Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
8
Cevap
8299
Tıklama
0
Öne Çıkarma
klima suyu zarar verirmi?
H
4 yıl (178 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

merhaba ustalar bizim binada balkon duvarlarına kurulmuş 2 tane klima motoru var alttada benim araba var park yeri orası şimdi iki klimanında altlarında bir çıkış var ama hortum gibi bir tahliye bir şey yok bunlardan bugün baktım su damlıyor arabanın üzerine acaba zarar verirmiki boyaya falan ne yapmamı önerirsiniz?

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



B
4 yıl (2689 mesaj)
Yarbay

Yok be dayı bak keyfine.



O
4 yıl (7459 mesaj)
Yarbay

saf su. havadaki nem yoğuşuyor.



S
4 yıl (18193 mesaj)
Yarbay

saf su ben olsam bidona doldurur motor suyu olarak kullanırım.



C
4 yıl (20771 mesaj)
Yarbay

Klasik klimalar nemi daha kolay yoğunlaştırabilmek için alüminyum petekler arasından havayı geçirirler. Bu geniş yapraklar ise alüminyumun oksitlenmeye maruz kalmaması için eser miktarda kalifinik asit ile kaplanır. Yoğunlaşan klima suyunda da bu asitten eser miktarda vardır. 1 litre klima suyu zararlı etki göstermez ama kalifinik asit alkali araç boyası üzerine özellikle açık renkli boyalarda görülebilen morumsu pembe hale oluşumuna neden olur ve hiçbir kimyasal bunu çıkaramaz.

Tek çözümü aracı yeniden boyatmaktır...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
4 yıl (178 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

teşekkürler ama emin olmak için bayramdan sonra bir kaç boyacıyla konuşayım bakalım hiç böyle dertten gelen olmuşmu teşekkürler.



M
4 yıl (15601 mesaj)
Yarbay

klimanın oluşturduğu saf su kirleniyor ama klima ünitesinin içinden dışarı çıkana kadar. aynı zamanda pis kokulu da olabiliyor. klima suyunun kullanılmasını tavsiye etmem.



M
4 yıl (1106 mesaj)
Binbaşı

verir benim eski accent era’nın bağaj boyası damlalar halinde soyuldu



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

C
4 yıl (1119 mesaj)
Yüzbaşı

Zarar vermese bile leke yapar diye düşünüyorum, söyleyin komşularınıza bir zahmet gider hortumu taktırsınlar.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.