Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 8 misafir, 2 mobil kullanıcı
849
Cevap
376638
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Klipsli Ets Ameliyatı oldum (el terlemesi için).
N
Doğum gününü kutla!
16 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Herkese merhaba dün 13:30 civarında klipsli ets ameliyatı oldum.Bu ameliyatı olmamın sebebi ellerimin çok terlemesiydi bu derdi çeken bilir gerçekten çok kötü bir durum kimseyle toka yapmak istemiyorsunuz,elleriniz sürekli terli oluyor.
Ameliyatı İstanbul Göztepe Şafak Hastanesi'nde Yrd.Doç.Dr.Bayram Ali Özuslu yaptı kendisi mükemmel bir doktor
Bu dertten müzdarip olan varsa veya merak eden olursa yardımcı olabilirim.

TEKNİĞİ

* klipsli ets ameliyatı İşlem süresi ortalama 30 dakikadır.
* Genel anestezi (tam uyuma narkozu) ile uygulanır.
* Koltukaltı bölgesinde 5-10 mm iki küçük delik açılır.
* Deliklerin birinden 4 mm çaplı kamera ilerletilir.
* Diğer delikten özel klips uygulayıcısı ilerletilir.
* Sempatik sinir 5-6 mm boyunda titanyum klips ile sıkıştırılır.
* Laparoskopi veya diz artroskopisi benzeri bir yöntemdir





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NakkrazeN -- 27 Mayıs 2009; 4:54:00 >

N
Doğum gününü kutla!
16 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

midgardxxx --> çok teşekkür ederim ben artık nefret ettiğim için oldum başka sağlığını etkileyen bir yönü yok.

Metalgardiyan -->

Copela ---> Eğer çok terliyorsa elin bence olabilirsin.Benim elim bana göre çok terliyordu doktor bey az terliyor diye iyi düşün dedi fakat benim kararım kesindi oldumŞuan ellerim kupkuru.

Muşamba ---> Teşekkür ederim hocam sana da geçmiş olsun

nightmare_26 ---> Teşekkür ederim bence seni çok etkiliyorsa ameliyat olabilirsin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NakkrazeN -- 9 Temmuz 2008; 15:17:31 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
12 yıl
Er

beyler ozaman konuyu şöyle özetleyelim. bu ameliyatın etkileri her insanın metabolizmasına göre değişir. ozoz kardeşim haklı. bende sonuç iyi çıktı başkasında da iyi çıkacak diye kesin birşey yok. her vücut farklı bir tepki verebiliyor demekki. ben risk aldım, belki bende de aynı sonuç çıkabilirdi. şimdi bende iyi çıktı hepiniz olun diyemem. allah herkese şifa versin yardımcısı olsun


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
9 yıl
Er

quote:

Orijinalden alıntı: MrCaner

quote:

Orijinalden alıntı: RedDaggers

Ona doktorlar bile kesin olarak bir cevap vermiyor. Çünkü herkesin bünyesi birbirinden farklı. Bazısında olmuyor bazısında hafif kimlerin de şiddetli. Bende biran artıyor bir an normal gidiyor. zamanla nasıl olacak bilmiyorum ama ameliyattan öncede vücudumun bütünü ter içerisinde kalıyordu. ben 17-18 yıldır bu el ayak ve koltuk altı terlemesini çok çektim. En sonunda tahammül edilemeyecek kadar armaya başlamıştı. sanki ellerim ve ayaklarım su dolu torbanın içinde geziyor gibiydim.
ameliyat ayaklarıma fayda sağlamadı zaten doktorda ameliyat öncesinde her şeyi anlattı. Çeşitli alternatifler vardı benim tercihim direk ameliyat oldu. Çünkü öylesine beni bunaltmıştı ki kesin çözüme gittim. PİŞMAN DA DEĞİLİM. Yalnız sana ol yada olma gibi bir tavsiyede bulunmam. Senin hayatın senin kararın. Nelere katlanabilirsin tahammül edebilirsin? Hepsini kendin yaşayacaksın. Onun için karar senin.
istersen iyontoforez falan dene sonucuna göre kararını verirsin..

ya şimdi elim terlemese sıkıntı olmaz. Çünkü ayak ve ya koltuk altında işte limon sürüp kokusunu geçirirsin diyenler var da , el çok sıkıntı. Sosyal anlamda insanı çok etkiliyor

bende ayak terlemesini sıkıntı etmiyordum. çorap giyiyorum terleme %50 azalıyor. önemli olan ellerdi. öylesine tahammül noktasına gelmişti ki bende direk ameliyat kararı verdim. Pişman da değilim. çünkü her şeyi ellerimizle yapıyoruz. nasıl bir dert olduğunu çok iyi biliyorum.
Ama ne yapmak istediğine kendin karar vereceksin. sonucuna katlanabilir miyim? nelere tahammül edebilirim? ne kadar sürer? ya refleks terleme olur geçmezse? gibi sorulara kendin cevap vereceksin. bu ameliyatı olan yada olmayan bir başkası senin adına cevaplandırıp karar veremez. çünkü kimde nasıl bir sonuç çıkar doktorlar bile bilmiyor. Önce aklında ki şüpheleri gider sonra en güzel şekilde düşünüp karar ver nasıl yaşarsam daha mutlu olurum diye...ben sana demem ol yada olma. Çünkü güzel sonuç çıkar sıkıntı olmaz ama aksi olursa bana duyacağın öfkeyi ve pişmanlığı düşün yani. senin hayatın ve senin kararın.. Allah hepimize şifalar versin...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlueDagger -- 13 Ağustos 2015; 20:47:23 >

Z
5 yıl
Yüzbaşı

ama atlet yeterli olmuyor onuda bil :) özellikle sırtta refleks terleme sular seller gibi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @btwurebf
D
5 yıl
Yüzbaşı

Ets denen ameliyat bildiğin cerrahi sakat birakma yontemi..
Hatta nitelikli yaralama uzerinden dava açanlar var Avrupada..
Bu ameliyatin Avrupa'da yasaklandiğini belirteyim.
2008 de Bayram Ali Özuslu ya ameliyat oldum
Evet eller terlemiyor, ama hayat refleks terlemeyle kabusa döndü
Açık renk, renkli ve koyu hiç bişey giyemezsiniz yazın..
Ter hortumla islanmiş gibi göbek ve sirttan sürekli geliyor artı kurumuyor...
Doktorlar sirf ameliyatı yapmak için goz gore gore yalan söylüyor lar.
Bu ameliyati olanlarda refleks ihtimali %2 diyorlar
Yalan !
%85 in de ağır ve yaşamsal kaliteyi berbat eden derecede refleks terleme çıkıyor
Ben 38 yaşinda eli yüzü duzgun hatta yakisikli sayilir bir kardesinizim, işim gücüm yerinde ve ben bu refleks terleme yuzunden evlenemedim, yazın hayatim kabusa dönüyor, istedigim kiyafeti giyemiyorum
Buna gore hesabinizi yapin, refleks terleme kacinilmaz, ameliyati olursaniz mutlaka yasayacaksiniz bunu, heee yaslanana kadar azaliyormuş giderek, eyvallah da hayatimi miktikten sonra azalsa ne azalmasa ne..
Uzun lafin kisasi ;
Bu ameliyati olup kendinizi yaralatmayin..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DnyL -- 16 Ağustos 2019; 17:48:10 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
16 yıl
Yarbay

T
15 yıl
Yüzbaşı

öncelikle gecmis olsn NakkrazeN ve diger ameliyat olan arkadaslar. bendede bu sıkıntı var kendimi bildim bileli aynı sekilde abimde ve kardesmdede var buda hastalıgın psikolojik olmadıgını gosteriyor ama psikolajik bi yanıda var mesela hayret ellerm tellemiyor derken 10 saniyede ellerm sırılsıklam oluo :) bnde cok ilac kullandm ama ameliyatsız basarı olmuo ne yazıkkı. aileme soluorm yok olm tedavisi onlar para tuzagı yan etkileri diyip ameliyat olmamı istemiyorlar. sizden ricam ameliyat olalı nerdeyse 1 yıl olcak herhangi bi sorununuz varmı yada faydasını gordunuzmu bide bana mail adresinizi veya tel. numaranızı verebilrmisnz ? smdiden tesekkurler..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
15 yıl
Er

bende şafak hastanesinde bayram ali özusluya oldum.. ellerim inanılmaz kuru bi damla bile terden eser kalmadı ve sıcacık eskiden hiç ısınmazdı yaz kış elim ayagım buz gibi olurdu.. koltk altımda kupkuru.. ayaklarımda çok azaldı bazen soguyup hafif nemleniyo ama eskisi gibi bi terleme ayagımdada yok. refleks terlemede yaşamadım çok şükür... herkese tavsiye ederimm inanılmaz bişey. böyle bir mutluluk olamaz on yıldan sonra insan inanamıyo bekliyorm elim terlicekmi diye ama maşallah o günler geride kaldı...:)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
14 yıl
Çavuş

geçen sene eylül ayında el terlemesinden ameliyat oldum. ameliyatı hiç özel hastehanede olmanıza gerek yok ben zeytinburnu yedikule göğüs hastahanesinde oldum hiç bir ücret de ödedmedim sağlık güvenceniz olması yeterli. ameliyat olalı bir sene oluyo nerdeyse elimde çok az bir nemlilik oluyo bazen eskiye göre çok iyi yüzde %95 oranında el terlemem azaldı.ameliyat dan önce bir çok krem losyon kullandım hiç biri fayda etmedi. bu derdi anca yaşayan bilir. ameliyat dan sonra bel bölgemde terlemede artış oldu biraz ama inanın buna değer. elleri çok terleyen arkadaşlara bu ameliyatı tavsiye ederim özel hastahanede değil devlet hastahanesinde özle hastahaneler para tuzağı.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
13 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: mufakk

bende el terlemsı konususnda muzdarıbım ellerım cok fazla terlıyo ve bu sosyal hayatımda benı olumsuz sekılde etkılıyo amelıyat olmak ıstıyorum bazı arkadaslar devlet hastanelerınde olmuslar ve hıc para vermemısler ama ne kadr saglıklı yaptıklarını bılmıorum ozel hastanelerde ne kadr ısıyor onuda bılmıorum bana bu konuda yardımcı olabılırmısınz. aydında oturuyorum ızmırde gerceklestırebılırmıyım bu amelıyatı ? eger gerceklestırırsem hangı doktora ve hastaneye gıtmelıyım yardımcı olursanız bu konularsa sevınırım :) cewaplarınızı beklıorum :)


Öncelikle belirteyim, Ege Üniversitesinde Klipsli ETS değil normal ETS ameliyatı yapılıyor. Yani geri dönüşü olmayan türden. Ameliyat sürecini aşağıda anlattım. Umarım yardımcı olur.

İzmir'de oturuyorum. 2 Hafta önce Ege Üniversitesi Hastanesine gittim. Önce dahiliye polikliniğine başvurdum bir kaç Kan ve İdrar testi istedi doktor. ETS ameliyatıyla alakasız testlerdi. Terlemenin farklı bir sebepten dolayı olabileceği ihtimaline karşılık önce bu testleri yapmamız gerektiğini söyledi. İkinci gidişimde farklı bir doktorla görüştüm, görüştüğüm doktorun da elleri terliyormuş, sağolsun hangi bölüme başvurmam konusunda o yardımcı oldu.
Göğüs Cerrahisi Polikliniğine başvurdum, ameliyat hakkında bilgi almak istediğimi söyledim, doktorun söyledikleri şeyler sizin internette bulabileceğiniz bilgilerler aynı. Klipsli ETS ameliyatı diye ararsanız google'da yeterli bilgiye ulaşırsınız.

Gelelim internette bulamayacağınız bilgilere. Ameliyat ücreti Ege Üniversitesinde 1500 lira. Estetik ameliyat olarak geçtiğinden dolayı sağlık sigortaları karşılamıyor dediler. Biz de eyvallah dedik
Sadece ameliyat süresince yapılan idrar, kan tahlili, röntgen gibi giderleri karşılıyor. Ve oda ücretini karşılıyor.
Ege Üniversitesi'nde ameliyat olmayı düşünenler için biraz detaya gireyim:
Hastanede oda çeşidi 3 tane. Sigortanın karşıladığı ücretsiz odaları gidip görmedim ama sanırım 5-6 kişi aynı odada kalıyor.
Yarı özel odaların ücreti 40TL. 2 tane yatak var. Yani bir odada 2 hasta kalıyor. Refakatçiler sandalyede uyuyor.
Özel oda ücreti 50TL. Hastaya özel oda. Refakatçi için yatak olabilen bir koltuk konulmuş. Hasta için elektronik, hasta yatağı var.
Tuvaletler her odada birer tane.

Ameliyat ve diğer işlemler:
Ben Cuma günü hastaneyi aradım, Pazartesi sabah 8'de hastanede olmamı yatış işleminin yapılacağını söylediler.
Pazartesi gittim, sabah kalp grafiği çektiler. Kalp grafiğinden sonra 8 tüp kan alındı. Kan alma işleminden sonra öğlen 2 gibi akciğer filmi çekildi. Daha sonra Kan merkezine gidip ameliyat esnasında lazım olma ihtimaline karşılık 2 ünite AB+ kan rezervesi yapıldı.(ETS ameliyatı büyük bir ameliyat olmadığı için lazım olmuyor bu kanlar. Sadece tedbir amaçlı.)
Bu işlemden sonra serbestsiniz dediler ve beklemeye koyulduk.
Akşam hemşire geldi, tansiyonumu ölçtü. Bir tane sakinleştirici hap verdi.
Bu arada senden 4-5 tane tıraş bıçağı isteniyor. Ameliyat öncesi vücudundaki kıllar temizleniyor. Kollar, göğüs, sırt, koltukaltı ve malum bölge.
Bu işlem bitince sana bir losyon veriliyor ve bu losyonla boynundan aşağısını temizliyorsun sonra normal suyla duruluyorsun.

Aşağıya Dikkat. Sırf bunun için bile ameliyattan vazgeçilebilir :)
Lavman diye bir olay var. Burada anlatılacak gibi değil, isteyen google'dan baksın. Hemşire bahsettiğinde google'da aramış ve şok olmuştum.
Benim için tedirgin bir süreç başlamıştı. Hemşire kapıyı çaldı, aha s*çtk dedim içimden. Elinde 2 tane, burun damlası kutusu büyüklüğünde ilaç kutusuyla girdi içeri.
Lavman denilen olayı böyle kolay bir hale getirmişler. Nedir o kolay olan:
10mg'lık solüsyonun bulunduğu bir tüp. Ve ucunda 5cm'lik bir çıkıntı. Bu çıkıntıyı anüsünüze sokuyorsunuz ve tüpteki sıvıyı içeri boşaltıyorsunuz. Bu sıvının içeride bir 5dk kadar kalması gerekiyor. Tuvalet ihtiyacınız iyice sıkıştırdığında tuvaletinizi yapıyorsunuz. Buradaki amaç bağırsakları temizlemekmiş.
En zor kısım burasıydı. Burayı atlattıktan sonra geriye birşey kalmıyor. Ama korkmayın bu uygulama esnasında herhangi bir acı hissetmiyorsunuz. Tüp'ün ucundaki çıkıntı oldukça ince tutulmuş. 2 tüpü de boşalttıktan sonra tansiyonum düştü, tuvaletten zorla çıktım ve koltuğa oturdum, gözlerim hiçbirşeyi seçemez oldu, kulaklarımda müthiş bir uğultu ve çınlama oldu, hemşire geldi hemen, onun dediklerini dahi anlayamıyordum. Hayatımda ilk defa o gün tansiyonum düştü. Garip bir duyguydu.

Hastanedeki ilk gün böyle geçiyor. Lavman işleminden sonra uyuyorsunuz. Sakinleştirici hap sayesinde gayet rahat bir uyku çekiyorsunuz :)
Sabah kalkıyorsunuz, afyonunuz patlamadan üstünüzde külot/bokser kalana kadar soyunuyorsunuz. Şu meşhur ameliyat giysisini giyiyorsunuz. Sizi bir sedyeye yatırıyorlar ve ameliyathaneye gidiyorsunuz.
Ameliyat masasına geçiyorsunuz. Vücudunuza farklı aletler bağlıyorlar. Acı veren birşey yok burda da. Sonra solunum maskesini takıyorlar, solunum maskesi takıldıktan sonraki 2-3 saniye sonrasını hatırlıyorum. Sonra da yoğun bakımda hemşirenin iyi misin sorusuyla uyandığımı hatırlıyorum.
İki kolunuzda serum için takılmış iğneler bulunuyor. Bunları narkoz'dan sonra takıyorlar, canınız yanmasın diye.
Yoğun bakımda vücudunuzu siliyorlar. Vücudunuzda takılı aletleri söküyorlar, sadece serumlarla birlikte odanıza götürülüyorsunuz.
Gece 12'ye kadar serum veriyorlar, serumların çoğu vücudunuz için gerekli vitamin ve mineraller oluyor, arada bir hemşire gelip ağrı kesici, sakinleştirici serum falan takıyor.
Gece 12 gibi serumlar ve kolunuzdakilerden biri çıkartılıyor. Sadece tek kolunuzda bir bağlantı kalıyor. Aslında kullanılmıyor ama her ihtimale karşı taburcu olana kadar kolunuzda kalıyor o.
Gece güzel bir uyku çekiyorsunuz. Serumlar kesildiği için sabah hafif acıkma hissi oluşuyor. Size bir bardak çay 4 tane Petitbeurre bisküvi getiriyorlar. Şu kare olanlardan.
Bunlarla kahvaltınızı yapıyorsunuz.
Doktorunuz geliyor halinizi hatrınızı soruyor falan derken saat 10 oluyor. Varsa laptopunuzla/telefonunuzla yoksa TV izleyerek vakit geçiriyorsunuz. Saat 4 gibi istediğinizi yiyebileceğimiz söyleniyor. Ama siz yine de abartmayın, gidin kantinden bir tane kaşarlı tost yaptırın. Tabiki siz gitmeyin, refakatçiniz gitsin. Size soğuk yasak.
O gece de hastanede kalıyorsunuz. Sabah 6 gibi kaldırıyorlar sizi, çıkış işlemlerine başlayabilirsiniz diyorlar. Ve o gün hastaneden ayrılıyorsunuz.

1 hafta sonra akciğer filmi çektirip Göğüs Cerrahisi Bölümüne geliyorsunuz. Bir sorun olup olmadığına bakıyorlar. Koltuk altınızdaki dikişler alınıyor. Bu 1 hafta süresince kesinlikle soğuktan uzak duruyorsunuz ve banyo yapmak yasak. Dikişler alındıktan 1 gün sonra banyo yapabilirsiniz.

Dün dikişlerim alındı, akciğer filmlerinde bir problem olmadığı söylendi. Evdeki günlük yaşamıma devam edebiliyorum. Kollarımı 150 dereceden fazla kaldırınca hafif bir ağrı oluyor. Onun haricinde herhangi bir ağrı yok. Ameliyat sonrası 4-5 gün kadar derin nefes alırken göğüs kısmında bir batma hissediyorsunuz. Sırtınızda batma hissi biraz olabiliyor.

Refleks terleme bacaklarıma yansıdı. Bel ve diz arası hafif, diz ve ayak arası orta derecede refleks terlemem var. Ayak terlemelerim kesilmedi. Yalnızca elimdeki terlemeler kesildi.
Benimle aynı gün ameliyata giren bir kişi daha vardı. O koltukaltı ve ayak terlemesinden şikayetçiydi. Koltukaltı terlemesinin kesildiğini söyledi, ayak terlemesi hakkında bir bilgim yok.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Varsa sorularınız bildiğim kadarıyla yanıtlayabilirim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BBoYSySTR -- 24 Aralık 2010; 3:16:51 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
12 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: pcelicka

devlet hastanesınde amelıyat olan arkadaslar memnun mu ...

Aşırı terleme vardı, koltukaltlarımda. Hatta o kadar aşırı idi ki, giyim kuşamım neredeyse bu terlemeye bağlıydı.
Gömlek giyip dışarı çıktığımı bilmem hiç. Hep koyu renkler falan. Hep teri belli etmeyecek giysiler.
Bir beğendiğim kıyafet görsem alıp giyemem o derece illet bir şey. Neyse çeşitli sprey, antiperspirant vs
kullandım. gEçmiyor olmuyor. Kulağıma bir takım şeyler geldi. Ameliyat olunca geçiyor falan diye.
Ameliyat pahalı idi. Ben hep sayısal loto oynarken şunu düşünürdüm: Şayet sayısal çıkarsa, hemen gidip bu
ameliyatı olacağım derdim hep.
İyice kafaya taktım ameliyatı, araştırdım. google ilk sayfalarına değil son sayfalarına da baktım.
Gözüme ameliyat ve devlet hastanesi gibi bir ibare takıldı. bir tıkladım araştır ki. bir devlet hastanesinde bu yapılıyormuş.
Tabi hem randevu aldım. Görüxştüm doktorla. Sigartam vardı. Neyse çeşitli tahliller tetkikler. Gün geldi çattı
yattım amaleiyat masasına. Narkozlu . Uyandım acılarla. Koltuk altı bölgeme bir hortum bağlanmış, o hortumda b
bir plastik kavonaza bağlanmkıştı. İçinde kan falan vardı. Üç dört gün sonra çıkarıldı.
Acılı bir durum oluyor. Ama en acısı: Ameliyattan hemen sonra terleme kesilecekti. Olmadı. olmadı.
İnanamadım. Koltukaltım aynen terliyordu. Ama elim kurumuştu. Hayır ya dedim. Hayır Hayır. Hayır
Yıkıldım. Hemde öyle böyle değil. Doktorla ya da tedavi ile de alakalı değildi. Var olan yazgımıza kaderimize
itiraz etmemeliydim.
-----
Şimdi koltuk altım aynen terliyor. Elim ise; hani kayalara dalga çarpar ve güneş onu kurutur, kayanın üzerinde
tuz kalır ya . İşte öyle kuruyor elim. Ayrıca yüzümün yarısı da, terlediğim zaman kuru kalıyor.
Sırtım fazla terlemeye başladı. Yani terleme dengem şaştı. düşünün ya yüzünüzün yarısı terlemiyor, diğer yarısı terliyor.
Sonradan bazı yan etkiler çıkmaya da başladı. Ciddi bir gece öksürüğü oluştu.
Ameliyattan sonra kalp ritmimde bir bozulma oldu ki, ben sağlıklı bir bireyim. Büyük ihtimal ameliyattan oldu.
Taşikardi. Beloc zok kullanıyorum her gün aynı ilacı içiyorum.
Soğuk havalarda yürüdüğüm zaman mutlaka ameliyat yerim keskin bir şekilde ağrıyor. Nefesimi kesiyor.
Sıcak bir ortama girince de ağrı geçiyor. Yaniu soğuk havalarda yolda yürürken kesiliyorum. Bıçak saplanıyor. Yürüyemiyorum.
---
özel de ya da devlettte fark etmez. Bence bu ameliyatı olmayın. Bunun için bıçak altına yatmayın. Ameliyat başarılı
geçse bile sonradan ciddi yan etkileri olacaktır. Geri dönüşü olmayan.
Zamanı geri çevirebilsem, en büyük pişmanlığım olan bu ameliyatı olmazdım.
Özel de ya da devlette fark etmez ** olmayın. Yazık etmeyin kendinize. Bizim kaderimiz, yazgımız buymuş. itiraz etmeyin bu
yazgıya. Acıları çok kötü çıkıyor.
(Benimle ya da yazdıklarımla ilgili bir şüphesi olan varsa, epikriz raporumu msn den falan gösterebilirim)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozoz57 -- 9 Nisan 2012; 16:03:39 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
12 yıl
Er

Ugur Taha

kardeş ben ameliyatı istanbul haydarpaşa gat ha askeri hastahane de oldum doktorlar çok ama çok iyi insanlar söylemişlerdi yan etkileri olabilirdiye...ama dinlemedim... ssk lılarda 1 tl para almıyolar. kardeş sana tek diyicegim ameliyat olma ben çok ama çok pişmanım bende senin gibi diyiyordum bu illetten kurtulayım başka bişey istemiyorum yan etkisi varsın olsun diyiyordum ama herşey öyle olmuyo bu ameliyatın yan etkileri çok rahatsızlık veriyo sırtım göğsüm kasıklarım çok şiddetli bacaklarım nemlenmeden biraz fazla terleme oluyo gece yatarken bile ter yüzünden defalarca kalkıyorum şimdiki aklım olsa kesinlikle ameliyat olmazdım varsın ellerim ayaklarım terlesin derdim zaten karar verdim klipsleri aldırıcam yarın hastahaneye gidip doktorumla görüşücem enkısa zamanda klipsleri aldırıcam nekadar erken aldırırsam geri dönüşüm şansım okadar artıyor benim sana tek diyicegim (AMELİYAT OLMA) şunuda söyliyim amaliyattan sonra yan etkileri olmaya başlıyınca piskoloji çok kötü bozuluyo ve bende şuan öyleyim...


Bu mesaja 2 cevap geldi.
W
12 yıl
Yüzbaşı

arkadaşlar yüz kızarması için bu ameliyatı olan var mı, işe yaradığı doğrumudur?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
10 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: ivenrec

Arkadaşlar bende ameliyattan oldum ağustos 2013 başında. Şuan el terlemem eskisine göre baya baya azaldı ama hala terliyor, tamamen durması gerekmiyor muydu? Benimle aynı gün ameliyat olan biriyle tanışmıştım hastanede, şuan o kişinin eli hiç terlemiyor hatta nemlendirmek için krem bile kullanıyormuş. Bende tamamen kesilmedi onda %100 kesildi ama. Bu neyle alakalı bilen varsa aydınlatabilir mi? İzmirde yaşamadığım için tak diye kontrolede gidemedim zamanında. Neden böyle bir şey olabilir, aydınlatabilir misiniz? Kafama takıyor muyum, açıkcası eskisine göre azaldığı için takmıyorum kafama, kullandığım eşyalarda ter izi olmuyor en azından O açıdan rahatladım diyebilirim ama hiç terlememesi gerekiyordu diye düşünüyorum. Sebepleri neler olabilir, ameliyat olanlardan doktoruna sorabilecek olan falan var mı?

hocam selam.izmirde mi oldunuz ameliyatı? bende yüz terlemesi için olmak istiyorum hangi hastanede vs oldunuz detay verebilirmisiniz?özelden de yazabilirsiniz şimdiden teşekkürler





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi v88 -- 3 Haziran 2014; 18:27:47 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ivenrec
A
10 yıl
Er

AMELİYAT DÜŞÜNEN VE EL AYAK TERLEMESİNDEN BIKMIŞ ARKADAŞLAR KESİNLİKLE OKUSUN

Arkadaşlar bu mesajı buraya yazmayı boynumun borcu olarak görüyorum.Benim hikayem şöyle ben kendimi bildim bileli ellerim ve ayaklarım terler bu durumu yaşayan herkesin bilecegi gibi bu durum çok kötü bi durumdur.Sosyal acıdan hayatınızı etkiler derslerinizi dahi etkiler kaleme kagıda dokunmak istemezsiniz vizede bildigim soruyu yapamadıgımı bilirim ben bu terleme yüzünden 20 yaşındayım ve bu duruma artık bir dur demenin vakti geldigini düşündüm 2 3 ay öncesine kadar internetten araştırdım bu konuyu takip ettim.Edirneliyim, burada ameliyat olan biriyle konuştum hatta ve aynı doktora gittim gögüs cerrahisine doktorla görüştüm testler falan yapıldı bütün herşey ameliyat için hazırdı hastaneye yatışım dahi yapılmıştı.Annem son anda çark etti ve bütün agırlıgı ile ameliyatı iptal ettirdi beni evlatlıktan reddetme derecesine geldi olay çünkü beni kesmelerini biçmelerini istemiyordu.Ana yüregimi dersiniz ne derseniz deyin.Gitti doktorla konuştu ve ameliyatımı iptal ettirdi hastaneden yatışımı ve kaydımı sildirdi.Bio enerji uzmanı bi doktor var bizim yakınımız o beni tedavi edebilecegini söyledi ve tedavim hala devam ediyor.Birde annem bitane sprey bulmuş onu getirtti Bulgaritandan spreyi ilk olarak ümitsizlikle kullandım ama kullandıktan sonra ne kadar etkili oldugunu anladım ve çok begendim ameliyat olmayı şuanda bence düşünmüyorum arkadaşlar.Spreyi yatmadan önce elinize sıkın sprey zaten 15 20 dk içinde elinizde kuruyacaktır ve o şekilde uyuyum arkadaşlar sabah kalktıgınız zaman elinizi sabunla yıkayın en azından ben öyle yapıyorum.İlk günlerde size biraz acayip bir his vericektir özellikle tadı ilginç birkaç kez unutmuştum elimin spreyli oldugunu.1. günden zaten etkisini fark ediceksiniz terleme az da olsa olucak ilk gün oldugu için ikinci gece tekrar spreyi uygulayın ve yatın bunu üç dört gece böyle uyguluyoruz ve yatıyoruz.Eliniz neredeyse hiç terlemiyecek.Arkadaşlar şöyle bir etkisi var 3 4 gün kullanıyorsunuz ve kullanmayı kesiyorsunuz 10 gün boyunca terleyen bölgeniz kuru kalıyor en fazla nemleniyor oda geçiyor zaten o normal insanlardada oluyo o kadar kafanıza takmayın.Bünyeniz ile alakalı olarak terlemeyi geçirdigi gün sayısı degişebilir.Artıp azalabilir ihtiyaç hissetiginiz zaman kullanın ben bi zararını görmedim isteyenler doktorlarına götürebilir bende bir yan etkisi olmadı.Ben gördügümde çok şaşırmıştım ve mutlu olmuştum şuanda sanırım en son 3 4 gece arka arkaya kullanmıştım ve 15 20 gün ellerim kuru kaldı arkadaşlar tabi etkisi zaman içinde hafif hafif geçiyor ama hiçbir zaman sizi rahatsız edicek derecede terlemiyor.Sanırım bu sprey terlemeyi komplede geçiriyormuş düzenli kullanırsanız tam bilmiyorum ama geçirebilir artık inanıyorum en etkili ürün bu sanırım şuanda piyasadaki.İlk sıktıgınız zaman çok acayip oluyo ve elinizin terleyecegini hissettiginiz zaman eliniz terlemiyor sadece elinize küçük küçük igneler batırıyorlarmış gibi oluyor böyle birşey oldugunda korkmanıza gerek yok.Yüzünüzde kullanmayın bakın kesinlikle ben kullanmadım gözünüze falan gelir daha büyük sorunlar yaşayabilirsiniz gözünüz kurur ameliyat olayları falan olur yazık olur ben sadece elimde kullanıyorum ve gayette başarılı.Bu spreyden sonra kendimi daha iyi hissettim artık telefonumu elimde taşımak istedigim zaman rahatlıkla elimde taşıyabiliyordum bir yere dokundugumda ıslaklık yada iz kalmıyor ve artık kalemimi istedigim gibi kullanıyorum.Hatta ellerimi birbirine sürtüp ısıtabiliyorum ve o kuruyken çıkan sürtünme sesi ile mutlu oluyorum.Çok hoş bir his.

Arkadaşlar spreyin adı Odorex Deo Biotrade üzerinde pembe yazılar bulanan bir sprey google görsellerden aratıp bulabilirsiniz.Fiyatı 15 20 tl arasında degişmektedir.Ben 1 kutusunu 1 ay ile 1 buçuk ay arasında kullanıyorum.Bana nerden temin edebilirim nasıl bulabilir diye sorular sormayın çünkü Türkiyede varmı onu bile bilmiyorum.Biz Bulgaristandaki eczanelerden alıyoruz.Bana kargo ile yollamısın tarzında mesajlarda atmayın çünkü böyle birşey mümkün degil.Sprey ile ilgili başka sorularınız varsa mesaj yolu ile yada bu konudan sorabilirsiniz sizee dönücem.Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar.Yazı biraz karışık olmuş olabilir bu yüzden özür dilerim.


Ayrıca terlesin terlemesi güzel birşey diyenlerin agızlarınada kürekle vurmak istiyorum, istiyoruz.Bunu çok iyi biliyorum.

Bu yazıyı kesinlikle ticari amaç güderek yazmadım.Deneyip denememek kullanıp kullanmamak size kalmış bir durum benimki sadece bir öneri.



Z
10 yıl
Er

Evet benim asıl sıkıntım yüz kızarmasıydı tamamen geçti el terlemesi de geçti



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @switel
A
9 yıl
Binbaşı

Arkadaşlar ayakta aşırı terlemeye bağlı koku problemi yaşıyorum. Normalde hiç kokmaz ama ne zaman ayağıma ayakkabı giysem ne çorap kalıyor nede ayakkabı hepsi akşamdan suya yatırılmış gibi ıslanıyorlar. Sonrasında da doğal olarak başlıyor kokmaya. Son 7–8 aydır bu sorunla cebelleşiyorum. İlaçları kremleri jelleri denedim olmadı. Sonrasında puva ünitesinde 10 gün süreyle su tedavisi gördüm o da fayda etmedi. Şimdi evde kendi imkânlarımla su tedavisi yapıyorum kendime. Her gün yarım saat elektrik veriyorum ayaklarıma. Bununda faydası oldu ama beklediğim kadar değil ve geçici. Aynı problemi yaşayıpta ets ameliyatı olan var mı. Biryerde okumuştum ayaklara fazla bir etkisi olmuyor demişlerdi. Ellerimdeki aşırı terlemeye alıştım 15 senedir. Zaten günde 30 kez elimi yıkıyorum. Koltuk altı deodorant vs bastırılıyor ama ayak kokusu tam bir bela. Otobüste tramvayda falan insanı yerin dibine sokuyor. Oturupta bir kafeteryada çay içmeyeli aylar oldu. Kalabalık mekanlara avm lere vs gidemiyorum. Acaba ets beni bu dertten kurtarabilir mi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet DOĞAN -- 29 Aralık 2014; 16:35:11 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
9 yıl
Er

Klipsli ETS ameliyati olmayın sakınn! Arkadaslar ben olacakken son anda kararımı değiştirdim . Yapan meşhur doktorun tek amacı alacağı 4000 tl lik temiz cukko . Ömür boyu hayatınızı perişan edecek bir ameliyat. Basınizin en üstünden meme ucu hizaniza kadar hic ter olmayacak vücudunuzda ama afedersiniz göğüs ve kiciniz tere batacak afedersiniz .yok elim terliyor yok yüzüm kızarıyor bırakın bu isleri su anki halinizi özleyecek hatta yalvaracaksiniz ama is işten gecmiş olacak ne yazıkki . Az once 3 sene once ETS ameliyati olmuş ve şuanki etkileri yüzünden isler çığırından çıkmış bir arkadaşın yazısını okudum ne yazmış biliyormusunuz ? Sinir birleştirme ameliyati olmak istiyor acaba faydası olurmu diye yani şuanki perişan durumdan kurtulmak icin çırpınıyor . Ama cevap hayır ne yazikki . Elin terliyor canın sıkılıyor degilmi sosyal hayatta . Yahu evleneceksin barklanacaksin şarıl şarıl terliyor göğüs kısmın belin afedersin popon. Yahu yazık degilmi eşine her gece senin terini çekmek zorunda kalacak ,sana sarılamayacak belki tiksinecek. Refleks terleme sıcağa falan bağlı degil kafasına her estiğinde ortaya çıkacak . Hayat sana eziyet olacak . Hay ellerim hep terleseydi de bu berbat sonuçlarla basbasa kalmasaydım diyeceksin . Kalp ritim bozukluğu( omur boyu kalp ilacı kullananlar var aneliyat sonrası , yüzün yarısının terlemesi yarısının terlememesi, akciğerde hava kalması , akciğerlerin soğuk havada acıması ....
Bu meşhur doktor varya asker kökenli özuslu , ameliyat sonrası şikayetle gelenlerden nefret ediyor kendisi söylüyor o zaman tepem atıyor diyor ben onlara zaten anlattım yan etkileri diyor ve artık onun ilgi ve yetki alanına girmiyor hastalar. Bana diyor ki t1-t4 arası sinirler var bazı kişilerde yeri tam belli olmuyor .mesela terleme icin t2 sinirini mi kesmesi gerekiyor ? o sinirler bir sıralama halinde degil yani t2 yerine t4 ü kesmiş de olabilirim diyor . Iste bu sebeptendir ki yan etkiler bir cok kiside cok farklı şiddette seyrediyor ,olumlu !!! diye söylenen sonuclar da . Size söyle diyeyim bomba imha uzmanı yanlış kabloyu keserse nolur ??? Bomba patlar iste vücut da patlıyor aynı sekilde ne hale getirdin beni diyor yani kısaca . Ben doktorla fena papaz oldum sebep ameliyattan caymam . Illa olacaksın o kasaba o ameliyati görüşmeye gittiysen .sana dolaylı baskı uyguluyor gecmisinde askermis ya .yani görüşüp ameliyat olmazsan ona ihanet etmiş oluyorsun ful ego adam ful inanamazsınız .tavirlar değişiyor güler yüz yerini kinli bir surat alıyor . Bi de bir kasıntı görmeniz lazim . Lafın kısası uzak dur kardeşim yakma kendini bu mesajı sırf bu dertlerden muzdarip guzel insanları bu para acı adamların elinden kurtarmak ve hayatlarını yakmalarını önlemek .için yazıyorum . Hadi kalın sağlıcakla ....





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berryallennn -- 3 Nisan 2015; 12:38:08 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
9 yıl
Çavuş

Arkadaşlar merhaba. Tecrübelerimizi paylaşırsak sıkıntısı olan arkadaşlara yol göstermiş oluruz.

Ankara GATA da NORMAL ets ameliyatı oldum. Yani klips takılmadı ve T2 SEMPATİK zinciri yakıldı.

Öncelikle benim sıkıntım yüzümde ve kafamda bol miktarda terleme, ellerimde ise ara ara sıkıntı verecek derecede terlemeler mevcuttu.

Gerek yaptığım araştırmada, gerekse doktorumun söylemi üzerine sadece T2'ye (YÜZ VE KAFA BÖLGESİ) müdehale edildi. T3 e (EL İÇİN) T2 ile birlikte müdehale olması durumunda aşırı reflex terlemem olacağı söylendi. Sizlere tavsiyem T2,T3,T4 bunlardan en sıkıntılı olan bölgenize müdehale ettirmeniz. Yani bir tanesini seçerseniz reflex terlemeniz daha az olacaktır. (İnternet araştırmalarım ve doktorumun söylemi)

Ameliyat sonrasında bir miktar göğüs ağrım oldu. Gerek ağrı kesiciler gerek yarı oturur pozisyonumun doğru oluşu bu ağrıları azalttı. Reflex terleme olarak ise Kasık bölgemde ve Ayaklarımda terleme görüldü. Her iki bölgede öncedende terliyordu. Özellikle ayaklarımın biraz fazla terlediğini hissediyorum. Bu durumunsa 15 günlük bir süre içerisinde dahada azalacağını doktorumla beraber öngörmekteyiz. Azalmasada yüzüm terleyeceğine (bu durum beni şiddetle rahatsız etmekte) varsın diğer yerlerim terlesin. Ameliyatta sadece T2 ye müdehale edilmesine rağmen şuan ellerimde kupkuru bir durumda. Yani kimi internet sitelerinde okuyup inanamadığım "koltuk altıma müdehale edildi ama ellerimde kupkuru" yorumlarına inanmayarak hata yaptığımı anlamış oldum.

Ben bu ameliyata girerken yüzüm,kafam terlemesin varsın ayaklarım, kasık bölgem, koltuk altım biraz daha fazla terlesin ihtimalini göze alarak girdim. Cünkü toplum içinde hele ki insanlarla fazla iç içe bir meslek sahibi olmam sebebiyle kaygı bozukluklarına kadar giden bir süreçten kurtulmaktı amacım. Siz ameliyat olmadan önce kendinize muhakkak bu soruyu sorun. Kurtulmak istediğim bölgemi terlerse daha mutsuz olurum? yoksa farklı bir bölgemi ? Yanıtınıza göre ameliyat olmanızı tavsiye ederim.

Ameliyatın reflex terleme haricindeki yan etkileri % 0,1 oranlarında. Bu riski göze almak tamamıyla hayata bakış açısıylada ilgili diyebilirim. Ben memurum hayatımı, ömrümü aylık standart miktara bağlamışım oysaki şu işi yapsam çok daha kazancım olabilir ama ya tam tersi olursa......gibi hep riskten kaçan garantici biriyseniz tavsiyem yaşamınıza şimdiki şekilde devam edin.

Umuyorum ki herkes dilediği hayatı dilediği şekilde yaşar. Şimdiden Allah yardımcınız olsun. İyi forumlar.


Bu mesaja 3 cevap geldi.