Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
146
Cevap
2022
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Kamerası ile dikkat çeken General Mobile GM 9 Pro tanıtıldı! GM 9 Pro özellikleri ve fiyatı (5. sayfa)
T
6 yıl
Yarbay

her şey iyi güzel hoş ama o fiyat bandında insanların xiaomi gibi bir f/p markası yerine bunu tercih etmesi zor. 1999tl gibi bir fiyat olması gerekiyordu, ki bu bile 307 dolar eder, xiaomi pocophone f1 modeli bile 300$.



B
6 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: cemx72

An itibari ile Hepsiburada da Samsung garantili 2750 liraya s8 satılıyorken olmamış o fiyat!
Hakikaten 2750 tl





< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
6 yıl
Binbaşı

Sony Xperia Xz3 direk android pie ile gelebiliyorsa
bu general mobile nasıl getiremiyor? Millet 2 bin lira fiyat etiketini
bile kabullenmmiş maşallah. Bu çocuk ölü doğmuş.!



N
6 yıl
Teğmen

1800 liraya aynı işlemciyi kullanan mi 6X varkrn 3000 liraya bu cihaz alınır mı? Birde yerli 😂😂



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

H
6 yıl
Yarbay

mi A2 den iyimi ahahahahah :D
komikmisiniz siz kuzum?




Bu mesajda bahsedilenler: @DH Misafiri
T
6 yıl
Er

Kenarında neresinde bant var gm5plusın 2 senedir kullanıyorum bant falan yok. Bence sen başka bir telefon kullanıyorsun



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @general4242
S
6 yıl
Yarbay

Trol gibisin sayin yeni hesap ...

Ekrani 18:9 yapmasi son model anlamina gelmez. Amoled teknolojisi hangi yila ait uretimlidir onemli olan o. Yoksa LG den alma veya Samsung panel olupta eski yillardan kalma ekrani 18:9 yapmakla guncel olunmaz :)

Sadece tasarimi guncel veya trendy olur ...


Ben de kosede oylesine duran yillar oncesinden kalma LG G Watch R akilli saat var cok cok eski tam yuvarlak AMOLED ekranli . Bak bu daha guncel hem de yuvarlak ama uretim panelin uretim teknolojisinin yili emin ol gelecekten gelmiyor :)


http://www.wikizero.co/index.php?q=aHR0cHM6Ly90ci53aWtpcGVkaWEub3JnL3dpa2kvTEdfR19XYXRjaF9S


18:9 ekran diye ekran teknolojisi kacinci jenerasyon ve hangi firmadan temin edilmistir yoksa General Mobile in yillardr hep sorunlu defolu arizali veya cabuk bozulan donanim bilesenleri herhalde ozel antlasmalarla cope atilmasin Turkiye de tuketiciye yeni sekillerde ve kasalarla ( ekrani da dahil ) pazarlaniyor olmasin ?

Cunku General Mobile Telpa bu konuda yillardir nam salmistir kullandigi parcalar cok dandik sanki sorunlu bilesenleri itinayla toplanmis her urununde pazarliyorlar gibi bircok kullanici sikayetcidir. Bunlarin arasinda ben de varim ...



Milli degerleri gidiklamakla da kimse kimseyi kandiramaz ...

Milli denilebilecek bir telefon tablet PC TV monitor vs CAMI MI uretiyor Turkiye ? Milli yerli kodlu bir isletim sistemi mi var mobil OS de ? VEya yerli uretim RAM dahili hafiza birimleri islemcileri yerli wifi yerli bluetooth yerli NFC yerli FM modulu vs mi uretiyor da milli olunabildi ?

Aksine montaj ...


Zaten suanki o fabrikadaki Endustri 4.0 de kullanilan tasinmaz tum cihazlar zaten yabanci ...


Yabanci fabrika bilesenleri ile yabanci telefon bilesenleri ile yabanci Android isletim sistemi ile .... Yabancilarin yazilimsal guncelleme hizmetini dahi ele mahkum biz tuketiciler General Mobile in lutfuna mahkum ...

Kaynak kodlarini yayinlamazlar, binary image yok, imaj dosyalari yok, PC den OTA yuklemek icin FULL OTA veya delta incremental OTA vs resmi olarak ta yok ne de bu tur islemler icin gerekli araclar suruculer vs hic yok. Ama General Mobile gibi hicbir bilesen uretmeyen Xiaomi nedense cok daha ucuza cok daha kaliteli malzeme cok daha guncel cihazlari cok daha once ustelik yazilimin herturlu destegini forumlariyla imaj dosyalari kaynak dosyalari vs herseyi ile resmi olarak yayinlanmakta ise burada mesele artik boyle milli degerleri oksamalar gidiklamalar falan filan artik cogu tuketici yutmuyor .


Sen bu yazdiklarimdan yapici elestiriyi idrak edememissen senden suphelenirim yani kendi icinde masumane bir aldanis idrak noksanligi vs diye de kendimce hakkinda bir KANI olusturamazsin.



Kisacasi uyku taklidi yapani istedigin kadar zorla ugras uyandiramazin . Gercekten uyuyan elbette uyanir ...

Metafor analojiyi umarum idrak edersin sayin yeni uye




Bu mesajda bahsedilenler: @telefoncu20
T
6 yıl
Er

Siz bu konularda bilgili olabilirsiniz haklısınız. Ama dünyada hiç bir marka %100 kendi üretimi değil sonuçta. Amerika Apple ile çin xiomi Huawei gibi global markalarıyla tüm dünyaya grurla satış yaparken,vidasını kamerasını bataryasını kasasını kendisi üretmiyor. Geliştiriyor tasarlıyor. Ve satıyor. Hammadde olarak işçi maliyetleri olarak Çin tek güç haline gelmiş durumda.
Vestel GM Casper Reeder gibi kendi markalarımıza destek vermemiz gerekiyor ki. Kalkınalım..



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

T
6 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

General Mobile yeni telefonu GM 9 Pro’yu tanıttı. Kamera yetenekleri ile dikkat çeken GM 9 Pro, üst seviye telefonlara kafa tutan kamera yeteneklerine sahip.

GM 9 Pro özellikleri

GM 9 Pro, şık bir tasarım ile geliyor. Telefonun cam görünümlü arka yüzeyi, görünümü güçlendiriyor ancak güçlü tutuş hissiyatı için cam kullanılması güzel bir tercih olurdu. Çentiksiz tasarımın kullanıldığı ekran 18:9 oranında 6 inç büyüklüğe sahip. Telefonun alt ve üst çerçeveleri simetrik olarak tasarlanmış. Arka yüzeyin ortasında parmak izi okuyucu sensör, sol üst köşede çift arka kameranın yer aldığını görüyoruz. Siyah, beyaz ve pembe altın renk seçenekleri kullanıcıya sunuluyor.
 

 


 

GM 9 Pro’nun ekran özelliklerine baktığımızda HDR özelliğe sahip AMOLED bir ekran bizleri karşılıyor. 18:9 en boy oranındaki ekran, 6.01 inç büyüklüğe ve 2160x1080 piksel çözünürlüğe sahip.

 

GM 9 Pro kamera özellikleri

GM 9 Pro’nun en dikkat çeken özelliği, sahip olduğu kamera yetenekleri. Telefonda çift arka kamera kullanılıyor. Birincil arka kamera 12 MP çözünürlük, 1/2.55” sensör büyüklüğü, f/1.8 diyafram açıklığı değerlerine sahip. Bokeh efekti için ana kameraya yardım etmeye yarayan diğer arka kamera ise 8 MP çözünürlük, 1/4” sensör büyüklüğü ve f/2.0 diyagram açıklığı ile geliyor. 

 

 


 

Samsung telefonlarında gördüğümüz dual-pixel oto fokus özelliğine GM 9 Pro’da da yer veriliyor. Bu teknoloji ile fotoğraf ve video kayıtlarında çok hızlı odaklama yapılabiliyor. Telefonda maalesef optik görüntü sabitleyiciye yer verilmemiş. Kameranın çıkıntılı yapısına rağmen OIS olmaması büyük dezavantaj. OIS yerine EIS bulunuyor. EIS kullanılmasına rağmen rağmen DxOMark'ın ifadesine göre sabitleme konusunda başarılı performans sergiliyor.

 
Telefonda hızlı video çekim özelliği bulunuyor. Telefon kilitli konumdayken, sağ bölümdeki tuş yardımı ile telefonu hızlıca video kaydına geçirebilir ve olayları kaçırmadan 4K çözünürlük ile kayda alabilirsiniz. Anı hızlı bir şekilde yakaladığı gibi yavaşlatma özelliği de bulunuyor. 120 FPS hızında ağır çekim video kaydı yapılabiliyor.
 

Kamera test laboratuvarı DxOMark tarafından değerlendirilen ilk yerli telefon GM 9 Pro, test sonucunda 90 puan aldı. Bu puan ile Galaxy S7 Edge, iPhone 7 Plus ve LG V30 gibi telefonları geride bırakmayı başardı.

 
Ön kameraya baktığımızda ise 8 MP çözünürlüğünde f/2.0 diyafram açıklığına sahip sensör kullanıldığını görmekteyiz. Tek ön kameraya rağmen portre modunda fotoğraf çekebilmek mümkün.
 
 
 
 

Telefon gücünü Snapdragon 660 işlemcisinden alıyor. 4 GB RAM ve 64 GB depolama sunuyor. Kutudan Android 9 Pie ile değil Android 8.1 ile çıkıyor. Yakın zamanda Android 9 Pie güncellemesi alacağı ifade ediliyor. Ayrıca telefonda hızlı şarj destekli 3800 mAh büyüklüğünde bataryaya yer verilmiş.

 
Biri altta biri ahize bölümünde olmak üzere telefonda çift hoparlör ve yazılımsal olarak daha geniş ses veren Dolby Atmos ses teknolojisi kullanılıyor. Dahili FM radyo özelliği unutulmamış. Wi-Fi teknolojisi olarak 802.11 b/g/n/ac bağlantılarını destekliyor. LTE modem olarak Cat 7 modem kullanılıyor.
 

GM 9 Pro fiyatı ne kadar?

General Mobile’ın İstanbul’daki yeni fabrikasında üretilecen ve 33 ülkeye birden satışa sunulacak olan GM 9 Pro’nun Türkiye fiyatı 2899 TL olarak belirlendi. Telefon çok yakında kullanıcı ile buluşacak. Android 8.1 ile kutudan çıkacak cihaz, yılın son çeyreğinde Android Pie güncellemesi alacak.

 
 

 Haberi Portalda Gör

S
6 yıl
Binbaşı

Bence Türkiye'de üretim yapan yerli markalara vergi teşvik indirimi yapılmalı. Ben yerli markaların fiyatlarını yüksek buldum. Bu fiyatlar olduğu müddetçe başka cihazlar daha cazip oluyor ne yazık ki. Cihaz için de, alanlar için de hayırlı olsun.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
6 yıl
Yüzbaşı

Başarız yönetim, zayıf tl ve beklenen fiyatlar! Adamlar hayra iş yapmıyor sonuçta...




T
6 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: cemx72

An itibari ile Hepsiburada da Samsung garantili 2750 liraya s8 satılıyorken olmamış o fiyat!
Ben almak istiyorum dediğiniz fiyata bulamadım link atar mısın



E
6 yıl
Yarbay

O fiyat ne yahu



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
6 yıl
Yarbay

kısa süre elim sıkısık diye GM5 kullandım (tamam üst seviye degıl sıfır sorunda demedıler) iki kere ekran bir kere anakart bir kere kamera degişti şimdi gelip sen kullanmayı bilmiyorsun yerli düşmanı diyenler olabilir olsun GM mi alman gibi 1000 kere düşünüp 1 kere alırım 2899 cok rahat Mİ8 bulunur ikinci elde hatta iphone 7 alınır



E
6 yıl
Teğmen

ben telefonu çok beğendim ama fiyatını pahalı buldum



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

T
6 yıl
Binbaşı

Elinde mi Note 3 bulunan ve bu cihazı garantili olarak 1550 TL ye mal etmiş birisiyim cihaz güzel sıkıntı yok ama bu fiyat nedir Allah için 2 - 2.5 arasında olsa neyse




M
6 yıl
Binbaşı

Herşeyi geç gerekirse 8.dünya harikası olsun gm ise uzak dururum yaşadıklarım yaşayacaklarımın teminatıdır.




G
6 yıl
Yarbay

Ekran amoled olması güzel, donanim iyi, kamera dxomarka göre konuşuyorum iyi, stereo haporler, 3800 mah batarya, android one (gm5 plus gibi olmazsa)
Ama bu fiyata ip68 olsaydi süper olurdu.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >