Z

Teğmen
21 Nisan 2018
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
9 üye
Görüntülenme (?)
520 (Bu ay: 8)
Gönderiler Hakkında
Z
3 gün
Selamlar
Beni hatırlayan var mı? Çok uzun zamandır girmedim foruma.
Z
2 yıl
İktidar neden Mansur Yavaş\u0027a yüklenmiyor?
Mansur yavaş hakkında AKP de yeteri kadar anti-propaganda yapmıyor gibi. Bir ara Melih Beyaz tv de Mansur'a laf ediyordu ama bu anca o kanalı izleyenleri etkiler. Cumhurbaşkanı düzeyinde bir karalama yok, yada hükümete yakın gazetelere bakıyorum genelde ya İstanbul belediyesine laf atıyorlar yada KK üzerinden propaganda yapıyorlar. Ankara belediyesi hakkında haber pek yok. Mesela neden İç İşleri bakanı Istanbul üzerine bu kadar giderken Ankara da bir şey yok?

.bu durumdan 2 şey düşünüyorum.
1 AKP Mansur'un aday olarak gösterilmeyeceğinin bir şekilde farklında yada bunun garantisini almış. Bunu düşünmemin nedeni en azından Ümit Özdağ açıklama yaptıktan sonra "Mansur aslında sandığınız kadar iyi değil" minvalinde haberler, açıklamalar falan bekliyordum ama yok daha çok muhalif kanattan ses geliyor.

2 Mansur Yavaş işini çok iyi yapıyor bu nedenle hiç açığını bulamıyorlar. Ama bu yine neden İmamoğlu'na yada KK' ya bu kadar yüklenirken Mansur'un adının bile geçmemesini açıklamıyor.


Bence 1. düşüncem daha doğru, bende Mansur'un seçilmesini isterim ama bu gidişle KK seçilecek gibi duruyor. Hem kendi partisindekilerin yaptığı açıklamalar, hem Meral Akşener'in KK ya borçlu olmasından ötürü sempatisi. Eğer isterse KK kesinlikle kendisini aday olarak gösterebilir diye düşünmekteyim. Ama bu doğru bir karar olur mu? Bu konuyu çok ciddi düşünüp tartmak lazım her 2 adayında kendine göre avantajları ve dezavantajları var.

Her şey KK' nin ellerinde bakalım ne yapacak, hep beraber göreceğiz.
Z
2 yıl
Zafer partisi cumhurbaşkanı adayı Mansur Yavaş\u0027tır.
Ümit Özdağ Zafer partisi olarak Mansur Yavaş 'ı göreve davet ediyor.
https://www.youtube.com/watch?v=uZpyG1spe08&feature=youtu.be
Z
2 yıl
Ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu insanlar donanımlı doktor ve mühendis
Cumhurbaşkanının "giderlerse gitsinler, yerine yen mezun doktorlar getiririz" açıklamasından sonra baya aklıma takıldı bu durum. Üzerinde en çok durmamız gereken meselelerden birisi olduğuna inanıyorum ama maalesef siyasi partiler bunu yeteri kadar gündeme getiremiyorlar.

21 YY dünyasında kendi teknolojisini geliştiremeyen, hızla gelişen dünyaya teknolojik olarak ayak uyduramayan ülkeler sömürge olmaya mahkumdur. Nedeni ise çok basit; teknoloji üreten firmalardan ürün almak zorunda yoksa dünyaya yetişme şansımız olmaz. Aynı zamanda halk hayatını daha da kolaylaştırmak için yeni teknolojilere sürekli ihtiyaç duyacaktır. Bu nedenle yurtdışı kaynaklı teknoloji firmalarının ülkemize olan ithalatı sürekli artacak. Sürekli yeni telefonlar, yeni televizyonlar, yeni bilgisayarlar çıkacak ve bunları üreten firmalar ülkemize satacaklar. Ama karşılığında ne vereceğiz? İşte toplumun büyük bir kesiminin farkında olmadığı biz bu ürünlerin karşılığını sömürülerek ödüyoruz.

Sömürülmek

Farkında olmasak da ülkemiz kaynakları sömürülüyor. İlk olarak emeğimiz sömürülüyor. Dolar bazında baktığınız zaman çok komik rakamlara çalışıyoruz. Çoğu zaman mesai gibi zorunlu durumlarla karşı karşıya kalıyoruz. Bazı iş grupları biraz daha fazla para kazanmak için köle misali insanları çalıştırıyor. Ama toplum bunu içine sindirmiş o kadar da ses çıkarmıyorlar, eşek gibi çalışıp insan muamelesi görmemek nedense bu insanlara hiç koymuyor.

Ülkemizdeki kaynaklarımız sömürülüyor. Türkiye doğal zenginleri olan değerli bir ülke ama bundan kendi halkı ne yazık ki faydalanamıyor. Toprak mahsüllerimiz sömürülüyor (fındık, çay vs.) Tatil yerlerimiz sahillerimiz sömürülüyor (Antalya, Istanbul). Bunlar için sömürülme ifadesinin kullanma nedenim yurtdışından turistler geliyor diye değil. Haklımız bu imkanlardan faydalanamıyor diye. Bugün asgari ücretle çalışan bir Türk köyüne zor giderken Almanya'da asgari ücretle çalışan vatandaş ülkemize gelip tüm nimetlerinden faydalanıyor bizde izliyoruz. Ama bu da bize koymuyor çünkü biz yıllarca aynı köye gidip boş boş zaman geçirmeye alışmışız, vizyon desen yok her sene birbirinin aynısı köye git bir kaç hafta takıl sonra geri dön ...

En son beyin göçüyle beraber zirveye tırmandı. Bizi bu bataklıktan çıkarabilecek tek şey yetenekli mühendis takımının üretim yaparak zenginleşmesi dolayısıyla halkı ayağa kaldırmasıyken bu insanların hepsi yurt dışına kaçmaya başladı. Öyle ki artık insanlar üniversite zamanından nasıl yurtdışına kaçarım hesabı yapmaya başladılar (özellikle mühendisler). Bunların üstüne pandemi gibi olağan üstü durumlarda en çok ihtiyaç duyduğumuz insanlar olan sağlık çalışanları da gitmeye başladılar. Bu vatanımız için çok ciddi bir yara ve bu sorunu çözemezsek çok ciddi sıkıntılarla karşılaşacağız.

Tüm bunların üzerine cumhurbaşkanı bu insanların gitmesini engellemek yerine "giderlerse gitsinler" açıklaması yapması cidden çok üzücü. Bir ülke geleceğinden bu şekilde vazgeçmemeli. Aklı başında olan bir vatandaşın bu lafı duyduktan sonra bu insanları desteklemesi imkansız. Çünkü bu kalifiye insanlara en çok ihtiyaç duyan haklın kendisi, emeği sömürülen kendisi, hasta olana kadar çalışan kendisi, hayatı ev-iş olan hiç bir aktivitesi olmayan kendisi. Ama o kadar bilgisiz ki ne yazık ki bu gerçeklerin farkında bile değil. Karşıma geçip bu adamların söyledikleri argümanları savunuyorlar, gerçekten yazık. Bu insanlar bu kafada olduktan sonra yaşadıklarını hak ediyorlar.

Bu konuda içim baya doldu, bu gidişle ya kafayı yiyeceğim yada bu ülkeyi terk edeceğim.
Z
2 yıl
İngilizce konuşma pratiği için tavsiye siteler
Merhaba arkadaşlar,

İngilizce konuşma pratiği için bilginiz siteler vs var mı cambly gibi? Cambly en popüler olanı ama biraz pahalı o yüzden diğer seçeneklere bakıyorum.
Z
2 yıl
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı\u0027dan şok sözler
İstanbul Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı 28 Ocak 2021'de İşletme ve İştirakler Müdürlüğü'ne yaptığı ziyaret sonrasında çalışanlarla fotoğraf çektirmek istedi. Ama orada çalışan memur M.K belediye başkanı ile fotoğraf çektirmek istemeyince belediye başkanı memura ağır hakaretler etmeye başladı.


Belediye başkanının memura söylediği sözlerden bazıları :

"kim ulan bu g...zekalı ?"

"bak canımı sıkma .... sana dokunmadığımız zaman, sürece böyle ukalalaşıp, ge...zekalı ! "

"lan git! kapa çeneni ! ap..l !"

"bir hafta süre! Defolup gideceksin buradan!"

"Niye bunun siciliyle oynamıyorsunuz ?"

Belediye başkanının fotoğraf çekilmek istemeyen memura gösterdiği tavır çok yanlış kimler belediye başkanlığı yapıyor görün istedim.

https://www.youtube.com/watch?v=AwjhyThVqWE


https://www.gazeteduvar.com.tr/ak-partili-baskanla-fotograf-cektirmeyen-memurun-basina-gelmeyen-kalmadi-haber-1549727
Z
2 yıl
Diyanet-Sen Genel Başkanı Alkollü araç kullanırken yakalandı
Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı olan Diyanet-sen Başkanı ve Yargıtay Mescidinin eski imamı Mehmet Ali Güldemir’in alkollü araç kullanırken yakalandığı için imamlıktan ve memuriyetten atıldığı iddia edildi.

kaynak :

https://www.sozcu.com.tr/2022/yazarlar/yilmaz-ozdil/allahin-tokadi-yok-denilen-budur-6886696
https://www.istiklal.com.tr/haber/diyanet-sen-genel-baskani-alkollu-arac-kullanirken-yakalandi/666369

Peki Mehmet Ali Gürdemir daha önce alkol hakkında neler demiş ?

“İçki satan marketlerden alışveriş uygun değildir”

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir, Ramazan ayının mü’minler için ayrı bir öneme sahip olduğunun altını çizerek, “Ramazan boyunca gerek kendimiz için gerekse yardım amaçlı marketlerden alış veriş yapıyoruz. İçki biliyorsunuz dinimizin yasakladığı bir içecek ve Peygamber Efendimiz (SAV) tarafından ‘Bütün kötülüklerin anası olarak’ ifade edilmiştir. Hal böyle olunca yalnızca Ramazan ayında değil bütün yıl boyunca da içki satan yerlerden alışveriş yapmanın uygun olmadığını düşünüyoruz” dedi.

Tüm kötülüklerin anası olan içkiyi nasıl temin ettiğini merak ediyorum.


kaynak :

https://www.yeniakit.com.tr/haber/alkol-satan-yerlerden-alisveris-yapmayin-1528591.html
Z
2 yıl
Salatalığın kilosu 1 dolar olmuş
Param vardı ama almaya gönlüm el vermedi ...
Z
2 yıl
Büyük konuşmamak gerekmiş
Büyük konuşmamak gerekmiş. Hayatımı gözden geçirdiğimde ne kadar büyük konuştuğum şey varsa hepsini teker teker yapmaya başladım. Onca eleştirdiğim insan bu halimi görse bana neler derlerdi acaba?

İnsanları eleştirmeyi ve yargılamayı iyi öğrenmişim ama insanları anlamayı öğrenememişim. Aynı şeyler başıma gelince anladım ki hiçbir şey söylendiği kadar kolay olmuyormuş. Çok acımasız bir insandım, çevremdeki insanlara yaptıkları hataları yüzlerine vurmaktan hiç çekinmez, onlara neyin doğru olduğundan bahseder dururdum. Şimdi ise geldiğim noktada o insanlardan pek bir farkım kalmadı. Belki de bu kadar ahkam kesmek yerine onları anlamaya çalışsam, davranışlarının nedenlerini düşünsem aynı hataları yapmazdım. Şimdi ise geri dönüş yolu kalmadı. İnsanları yalancılıkla suçlarken en büyük yalancı oldum, insanları kötü alışkanlıklara sahip olmakla kötülerken aynı şeyleri yapar oldum, doğru olduğuna şüphesiz olduğum değerleri insanlara dikte ederken ve bunları yapmadıkları için onları suçlarken, şimdi ise onlar gibi davranmadığım için pişmanlık duyar oldum. İnsanları cahillikle itham ederken asıl cahilin kendim olduğunun farklına varamadım.

Bir şeyi yaşamadan nasıl bir deneyim olduğunu fark etmenin yolu var mı acaba? Neden hep sonradan aklım başıma gelir?

Anladım ki bu dünyada mükemmellik diye bir şey yok. Her insan yalan söylemeye, kötülük yapmaya mahkum. Çok iyi, kusursuz bir insan gibi davranmak kendime yaptığım bir kötülük. Diğerlerinden üstün bir insan gibi davranmanın bir anlamı yok zira bende herkes gibiyim. Artık fark ediyorum ki insanları yargılamadan önce çok iyi düşünmek gerekiyor, belki de hiç yargılamamak gerek. Daha fazla tükürdüğümü yalamak istemiyorum.
Z
3 yıl
Cambly indirim kodu kullanan var mı?
Arkadaşlar Cambly almayı düşünüyorum da indirim kodu bulamıyorum. Birde biraz pahalı, daha önce kullanan var mı ?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.