O

Yarbay
07 Kasım 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
17 üye
Görüntülenme (?)
3959 (Bu ay: 56)
Gönderiler Hakkında
O
4 ay
Yeni anayasa maddeleri önerileriniz?
ilk 4 madde zaten tartışmaya dahi açık değil. bunun haricinde anayasa da görmek istediğiniz değişiklikler neler olurdu?

benim görmek istediğim değişiklikler.

1-Madem anayasa mahkemesi siyasi kararlar veriyor o halde gelin insan olan üye hakimlere ek olarak 2 tanesi yapay zeka hakim olsun. ve iki farkı şirkete ait yapay zeka olsun.
2-yerel mahkemelerde de aynı şekilde insan hakimlere ek olarak dördüncü,beşinci hakim olarak yapay zeka hakimler olsun.
3-65 yaş üsttü hiç kimse siyaset yapamasın. ne belediye başkanı olabilsinler,ne millet vekili ne cumhurbaşkanı,ne de bakan olabilsinler.
4- bir kişi en fazla 2 defa belediye başkanı adayı,millet vekili adayı ,cumhurbaşkanı olabilsin.
hatta muhtarlar bile 2 defa dan fazla aday olmasın
5-seçmen olabilme hakkı doğuştan kazanılmış hak olmamalı. seçmen olabilme ehliyeti sınavı olmalı, sınavı geçemeyenler seçme ve seçilme hakkı olmamalı.
O
5 ay
AKP\u0027liler CHP\u0027nin başında kimi görmek ister??
Sizce akp liler ve akp nin genel başkanı CHP nin başında kimi genel başkan olarak görmek ister?
13 defa yedikleri 75 yaşındaki mevcut genel başkanımı isterler yoksa,daha önce hiç denenmemiş 49 yaşında makineli tüfek gibi akıcı ve coşkulu konuşmalar yapan genç bir genel başkan mı isterler karşılarında.
O
5 ay
29 Ekim 2023 TARİHİNDE ADRESİMİZE GÖNDERİLECEK OLAN ZAMAN KABSÜLÜ MEKTUPLAR
Ben hatırlıyorum okuldayken yazdırmışlardı. ama hala bana ulaşan mektup yok. içinizden birine ulaştı mı? ulaşmışsa ne yazmışsınız paylaşır mısınız?
ben sanırım geleceğe dair hedeflerimi yazmıştım,2023 te ne gibi teknolojik şeylerin olacağını falan yazmıştım sanırım,ama tam olarak hatırlamıyorum aradan 21 yıl geçmiş.
https://twitter.com/PTTKurumsal/status/1714174866457260247?s=20
O
6 ay
Yerel seçimlerinin kazananı şimdiden belli,artık seçimlerin bir önemi kalmadı
O
9 ay
Wagner in Türkiyedeki karşılığı SADAT
Wagner denen özel şirket ordusunun Türkiye'deki tam karşılığı SADAT oluyor. şimdi Rusya'daki bu kalkışmadan bizim iktidarın çıkartacağı çok ders var ama çıkartır mı bilemiyorum. çünkü Fetö den ağızları yandığı halde hala eski tas eski hamam devam ediyorlar. askeriyeye,polis teşkilatına tarikat mensuplarını doldurmaya devam ediyorlar.

Wagner denen paralı ordunun Osmanlıdaki karşılığı tam olarak olmasada Yeniçerilerdir. Yeniçeriler özel şirket ordusu olmasada maaşlı bir orduydu ve devşirmelerden oluşuyordu. Yeniçeriler de maaşları az diye isyan çıkardı, padişah sefere çıkmıyor diye isyan çıkardı. padişahlar yeniçerilerden usanıp kaldırmaya kalkınca daha büyük isyanlar çıkartıp padişahları tahttan indirip idam ettirdiler.
O
9 ay
Erkan, kasayı “eksi” 61 milyar dolarla devraldı
kadıncağıza yazık yav. sen Amerikalarda trilyon dolarlık kurumları yönet gel Türkiye de -61 milyar dolar açık olan kasada göreve başla
https://www.dunya.com/kose-yazisi/erkan-kasayi-eksi-61-milyar-dolarla-devraldi/695882
O
9 ay
köylü,köyde 500tl yi nereye harcayacak?
Kemal bey dünkü konuşmasında köydeki birine 500tl ver o ona yeter zaten harcayacağı yer yok,ekonomik yıkımdan köylü etkileniyor. söyle mi talihsiz bir açıklama olmuş bence.
Artvin ilinin şehir merkezine 25km uzak olan köyünden şehir merkezine gelmek bile zaten 50-75tl . köydeki adam tüm ihtiyacımı köydeki tarlasından karşılasa dahi çayı,şekeri,temizlik ürünlerini var, elektrik faturası,telefon faturası falan filan toplasan 500tl ye köyde geçinmek imkansız.
köyde sadece 500tl ye geçiniliyor olsa zaten herkes köye geri döner.

bence şuan köyde 7500tl ile çok rahat asgari bir hayat geçinir bir insan. hayvancılık tarım falan yapmasına da gerek duymadan.
O
10 ay
Ekrem İmamoğlu önderliğinde yeni bir parti
Ekrem İmamoğlu önderliğinde yeni bir parti  kurulmalı. ama bu parti sadece 1-2 kişinin başını çektiği parti olmalı kadro hareketi olmalı.
CHP nin milliyetçi,kemalist kanadı , gerçekten seçim kazanmak isteyen kanadı CHP den ayrılıp yeni bir oluşum kurmalı.
yeni parti kurmak yerine bu ulusalcı kemalist kanat CHP den ayrılıp İyi partiye de geçebilir iyi parti yeni bir dönüşüm hareketi başlatarak genç kadroların önünü açarak merkez partisi olabilir.

Kemal bey ile CHP bir başaracağına inancım kalmadı 75 yaşındaki adamın onca seçim kaybettikten sonra hala partide genel başkan olarak kalmaya diretmesini anlayamıyorum. yaşı genç olsa derim ki daha önünde yıllar var bu yüzden hırs yapıyor vazgeçmiyor.
CHP ye değişecek ya bölünecek başka çare kalmadı.
O
10 ay
Üretilmiş \"Sahte\" Muhalefet!
bu kadını daha önceleri dinliyordum ergenekon sürecinde falan ama sonra nedense bu kadında amma aşırı komplo teoristi deyip seyretmeyi bırakmıştım. lakin şimdi yaşananları düşününce çok haklı olabileceğini düşünmeye başladım.

https://www.youtube.com/watch?v=gWN9zX3-XOA
bunun bir de ithal başkanlık sistemi diye de videosu vardı.
her Türk evladının seyretmesi gereken video


https://www.youtube.com/watch?v=Wo9zQ1876oo
O
10 ay
Selahattin Demirtaş serbest bırakılacak
Selahattin Demirtaş siyaseti bırakma kararı almış. aha buraya yazıyorum önümüzdeki ilk buluşmada Erdoğan bunu serbest bıraktırmazsa ben de hiç bir şey bilmiyorum. diyeceksinizki adam terör suçundan içerde yatıyor nasıl serbest bırakılır. hayır şuan hakakaret suçundan,yargıçları tehdit suçundan hüküm giydi. terör suçmalası davasından AİHM tarafından serbest kalması gerektiğine dair karar çıkmıştı.

yani bay kemal gelirse seloyu dışarı çıkartacak diyenler,eğer seloyu erdoğan serbest bırakırsa özür diyeyip utanacak mısınız?
https://www.dwturkce.com/tr/demirta%C5%9F-aktif-politikay%C4%B1-bu-a%C5%9Famada-b%C4%B1rak%C4%B1yorum/a-65783173?fbclid=IwAR3d2ThDMjSU9mQe_Ll_poAUI7JiXDZ4eq0CkgH8vfjgMLofwvWjcIhl4Ns
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.