Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 12 misafir, 3 mobil kullanıcı
12598
Cevap
2048567
Tıklama
25
Öne Çıkarma
Cevap: İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (514. sayfa)
B
5 yıl
Er

Şöyle bir durumum var tomografi de apandisit boyutu 7 mm akut apandisit yazıyor. Sağ alt kadran ağrısı bununla ilintili olabilir, Ancak genel cerrahi kan değerlerinin hepsi normal geldiği için ameliyat etmiyor aylık kontrol istiyor. Çok arada kaldım napcam netcem diye. Sürekli kendimi dinliyorum



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Shafter
S
5 yıl
Yarbay

durum apandisitle alakali ise ben bilemem.




Bu mesajda bahsedilenler: @berkandiri
S
5 yıl
Yarbay

diger bir onerim arkadaslar bagirsak ciddi bir organ.2. beyin..
bagirsakla ilgili her ne yasarsaniz yasayin egerki sorununuz 1 ay icinde gecmezse kesinlikle iyi bir yerde endoskopi + kolonoskopinizi olun.
bu gercekten ciddi olarak bir dost tavsiyesi..

her gecen gun daha cok kafaniza takip kendinizi kanserli psikolojisine sokarsiniz ve daha ciddi sorunlar karsiniza cikabilir..

tam 1.5 yil yaptirmadim korkudan..ki babami beyin kanserinden kaybetmis birisiyim..ancak yaptirdiktan sonra bile insanda ki psikolojik rahatlama hastaligi atlatmaniza bile yardimci oluyor..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 19 Şubat 2020; 0:12:28 >

İ
5 yıl
Yarbay

Hocam hemen nerden çıkardın kanseri kolon kanserinde en önemli kanlı dışkılama olur bildiğim kadarıyla ama emin olmak için doktora gitmek şart.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @berkandiri
İ
5 yıl
Yarbay

Ben kullandım hocam baya bi karın ağrısını geçirmişti ama tekrar kontrole gitmedim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @leviosami
M
5 yıl
Yarbay

Apandisitin patlamazsa ameliyat etmezler. Apandisitle ibsnin ilintisinin ne olduğu net değil ama alakası var. Bakmadan söyleyemem.
Yemeklerden sonra rahatsızlığın oluyorsa bunu belirt. Uc arasınlar. Bahsettiğin gibi önce kabız, ishal olmanın nedeni bağırsaklarını tam boşaltamaman. Ceplerde safra kalıyor, ishale neden oluyor. Safra üretimini azaltmak için kolesterol alımını düşürürsen bir süre sonra üretimin azalır. Sebze salatası gibi şeyler yemeyi dene. Hayvansal yağ yeme, sıvı yağlar tüketebilirsin.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @berkandiri
B
5 yıl
Er

Ulseratif kolit tam olarak elendi aslında ondan yana hiç sıkıntımız yok. Ancak safra ile ilgili olarak dışkımın aşırı sarı renkte olduğunu söyleyebilirim, mutlaka bir ilgisi vardır. Tomografi, ultrason de ve kan değerlerinde normal çıkıyor



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Mete Can Karahasan
M
5 yıl
Yarbay

Ülseratif kolit yemekten sonra belirginleşen ağrı varsa da anlaşılır. Sizde yok sanırım.
Ağrınızı tarifleyin siz yine de. Et, tereyağı, süt, kaymak gibi besinlere ara verin. Sıvı yağlar ve bol sebze meyve ile devam edin şikayetleriniz geçen dek.
Safra tahriş eden birşeydir, o da sizde dışkılama sonrası yanma yapabilir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 19 Şubat 2020; 1:10:50 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @berkandiri
B
5 yıl
Er

Evet benimde aynen öyle oluyor. Yarı siyah yarı sarı çok şaşırıyorum öyle gelince, sonra da acaba kan mı kurudu mu diye kuruntu yapıp psikolojimi bozuyorum sfffpa



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Mirfozan
B
5 yıl
Er

Merhaba, aşırı bağırsak gazı için de mi aynı şeyleri öneriyorsunuz? Hayvansal protein ve yağları tamamen diyetten çıkarmak?
Yani ne yesem ne etsem o kadar yelleniyorum ki anlatamam. Aşırı bağırsak gazım var.

Bende yıllar önce helicobacter phylori çıkmıştı midem de çok kötüydü o zamanlar sürekli karnım ağrıyor sıcak su torbası koyuyordum acıdan ağlıyordum hiçbişe yapamıyordum.

Sonra helipak tedavisi vermişti, baya da etki etmişti aslında ama yanetkileri çok olduğu için yarıda bırakmıştım tedaviyi sonra yine helico şikayetleri biraz devam edip kendiliğinden geçti mide şikayetlerim.

Acaba tedaviyi yarım bıraktığım için o helicobakteri ince bağırsağa yerleşmiş olabilir mi benim çok fazla yellenmemin sebebi bu olabilir mi bi bilginiz var mı?

Gerçi gaita testinde helicoya bakıldı temiz çıktı ama ince bağırsakta ya da onikiparmak bağırsağındaki helico gaita tahlilinde belli olur mu ?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bartender19 -- 19 Şubat 2020; 15:43:49 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Mete Can Karahasan
M
5 yıl
Yarbay

Sizde ülser varmış, yarım yamalak tedaviyle bile geçmiş. Antijen testinde %99 belli olur diye biliyorum.
Gazın olması için mayalanma lazım, o da sindirim sırasında olmaz.
Gazınız varsa, ağrı da yapıyorsa bağırsaklarınızı çalıştıracak şeyler yiyeceksiniz. Atıyorum ekmek değil; yulaflı ekmek vesaire. Ne kadar posalı gıda alırsanız bağırsaklarınız hızlanacak o kadar rahat atacaksınız. Yalnız sindirilmeyen şekerler mayalanmaya devam eder bağırsak florasının elinde: jelibon, sakız gibi şekersiz denen ürünler bunlar. Karnabahar brokoli brüksel lahanası gibi şeylerde de oluyormuş. O nedenle sindirimi kolay şeyler yerseniz sıkıntınız azalır. Siz şekerden kaçınmıyorsunuz; sindirilmeyen şekerden, posadan sayılmayan şekerden kaçınıyorsunuz. Bence tahıl grubundan yararlanın. Ben olsam ağzım dilim yemyeşil olana kadar yeşillik yerim. Yanlış edinilmiş beslenme alışkanlıkları meselesi.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @jolly34
B
5 yıl
Er

Aslında gazımı çok rahat bir şekilde atıyorum yellenerek. Sorunum gaz çıkışı degil, çok fazla gaz üretmesi artık bağırsağımın hangi bölümünde üretiliyorsa bilmiyorum ama günde 70'den fazla yellenerek attıgım oluyor bu gazı.

Dediğiniz gibi biara denedim her sabah eti litalifin yulafını hatta vegan kalp doktor murat kınıkoglunun çok besleyici kahvaltı önerisini de yaptım burda tarifi:https://www.youtube.com/watch?v=Wh61b4yq778&app=desktop

Ama gaz şikayetim 2ye katlanmıştı daha fazla gaz çıkartmaya baslamıştım o yüzden devam edememiştim. Acaba ilk baştaki etkisi mi böyle oluyor, ilerleyen zamanda bu tersine mi dönüyor bilemedim?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Mete Can Karahasan
M
5 yıl
Yarbay

Sizin şikayetinizin ağrı olmaması için bu. Zaten rahat bir şekilde bağırsağınız çalışıyormuş. Eğer biraz daha çalıştırırsanız, sorun azalır. O kadarını da tuvalet düzeninizi oturtmanıza bakarak anlarsınız. Günde bir kere gidiyorsanız, kıvamı ne çok koyu ne de çok ıslak olmuyorsa, ayarı zaten gaz rahatsızlığınızı da yatıştırmaya denk gelecek şekildedir.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @jolly34
İ
5 yıl
Yarbay

Arkadaşlar sizde de mi öyle bilmiyorum yemek yedikten 15 20 dakika sonra ağrılar gürültüler başlıyor bazen diyorum aç dursam diye ama böyle bir şey imkansız biliyorum eskiden bu kadar değildi sanki herşeye de dikkat ediyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İ
5 yıl
Yarbay

Birde kefir içen oldu mu bu hastalığa fayda sağlar mi internetten araştırdım bağırsaklara çok faydalıymış ibs için etkili olur mu deneyen oldu mu.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
5 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: i_brahi_m

Birde kefir içen oldu mu bu hastalığa fayda sağlar mi internetten araştırdım bağırsaklara çok faydalıymış ibs için etkili olur mu deneyen oldu mu.
Benim diyetisyen kefiri yasakladı. Veren de var, yasaklayan da. Bu çoğu gıda için böyle, bana verilen diet, çok kısa sürede işe yaradı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
5 yıl
Yarbay

Kefiri neden yasakladı bişey söyledi mi nasıl bi diyet yaptınız da faydası oldu.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @The Electro-Man
G
5 yıl
Er

Eğer ibs değilde sibo varsa ya da hrm ibs hem sibo varsa fermente ürünler, probiyotikler, prebiyotikler sıkıntıları daha da çok arttırabiliyor bende mesela prebiyotik(probiyotiklerin besinleri)'ni içeren şeyler tükettiğimde gaz inanılmaz daha da çok artıyor..İnstagramdan bunu sorduğum bi kaç doktor da sibo olma olasılığı yüksektir dedi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @i_brahi_m
T
5 yıl
Binbaşı

Sanırım gaz yapabileceği için yasaklamıştı. İBS'yi kabızlık şeklinde yaşayanlar ve ishal şeklinde yaşayanların diyetlerinde bazı farklılıklar var. Ispanak gibi yeşil yapraklı sebzeler yasak, pişmiş olarak, kabak, patlıcan, havuç, kabuksuz domates serbest. Kızartma yasak, haşlanmış ve ızgara serbest. Leblebi, yerfıstığı yasak, badem, ceviz, fındık serbest(Kişiye göre değişir diye de belirtiyor. Fındık bende gaz yapıyor, ceviz biraz midemi kaynatıyor, badem ise no problem) Kahve yasak, açık çay tölere edilebilir ama hiç riske girmiyorum, ıhlamur serbest(şekersiz)
Kayısı kompostosu yasak, kabuksuz şekeriz elma, ayva kompostosu serbest. Kabızsanız tereyağı serbest, ishalseniz yasak. Kepek ekmeği ve kepekli ürünler yasak, tam buğday kepeksiz ekmek serbest. Salça serbest, fakat bana yaramadığı için domates püresi kullanıyorum. Bal yasak, şeker yasak. Sütün her çeşidi yasak, yoğurt serbest(Laktozsuz olursa daha iyi olur) Beyaz peynir türleri yasak değil ama riskli, taze kaşarla tam buğday ekmeğe yapılmış bir tost zararsız. Haşlanmış yumurta, menemen(domates kabuksuz) omlet serbest. Limon, portakal, mandalina vb.. yasak.

Kendi menümü anlatayım.

Sabah :
Ihlamur, iki adet haşlanmış yumurta, tam buğday ekmeğe kaşarlı tost.

Öğlen: Tereyağlı şehriyeli pirinç pilavı(Bulgur yasak) Patlıcanlı, patatesli, Havuçlu, tavuklu türlü.

Akşam:
1 kâse laktozsuz yoğurt.

Menü aralarında kabak çekirdeği

Kendim diyetin milim dışına çıkmadım, asla "Bir kereden bir şey olmaz" demedim.

İBS'yi tanıyan bir diyetisyene danışmanızı tavsiye ederim. İBS randevusu genellikle tek seans zaten.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Electro-Man -- 19 Şubat 2020; 21:42:42 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
İ
5 yıl
Yarbay

Yok sanmıyorum turşu yoğurt bunlar bana dokunmuyor ama yemediğim zaman bile yine de gaz çok fazla hele 2 3 gündür ölüyorum sanki gaz ağrısından.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Gurultugaz