyahat eden, Avrupa'nın bir çok stadında maç izlemiş, ama beni oraya götüren unsur, bir takım, bir futbolcu değil, futbolun kendisi olmuş,

tarihinde ki başarılar, kuruluş amaçlarından ötürü sempati duyduğum kulüpler olan, ama kendi şehrinin takımını tutan (Göztepe) bir futbol severim.

Camp Nou'da da izledim Barcelona'yı, Bernabéu'da da El Classico'da izledim.

Lazio - Roma derbisine de gittim, Ajax - PSV maçı da izledim, hatta panathinaikos olympiakos derbisi bile izlediğim oldu. Tabi bunda mesleğimin de getirdiği bir şans vardı.

İbrahimoviç ve Figo'yu izleyeceğim diye, 8 saatlik otobüs yolculuğu ile İstanbul'a gidip, 90 dakikalık maçı izleyip, maçtan hemen sonra ilk otobüsle geri döndüğüm maçlarda oldu öğrencilik dönemimde.

Messi'nin gelmiş geçmiş en iyiler arasına adını yazdırması için, Milli takımda kendisinin sadece futboluyla değil, liderliği ile de kazandıracağı bir milli takım başarısı kaldı. Copa America olur, Dünya kupası olur.

İşte o zaman gelmiş geçmiş en iyiler arasına yazarız Messi'yi en azından somut bir başarısı olduğu için.

Ama gelmiş geçmiş en iyisi demek, onu tek göstermek.

Geç Ronaldo'yu, Ronaldinho'yu, Zidane'ı, Brezilyalı Ronaldo'yu

Cruyff'a ayıp. Bu adam dünyada bonsevis ödenen ilk futbolcu. Bugün Messi Barcelona'da Messi olduysa, O sistemi oraya kuran adam üstelik bunu futbolculuk sonrasında değil, futbol oynarken yapmış bir adam.

kendisini efsaneleştiren kulübü Ajax'a bu stadı sadece beni izlemeye gelen insanlar var, o yüzden stat gelirinden pay almak istiyorum diye kulübe rest çeken, ve bugün Futbolcuların milyonlar kazandığı 'İmaj haklarını' futbola getiren adam.

Maradona gibi, Pele gibi, Messi gibi Ronaldo gibi sadece futbol yetenekleri ile değil, karakteri, liderliği, kazanma azmi ve bu azmi takımına da işleyen bir adam varken,

Sadece yetenekleri için gelmiş geçmiş en iyi demek ayıp olur.

Cruyff olmasa La Masia olamazdı, La Masia olmasa Messi olmazdı. Böylesine bir futbolcu varken, onu ve nicelerini ezip, gelmiş geçmiş en iyisi demek? Üstelik liderlik yönü zayıf, kriz anında ağırlığını koyamayacak kadar pasif.

Bunun Ronaldo ile ilgisi yok dostum, sen bana fan boy, sevgisinden gözüne perde inmiş diyorsun da

kendine bakmıyorsun, zira ben senin Messi'yi sevdiğin kadar, Ben Ronaldocu değilim.


Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Mebasta
Arkadaşım bunun cahillikle ne alakası var?

Neden milli takım diyorum. Çünkü 1 futbolcu zaten mantıken milli takım oyuncusudur. eğer seçilecek kalifyedeyse seçilir. ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı winwin35 - 6 yıl +6
763 Maç

616 Gol

250 Asist

47 Hat-trick

32 Kupa

9 La Liga

7 İspanya Süper Kupası

6 Kral Kupası

5 Ballon d'Or

5 Altın Ayakkabı

4 Şampiyonl...
Yoruma Git
Yorumun Devamı PERENAL. - 6 yıl +3
W
6 yıl
Binbaşı

Maradona: "Milli takımı bırakması, belki de kaybettiği finalleri unutturmak için sahnelenmiş bir oyundu. Messi, bu şekilde eleştirilerin önünü kesti ama acı çeken Arjantin oldu. Messi, harika bir insan ancak bir liderin kişiliğine sahip değil."

Zürih'te düzenlenen Fifa Ödül törenine katılmaması ile ilgili ise;

Maradona: Messi için hayal kırıklığına uğradım, Evde Televizyonunun karşısında oturuo savaşamazsın, Buraya gelip Rakiplerinle burada savaşırsın

Roberto Carlos: Leo ve arkadaşlarının buraya gelememesinden dolayı üzgünüm hayal kırıklığına uğradım, Onlar harika oyuncular hepimiz onları burada görmek isterdik, Açıkçası Hepimiz Messi'yi görmek isterdik. Bu bir Fifa Ödülü ve Fifa futbol dünyasında ki en büyük otorite, o yüzden herkes burada olmalıydı.

Edin Hazard: O şu anda tüm zamanların en iyi oyuncusu olarak gösteriliyor fakat bana göre Zidane ve Platini’nin oyun zarafetinden yoksun

Barcelona Direktörü Pere Gratacos: Messi Takım Arkdaşları olmazsa bu kadar iyi olamazdı. (Bu açıklamayı yaptığı için adamı kovdular bir de iyi mi? Herhalde bu yüzden bir kulüpten daha fazlası diyorlar. Ayrıca Katalanların yıllarca gördüğü baskıdan ötürü şikayet edip, bu denli özgürlük yanlısı olan bir şehrin, özgürlüklere ne kadar önem verdiği ve öz eleştiriye açık olduğu ortada)

İbrahimovic: "Messi’nin belki dört Altın Top ödülü olabilir ama benim otomattan çikolata almak için altıma kutu koymama gerek yok” demesi.


Bunu Ronaldocu vs. ci olduğum için yapmadım, Ama Bu adam gelmiş geçmiş en iyi oyuncu değil. yada mükemmel, kusursuz yada taraflı tarafsız herkes tarafından kabul görmüş biri değil.

Çünkü Hala daha kendisini Barcelona dışında bir takımda izlemedik. Milli takımda bir başarısını göremedik.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Mebasta
B
6 yıl
Yarbay

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

W
6 yıl
Binbaşı

Arkadaşım bunun cahillikle ne alakası var?

Neden milli takım diyorum. Çünkü 1 futbolcu zaten mantıken milli takım oyuncusudur. eğer seçilecek kalifyedeyse seçilir.

Kulüp kariyerini ise tamamen kişisel tercihleri doğrultusunda oluşturur.

Eski dönemde gerek Avrupa'daki yabancı kuralı, gerek ise profesyonellikle birlikte takımın önemli figürleri olmasından ötürü transfer olmuyorlardı zaten. Bahsettiğim dönemler 90 ların sonuna kadar sürdü, sonrasında zaten futbolu tarihi olarak takip ediyorsan sende biliyorsundur.

O yüzdendir ki zaten, ilk aklıma gelenler, Maldini, Puyol, Totti, Giggs, Scholes, Bergomi, ve daha aklıma gelmeyen niceleri kulübünde efsane olmuş futbolculardır.

Futbolun endüstriyelleşmesi, bossmann kuralı, astronomik rakamlar, bu durumu değiştirdi, böyle oyuncuları göremez olduk. Zaten bu yüzdendir ki son dinozorlar da futbolu bıraktıktan sonra artık yerine yenileri gelmedi. Zaten bu yüzdendir ki Hazard, Neymar, Bale ve daha nicesi kulüp kariyerinde kupalar kazanmak için büyük takımlara gitmek istedi, transfer oldu. Olmak istiyorlar.

Bunun tek istisnası şu an için Leo Messi.

Tekrar söylüyorum Messi'yi CR7 yada birisiyle kıyaslamak için söylemiyorum ama Messi'nin kariyeri ortada.

Kariyerine Barcelona Alt Yapısında başlamış.

La Masia sistem olarak, Barcelona ekolünün temelini oluşturduğu için tüm yaş ve takım gruplarında aynı taktiği oynar. Messi hep aynı taktikte aynı görevde oynamış.

Oynadığı gruplarda ki takım arkdaşları, Barcelona'nın altın jenerasyonunu oluşturan oyuncular olmuş.

yani özetle Messi kariyerinin başından itibaren aynı taktiği, aynı takım arkadaşları ile aynı mentalite ile oynamış.

Hani senle ben aynı halı saha grubunda olalım, hafta 1 maç yapalım, ister istemez zaten bir uyum yakalarız.

Şimdi söyle benim Messi'ye dünya klasında bir oyuncu olarak görebilmem için nereye bakmam lazım? Milli takımdan başka ne var elimizde?

Peki madem büyük oyuncu. Klişe nettir; Büyük oyuncu takımına kupa kazandırmış oyuncudur. Messi Barcelona'da kendini kanıtladı tamam, Peki Ya Arjantin? Üstelik bu milli takım Bale gibi, Hazard gibi, Lewandowski gibi Zlatan gibi, kendisinin iyi ama ülke standartlarında kendisi kadar kalitesi olmayan, dar rotasyonlu bir milli takımda değil. Arjantin'den bahsediyoruz.

Agüero, Di Maria, Dybala, Lavezzi, Higuain, Tevez, gibi hücum gücü yüksek oyuncularla oynuyor. TAMAM KABUL ediyorum Arjantin'in DEFANS bloğu çok zayıf. Ama sanki bu takım 3 attı 4 mü yedi? yada tek kale oynadı da futbolun kötü şansından rakip takım kaleye bir kere geldi gol oldu da öyle mi kaybetti?

Arjantin maçlarını izlerim, ama bu takımın bariz sıkıntısı rakibi açamıyor. Gol sıkıntısı çekiyor.

İşte burada akla gelen tek bir soru oluyor? Bu Messi bir çilingir gibi rakip defansın kilidini açabiliyorken, Milli takımda bu adam neden kulübündeki gibi oynayamıyor?

Peki son paragraf olarak bıraktım, Messi'yle en çok mukayese edilen rakibi Ronaldo.

Manchester'a gitmiş, kupalar kazanmış, Real'e Gelmiş kupalar kazanmış, Az önce Zlatan, Lewandowski örneklerini saymıştım, Portekiz ile Arjantin'i kıyaslarsan bence Arjantin daha ağır basar, Ronaldo tıpkı LEwandowski, Bale gibi kendi kalibresinde fazla olmayan kurulu bir milli takım.

Bu adam gitti Avrupa Şampiyonasını da kazandı.

Bence büyük futbolculuk, gittiği, oynadığı her takımda iş yapan oyuncudur. Ağırlığını koyar, topunu oynar, takımına maçı kazandırır.

Mesela yetenek, teknik, her şeyde Messi iyi olabilir, ama objektif bir gözle ve dobra bir şekilde söylemen gerekirse, bu adamda liderlik yeteneği var mı? bence yok. Olmaması bir eksik mi? bence değil her futbolcu lider olacak diye bir şey yok.

ama bir Polonya - Portekiz pen6 larına bak, birde Arjantin - Şili pen6 lıarına, 2 futbolcuyu da bir izle, süz gözlemle.

İşte olayın cehaletle alakası olmayan durum budur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Asil Türk Kanı , @Wernher von Braun , @Mebasta
A
6 yıl
Yüzbaşı

Bu forumda Messi ve Ronaldo fanboyu dolu ancak senin kadar büyük bir fanboy yok, senin fanboyluğun aslında Ronaldo nefretinden geliyor, Ronaldo nefreti ile kendini Messi'yi seven bir şahıs sanıyorsun. Bu güzel konuda bile yapabileceğin tek şey kalibren yettiğince Ronaldo'yu küçük görmeye çalışmak.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Afonso54 -- 3 Nisan 2018; 18:48:36 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Asil Türk Kanı
L
6 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Mebasta


quote:

Orijinalden alıntı: Lord Joker.

Barcelona bana dese ki ''Arda'yla Messi'yi takas edelim'' ben şahsen kabul etmem, hatta ''üzerine ne veriyorsunuz?'' derim. Çünkü ben Arda'yı Messi'yle kesinlikle kıyaslamam.''





- Hıncal Uluç





Güzide insanımızın, güzide futbol görüşünü paylaşmadan da olmaz...

Hıncal Uluç’u boşver de gel seninle manifesto/savunma yapalım. Sen Vitor hocayı, ben Leo’yu savunayım. Güçlerimizi birleştirelim

Forum henüz böyle bir koalisyona hazır değil hocam



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

-
6 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: winwin35

dostum, yaşın kaç bilmem ben 33 yaşındayım.

Futbolu 90 lardan beri izlerim ve sadece Türkiye liginle de sınırlı kalmadım. Ha dersen ki o yıllarda internet yok, şimdi ki gibi dijital platform yok nasıl izledin diye hemen kısaca özet te geçeyim;

Ailem iyi bir yabancı dil eğitimi almamın önemli olduğunu düşündüğü için özel okula (koleje) yazdırdı beni, okulda ki veli toplantılarında ise yabancı dili etkin öğrenme yolunun dili aktif kullanması, evde ingilizce yayın yapan kanallar açın, film izlesin vs. gibi telkinlerden sonra peder gitti eve motorlu çanak ve iyi bir reciver bağlattı, dünya elimin altındaydı. Sonrası zaten malum, futbol kanalları, maç yayınları bu son 4 sene öncesine kadar hepsi dijital platformun eline düşene kadar bu böyle gitti, sonra da yine bir spor (sadece futbol da değil çünkü, basketbol ve Formula 1) tutkunu olarak şu an 3 dijital platformu da evinde bulunduran ve takip eden birisiyim.

Şimdi bu gözler Totti'yi izlemiş, Ronaldinho'yu izlemiş, Zidane, Ronaldinho, Figo, Seedorf, Gerard Rivaldo, Owen, Elber, Klinsmann, Zola, Di Canio, İnzaghi, Batistuta, Rui Costa, Cladio Lopez, Crespo, Poborski, Nedved, Ljunberg, Henry, Cantona, Veron, Cannavaro, Beckham,Pires, Berkamp,Davids,R. Nistelrooy, Weah,Mc Manamann, Bierof, Maldini, Simone, Ravanelli, Suker, Roberto Carlos, Chapusat, Litmanen, chapuisat,Gascoigne Nakata Zahovic, ve daha nicelerini izlemişim.

Neden aklıma bunlar geliyor? Çok iyi oldukları için mi? belki ama kesinlikle oynadığım FM CM serilerinden yada sakız çıkarmalarından elime geçen kartlardan değil;

Bu oyuncu ve bunların hepsi ama hepsini oturmuş izlemişim. En büyük özellikleri de teknik olması, fizikli olması vs. olması değil. maçı maç gibi izlerken, yani işin ucunda bahis yokken, 'aha maç bitiyor, 'maç kısır döngüye girdi' derken bir anda kendi insiyatifiyle çıkıp golü atması, ve bu performansını bütün sezon boyunca gerçekleştirip, takımını sırtlayıp başarıya taşıması, kupayı kaldırmasıydı.

Yukarıda onlarca örnek var, yüzlercesini yazarız, ama işin cümlenin başına EN kelimesini eklemek için, bu adamların 1 yada 2 sezonda yaptığı istatistiğin, fazlası gerekir.

Sen diyorsun ki karşısındakinin en iyisi olduğunu biliyor ama kendi adamına duyduğu sevgiden dolayı inkar ediyor. Bir kere lafı bu kadar uzatmana gerek yok, direk fan boy demeye çalışıyor, laf uzatıyorsun. CR7 fan boyu değilim, ben gözümü futbol dünyasına açtığımda Ronaldo daha bu dünyada yoktu. Messi'de.

Ama yukardı yazdığım onca futbolcunun arasından, gittiği her takımda kupa kaldırıdığı, ve kaldırılan o kupada direk etkisi ve rolü olduğu için de pay sahibi olan ve bunu kulüp takımında yaptığı gibi;

Taktik, Strateji, antreman, UYUM, takım oyunu gibi kavramların hazırlanmasında çok kısa süre olan, Kulüp futbolunda belli bir ekolü her hafta oynarken, bu kadar uzak kaldığı ve milli takımda hem yeteneği, hem de liderliği ile açığı kapatan ve arkadaşlarını da kendisine uyumunu sağlayarak takım formunu ve başarısını yukarıya çeken futbolcu işte En iyi futbolcudur.

O yüzden yazının başında yazdığım, onlarcası, senin ekleyeciğinle yüzlercesi bu kriterler doğrultusunda elenir, 3 bilemedin 5 i kalır.

Sen bana diyorsun ki Ronaldo fan boyusun, gerçekler gözünü kararttığı için Messi diyemiyorsun, Ben sana derim ki Ronaldinho gibi adam varken 2 sinin esamesini okumak saygısızlıktır.

Sen dersin ki bana, Messi Arjantin'de kupa kazanamamış, ama Arantin'in son dönemdeki yakaladığı final oynama başarısı eğer Messi olmasaydı olamazdı. Ben sana derim ki, Milli takımı sırtlama noktasında hem finale çıkaran, he kupa kaldıran yani gerçek bir milli takım kahramanı olan Zidane varken, Messi'nin Arjantin'i finale getirmesini mi başarı sayacağız.

Tarihinde ilk defa saçma bir formatla 3. nün bile gruptan çıktığı bir Avrupa şampiyonasında 3 beraberlikle gruptan çıkan hatta 5 beraberlikle yarı finale gelen bir takımın, yani hem formatı saçma, hem skorları salakça olan bir takımın finali almasında - ki Fİnalde oynamayan bir oyuncuyu, kalkıpta fan boyluk yapacak değilim, Olayı oraya indirgeyen sensin.

Benim duyduğum sevgiden bahsederken, sen kendini benimle kıyaslayıp, kendi sevginde gerçeklikler, benimkinde ise sadece duyulan duygu, hissedilen his anlamında söylediğin için bu kadar uzun yazıyorum.

İzlediğim onca futbolcu arasından özellikle yazdıklarımın tek bir nedeni var, sahaya ağırlığını koyması. Döner arkdaşına fırça atar, takımı ayağa kaldırır, hırçınlaşır, tribünü ateşler, skordaki dezavantaj ve sürenin bitime yaklaşmasından ötürü oluşan o panik havasını, birden şölene getirir, gazlar. ama kalkıp kendi başını yakmaz, o duygu patlamasından sonra çıkar işini yapar maçı getirir.

Rush filmi (zafere Hücum) izledin mi bilemem. Formula 1 e ilgin varsa izlemni tercih ederim.

Ama filmin konusu olan Nicki Lauda'yı Messi'ye benzetebilirim. neden ama biliyor musun? Bu adamda kazanma hırsı var, teknik, yetenek, her şey var, ama zor zamanda dizginleri ele alma yok. Ben işimi yaptım, bugün olmadı. ya takımda ki diğerleri Messi seviyesine çıkmadı, ya da Messi'ye sert oynadılar, ağır markaj uyguladılar bugün takımının puan kaybında, yada galip gelememesinde durumu değiştiremedi dersin. Bu durum yeri geldiği zaman Barcelona'da da oldu, hatta geçen sene ki lig performansında İspanya basınının Messi'yi en fazla eleştirdiği noktası da oydu zaman zaman hatırlarsın, önemli maçlarda sahne almıyor, sorumluluğun altına girmiyor, İniesta, Xavi, Bousqets orta sahası gittikten sonra orayı yönetemiyor eleştirileri çıktı.

Haklılık payları neydi, giden şampiyonluk ve kaçan Şampiyonlar ligi.

İşte en iyi demem için futbolda bana James Hunt gibi pes etmeyen, hırsından bir şey kaybetmeyen, ama o hırsında kurbanı olmayan, yeri geldiğinde takımındaki kendi arkdaşıyla 'Hadi daha iyisi olmalı' diye kavga eden yapıda bir adam olmalı.

Mesela yine söylüyorum onca futbolcu ismi yazdım izledim dedim, benim gönlümde yatan, gerçekten de hem teknik olarak, hem yetenek olarak, hem liderlik olarak daha üzerine gelmedi diyeceğim, yada senin tabinle sevgimden dolayı idol gördüğüm, eski zamanların 11 ine her zaman ilk sırada yazacağım oyuncu Paolo Di Canio'dur. onun gibisini izlemedim ben hala.

Messi'den yapı gereği öyle bir adam olmasını bekleyemezsin tabi, ama en azından takımın maç esnasında skordan ötürü oluşan kaotik havayı, KOLUNA TAKTIĞI kaptanlık pazubandıyla dağıtması için beklentide olduğun ilk kişidir.

O yüzden Messi'de Ronaldo'da şu an modadır, ama unutma moda geçici, efsaneler kalıcıdır. Bu 2 si futbola yön veren ve futbolu değiştiren isimler, ama geçmiş dönemde o kadar isim var ki bu 2 sinden birisi i için 'gelmiş geçmiş en iyisi' lafını kullanmak, geçmişlere saygısızlık olur, kaldı ki daha yaşım yetmediği için canlı izleyemediğim bir Pele, bir Maradona, bir Cryuff, bir Zico, bir Di Stefano, bir Puşkaş var.

ama Messi'ye olan inkarım, Ronaldo'ya olan sevgimden gelmiyor. Bu 2 si arasında ki kıyaslamada, benim gördüğüm tek bir bakış açısı var ve bu bakış açısı, teknik, taktik, yetenek, fizik, vs. ye dayanmıyor.

2 video atacağım sana zaten izlemeyeceğini biliyorum, ama ne anlatmaya çalıştığımı anlaman açısından söylüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=wGshFwJKb7g

https://www.youtube.com/watch?v=Sw5U4qdpC7k

Birisinde isteyen, diğerinde ise tamam yapamadım, bu tren kaçtı artık diye kabullenen.

Messi'yi hem milli takımda hem Barcelona'da izliyorum, ve bu sefer ben sana söylüyorum, o kadar çok sevgi duyutyorsun ki bunu sen kabullenmek istemiyorsun, bu futbolcu, bırak Ronaldo'yu, Gelmiş geçmiş kavramında - yine bırak Pele, Maradona, vs yi, İlk paragrafta yazdığım onca canlı izlediğim futbolcunun sahibi olduğu bir özelliğe sahip değil. O yüzden de gelmiş geçmiş en iyi değil.

İyi, çok iyi, en iyi, Ronaldo'dan da iyi.

Ama gelmiş geçmiş, tarihin en iyisi, kainatın en iyisi değil.

Çünkü kulüp bazında Barcelona'da mesela geçen seneki Juventus yarı finalinde, tamam 3 tane yedik bu iş bitti, çıkalım ama işte havasıyla çıktı zaten Barcelona, Messi'de farklı bir durum yoktu.

Arjantin Milli takımında da öyle, pazuband onda da, işte durum da ortada tamam olmuyor.

Bak son olarak ta şunu söyleyeceğim, bu ülkede AKP'yi eleştirsen CHPlisindir, CHP'yi eleştirirsen, dincisindir diye bir algı var, maalesef, yani kimse öz eleştiri yapma hakkına sahip değil.

Sende bu konuda aynısını yapıyoprsun, eğer biri Messi en iyisi değil, yada Messi'ye iyi diyorsunuz ama onun şusu var diye eleştirdiği zaman,

O kişi CR7 ci olmuş olmuyor hemen.

tamam Türkiye'de belki 2 parti olmuş olabilir ama,

Dünya futbolunda bu 2 si yok sadece. O yüzden bir kişi Messi'yi eleştiriyor ise, o kişi direk CR7 cidir anlamına gelmez.

Ben 33 yaşında futbolu seven, sadece futbol için seyahat eden, Avrupa'nın bir çok stadında maç izlemiş, ama beni oraya götüren unsur, bir takım, bir futbolcu değil, futbolun kendisi olmuş,

tarihinde ki başarılar, kuruluş amaçlarından ötürü sempati duyduğum kulüpler olan, ama kendi şehrinin takımını tutan (Göztepe) bir futbol severim.

Camp Nou'da da izledim Barcelona'yı, Bernabéu'da da El Classico'da izledim.

Lazio - Roma derbisine de gittim, Ajax - PSV maçı da izledim, hatta panathinaikos olympiakos derbisi bile izlediğim oldu. Tabi bunda mesleğimin de getirdiği bir şans vardı.

İbrahimoviç ve Figo'yu izleyeceğim diye, 8 saatlik otobüs yolculuğu ile İstanbul'a gidip, 90 dakikalık maçı izleyip, maçtan hemen sonra ilk otobüsle geri döndüğüm maçlarda oldu öğrencilik dönemimde.

Messi'nin gelmiş geçmiş en iyiler arasına adını yazdırması için, Milli takımda kendisinin sadece futboluyla değil, liderliği ile de kazandıracağı bir milli takım başarısı kaldı. Copa America olur, Dünya kupası olur.

İşte o zaman gelmiş geçmiş en iyiler arasına yazarız Messi'yi en azından somut bir başarısı olduğu için.

Ama gelmiş geçmiş en iyisi demek, onu tek göstermek.

Geç Ronaldo'yu, Ronaldinho'yu, Zidane'ı, Brezilyalı Ronaldo'yu

Cruyff'a ayıp. Bu adam dünyada bonsevis ödenen ilk futbolcu. Bugün Messi Barcelona'da Messi olduysa, O sistemi oraya kuran adam üstelik bunu futbolculuk sonrasında değil, futbol oynarken yapmış bir adam.

kendisini efsaneleştiren kulübü Ajax'a bu stadı sadece beni izlemeye gelen insanlar var, o yüzden stat gelirinden pay almak istiyorum diye kulübe rest çeken, ve bugün Futbolcuların milyonlar kazandığı 'İmaj haklarını' futbola getiren adam.

Maradona gibi, Pele gibi, Messi gibi Ronaldo gibi sadece futbol yetenekleri ile değil, karakteri, liderliği, kazanma azmi ve bu azmi takımına da işleyen bir adam varken,

Sadece yetenekleri için gelmiş geçmiş en iyi demek ayıp olur.

Cruyff olmasa La Masia olamazdı, La Masia olmasa Messi olmazdı. Böylesine bir futbolcu varken, onu ve nicelerini ezip, gelmiş geçmiş en iyisi demek? Üstelik liderlik yönü zayıf, kriz anında ağırlığını koyamayacak kadar pasif.

Bunun Ronaldo ile ilgisi yok dostum, sen bana fan boy, sevgisinden gözüne perde inmiş diyorsun da

kendine bakmıyorsun, zira ben senin Messi'yi sevdiğin kadar, Ben Ronaldocu değilim.

Ya 2 sayfa yazı yazmışsın duygusal duygusal buna kanan çocuklarda artılamış mesajlarını. Hemen hemen benzer çağın çocuklarıyız ben henüz 30 olmadım ama izledim dediğin her futbolcuyu izledim. Dediğim gibi mesajın boş romantizm başka bir şey değil. Futbol tarihi messi ve ronaldo kadar 2 büyük futbolcu görmedi, görmeyecek. Kaç tane futbolcu ronaldo ve messi kadar gole etki edebilmiş? Hadi etti diyelim bunu futbola başladığı andan itibaren yapmaya başlayıp 30 larını geçtikten sonra devam ettirebilmiş?



İnanılmaz enteresan bi düşüncen var saygı duyuyorum ama boş romantizmden ötesine gidemezsin. Ben şahsen ronaldo ve messiyi izleyebildiğim için kendimi şanslı sayıyorum, sizde öyle yapın. Çünkü daha iyileri gelmedi ve geleceğini zannetmiyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
6 yıl
Yüzbaşı

Sen harbi sağlam fanboysun cidden Arjantin’i destekliyorsan Messi’ye ufakta bir eleştiri yapman gerek ama büyük ihtimal İzlanda’da suç bulacaksın neden defans yapıyorlar diye 😬



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @PERENAL.
P
6 yıl
Yarbay

763 Maç

616 Gol

250 Asist

47 Hat-trick

32 Kupa

9 La Liga

7 İspanya Süper Kupası

6 Kral Kupası

5 Ballon d'Or

5 Altın Ayakkabı

4 Şampiyonlar Ligi

3 Dünya Kulüpler Kupası

3 UEFA Süper Kupa

U-20 Dünya Kupası

Olimpiyat Altın Madalya





TÜM ZAMANLARIN EN İYİSİ!



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
6 yıl
Binbaşı

Yani anlatmak istediğini anladım.

Ama Messi'yi eleştirmek için Ronaldo'yla kıyaslamaya gerek yok zaten.

Bu adam Arjantinden La Masia ya geldi.

La Masia'da tüm yaş kategorilerinde 4-3-3 oynatırlar yani bu adam hep aynı taktikle oynamış

Messi'nin La Masia da ki alt yapıda oynadığı arkadaşları Pedro, Busquets, İniesta, Fabregas, Piquet Yani hep beraber aynı taktikle oynamışlar.

Bu kadar sene yan yana aynı felsefeyi oynarsan zaten iç güdüsel olarak gözü kapalı oynarsın ama bu yetenekten yada iyilikten değil, sürekkli aynı kişilerle aynı şeyi yapmanın sonucudur bu.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @maşık
O
6 yıl
Yüzbaşı

Messi' nin oğlu "babamla futbol oynadığımızda, ikimizde idolümüz olan futbolcuları seçerdik. Ben babam olurdum, babam ise Iasmin Latovlevici"



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

P
6 yıl
Yarbay

@beINSPORTS



“Lider - Barça

En çok galibiyet - Barça

En iyi atak - Barça

En iyi defans - Barça

Namağlup takım - Barça

En çok gol atan - Messi

En çok asist yapan - Messi

En iyi top süren - Messi

En çok şut çeken - Messi

En çok şans oluşturan - Messi”



< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
6 yıl
Yarbay

Madem paylaşım yapıyoruz 1 tane de ben ekleyim. Lays yiyordu artık Ruffles yiyor. Fikir değiştirmiş.

< Resime gitmek için tıklayın >



L
6 yıl
Yüzbaşı

Barcelona bana dese ki ''Arda'yla Messi'yi takas edelim'' ben şahsen kabul etmem, hatta ''üzerine ne veriyorsunuz?'' derim. Çünkü ben Arda'yı Messi'yle kesinlikle kıyaslamam.''





- Hıncal Uluç





Güzide insanımızın, güzide futbol görüşünü paylaşmadan da olmaz...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
6 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Lord Joker.

Barcelona bana dese ki ''Arda'yla Messi'yi takas edelim'' ben şahsen kabul etmem, hatta ''üzerine ne veriyorsunuz?'' derim. Çünkü ben Arda'yı Messi'yle kesinlikle kıyaslamam.''





- Hıncal Uluç





Güzide insanımızın, güzide futbol görüşünü paylaşmadan da olmaz...

Hıncal Uluç’u boşver de gel seninle manifesto/savunma yapalım. Sen Vitor hocayı, ben Leo’yu savunayım. Güçlerimizi birleştirelim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
6 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Jersey Devil

kesin söylenmiştir bunlar

bak bende bi tane biliyorum yazayım


Cristiano Ronaldo: Messi gelmiş geçmiş en iyi futbolcu. Ben onunla rekabet bile edemem. Onunla aynı dönemde futbol oynadığım için Allah benim belamı versin.

cristiano ronaldoda onu diyecek karakter yok.Daha çok kendisini övmeyi sever,tarihin en iyisiyim falan der güldürür milleti.Messi de daha çok ben en iyiyim demez de ronaldoyu över.En iyiler zaten en iyi olduğunu belirtme ihtiyacı duymazlar.Belli ki ronaldoda bi sıkıntı var,eziklik psikolojisi mi desem artık öyle bi açıklama yapmış.Ballondor alırken hööö diye bağırması da ayrı bi olay.



G
6 yıl
Yarbay

İşte bu yüzden Olcay Şahan

İkisi de çok iyi oyunculardır gelmiş geçmiş en iyilerdendirler ancak Messi Ronaldo tartışması çoktan bitti.Ronaldo özellikle son 5 yıldır yaptığı ağır dominasyon ile farkı açtı.Ondan önceki dönemleri başa baş gider.

Real Madrid-United-Portekiz efsanesi ile

Sadece Barça efsanesi olmuş birini karşılaştıramazsın


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @winwin35
W
6 yıl
Binbaşı

İroni mi yapıyorsun?

Zira hayatı boyunca tek bir sistemle futbol oynamış,

alt yapıdan itibaren hep aynı futbolcularla aynı taktikte sahaya çıkmış, milli takımda ise hiç bir şey yapamamış adamı kimseyle kıyaslamam


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @maşık
G
6 yıl
Yarbay

Ronaldo performansı ile noktayı koydu diyorum


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @winwin35
A
6 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: winwin35

İroni mi yapıyorsun?

Zira hayatı boyunca tek bir sistemle futbol oynamış,

alt yapıdan itibaren hep aynı futbolcularla aynı taktikte sahaya çıkmış, milli takımda ise hiç bir şey yapamamış adamı kimseyle kıyaslamam

milli takımda ise hiç bir şey yapamamış
milli takımda ise hiç bir şey yapamamış
milli takımda ise hiç bir şey yapamamış
milli takımda ise hiç bir şey yapamamış
milli takımda ise hiç bir şey yapamamış
milli takımda ise hiç bir şey yapamamış


bu cahiller de futbol bildiğini zannediyor işte.Gelmiş yorum atıyor bir de ciddi ciddi.