Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
50
Cevap
1412
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kamu kurumlarının F klavyeye geçişi yıl sonuna kadar tamamlanacak
T
7 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Kamu kurumlarının F klavyeye geçişi yıl sonuna kadar tamamlanacak

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı ve aynı zamanda AK Parti İstanbul Milletvekili olan Ekrem Erdem, F klavye kullanımı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ekrem Erdem yaptığı açıklamalarda F klavyeye geçiş sürecinin olumlu yürüdüğünü ifade ediyor.


F klavyeye geçiş ile ilgili olarak Resmi Gazete'de 2013 yılında F Klavye başlığında Bakanlık genelgesi yayınlanmış ve kademeli olarak F klavyeye geçileceği duyurulmuştu. 

 

Genelge gereği Devlet Malzeme Ofisindeki bilgisayarlar ve yapılan tüm ihalelerdeki ihalelerdeki bilgisayarlar F klavye olmak zorunda. Eğitim kurumlarında da öğrencilere F klavye ile eğitim veriliyor. Dağıtılan tabletlerde de F klavye ön yüklü olarak geliyor.

 

Yıl Sonuna Kadar F Klavyeye Geçilecek

Ekrem Erdem, yıl sonuna kadar tüm kurumlarda F klavyeye geçilmiş olacağını söylüyor. Zaten genelgeye göre kamu kurumlarında kullanımda olan tüm bilgisayar klavyelerinin 2017 yılı sonuna kadar F klavyeye geçmesi gerekiyor.

 
 
Bakanlık genelge sonrasında F klavye bulmanın kolaylaştığının ve dizüstü bilgisayarların dahi F klavyeli versiyonlarının olduğunun altını çiziyor. Erdem, hız gereği F klavye tercihinin basın sektöründe daha yaygın olduğunu belirterek birçok birçok gazetecinin kendisine "Bizi bir dertten kurtardınız. F klayve dizüstü bilgisayar bulamıyorduk. Şimdi buluyoruz." diyerek teşekkür ettiğini aktardı.
 
 

 Haberi Portalda Gör

20 yıldır Q klavye kullanıyorum ve hayatımda bir eksiklik hissetmedim... Bir öğretmen olarak merak ediyorum; bu saatten sonra F klavye ile hangi hedefe ulaşmam bekleniyor acaba...?
Yoruma Git
java - 7 yıl +83
He he . şimdi Cumhurbaşkanlığa bir yazı yazalım da bak.
f klavle nasıl başlıyor. FG harfleriyle. yani fetoşçuların dayatması bu.
bu oyuna gelecek miyiz ey Türkiye. fg plakalar toplatılır...
Yoruma Git
Yorumun Devamı ozbey08 - 7 yıl +69
Yandaşın biri klavye satarak iyi para kazanacak. Maksat birilerini zengin etmek, yoksa herkes Q klavyeye alışmış, kimse F klavye kullanmak istemez.
Yoruma Git
12 Angry Men - 7 yıl +43