Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
363
Cevap
27280
Tıklama
217
Öne Çıkarma
Cevap: Lahmacunun 8 TL olması (2. sayfa)
S
7 yıl
Yüzbaşı

5 tk üstü satan her türlü büyük kâr dadır



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

*
7 yıl
Yüzbaşı

8 tl ye lahmacun mu yenir. 3.5-5 arası değişiyor lahmacun dediğin arkadaşlar. Gidipte lüks restorantta yiyipte genele vurmayın lütfen şu şeyleri



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
7 yıl
Binbaşı

Doğu illerinde heryerde lahmacun 2 tl ve içleride kıyma dolu. Neden çünkü hayvancılık var ve araya aracı girmeden birinci elden alınıyor. Doğuda gözünün önünde keslip kebab yapılsa Adana kebab en fazla 10 tl o da en fazla. Ben batıya geldğimde cidden beni en şok eden şey et ve etli yeicek fiyatları oldu. Cidden batıda fiyatlar çok uçuk malesef



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
T
7 yıl
Yarbay

Bak bu yemeksepetinde cağaloğlu bölgesindeki en iyi lahmacun yapan yer. 900 den fazla yorumu var ki yorumlar son bir yıla ait.

< Resime gitmek için tıklayın >




Bu mesajda bahsedilenler: @hawkbjk
M
7 yıl
Yüzbaşı

Ulan yuh be 8 TL lahmacunu savunanlar var ben 4 tane yerim en az al sana 32 ayran etti 36 yuh yuh. Esnaf beter olsun arkadaş allah kazandırmasın acıtmıyorum devletin yerinde olsam vergiyi sapına kadar itlerim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

X
7 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: hawkbjk

kıymanın kilosu 40 tlye alsa içine zaten domates biber vs katıyor o malzemeyle en az 40 lahmacun çıkartıyordur. 1 bilemedin 1.5 hadi başka maliyetleri de kat en fazla 3 tl masrafı var tek lahmacundan 5 tl kar elde ediyorlar. bu sadece 1 örnek ama ben 3 lahmacunla doyarım. 3x8 24 ayransız da olmaz +4 28 tl yuh ulan yuh be

işletme giderlerinden haberin yok arkadaşım. 8 tl lik lahmacunun üzerinde kaba bir hesapla 2 lira 20 kuruş civarı devlete ödenecek vergi var. Dükkan kira, devlet diyor ki sen kira ödüyorsun bana onun vergisini ver evet yanlış okumadın Türkiye'de böyle bir vergi var adı stopaj sana kabaca bir hesap yapayım

kira 2000 tl diyelim stopaj dahil aylık 2600 yapar. Muhasebeci 400 tl elektrik su telefon adsl aidat 1000 tl minimum pideci yakıt odun veya doğalgaz 500 - 1000 tl pide ustası garson kurye en az 3 personel pide ustası asgari ücret çalışmaz 2000 o alsa diğerleri asgariden 4800 maaş sigorta gideri de 1800 bakım onarım ambalaj kışın ısınma beklenmeyen giderler geçer de 1000 de daha gelir vergisi kdv yi yazmadım toplam 12 bini geçti yani kaba hesapla bu işletmenin 450 tl civarı vergileri hariç günlük gideri var 8 tl ye yediğin lahmacunun tümü kar olsa hiç vergi ödemese günde 56 tane satacak ki giderlerle kafa kafaya gelsin

14 senelik işletmeciyim yukarıda hesabı minimum rakamlarla mahalle arası bir pideciye göre yaptım ticarette karlılık hesabı ürünün maliyeti eksi satış fiyatı olarak hesaplanmaz ürünün maliyeti genelde en küçük giderdir


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
7 yıl
Yarbay

istanbul Avcılar 'da 3 TL lahmacun ,
Kaşar ekletirseniz 4 TL

Yine İstanbul Suadiye'de 7 TL ( 6-8 bandı) ,

İstanbul'da
1 kg dana kuşbaşı :
Et ve balık kurumunda : 31,00TL
Migros'ta :42,90TL
Carrefour :49,50
Bim/ŞOK/A101 :38,00


Bakınız ,
Kafanın ve vücudun sağlam çalışması ve dayanıklı olması için kırmızı et şarttır kardeşim.
Kaliteli protein tüketeceksin ,tavukla mavukla olmaz.

Türkiye'de bilinçli olarak zam getirilen ve fiyatı yüksek tutulan 3 şey vardır.
1-Kırmızı Et :aklın ve ve vücudun çalışması için
2-Petrol :fosil yakıtlar- yani ülkedeki üretimin belkemiği elektrik
3-Kağıt :okuma yazma ,neşriyat ,kafanın gelişmesi için aklın...

Ancak şu son 1-2 yıldır yukarıdakilere ek olarak , insanca yaşamayı sağlayacak ne varsa hepsi pahalı.
Zorunlu tüketim olan ne varsa ,



J
7 yıl
Yarbay

Etilerde lahmacun 10-11 lira birde istanbulda max 4 lira diyenler var



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


_____________________________

Eski kullanıcı adı: veterangamer


A
7 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: Santiago Munez

fast-food dükkanımız var. en kötü ayımızda bile çift haneli paralar kazanıyoruz. dükkan sabah8'den gece 11'e kadar açık. 15 saat. bizde et döner dışında et ürünü yok.

lahmacun maliyeti 2 lira olabilir ama o dükkan diğer masraflarınıda o lahmacun üzerinden karşılıyor onların maliyetlerini hesaba neden katmıyorsun ?

ben müşteri haksız demiyorum lahmacuna 8 lira vermek bana da koyuyor.
hani o lahmacun masraflarına biraz uzağım ama sana tavuk üzerinden örnek vericem diğer ürünleri hiç saymadan.

taavuğa son 2 yılda 2,5-3 lira zam geldi kilosuna. günde min 100 kilo tavuk alıyoruz.yani günlük ben fazladan 250 lira aylık 7500 lira fazladan tavuk parası vermek zorundayım. bu durumda nasıl zam yapmam ben ?

24 saatin 15 saatinde yılın en kötü 350 gününde babamın hayrına mı açıyorum o dükkanı ? neden her ay karımdan 7500 lira fedakarlık edip zam yapmıyım. bana bunu açıkla başka bişey demiycem

Bir dönerin içine maksimum 100gram tavuk koyduğunuz düşünüldüğünde günde 100kilo tavuk alıyorsanız 1000tane döner satıyorsunuz demektir. Son 2 3 yılda tavuk dönere 250/1000 den 25 kuruş zam gelmesi gerekirdi o zaman. 2 3 senede 4 5 tl değil.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
7 yıl
Yüzbaşı

ulan siz doğudan batıya gelmeyin biz gerekirse 20 TL'ye lahmacun yiyelim ama gelmeyin artık lütfen kalın kendi çöplüğünüzde buraları da çöpe döndermeyin.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @LacWer
L
7 yıl
Binbaşı

Sanane lan lale hayırdır babanın ülkesimi lan bura. Tapulu malınız mı istediğimiz yere gideriz gitmeyiz sizi ne ilgilendiriyor. Kürt değilm Türküm sadece doğuda doğup büyüdümde senin ne niyetle bunu yazdığını ne niyetle yazdığını anlsdım. Asıl bu ülkeyi çöpe çeviren senin gibilerin boş zihniyeti. Boş hiçbir b*ka yaramayan kafatasçı zihniyet



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Fiyaka1903
F
7 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: orhanosmanoglu

Yalan mı aslanım?8 lira diye dert yanan sensin,madem pahalı geliyor o zaman yemeyeceksin kardeş.Kusura bakma.Hayatın gerçekleri bunlar.Birilerinin bunları sana söylemesi lazımdı.Bir abi tavsiyesi olsun sana da bu;ya çalış kazan,ya da tembellik yapmakta ısrarcıysan hiçbir şey elde edemeyeceğini anla ve kenara çekil.Bir beklentin de olmasın.Ama diğer türlü,yok şu pahalı,yok bu bilmem ne...Sorun sende kardeş,ne lahmacun pahalı,ne araba ne de ev.

Ne lahmacun pahalı ne ev ne araba diyen arkadaşım. Ne iş yapıyorsan bir fikrim yok ama bir öğünün 3 lahmacun + ayran olup ortalama 25tl veriyorsan ve bu sadece aylık 1 öğünün 750 tl'e gelip buda askeri ücretin yarısına tekamül ediyorsa ben burda seni sorgularım.



H
7 yıl
Yarbay

%100 gross kar olmadan bir restoran ayakta duramaz. Yani, 3TL'ye mal edilen bir ürünün en az 6TL'ye satılması gerekir. O yüzden 8TL ekstrem bir fiyat değil lahmacun için.

Bir de fiyat belirleyici faktörler vardır. Mc Donalds'da Big Mac menü kaç para? Döner Ayran Kaç para gibi belirleyici alternatif unsurlar vardır. Belirlenen fiyat onlara kıyasla da saçma değilse her türlü gideri vardır.

Çok basit bir şey söyleyeyim: Ankara Rant'ın çok yüksek olduğu bir yer değil. Tunalı'da yılların Cafe-Pub'ı Tapas 3 yıl kadar önce kapandı. Ev sahibi kira olarak 70.000TL istemiş (bundan 3 yıl önce). Zafer abinin hesabı, "o kadar adam çalıştırıyorum, (en az 30 personel var) riske giriyorum, gece gündüz burada duruyorum, ev sahibine mi çalışacağım?" 15 yıllık cafeyi kapattı adam. Kira böyle bir şey...

Tunalı'nın ara sokaklarına üçüncü dalga cafeler açıldı. Bu dükkanlar eskiden berber dükkanı falandı. O kadar küçük dükkanlar. Her birinde bahçeyi de kullanarak 6-8 masa var. Bu dükkanların kiraları ayda 4500TL. Yani cadde üstü, küçük bir dükkanın kirası 10.000TL'nin üzerinde.

Bu durum restoranlardaki fiyat artışı olarak size geri dönüyor. Zaten etrafınızda rant gelirinde patlama yaşayan bir caddeye baktığınızda alkollü restoranların patır patır kapandığını, dönerci, çul çaputçu ve zincir marketlerin arttığını görürsünüz. Sebebi basittir: Turnover. Yani, müşteri ne sıklıkla değişiyor? Alkollü mekanda müşteri akış hızı yavaştır. Kira absürt seviyelere yükseldiğinde alkollü mekan yüksek kiraya dayanamaz. Pat! Yerine dönerci açılır. Sürümden kazanılır. Tunalı'ya çık bugün bak. Kaç tane dönerci, hamburgerci var... Sebebi budur.

Ucuz yemeği hep işlek caddelere uzak olan ara sokaklarda yersin mesela. Bu restoranlar genelde iş yerleri ile anlaşıp onların öğlen yemeği tedariğini sağlar. Çok düşük fiyatla 4 kap yemek gönderir. Restorana gidersen aynı yemekten sana da verir. Neden bu kadar ucuz olabildiğini düşündün mü? 1500TL kira veriyor da ondan.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
7 yıl
Yarbay

Ortalama fiyatı 4 TL dir. Kimse bol keseden atmasın. Hemen gelmişler ülke şöyle böyleciler



Teknoloji açısından zaten 4x fiyatla alıyoruz en az. Ancak lahmacun lan bu. İçindeki şeyler belli. 8 TL'ye lahmacun yiyorsam masamda keman çalan elemanlar da isterim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
7 yıl
Binbaşı

Genelde 4-6 lira arası, ekstra bi yere gittin sanırım.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
H
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Peekay

Genelde 4-6 lira arası, ekstra bi yere gittin sanırım.

sen nerede yaşıyorsun? ankarada 7-9 arası



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
7 yıl
Yüzbaşı

2200 liraya çalışan tek motorcunun maliyeti 3000 lirayı geçiyor. 30-40 paketi gördüğü an bırakıp gidiyor. 3 motorcunun aylık gideri sadece 10 bin lira.



Sadece kıyma un ile hesap yanlış.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: beyazid84

Doğu'da 500-1000 liraya kiralık dükkan var.



Arkadaş 180 metrekare dükkana 12 bin lira kira veriyor + stopajı ve hava parası var bunun. Batıda işler farklı işliyor.

bu işin bahanesi olamaz. batıdaki de ona göre satış yapıyor sürümden kazanır. hatta batıdaki 2 tlye satsa doğudakinden bile fazla kazanır. fahiş kar yapıyorlar. millet nasılsa kazıklanmaya alışık diye düdüklüyorlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
7 yıl
Yarbay

8 TL lahmacun nerede buldun . Burada Aksarayda bile en pahalı 5 TL ..

Bazı çok uçuk mekanlar 7 8 liraya satıyor ama orada bir porsiyon kebap ta 40 TL zaten..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 23 Ekim 2017; 16:37:38 >

P
7 yıl
Teğmen

Bu ulkede ucuz olan tek sey INSAN HAYATI



Dukkan isletmeyen, bir dukkanin masrafi nedir bilmeyen liseli veya hayati bilgisayar basinda gecmis arkadaslar bol keseden sallayabilir.



Asgari ucretin isverene maliyetini, stopaji, vergiyi, sigortayi vs. sorsan bilmez.



Gelmis burda ahkam kesiyor:)



Bu ulkenin sorunu bu iste. Herkes her seyi biliyor.



Sen ac dukkani 3 tl'den sat gelelim sende yiyelim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.