Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
575
Tıklama
6
Öne Çıkarma
Karşınızda Microsoft 365 Copilot: Office uygulamaları artık yapay zekaya sahip!
M
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Karşınızda Microsoft 365 Copilot: Office uygulamaları artık yapay zekaya sahip!
Microsoft, bugün Microsoft 365 uygulamaları ve hizmetleri için insanlara belge, e-posta, sunum ve çok daha fazlasını oluşturma konusunda yardımcı olmak için tasarlanmış yeni yapay zeka destekli Copilot’u duyurdu. Copilot, Microsoft 365 uygulamalarıyla bütünleşmiş bir asistan (Clippy?) konumunda olacak.



Microsoft 365 Copilot nedir, ne işe yarıyor?



Microsoft 365 Copilot kısaca, iş yerindeki angarya işleri ortadan kaldırmaya yardımcı olmak için yapay zekayı kullanan bir asistandır diyebiliriz. Örneğin, PowerPoint'ten bir Word belgesine dayalı bir sunum oluşturmasını isteyebilir ve hatta tüm slaytlarınıza animasyonlar veya stiller uygulamasını sağlayabilirsiniz. Microsoft 365 başkanı Jared Spataro, “Copilot, tamamen yeni bir çalışma şekli. Her gün milyonlarca insanın kullandığı Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams ve daha fazlası gibi uygulamalarda yerleşik olarak sizinle birlikte çalışacak.” dedi.



Ayrıca Bkz.ChatGPT’nin yeni kalbi GPT-4, yaptıklarıyla büyülüyor ve endişelendiriyor



Karşınızda Microsoft 365 Copilot: Office uygulamaları artık yapay zekaya sahip!
Microsoft 365 kullanıcıları, yaklaşmakta olan Microsoft Teams toplantısı hakkında bilgi edinmek, insanları ilgili projelerle ilgili güncellemelerden haberdar etmek, son işe alınanlar gibi kurumsal değişiklikler ve hatta tatilden dönmüş olabilecek iş arkadaşları hakkında güncellemeler hazırlamak için Copilot'u kullanabilecek. Copilot, Microsoft'un Office uygulamalarında da kullanılabilir olacak.



Tüm Office uygulamalarında kullanılacak



< Resime gitmek için tıklayın >



Microsoft 365 Copilot, firmanın da dediği gibi çalışma şeklini tamamen değiştirecek. Sadece bir sorgu ile Excel’de SWOT analizi yapılabilir veya verilere dayalı PivotTable oluşturulabilecek. Microsoft’a göre Copilot, bir Teams toplantısını yazıya dökebilir veya geç kalan birisine konuşulanları özetleyebilir. Ancak sunum sırasında küçük bir şeye de değinildi. Spataro, Copilot’un her zaman doğru olmayabileceğini ancak isteğinizi faydalı bir şekilde yanlış yaparak size mükemmel olmayan ama yine de size bir avantaj sağlayan bir fikir verebileceğini söyledi. Yani Bing veya ChatGPT’de olduğu gibi verilerin veya bilgilerin doğrulamanız tavsiye ediliyor.



< Resime gitmek için tıklayın >



Copilot Outlook’ta da yer alacak, böylece e-postaları silmek veya yanıtlamak için daha az zaman oluşturulacak. Copilot, sizin için bir e-postayı özetleyebildiği gibi yanıtlanması gereken bir e-postaya uygun tonda cevap ayarlayabilecek. Spataro, "Copilot'u oluşturmak için ChatGPT'yi Microsoft 365'e bağlamakla yetinmedik. Microsoft 365 Copilot, Copilot olarak adlandırdığımız sistem tarafından destekleniyor." Bu sistem Word, Excel ve PowerPoint gibi Microsoft 365 uygulamalarını Microsoft Graph ve GPT-4 ile birleştiriyor. Microsoft Graph bir nevi sistem içi topraklama/doğrulama olarak düşünülebilir.



Karşınızda Microsoft 365 Copilot: Office uygulamaları artık yapay zekaya sahip!
Microsoft ayrıca tüm Microsoft 365 uygulamalarında çalışan bir Business Chat özelliğini de getirmeyi planlıyor. Bu özellik; sohbetleri özetlemeye, e-posta yazmaya, önemli tarihleri ??bulmaya ve hatta diğer proje dosyalarına dayalı bir plan yazmaya yardımcı olmak için belgeler, sunular, e-posta, takvim, notlar ve kişiler genelindeki verileri Microsoft Graph sayesinde bir araya getirir.



< Resime gitmek için tıklayın >



Microsoft, Microsoft 365 Copilot'u şu anda 20 müşteriyle test ettiğini ve önümüzdeki aylarda önizlemeyi genişleteceğini söylüyor. Microsoft bugün yayınladığı bir blog yazısında "önümüzdeki aylarda fiyatlandırma ve ayrıntılar hakkında daha fazla bilgi paylaşacağız" diyor. Bununla birlikte şirket, blog yazısında yapay zeka ilkelerine de dikkat çekti. Üretilen her bir materyalde kaynaklara bağlantı verildiğini ve kullanıcıları içeriği gözden geçirmeye, doğruluğunu kontrol etmeye ve ayarlamaya teşvik ettiklerini ifade ediyor.



Açıkçası Office uygulamaları milyonlarca çalışan ve binlerce işletme tarafından kullanılıyor. Oluşturulan bir belgede değerlerin yanlış olması ciddi sonuçlar doğurabilir. Microsoft, Office’e yapay zekayı çok hızlı bir şekilde entegre etti ancak şu an riskler endişe verici. Ancak zaten “test” ve “önizleme” süreçleri bunlar için var diyebiliriz.






Kaynak:https://www.theverge.com/2023/3/16/23642833/microsoft-365-ai-copilot-word-outlook-teams
Kaynak:https://news.microsoft.com/2023/03/16/introducing-microsoft-365-copilot-your-copilot-for-work/

 Haberi Portalda Gör

G
geçen yıl
Yarbay

Yalniz word belgesinden powerpoint sunusu hazırlaması olağanüstü. İnanılmaz derecede iş kolaylaştıran bir olay.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2D4E48676 -- 16 Mart 2023; 21:48:34 >


F
geçen yıl
Yüzbaşı

Düşünme devri de kapandı yani...




C
geçen yıl
Yarbay

Microsoft yapay zeka rüzgarını iyi arkasına aldı dolar kuru bu kadar yüksek olmasaydı da hisselerini toplasaydık.



M
geçen yıl
Yüzbaşı

Bunun için ek ücret isterlerse çok fazla tutacağını pek sanmıyorum. Zaten ofis uygulamaları çok pahalı.

Şimdi Apple da bu sistemi geliştirmeye başladı ofis uygulamalarına dahil edip ofis uygulamalarını ücretsiz devam ettirirse piyasada tek olur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus01982 -- 16 Mart 2023; 21:12:4 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

İ
geçen yıl
Yarbay

2021 ve 2023 gibi sürümlerde olacak mı?




İ
geçen yıl
Binbaşı

Eyvahlar olsun, acilen AI detector yazılımlar gelmesi lazım yoksa dönem ödevi, makale kitap filan yalan olur...



U
geçen yıl
Binbaşı

Openai daha iyi geçen binge bir bakayım dedim.
Konuşmayı bitiriyorum dedi.
Kendi sitesinde ise cevabı verdi.
Soruda şuydu
Bana phyton alıştırması yap



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

P
geçen yıl
Yarbay

hesap tablosu formülü yazabilen biri
zaten yapay zekaya ihtiyaçı yoktur.




M
geçen yıl
Yarbay

müthiş iş bence. sunum yaratabilme olayı müthiş plus.
birçok insanın işini kolaylaştıracaktır.
sunum oluşturması istenip daha sonra kontrol ve düzenleme yine insan eliyle yapılabilir. müthiş olay bence.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.