Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
64
Cevap
6058
Tıklama
20
Öne Çıkarma
Cevap: İş Değiştiremiyorum (Yazılımcı) (3. sayfa)
B
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Bankaya junior olarak girersin elbette. Henüz tecrüben yokken bilgi düzeyin çok iyi diye tecrübesizden çok farklı maaş almazsın onu söylemek istedim. Kurumsal derken aslında biraz yanlış kullandım. Aslında demek istediğim kendi startup'ın olmayan (tabi startupını tutturabilip büyüdüysen o da ayrı) bir şirkette çalışmış olmak. 3-5 çalışan da olabilir. Yani başkasından maaş alarak çalışmak.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Muco
M
4 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: cosmosboy

Selam hocam, contracter olayı tam olarak nedir? Kısaca anlatabilmen mümkün mü?

Alıntıları Göster
Genelde şöyle oluyor. Büyük danışmanlık firmaları kurumsal firmalardan işleri alıyorlar. Kendi ekipleri yeterli gelmediği durumlarda onlar da işi contracter olarak çalışanlara outsource edebiliyorlar.
O yüzden danışman firmalarla çalışıyoruz genelde. Günlük belli bir rate üzerinden de fatura kesiyoruz. O yüzden bir şahıs şirketi kuruyorsun genelde ki çok kolay birşey zaten.



M
4 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: BirYazılımcı

Evet o şekilde çalışma da ayarlanırsa güzel olabiliyor. Sadece burada arkadaşlara 24K + KDV nin çok abartılı bir rakam olmadığını hatırlatmak isterim. Bahsettiğiniz terimi ben de ilk defa duydum ama freelance gibi anladım aynı şeye mi denk geliyor? Bu bahsettiğiniz ücretten KDV dışında vergi kesilmediğini, kesilecek olsa da gider göstererek bir şekilde hallettiğinizi ve 24K'yı kar olarak aldığınızı varsayıyorum. Yine de bu durumda sigortanız yatmıyor değil mi? Yoksa 13K net maaşın brüt maaşı 20.5K. Sonuçta emekli olduğunda minimumdan bağkur yatmasıyla elinize geçen üzerinden sigorta yatmasının farkı da çok fazla. 2 tür çalışma seçeneği tercih meselesi. Ben bugün elime geçene bakarım veya bana vereceklerini komple versinler de ben sigortama vs kendim karar vereyim kafasında olanlar için mantıklı. Yoksa muhasebeden hiç anlamayan brüt/net farkını hiç bilmeyen arkadaşların kafası karışmasın.

Ekleme: Bir başka arkadaşın dediği gibi network olayı da çok gelişiyor tabiki. İleride şirket kurabilmek için gerçekten çok avantajlı bir çalışma şekli.
Evet freelance gibi aslında. Aynı şey denebilir. Ama proje bazlı değil de aylık fatura kesiliyor genelde bizde. KDV dışında tabi gelir vergisi veriyorsun ve muhasebe giderleri de var. 24k tamanen kar değil yani. Ama mesela genç girişimci desteği kapsamında ilk sene sigortanı devlet yatırıyor ve 2 sene boyunca da 75binlik gelirin için gelir vergisinden muaf oluyorsun. Bunlar da fark ettiriyor.
Ayrıca KDV'nin de bir kısmını geri alma şansın var mesela. Örneğin 12k lık bir laptop alırsam ben 10k ödüyorum aslında.

Sigortamı kendim yatırıyorum. Ama sigortamı asgari ücretten yatırma seçeneğim olduğu için cebime daha çok kalıyor ki benim gibi 65 yaşından sonra gelecek emeklilik maaşını umursamayanlar için güzel bir durum.
Ama beni asıl cezbeden proje bazlı çalışma fikri ve şirketleşme potansiyeli oldu.
Rakam olarak çok abartı bir rakam değil aslında ama 3 yıllık bir çalışan için konuşacak olursak elime geçen yıllık miktar kurumsal şirkette çalışıyor olsaydım elime geçenden fazla oluyor kesinlikle.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Öncelikle kurumsal kelimesini biraz yanlış kullanmışım diğer mesajımda da belirttiğim. Kendi startup'ın olmayan başka bir yerden maaş aldığın ciddi bir işi kastediyorum küçük ekipler de olabilir elbette. Ayrıca tecrübenize de çok saygı duyarım ve mesajınız için teşekkürler. Dediğiniz gibi kurumsal şirkette çalışandansa ben de küçük ekipleri tercih ederim. Sadece stajımı kurumsal bir şirkette yapmıştım ortamı görünce daha bulaşmadım. Stajda ne gördün de ne anladın diyen olabilir fakat hali hazırda kurumsalda çalışan çok fazla arkadaşım var onların çalışma şekilleri de çok iyi referans oluyor. Kurumsal bir şirkette çalışan bence de kendini hiç geliştiremez o pozisiyonda olsam ben de ya adayı direk eler ya da ön yargılı olurdum.

Ego konusuna gelecek olursak özgüven ile mütevazilik arasında ayarlanması gereken bir denge var. Bu denge de her ortamda farklılık gösterebiliyor. Bu dengeyi (karşındakinin zihninde) kuramadığın zaman "egoist" veya "pısırık" oluyorsun. Egoist tarafta olmak tercihimdir. Ayrıca yönetilebilen bir egoistlik de büyük oranda başarı getirir. Hırsı tetikler, hırsı olmayan bir insanın zekası olsa da kendini geliştirmesi pek beklenemez bence. Bilgi birikimi olarak siz egoist diye yorumlayabilirsiniz saygı duyarım. Bu demek değil ki yapılacak işe muhalefet edeceğim. Kendi alanında bilgi sahibi olmak ve bu bilgiye "egoistlik" seviyesinde güvenmek ekip ile uyumsuz çalışılacağı anlamına gelmiyor. Ben şahsen analizcilerle çok iyi anlaşıyorum. Bence çok bilgisi olmayan insan analizcilere daha fazla muhalefet ediyor. Çünkü bir task atandığında task eğer zorlayıcı geliyorsa basite kaçmak için çaktırmadan "o mümkün değil", "onu şöyle yapsak daha iyi olur", "ben tasarımı beğenmedim" gibi cümlelerin ardı arkası kesilmiyor. Ben bu zamana kadar hiçbir analizciye hiçbir konuda itiraz etmedim. Sonuçta bir business logic isteniyorsa bu developerın sorgulayacağı bir şey değil, bana istenilenin yapılması için maaş ödeniyor. Sadece belirtilen tasklara süre belirtirim, farklı alternatifler varsa süre farklarını konuşurum, projenin mimarisini bozabilecek durumlar varsa bunları belirtip tercihi yine analizciye bırakırım çünkü beni alakadar da etmez haddime de değildir. 10 yıl tecrübeli analizciden "işte bize böyle developerlar lazım" cümlesini de duydum ve bu beni çok mutlu etti.

1 cümlede söylenebilecek şeyi 10 cümlede söyleme olayına gelecek olursak bunun 2 nedeni olabilir bence. 1.si kişinin olayı bilmediğinden laf kalabalığı yaparak biliyormuş gibi gösterme çabası, 2.si ise yeni tanıştığın birinin bilgi seviyesinin bilinmemesinden kaynaklı fazla açıklama ihtiyacı. Sizin bahsettiğiniz ortam nasıl bir ortam elbette bilemem ama iş mülakatı özelinde konuşmuyorum bazen şöyle durumlarla karşılaşıyorum. Karşımdaki kişi öyle bir soru soruyor ki sorduğu soru 3-5 birbirinden bağımsız cevaba işaret edebiliyor. Soruyu detaylandırmak gerekebiliyor. Bir örnekle açıklamak istiyorum:

Bir mülakatta karşıma şöyle bir soru geldi (aslında 1 de değil, bu soruya bayılıyorlar). Android'de Fragment'ten Fragment'e nasıl veri atarsın? Burada soru yetersiz. İlk beklenen cevap Fragment'lerin ortak Activity ve ViewModel kullandığı ve hali hazırda create olup Activity'ye attach olduğu durum için olan cevap. Ben soru soran kişinin bunu kastettiğini anlayabiliyorum ama sorduğu soru illa ki bu durumu işaret eden bir soru değil. Burada beklenen cevap ViewModel'de bir LiveData olması, gönderen Fragment'in bu LiveData'yı set etmesi, diğer Fragment'in de bu datayı Observe etmesi.

Diğer bir alternatif yine aynı Activity'ye attach olması beklenen Fragmentler ama veri gönderilecek Fragment'in henüz create edilmemiş olması. Bu senaryoda da ilk senaryodaki cevap işler, başka bir yöntem olarak da Fragment create edilirken içerisine Bundle atarak veri yollamak kullanılabilir. Çok büyük verileri bundle aracılığıyla göndermek de doğru bir senaryo olmaz. Ayrıca primitive olmayan typelar için Parcelable yapma zorunluluğu da olacağından Bundle ile veri göndermeyi ben hiçbir zaman tercih etmem.

Diğer bir alternatif ise tamamen bağımsız Activity ve ViewModel'lerde bulunan Fragmentler arası veri göndermek. Burada yukarıda belirtilen cevaplar işlemez ve LocalBroadcast göndermek gerekir. Tercihen EventBus kullanılabilir.

Sonuç olarak demek istediğim sorulan soru net bir cevabı hedef gösterebiliyorsa cevap kısa olabilir fakat birden çok ihtimali barındırıyorsa detaylı cevap vermemek sizi Junior olarak gösterebileceğinden mecburen detaylı cevap vermek zorundasınız.

Bahsettiğiniz durum böyle bir durum olmayabilir tabiki bilemem ama yine de bence cevabı dinlerken fazla ön yargılı olmayın ve biraz adaya da tahamül gösterin. Sonuçta karşınızda geleceğini planlamaya çalışan, bilemezsiniz belki de bir şeyler başarmak için olağanüstü çabalar harcayan ama hakettiği yere bir türlü gelememiş biri olabilir ve kendini elinden geldiğince ifade etmek istiyor olabilir. İnsanlar bazen yıllar geçip belirli yerlere geldiği zaman geçmişi unutabiliyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Anlıyorum evet haklısınız. Başarılar dilerim. Benim sadece söylemek istediğim yazınızı okuyan tecrübesiz arkadaşların burada bahsedilen 24K parayı bir yerde maaşlı çalışarak alınan 24K ile karıştırmaması gerektiği. Nasıl belirtilen maaşın brüt mü net mi olduğu belirtilmeyince kafa karışıklığına sebep oluyorsa bu durum da bazı arkadaşlar adına farklı şeyler düşünmelerine sebep olabiliyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @mow_
M
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: BirYazılımcı

Bankaya junior olarak girersin elbette. Henüz tecrüben yokken bilgi düzeyin çok iyi diye tecrübesizden çok farklı maaş almazsın onu söylemek istedim. Kurumsal derken aslında biraz yanlış kullandım. Aslında demek istediğim kendi startup'ın olmayan (tabi startupını tutturabilip büyüdüysen o da ayrı) bir şirkette çalışmış olmak. 3-5 çalışan da olabilir. Yani başkasından maaş alarak çalışmak.
Evet, sektörde Kurumsal kelimesi genelde banka gibi daha hantal ve waterfall çalışan ekipler oluyor genelde. Bu arada özelden github adresinizi atma şansınız var mı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Bir arkadaş daha Github linkimi istedi fakat ne yazık ki paylaşamıyorum çünkü orada da adım soyadım bulunuyor. Ayrıca çok merak edilecek bir şeyim de yok GitHub'ta masterda bir ders için hazırladığımız analiz dökümanı, birkaç küçük proje, bir de yakınlarda bir mülakat için hazırladığım küçük bir Android projesi. Son bahsettiğim aslında bayağı faydalı olabilecek bir proje çünkü küçük olsa da mimarisi en büyük ölçekteki projeler için hazırlanmış şekilde, sadece sayfa sayısı az. Belki bir ara başka bir github hesabına aktarıp paylaşabilirim. Gerçi internetten de araştırırsanız zaten tam aynı şekilde olmasa da benzer bir çok template proje bulunmakta.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Muco
M
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: BirYazılımcı

Bir arkadaş daha Github linkimi istedi fakat ne yazık ki paylaşamıyorum çünkü orada da adım soyadım bulunuyor. Ayrıca çok merak edilecek bir şeyim de yok GitHub'ta masterda bir ders için hazırladığımız analiz dökümanı, birkaç küçük proje, bir de yakınlarda bir mülakat için hazırladığım küçük bir Android projesi. Son bahsettiğim aslında bayağı faydalı olabilecek bir proje çünkü küçük olsa da mimarisi en büyük ölçekteki projeler için hazırlanmış şekilde, sadece sayfa sayısı az. Belki bir ara başka bir github hesabına aktarıp paylaşabilirim. Gerçi internetten de araştırırsanız zaten tam aynı şekilde olmasa da benzer bir çok template proje bulunmakta.
O yüzden özelden istedim ki kim olduğunuz belli olmasın diye



S
4 yıl
Binbaşı

merak sadece



Z
4 yıl
Teğmen

Hocam güzel yazmışsınız sözlükte vs. De paylaşın.

Bir sorum var piyasa hakkında bilgi sahibisiniz anladığım kadarıyla. Biliyorsunuz frontend backend developer kavramları var birde fullstack (bende bir fullstack developerım) . Fullstack developerlara karşı IK cılar "bu adamlar fullstack ikisinden de biraz biliyor dolayısıyla pek para vermeye gerek yok." muamelesi yapıyorlar diyorlar. Sence böyle bir durum var mı?

Birde bunlardan hangisi daha fazla maaş alır sıralama olarak?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
4 yıl
Teğmen

Aga bu yazıyı kendin yazdıysan okuyacam?



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Ben öyle bir şey duymadım. Bir alanda profesyonelleşmeye önem veriliyor ama full-stack diye de bir kavram var sonçta. Bu arada her şirket her backend + frontend çalışana full-stack demeyi de sevmiyor. İki tarafa da tamamen hakim olunduktan sonra kullanılması gereken bir terim olarak bakabiliyor. Çok duydum "adam daha 2 yıldır çalışıyor ben full-stackim diyor olur mu öyle şey" diye. Şirketlerin ihtiyaçlarına göre değişir o kısımlar ya. IKcıların yaptıkları muammelelere çok aldanma. Maaşını düşürmek için çeşitli bahaneler bulurlar.

Kimin daha fazla maaş alacağı o anki piyasa ve şirketin özel ihtiyacına göre değişir. Bir yandan mobil uygulamaların daha da artışıyla mobilciler daha fazla alıyor gibi bir algı var, bir yandan benim şirketim maaşımı arttırıp beni backend tarafına alıyor. Çok hakim değişim o tarafa.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BirYazılımcı -- 13 Şubat 2021; 23:40:1 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Zihnin Geleceği
B
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Yok bir yapay zeka yazdım. O da tüm interneti search ederek bu yazıyı oluşturdu.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @DambıIdor
D
4 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: BirYazılımcı

Yok bir yapay zeka yazdım. O da tüm interneti search ederek bu yazıyı oluşturdu.
< Resime gitmek için tıklayın >

Blok



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

C
4 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: BirYazılımcı

Ülke dışı? Bizde çalışan sömürülmek isteniyor da yurtdışında istenmiyor değil mi? Startup kurmak da öyle kolay bir şey değil. Tamam ben ve binlercesi boşa hazırlandık kusura bakma. Bu arada yeni mezun 3000 TL falan almıyor. 3000 TL alacak kadar vasıfsızsan seni yurt dışında işe alacaklarını mı sanıyorsun? Hayal dünyasında yaşıyorsun.
mühendis ile tekniker ayrımını anlamıyorsunuz. Bir tekniker her zaman mühendis formasyonu almış birinden aşağı grade olur. Örnek verecek olursak, Türkiyenin en büyük teknoloni şirketinde tekniker ekiplerin hepsi en fazla 2 maaş prim alabiliyorken Mühendisler 3 maaş ve üzeri alır. Tekniker maaşı 3500 den tecrubeliyse 5bin 6 bini geçmez. Mühendis ise 5000 den başlar ve 13000 15000 e kadar yukselir hatta yonetici olursa 20000 binleri geçer.
Ben 2.5 yillik bilg. muhendisiyim. Aynı şirkette calisiyorum. 5500 ile başladım, şu anda 8800 aliyorum. Mart ayinda tekrar zam alicam ve en dusuk %10 desek 9600 civari bir maaş olucak. Yani bir iki firma kötü diye Tüm ülkeyi çöpe atmayın. Benim anlata anlata dilimde tüy bitti. Türkiyede ihracat kalemleri de bir hayli artmış durumda. Hizmet sektörü dışındaki sektorler harıl harıl çalışıyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
4 yıl
Yüzbaşı

Yanlışın var.

Yazılımda ne kadar becerikliysen o kadar maaş alırsın. İşten anlamayan IK'cılar genelde kafalarına göre müdürlerinin emirleri doğrultusunda maaş oluşturuyorlar.

Lisede büyük bir teknoloji firimasında staj yaptım IT stajyeri olarak. Başımızda ki mühendis 6500 TL maaş alıyordu. Teknisyen 5000 TL, Tekniker ise 6000 TL maaş alıyordu arada çok fazla uçurum yok yani.

Sektörde mühendis veya tekniker yada alaylı olman bir ifade etmiyor aslında. Becerin kadar maaş alıyorsun ancak bazı şirketler masraftan kaçmak için bahaneler yapıyor.

Tekniker 3000 TL ile işe başlıyorsa mühendise 4000 TL veriyorlar arada 1000-1500 TL fark olur. Güzel bir şirkete girersende arada ki fark uçurum değildir.

Mühendisin olmadığı zamanlarda Teknikerler işi devir alır bunuda Türkiyede ki en büyük internet sağlayıcı servisinde staj yaparken sahada bizzat tecrübe ettim.

Kısacası olay rütben değil ne kadar becerikli olduğun. Mühendis olmanın +'ları var yani yok değil ancak arada ki fark o kadar uçurum değil. Fakat sıkıntı şurada adamlar Tekniker yerine Mühendis alıyor fazla fazla az maaşa çalıştırıyorlar. Yukarıda bahsettiğim call center şirketi bana 3000 TL teklif etti mühendislerede 3500 teklif ediyor yeni mezunsan.

Kısacası çok ciddi bir uçurum değil.

Kaldı ki kendini geliştirdiysen fazlasıyla kendini geliştirmiş bir mühendisten bile fazla kazanma ihtimalin mevcut sektörde öyle çok örnek mevcut adam tekniker ama altında mühendisler çalışıyor...

15.000-20.000 gibi sayıları güvenlik şefiyseniz alabiliyorsunuz, proje yöneticisi 7.500-13.000 arasında alır maks. Çok büyük bir şirkete girerseniz bu sayılar değişir ancak en fazla güvenlik şefleri alır (siber güvenlik uzmanları) kısacası iş beceriye bağlıdır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 14 Şubat 2021; 11:51:24 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Cinali1
C
4 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E9F644F03

Yanlışın var.

Yazılımda ne kadar becerikliysen o kadar maaş alırsın. İşten anlamayan IK'cılar genelde kafalarına göre müdürlerinin emirleri doğrultusunda maaş oluşturuyorlar.

Lisede büyük bir teknoloji firimasında staj yaptım IT stajyeri olarak. Başımızda ki mühendis 6500 TL maaş alıyordu. Teknisyen 5000 TL, Tekniker ise 6000 TL maaş alıyordu arada çok fazla uçurum yok yani.

Sektörde mühendis veya tekniker yada alaylı olman bir ifade etmiyor aslında. Becerin kadar maaş alıyorsun ancak bazı şirketler masraftan kaçmak için bahaneler yapıyor.

Tekniker 3000 TL ile işe başlıyorsa mühendise 4000 TL veriyorlar arada 1000-1500 TL fark olur. Güzel bir şirkete girersende arada ki fark uçurum değildir.

Mühendisin olmadığı zamanlarda Teknikerler işi devir alır bunuda Türkiyede ki en büyük internet sağlayıcı servisinde staj yaparken sahada bizzat tecrübe ettim.

Kısacası olay rütben değil ne kadar becerikli olduğun. Mühendis olmanın +'ları var yani yok değil ancak arada ki fark o kadar uçurum değil. Fakat sıkıntı şurada adamlar Tekniker yerine Mühendis alıyor fazla fazla az maaşa çalıştırıyorlar. Yukarıda bahsettiğim call center şirketi bana 3000 TL teklif etti mühendislerede 3500 teklif ediyor yeni mezunsan.

Kısacası çok ciddi bir uçurum değil.

Kaldı ki kendini geliştirdiysen fazlasıyla kendini geliştirmiş bir mühendisten bile fazla kazanma ihtimalin mevcut sektörde öyle çok örnek mevcut adam tekniker ama altında mühendisler çalışıyor...

15.000-20.000 gibi sayıları güvenlik şefiyseniz alabiliyorsunuz, proje yöneticisi 7.500-13.000 arasında alır maks. Çok büyük bir şirkete girerseniz bu sayılar değişir ancak en fazla güvenlik şefleri alır (siber güvenlik uzmanları) kısacası iş beceriye bağlıdır.
ben mühendisle teknisyeni karsilastiriyorum. Adam guvenlik şefini askeri polisi sokuyor. Diyorum ki Muhendis adama iyi maaş veren şirketler var. Türkiyede ucretlendirmeleri 1 2 sirket adilik yapiyor diye genelleyemezsiniz dedim. Çunku genelleme yapiyordu.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
4 yıl
Yüzbaşı

Siber güvenlik şefi diyorum ne askeri ne polisi? Siber güvenlik uzmanı asker, polis mi oluyor? Okuduğunu anlama zorluğun mu var?


Tekniker ve mühendis arasındada ahım şahım bir fark yok arada 1.5 katlık bir fark mevcut maksimum 2 kat de. Teknisyenle mühendis arasında 3-4 kat fark mevcut.

Genelleme yapma diyorsunda adam senden hem mobil yapmanı istiyor hem desktop hemde web sitesi. Benim halam bilgisayar mühendisi 7.500 TL maaş alıyor özelde çalışıyor proje yöneticisi üstüne 10 yıllık deneyimli? O ve arkadaşları bile piyasanın saçma maaşlarından bıkmış yaka silkmiş durumda.

Kim direk 20.000 TL alıyor kardeşim? 20.000-30.000 alacak adam yurt dışına yazılım ihracatı yapıyordur dolar üzerinden maaş alıyordur veya dolar değerinde şirket maaş ödüyordur? O tip şirketlerde çok az kusura bakma. Kaldı ki şirket daha fazla kazanıyor ama devlete misliyle vergi ödüyorlar net sayı daha fazla fakat çoğu vergiye gidiyor.

Kaldı ki piyasada her şey beceri üzerinedir istersen siber güvenlik, adli bilişimden mezun ol, istersen bilgisayar programcılığı veya mühendisliğinden mezun istersen elektrik elektronik mühendisliğinden mezun ol fark etmiyor.

Yazılımda ne kadar gelişirsen o kadar para alırsın ne kadar becerikliysen o kadar para alırsın. Mühendisten fazla kazanan teknikerler var alaylı yazılımcılar var?

Türkiyede ben bu şartlarda boşuna kürek çekerim kusura bakma. Benim mühendis arkadaşlarım mevcut çoğu ingiltereye avrupaya amerikaya felan gittiler sırf bu maaşlar yüzünden başka sebeplerde var.

Bana dedikleri şey yabancı dil yap direk başka ülkeye git orada emeğinin karşılığını fazlasıyla alıyorsun diyorlar.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Cinali1
G
4 yıl
Yüzbaşı

Şef dediğim şey müdür müdür siber güvenlik müdürü.

Bunuda saçma sapan bir şekilde anlıyorsan senin algılamanda anlamanda problem vardır. Adam hacktool ile yemek felan pişiriyor sanıyorsan bu senin zekanın eseridir saygı duyarım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Cinali1
C
4 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E9F644F03

Şef dediğim şey müdür müdür siber güvenlik müdürü.

Bunuda saçma sapan bir şekilde anlıyorsan senin algılamanda anlamanda problem vardır. Adam hacktool ile yemek felan pişiriyor sanıyorsan bu senin zekanın eseridir saygı duyarım.
Hacktool, siber güvenlik şefi, arkadaş sallamaya devam. Biliyormuş gibi uydur uydur salla oh ne güzel.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.